leksaker för oss.

ja , då var vi återigen hemma efter en hel eftermiddag i valbo och Toys"R"us .
Emma kom och hämtade oss vid halv fyra tiden och vi åkte sedan till dagiset för att hämta en trotsig treåring vid namn Idun. Efter mycket bråk och envishet från Iduns sida så kom vi slutligen fram till bilen och kunde styra våran kos mot valbo och Toys"R"us.
Väl där så mötte vi upp Venna och hennes som Max , som också skulle in och kolla på saker inne på Toys"R"us , dock fanns det varken någon hoppgunga eller skötväska konstigt nog . Dom åkte vidare till BarnensHus medans vi stannade kvar och kollade för fullt efter present till T´s syster som fyller 9 på torsdag . Vi hittade en present tillslut , någonting som jag inte tänker skriva här med tanke på att Moa är just 9 år och en riktig hejare på att läsa , speciellt bloggar ..Haha.

Emma hittade hur mycket saker som helst , hon var så smart att hon började köpa julklappar redan nu för att slippa göra det i all jäkla julstress som komma skall . Vi hittade därimot bara presenten till Moa.

Efter Toys"R"us åkte vi ner till köpis
och ställde bilen där och sedan gick jag och Emma till skohuset medans Idun prångt skulle ha pizza inne på Ikea och T var också hungrig så dom gick tillsammans dit medans . Dock ändrade hon sig lika fort och skulle ha korv istället , tur att ikea har sånt bra utbud på mat , haha .

Vi gick en sväng inne på köpis också , men vi hittade ingenting .. otroligt nog så hittade vi inte ett skit rent ut sagt .

Justja , innan vi blev hämtade här hemma så hann vi ju ner på stan en sväng jag och T . Där hittade jag faktiskt ett par nya skor och ett par byxor , allt på REA förstås !
Jag älskar att fynda , speciellt när grejerna är så himla VÄRT varenda öre.


Nu ska vi slå på en film och sedan blir det nog till att sova , T är faktiskt ledig hela veckan lika så jag , så vi ska bara umgås hela veckan eftersom att jag jobbar hela helgen och kommer därför inte kunna spendera så mycket tid med T i helgen. Jobbar ju kväll Fredag,lördag & söndag , så det blir tungt ! 
Men det är ju toppen med pengar .

Kan förövrigt berätta att jag har gått och fått Magkatarr vilket inte är särskilt skönt ..
Ringde rådgivningen igår och berättade om mina problem och dom berättade att det med 99% säkerhet är magkatarr och att jag därför skulle prova receptfri medicin från apoteket i 1 vecka för att sedan återkomma om besvären fortsätter. Isåfall blir det remiss till sjukhuset .
SUCK, varför just jag ?

Puss

trippdag.

godmorgon världen , vilken underbar dag ..
Hoppas ni har sovit gott och att alla är lika glada som mig idag . T blev nämligen ledig idag & det är så skönt att vakna och se att han fortfarande ligger kvar och sover , så himla mysigt .

Idag blir det en sån där trippdag igen, för när Emma slutat sitt pluggande så ska vi ta en sväng till valbo för att kika inne på Toys"R"us eftersom att dom har lagerrensning, vi ska även in en sväng på köpis o kolla lite annat smått o gott . Kanske hittar man nå fina kläder , jag har inte köpt några nya kläder på ...jag vet inte huuur länge !

Nu har vi nyss ätit frukost och ska strax spela lite kort . Sedan ska vi nog ner på staden för att sola lite .

Puss

vårat barn.

Anonym om sovrummet.:
vad ska dina ungar heta , om du har tänkt på det? 

Svar : självklart har jag , eller vi , funderat mycket på vad vårt/våra framtida barn ska ha för namn , dock har vi inte fastnat för något speciellt namn då det inte riktigt har klingat till på nåt utav dom . Däremot finns det många fina namn , flest pojknamn som tex ; Wiggo , Malcom , Maximiliam , willgot , Willheim , Wincent & Pyret ..
På tjejfronten är det värre , men det finns några som är fina ; Pyra , Tyra ..
sedan kommer jag nog inte på några fler . Det finns som sagt mest fina pojknamn, men det visar sig när dagen då jag blir gravid kommer . Kanske kommer man på något ännufinare då?


vi sitter just nu och kollar på "ganster" , som jag nästan direkt kom på att den har jag faktiskt sett förrut . Vi funderar på att sätta på en annan film , en som vi köpte häromdagen .Det får nog bli så , det är så tråkigt att se sånna här filmer när man redan har sett dom .

Städningen gick förövrigt jättebra idag även om vi inte blev helt klara . Vi är en god bit påväg och just nu känns de bara som att man vill riva bort allt fult golv och bara lägga dit nytt , synd att inte bankomatkortet tycker detsamma.

Sov så gott

puss







sovrummet.

Check , nu är sovrummet äntligen färdigt efter en hel morgons städning och doning .
Blev riktigt nöjd med sovrummet , känns så himla skönt att 1 rum iallafall är klart , nu är det "bara"(!) vardagsrum,hall,kök & gästrummet kvar , men det går nog fort endå tror jag .


första bilden är knäppt från dörröppningen , likaså andra bilden på garderoberna . Den trejde är därimot knäppt från fönstersidan. Bilderna är självklart klickbara .

Nu måste jag platta håret och göra mig utevänlig ifall vi ska ta en sväng på stan eller willys .

puss

storstädning.

Just nu har vi påbörjat våran stora stora storstädning .
Vi har skurat hela sovrummet och även damsugit och satt upp en hylla och en sänglampa , nu har vi gett oss på vardagsrummet där vi kopplar in ljudanläggning till teven och även här ska vi skura och damsuga ..
Efter vardagsrummet vettesjutton om vi orkar ge oss på så många fler rum , kanske är det bäst att vila en stund då.Haha.

Vi funderade ett tag på att gå på bio ikväll , men sedan kom jag på att det faktiskt är en film idag som faktiskt verkar helt okej . Ni vet den där "gangster" med Mikael Persbandt och så ?
Den ska vi iallafall se , den börjar klockan 21.
Innan dess har jag ingen aning vad som händer , eller jo ,vi städar ju just nu men sen ..

Kommer säkerligen lite bilder sen på hur rummen blev .

puss

riktig sovmorgon.

Ja,  idag tog vi oss an en riktig sovmorgon , dock vaknade jag som vanligt innan T och försökte ivrigt få honom att kliva upp.Men icke !
T ville ligga kvar i sängen men tillslut fick jag upp honom , vi satte oss och kollade på teve en stund sedan har jag hunnit med att damsuga medans T gick ut med Svea på en promenad. Nu ska vi försöka få upp dom sista hyllorna och även sänglampan , sedan ska vi försöka komma på någonting att göra , jag vill åka och simma men det tror jag dessvärre inte att T vill.
Det visar sig!

Imorgon börjar T att jobba igen och jag kommer att vara ensam som vanligt . Ska försöka få lite gjort , kanske börja plocka bort köksluckorna , eller varför inte börja slita bort golv ?. Ja , det visar sig också vad det blir..

Nu ska jag tappa upp lite skurvatten och börja skura golvet i vardagsrummet , sedan ta mig an sovrumsgolvet , suck.

puss

smultron.

Idag har vi tillbringat princip hela dagen i sätra på smultronvägen där min kusin och hennes mamma o lillebror bor.
På förmiddagen var vi ju som sagt på willys och handlade lite välbehövliga saker , det blev damsugspåsar, trasor,hundmat & dolmiosås till pastan som vi sedan lagade .
Förresten , jag & T kände att vi behövde lite extra vitaminer så vi gick till apoteket häromdagen & köpte dom där nya vitaminerna dom gjort reklam om i tidningen , hoppas dom är bra.



Efter willys hann vi bara hem och slänga ihop lite käk innan min kusins mamma Emma ringde och sa att dom var klara med dagens loppisrunda och att vi därför skulle komma ut till sibylla som ligger strax över vägen där vi skulle möta dom för att sedan åka tillsammans med dom hem och hjälpa dom att fixa nere i deras källare .
sagt och gjort , vi möttes och åkte tillsammans hem till dom . Väl där så började jag och T fixa med att dra ut pluggar och spackla igen deras vägg nere i källaren som förövrigt var väldigt trasig och det behövdes därför en hel burk med spackel . Det räckte precis till och nu är väggen färdigspacklad och väntas bara på att få slipas för att sedan målas .
Vi åt god mat och åkte till centrum för att handla godis och massa gott till kvällern. Vi kollade på teve och bara umgicks vilket var väldigt trevligt då det sällan blir av att vi träffas hela dagarna..
tack för en underbar dag/kväll.

Nu har vi precis kommit hem och ska kanske slå på en film innan vi sover , dock kommer jag nog hinna somna för jag är så grymt trött . Små barn som kräver uppmärksamhet i princip hela tiden tar kol på en rätt fort , även om man inte tror det. Speciellt om barnet heter Idun och är 3 år , sötgroda !

Fick förresten en kommentar ang. mina stående skor ;

Anonym om "Olika matrial , olika kvaliteér..":
om du har skor som bara står, så varför inte sälja dom som är i bra skick ? du har sjukt snygga kläder så många skulle nog vara intresserade! knäpp kort lägg ut och sälj

svar ; ja , varför inte .. dock är jag en sådan människa som har svårt för att kasta eller sälja saker , jag är lite nojig när det gäller sånt , men jag ska försöka ta mig i kragen och skärpa till mig när det gäller mina skor , dom behöver faktiskt säljas eller slängas i vilket fall. Dom kan ju inte stå där på hyllan hela livet !
Tack för kommentaren , håll ögonen öppna ifall det kommer en sådan "sko-säljar-dag" snart :)
Kram



Puss

"oddsen på att möta en australenare?".

Jobbet igår gick bra , men sakta ..
Tillslut slutade jag och Thias stod utanför för att möta mig . Vi gick till busshållplatsen för att vänta på bussen eftersom vi precis missade den förra.
Nästa buss skulle gå 00.06 och medans vi stod där frågade en tjej som stod där med en kille , när nästa buss gick och vi förklarade förstås att den gick 00.06 och att den stannade på stan , dit dom skulle . Dom var inte från stan utan hon var från sthlm och han var från Australien (!!) så han kunde inte svenska och hon pratade hellre engelska än svenska som det lät , hon hade tydligen bott i australien.

Så , efter en stunds väntan bestämde vi oss för att promenera
ner på staden för att dom ville hellre gå ner än att stå och vänta 10 minuter . Så vi gick , väl framme på staden ville dom gå till heartbreak och undrade därför om vi skulle med , men jag hade jobbarkläder och var trött som sjutton och vi gick därför hem .
Men egentligen , hur stora är oddsen att man ska träffa en kille från australien , i gävle & som vill gå på krogen?
Han hada iallafall vart i hela världen och pluggat i varenda land ungefär .. Nog om det !

Jobbet gick som sagt bra igår och vi såg en skitbra film innan vi somnade "While she was out" . Den var spännande faktiskt även om den inte var den bästa jag sett så var den helt okej.

Jag vaknade rätt tidigt idag, men inte T , han sov till typ 11:20 , jättesegt ! Så jag låg och försökte väcka honom vilket var helt omöjligt men nu är vi uppe bådatvå.
Nu ska ja äta frukost och sedan ska vi faktiskt fortsätta greja här i lägenheten , bland annat så ska vi sätta upp en hylla och en lampa i sovrummet ,sedan ska vi även städa en massa och skura golv .

I eftermiddag så ska vi åka hem till min kusin och hennes mamma
Emma för att hjälpa till i hennes källare , vi ska spackla och kanske även måla , om vi hinner det , annars får vi spackla idag och måla en annan dag . Vi ska även laga tacos och ha filmmys , därför måste jag gå till willys och köpa godis .
Shit , ja kom på att jag måste köpa hundmat också .. & toapapper !

Det är nog bästa att jag äter lite frulle nu så jag hinner med dagen !

Puss

Jobb.

Nu ska jag göra mig färdig inför jobbet .
Min buss går om 45 min.

Vi hörs ikväll !
17-23:30


puss

äntligen.

äntligen är T hemma & äntligen får jag pussa på honom.
Fast det är inte lika äntligen att jag måste åka och jobba snart !

puss

äntligen.

äntligen är T hemma & äntligen får jag pussa på honom.
Fast det är inte lika äntligen att jag måste åka och jobba snart !

puss

Störande barnprogram.

sitter just nu och kollar på något "teletubbis" liknande program där dom inte ens pratar.
Eller okej , den som berättar i programmet pratar lite grann så som ;
-oooj då , nu har du fått lera på handen ! nemen ..nu har du en till fläck
osv
Gud vilket drygt program , men de finns ju ingenting annat att kolla på & en film har ja ingen lust att knäppa på för då kommer jag behöva se den igen eftersom att T också vill se dom . Vi köpte nämligen 4 nya filmer igår på "filmkväll" eller vad butiken heter . Det var iallafall 4 för 99:- , så vi köpte 4 st näst intill likadana filmer , krigsfilmer , nasistfilmer , osv.

Nu vill jag bara att T ska komma hem så jag hinner träffa honom innan jag själv ska åka o jobba , det är så jobbigt att han slutar 4 och jag börjar 5 , dom dagarna är dom jobbigaste som finns .
Dessutom ska jag jobba hela nästa helg och kommer därför knappt få nån tid alls med T . Så därför ska jag försöka hitta på någonting riktigt roligt vi kan göra nån dag i veckan istället .

Svea verkar må bättre , kanske beror på att vi har låtit henne deffat nu när hon vart så dålig , men hon verkar faktiskt mycket piggare idag , även om hon inte ätit någe mera än fil .
Lillstrumpan

Du gör mig till världens lyckligaste människa.

Bilden är ifrån våran båtresa till åland i sommras


puss

inga skor & inga kläder.

nej , det blev inga nya skor eller kläder igår trots att det var de jag skulle kolla på .
Först gick vi till hälsocentralen för att t hade fått tid där ang hans lakrits som har suttit fast i halsen sedan i tisdags , men dom hade sagt fel på rådgivningen så han hade inte fått någon tid så vi fick gå vidare ner på stan istället .
Väl på stan skulle jag ju kolla på ett par nya skor vilket jag gjorde men dom va så ruskigt fula i verkligheten mot för på bilden , därför struntade jag totalt i att kika på mer skor.

Inga kläder blev det heller
, istället var vi in på apoteket och köpte vitamintabletter och TREO citrus.
Sedan tog vi en promenad hem och på vägen köpte vi pizza som vi sedan tog hem och åt . Ken kom också förbi och spelade chikago med oss , jag vann som vanligt .

Vi kollade på "du är vad du äter" , "design simon & thomas" & "grannfejden" , torsdagar är verkligen bra när det gäller teve, 3 nra program på raden. Tummen upp för torsdagar!


Ikväll ska jag jobba igen , 17-23:30 , ingenaning om vem man ska jobba med idag men det kvittar ju .

Nu ska jag kika vidare på Barnkanalen och slumra lite .


puss

"Olika matrial , olika kvaliteér.."

Dom som känner mig eller rent av är min vän , vet att jag älskar & kommer alltid att älska skor .
Jag är lite utav en skonarkoman , jag har MASSOR med skor , men använder 1 par medans dom andra står dammiga och oanvända på skohyllan i hallen .
"varför?" Det vet jag faktiskt inte själv , jag köper ett par skor så fort jag hittar ett par som är oemotståndliga och passar just mig , för jag hatar och kommer alltid att hata mina fötter då dom har höga vrister och gör därför att det blir jättesvårt att passa i dom flesta skor .

Jag satt därför och kollade på "scorett´s" hemsida och upptäckte att dom hade ett par jättefina Converse skor som jag jättegärna skulle vilja ha och ska därför passa på att kolla och prova dom när vi väl är nere på stan sedanre idag .




Mitt senaste skoinköp var nog inte något bra skoval , dom gick sönder i "bjönborg-märket" och sömmen gick sönder vid skosnörernas slut , helt dumt . Därför står dom nu på skohyllan även om jag ibland använder dom då det är blött ute och jag inte kan använda mina gladiatorskor.
Thias BjörnBorg skor däremot , dom är hela och hur bra som helst . Så himla typiskt !
-Olika matrial , olika kvaliteér..



Nu ska jag klä på mig lite och platta håret så folk inte blir rädd när man kommer ner på staden , sedan ska jag även ta med Svea ut på en promenad . Hon har för övrigt sovit hela dagen sedan jag klev upp , hon ser verkligen hängig ut , men ikväll ska hon få fisk och fil så magen blir bra igen .
Min lilla älskling

saknar förövrigt min pojkvän som snart är hemma från jobbet.
Loveli you

Puss på er

promenad genom stan.

Hej.
Pratade med T´s syster Malin nyss och hon berättade att hon kanske skulle tatuera sig inom en snar framtid. Och guuud vad jag blev avunsjuk , jag kände riktigt hur jag bara ville springa ner till staden och bara boka första bästa tid och förgylla hela min kropp med massa fina streck och sånt . Men tyvärr lever man ju i verkligheten och det funkar inte riktigt så. Men den dagen jag bokar min tid , är jag nog den lyckligaste i världen , för nu var det ett bra tag sedan senaste tatueringen.
26 mars 2009 för att vara exakt , i thailand för att vara ännumer exakt & på foten för att vara exaktare än exaktast !

Här har ni mina vackra tatueringar ;


är dom inte vackra så säg ?

Kinatecken- 23juli -07
"Frida Caroline" - 27mars -08
"PMG(petermattiasgyllenskepp)" - mars -09
Blommor- 26mars -09


Nu är T på väg hem och när han kmmer hem blir det promenad genom staden för våran del , vi ska kika om vi hittar nå fina kläder och även skor . Inte nog med det , vi ska in på designforum också för att kika på massa kul till lägenheten.

Puss

prioritering.

Har bara suttit här i soffan och funderat och gjort ingenting sedan min bror och hans vän gick .
Har bland annat suttit och funderar på prioritering , om hur vi ska prioritera våra inredningstankar och våra olika typer av inköp av diverse saker och ting . Jag vet bara inte riktigt i vilken ordning man ska göra allting , för det är ju så mycket att göra. Jag kanske ska skriva en lista och därefter bocka av det vi gjort och inte gjort här hemma . Eller så ska man kanske bara gå på det man känner för . Fast då kanske det blir fel iallafall ..
Jag vet inte ja , ordet prioritering skrämmer mig .

Det är som sagt en hel del grejer som ska köpas och göras
här hemma innan det kan kännas acceptabelt , för nu är golvet brunt (!!) med medaljonger typ & skåpluckorna är blåa , mörkblåa (!!) med guldiga knoppar , vilket ser förjäkligt ut.

Inte nog med det, vi ska även boka en thailandsresa som nog inte kommer att vara särskilt billig . Men den kommer vi att åka på i vilket fall så den är nog prio 1 just nu ,och det är ju trots allt ett bra tag tills Mars , så det är nog inge problem.

Nej , nu måste jag sätta fart och duscha och försöka fixa lite här hemma , sen ringa och fråga om T vill ha mat när han kommer hem , isåfall måste jag laga mat också ...

Puss

En liten att-göra-lista ;

  • Saker som ska inhandlas
    vardagsrumssoffa
    golv
    tvättmaskin
    diskmaskin
    tvbänk

    saker som ska göras
    Lägga golv i kök,hall & vardagsrum
    Boka thailandsresa
    Göra om gästrummet
    Måla om skåpluckor, sätta dit nya handtag




"skurhinken , min bäste vän.."

Igårkväll innan jag hade somnat kände jag att "fy vad det luktar bajs" , så jag bad T gå ut i vardagsrummet för att se om det var nåt , vilket det var . Svea hade bajsat på golvet , eller jag vet inte om man ska kalla det bajs heller för det såg mer ut som kiss . Ja ni vet , kanske inte ska gå in mer på det . Men det var iallafall löst !
Svea trodde att T skulle bli arg så hon gick på bädden och la sig , men varken jag eller T kunde ju bli arg eftersom att hon inte rår för att hon inte kunde hålla sig när hon var sådär lös . 
Så Svea har gått och blivit magsjuk igen och jag måste därför låta henne fasta tills i morgon så magen binder sig , istället ska hon få en liten skål med fil på hennes vanliga mattider så att magen förhoppningsvis blir bra igen.
stackars min lilla tjej .

T sov över väckarklockan imorse så han hann inte skura golvet innan han åkte så det fick jag göra såfort jag hade vakat . Jag som skurade hela lägenheten igår , suck.. Men vad gör man inte , Skurhinken har ju blivit min bästa vän nu för tiden & det gör mig ingenting för med det nya medlet så luktar det ju bara så himla gott så man nästan blir mer sugen på att skura , haha.

Jag vaknade faktiskt inte utav mig själv imorse , nej jag fick faktiskt finbesök. Dom ringde och ringde på dörrklockan medans jag låg och sov och egentligen hade jag inte tänkt öppna men jag gick för att se vem det var och då var det min lillebror och en kompis till honom och då kunde jag bara inte låta bli att öppna . Så vi drack lite saft och bara umgicks en stund innan dom behövde gå igen . Så nu sitter jag här helt ensam igen , det börjar ta på psyket att vara ensam hela dagarna , men vad ska man göra ? 
Jag vill ju inte direkt gå ner på stan eller nåt när Svea mår dåligt .

Nej , jag får sätta på en film och lägga mig i soffan och vänta på att T ska komma hem istället.

puss



Kreativitetsdag.

När min kusin Iduns mamma Emma hade slutat skolan så kom hon förbi och hämtade oss så vi kunde åka för att kika på tapeter medans vi väntade på att T skulle komma hem från jobbet .
Vi hann bara till en affär och den låg här uppe på söder , en tapet och målarfärgsbutik som jag glömt namnet på , men dom hade iallafall jättemycket fina tapeter men också väldigt dyra i jämförelse med vad vi har köpt för tapeter innan .

När T kommit hem från jobbet så åkte vi hem till oss för att hämta upp honom så vi kunde åka till Ikea , där handlade vi en massa kul till hemmet , det blev bara massa småprylar , men det är ju bra det med ;

Grytlappar svart
matskålsställning till svea
Grytunderlägg i gummi som har en magnet , vilket gör att den följer med kastrullen när man flyttar runt den på bordet
Toalettborste svart
Hylla
Dvd "pärm"



När vi hade hanlat klart på Ikea åt vi en varsin korv innan vi gick vidare , det blev coop eftersom att Emma skulle köpa lite julklappar , det är bra att vara ute i tid , jag ska nog också börja köpa julklappar snart , annars lär man ju bli ruinerad i november.
Efter coop åkte vi till förrådet för att hämta lite värktyg som vi sedan satt upp hyllor och teven med , som ni kan se på bilderna. Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Vi har vart väldigt kreativa på sista tiden , fixat jättemycket här hemma .

Nu ska vi kolla på en film och sedan gå och sova så att T orkar upp och jobba imorgon , själv ska jag vell försöka få lite ordning här hemma , men först .. ska jag sova ut riktigt länge !

Puss

"Blodiga golv är en vana .."

ja , när man har en hundvalp som löper är blodiga golv en vana .
Svea är oftast duktig på att ta reda på efter sig när det gäller löpningen , men ibland struntar hon i att slicka bort blodet från golvet och bara går förbi , blodet hinner då torka och blodiga golv blir en vanesak även om man skurar varje dag .
Hon blöder inte bara , hon hårar även väldigt mycket just nu , det måste nog ha med att hon börjar bli större och tappar sitt mjuka bebispäls , för håret är verkligen överallt & det spelar ingen roll om man damsuger 1 gång eller 10 gånger per dag .
Såhär såg vårat golv ut innan jag skurade i morse


Imorse vaknade jag utav att Idun väckte mig
klockan 8 ungefär , hon satt o killade mig i ansiktet med hennes små händer och viskade. Så himla söt !
Direkt när vi hade vaknat så satte sig Idun vid teven och åt frukost medans jag började skura och damsuga alla golv i lägenheten eftersom att dom är så blodiga utav sveas löp . Det blev jätterent och jag hoppas verkligen att det kan få vara så rent ett tag nu , men det är vell lika blodigt imorgon igen antar jag .

-" För när man har en hund som löper så är blodiga golv en vana.."

Nu sitter vi och kollar på tweenis på SvtB och snart ska jag fortsätta med städningen så jag slipper det ikväll när thias är hemma . Istället ska jag och thias troligtvis ta en tripp till Valbo och handla lite , kanske en ikeasväng plus att vi måste kolla på en ny platt Tv som vi ska ha i vardagsrummet så man slipper den här klumpiga och fula teven.


Här är hon förresten , en helt underbar kusin..


puss


"den luktade gott , men inte rent ..."

hej !
idag har det verkligen vart fullt upp hela hela dagen . Det började med att jag vaknade klockan 9 och sedan tog jag bussen till stan för att kika vad min lön blev , den blev helt okej . Sedan tog jag återigen bussen men denna gång för att hämta min kusin Idun på dagis eftersom att hennes mamma går i skolan hela dagarna , duktig Emmapemma :) .
Väl på dagis så tog det inte länge förrän vi var nere vid bussarna igen , så ivrig som hon var . Vi kom tillbusshållplatsen och såg till våran förvåning att bussen bara gick var trettionde minut , så vi började traska för att ta någon annan busshållplats närmare stan . När vi nästan var framme , 2 hålplatser därifrån , så missade vi bussen och fick därför gå ner på staden . Jag fick bära henne halvvägs då det blev jobbigt i benen , vilket jag förstår !

När vi var framme på staden så mötte vi min syster och hennes tjej en snabbis innan vi tog bussen vidare till DollarStore för att köpa mina berömda och efterlängtade skålar . Vi mötte Venna där som hade med sin lilla son max och vi gick runt och handlade för fulla muggar , vi köpte även glass som vi sedan gick ut i solen och åt , riktigt mysigt .
När Emma slutat skolan så kom hon också till Dollar och vi gick in åter en gång , denna gång blev det Emma som skulle handla , men jag köpte även lite mera saker då jag endå var i farten .
Vi köpte rengöringssåpa och jag stod i evigheter för att bestämma mig för vilken lukt jag skulle ha , Emma var därimot snabbare att bestämma då hon prångt tyckte att ;
"Den där luktade gott , men inte rent .."  ...& tog därför dom 2 som luktade mest "rent" .
Så imorn ska jag skura och få mitt golv att lukta rent , inte gott...

Efter Dollar blev vi så hungriga så Idun fick bestämma mat och det blev hamburgare , jag fick välja ställe och självklart blev det mcdonalds eftersom jag uteslöt Sibylla . Emma därimot hängde bara med i svängarna kan man säga , haha , sötgroda. Jag tror hon uppskattade det endå trots att hon fick betala för en mellanläsk fast hon bara fick en liten .
Vi åkte även en sväng på Jula & Rusta då vi endå var i farten , så nu har jag massa nya fina saker till hemmet .

Sakerna jag inhandlade idag ;



Eftersom att det blir så långa dagar för Idun nu på dagis så bestämde Emma och jag att Idun faktiskt kan vara med mig i morgon hela dagen istället för att gå på dagis , så hon sover över här nu och vi har ätit kvällsfika och nu ligger vi i sängen och ska sova för att orka med morgondagens städning m.m . Måste även försöka hinna med att rensa i skåpen i köket för att istället ställa in nya fräscha saker .

Sov gott med er .

puss

"14 år & 3,5or på stan".

Jag måste bara berätta en sak som hände igår när jag och Emma var ute och åkte bil.
Jag och Emma hade vart någonstans och var på väg hem till mig och åkte igenom staden så vi plötsligt blev stillastående mitt i gatan med en polis framför oss . Poliserna stannade deras polisbuss mitt i gatan för att gå till sidan av vägen där en liten pojke stod och drack 3,0or. Poliserna tog av honom den öl han drack och kollade även igenom hans väska där han hade 2 till öl som dom också tog ifrån honom , sedan lämnade dom honom och åkte vidare i sin buss .
-Alltså helt seriöst , vad gör en liten grabb mitt på stan med en 3,5a i handen på en måndag ?
nog om det, vi tyckte bara att dom borde ha bättre att göra.. men tydligen inte .

Vaknade vid 9 tiden imorse och fixade ordning mig lite och nu väntar jag på att klockan ska bli 11 så jag kan åka ner på staden för att sedan ta en annan buss som går till sätra, där ska jag hämta min kusin Idun på dagis . Vi ska som sagt åka till dollar och handla lite om inte idun får spader utav att gå där . Barn brukar ju ha en tendens att bli rastlösa utav at gå i affärer , men jag tror det kommer gå bra med tanke på hur mycket leksaker och godis det finns där , haha .

Hoppas verkligen att mina skålar och muggar finns kvar , annars blir jag ledsen , jag har värsta planerna på hr fint det kommer bli på bord och i skåp med allt porslin. Sedan är det bara nytt golv och luckor som saknas , sedan ser köket dugligt ut.

Puss

internetbesvär.

Jo tack , jag har ett väldans besvär med mitt mobila bredband.
Eftersom att glocalnet drog ner på min hastighet som redan var allderles för segt så kan jag nu inte lägga ut några bilder , jag kommer heller inte in på Bilddagboken eller andra sajter . Det tar mig massa tid att ens komma in på bloggen.
Trots att jag inte kan lägga ut bilder så ska jag försöka skriva så mycket som jag kan , då internetet låter mig komma in på bloggen . Tidigare idag klickade jag på "logga in" & gick sedan ut på promenad med svea, men inte ens när jag hade kommit in igen så hade jag loggats in , helt dumt ..

Iallafall så duschade jag och gjorde mig klar
i morse , sedan tog jag en promenad till staden för att sola , Brunos på söder fick det bli eftersom att jag inte ville lämna Svea ensam hemma alltför länge . Jag solade 20 minuter eftersom att det kostade multum att sola där , 40:-/20min , det är inte värt det för fem öre. Jag blev besviken på resultatet som knappt syntes , därför ska jag välja det gamla vanliga stället nere på staden nästa gång ..
Efter solningen så promenerade jag till Ica för att köpa en Smoothie som jag sedan drack när jag kom hem . Därefter kom min kusin Idun´s mamma Emma hit för att hämta mig så vi kunde hämta Idun på dagis . Vi hämtade henne i sätra på dagis och sedan gick vi hem till dom , som också bor i sätra , för att packa lite kläder och sådant inför dansen.
Vi åkte hem till oss här på söder och jag bytta om och åt en yoghur innan vi sedan lämnade Idun här hemma med thias medans vi tog bilen ner på stan för att gå på ackes dansskola .
Vi kom in i danslokalen och jag kände direkt att ; " vad i helsike har jag gett mig in på ?" , men jag provade men gick ut lika snabbt , 15 minuter kunde jag hålla mig för skratt innan jag nästan skrattade så ja höll på att kissa på mig , så jag gick ut i rummet utanför danslokalen och satte mig ner och väntade på Emma som prångt skulle fortsätta att dansa klart .
men som sagt , dans är ingenting för mig ...

Imorgon ska jag upp i tid
och göra mig klar innan jag sedan ska ta bussen till sätra för att hämta min fina kusin på dagis för att sedan återigen ta bussen upp till DollarStore , där ska jag köpa en massa skålar och muggar med olika texter på , ni vet ex ; "kaffe,The,Chips,Godis,Sallad...." osv . Det fanns både i svart och vit så jag funderar på att köpa lite blandat så man har . Här ser ni förhoppningsvis en bild nedan på muggarna osv


klockan 16 så slutar Emma sitt pluggande , så då ska vi vell hitta på någonting skoj resterande tid utav dagen.

Nu ska jag krypa ner i sängen och ställa klockan på 09.00 , sedan ska jag sova !

puss

godermorgon.

Hade ställt klockan på 08.00 men den ringde inte , eller så stängde jag av den vilket är mest troligt ..
vaknade iallafall utav mig själv klockan 09.30 vilket jag aldrig gör annars men just idag kände vell kroppen på sig att den hade missat väckarklockan. Fast egentligen var de Venna som ringde då kom jag på , så det var nog hon som väckte mig om jag inte minns fel .
Anyway , jag har inte hunnit gjort mej klar för solning än och ska därför skynda mig in i duschen för att sedan promenera ner på staden i min ensamhet , kanske är det bättre att sola uppe på brunos här på söder?  Nog för att det är dyrare men det är närmare iallafall. Funderar nästan på att sola dubbelt så länge , dvs 60 minuter , men ja vet inte ja .. det kostar ju multum!

Som jag lovade idag så kommer de lite bilder idag som jag lovat , kameran ska få följa mig vart jag än går idag , fastän den är stor och klumpig , men jag har lovat.
Med tanke på kameran , så funderar jag starkt på att börja fota med Thias ärvda objektiv , dock måste man fota manuellt med dom , men det är ju bara bra med lite extra träning , då blir ju bara bilderna mer personliga också .


Idag börjar alla skolorna förresten (!) , det måste kännas drygt ?
Jag ångrar verkligen ingenting att jag hoppade av skolan , det finns så himla många här i samhället som inte har en utbildning och endå har fast jobb och ett lyckat liv , så ni som säger att ; " man måste ha utbildning för att få ett jobb "  ,  ni borde nog gå runt på staden och fråga hur många som har en utbildning.
Iallafall så är jag världens lyckligaste , jag har mina älskade 2 och världens bästa renoveringslägenhet. Båda vi har jobb och en bra ekonomi, vi klarar oss och får alltid pengar över efter räkningar och mat m.m
, nu vet ni det . hihi
-Fast det bästa av allt är att jag har världens finaste pojkvän
.

när klockan passerar hemgång.

äntligen är kvällern över , ett helt kvällspass på jobbet är avklarart , ett tag började jag undra om det någonsin skulle ta slut .
vi var lite småsega på att städa och kolla på klockan , så vi jobbade över ca 20 minuter ,vilket gör en helt slut i hela kroppen när man först tror att "åh nu ska ja gå hem snart" sen kollar man hur mycket disk som står framför näsan och helt plötsligt måste man  tänka om ; "oj då , jag ska nog inte sluta nu ..." fastän klockan har passerat hemgång .
då blir man trött , nu är jag trött ..

Vi har som vanligt spelat lite kort där jag i vanlig ordning (host) vann , sedan har vi även ätit lite innan vi gick till sängen , och där sitter jag nu , medans thias försöker sova ..
han somnar nog vilken sekund som helst för han va tydligen jättetrött , men det kan man ju förstå så "jobbigt" han har haft det idag medans jag vart och jobbat , haha . Nej jag tycker faktiskt lite synd om honom som börjar jobba i morgon , men endå är det ju jättebra också så det är bäst att peppa han lite så han inte blir så nerstämd.

Imorgon får vi se om jag åker och simmar , jag har iallafall lovat mig själv att åka ner på staden för att sola , det är verkligen ett måste nu så som jag ser ut , jag känner mig så fruktansvärt äcklig , mår dåligt av mig själv !

sov gott nu allesammans.
Imorgon lovar jag er att lägga ut massor med bilder trots att mitt internet har sänkts i hastigheten då jag laddade hem en film . Men ni ska få massor med bilder imorn endå , det lovar jag som sagt ..
Tar med mig kameran vart jag än går

puss

frustrerande.

imorse vaknade jag klockan 10 och kunde verkligen inte somna om även fast jag hade bestämt mig att jag skulle försöka sova jättelänge så jag i princip bara behövde klä på mig och åka till jobbet eftersom att jag vart så trött dom närmaste kvällarna.
T därimot , han sov och sov och ville inte vakna .. Så jag låg kvar och vilade en stund innan jag gick ut på promenad med Svea. Det var så himla fint väder ute och det första jag undrade var ;
-varför i hela fan , ska det vara så fint väder just den dagen jag ska jobba ,när jag bara jobbar 1 ynka dag på hela veckan? men jag fick inget svar & undrar fortfarande varför solen skiner just dom dagarna jag ska jobba .
det tycker jag är frustrerande

Klockan 4 idag ska jag jobba, jobbar då tills klockan 22.30. Sedan ska jag bara hem och duscha och se på en film innan jag somnar , för imorgon har jag mycket att stå i .
Jag ska nämligen till fjärran och simma , sedan ska jag till staden för att sola innan jag och Emma på kvällern ska på danskurs , haha . Tänk er mig på ett dansgolv , det hör inte ihop , men vi ska prova iallafall . Dock tror jag inte att det kommer att vara min grej då jag hellre tänker köpa mig ett kort på fjärran så jag kan simma varje morgon .

Nu ska jag hitta på något så jag slipper vara så deprimerad

puss

godnattpuss.

det blir nog ingen film , känner redan att jag håller på att somna ..
så jag får vell bjuda på en godnattpuss istället. Dock får ni tåla att det är en mobilbild ..



Puss

"vem har flest bilar?"

ja, då var vi hemma efter en lång och väldigt händelserik dag .
vi tog bussen till hagaström där släktträffen hölls , Svea stannade tyvärr hemma eftersom att det skulle bli så mycket folk och massa stoj , hon skulle bara blitt så orolig .
Vi kom dit och åt en massa god mat och fikade massa gott , sedan hade vi även tipspromenad som hade skitknepiga frågor som ex ;
Vem har flest bilar ?
1. Frida
2.Ulla(mormor)
3.Barbro (syrrans sambos mamma)

ingen förstod ett skvatt om varför frågorna löd på så vis , utan bara gissade sig till rätt svar .
Men kung som jag är så svarade jag självklart rätt på 5/6 frågor och vann därför en stor påse med machmellows (stavning?) , som jag sedan gav bort ..
Förresten , jag kanske ska berätta vad som menades med frågorna . Dom var ju som sagt jättekonstiga och en annan fråga var ; Vem är snabbast i munnen?

Hemligheten var att det blev "upp till bevis" efter att alla hade gått tipspromenaden. Så när det blev min tur att bevisa att jag hade " flest bilar " så fick jag och dom 2 andra (mormor & barbro) välja en varsin medpart som skulle hjälpa att sätta fast ahlgrens bilar i ens panna. Jag och dom 2 andra höll alltså ut tungan medans hjälpparten drog ahlgrensbilen på den för att sedan fästa den i min panna . Den som sedan hade flest bilar i pannan efter en viss tid hade vunnit.
Det var verkligen skitkul och ännuroligare var det att få träffa "alla" i släkten samtidigt . Exakt alla var självklart inte där , men dom flesta och det var ju kul .

När klockan började närma sig 9 så kom min kusin Idun´s mamma Emma för att hämta upp oss då hon hade vart i sandviken , så hon körde oss i hennes rejserVolvo hem till oss så vi fick hämta Svea för att sedan åka vidare hem till deras radhus i sätra . Där kikade vi på teve och försökte få småttingarna att somna , vilket var hemskt krångligt för båda var så envisa , men dom somnade tillslut .

Nu har vi just spelat kort och ska strax lägga oss för att kika på en film vi lånade av min syster då vi var där på "Kalas". Sedan blir det nog till att sova för jag är iallafall jättetrött och det vet jag minsann en till som är . sötthias .

Älskar dig hjärtat.


puss

dagens höjdpunkt.

ja , kanske tycker just du , som har frågat efter dagens outfit ett flertal gånger att detta är dagens höjdpunkt (?).
idag , idag har jag bestämt mig för att börja med dagens outfit likt alla andra bloggare . Därför tänkte jag bjuda på både min och Thias outfit inför släktträffen som nu ser ut att bli rätt fin eftersom att vädret så glatt har lugnat ner sig .



Nu ska vi åka till släktträffen , bussen går visst om 10 minuter så det är bäst att ligga på om vi ska hinna dit i tid.

-är förresten jättenöjd med mitt hår nu , både med färgen och förlängningen. Tack Malin !
Puss

släktträff i spöregn.

godmorgon ,
ja vi vaknade för inte så längesedan jag , T & Svea . Nu har Svea fått vart ute och kissat och vi ska strax kliva upp och äta lite frukost .
Sedan lär vi försöka skynda oss att göra oss färdiga , för vi ska nämligen till min moster+kusiner , dit hela min släkt kommer att vara efter att 3 stycken i min släkt har fyllt år . Det blir liksom som att vi har en släktträff plus att vi ska fira dom som har fyllt år , så det kommer nog vara en härlig stämning , synd bara att det spöregnar ute. Det gör mig arg !

Enda gången våran släkt gör någonting tillsammans då allihopa kan , då är det regn ..
Men det blir säkert jättebra endå hoppas ja . Vi ska grilla allihopa och var och en skulle ta med sig de dom ville grilla sedan bjuds det på potatissallad m.m där , så vi hade tänkt att bara grilla kycklingkorv , för jag är ju ingen köttmänniska.


Nu måste jag sätta fart , ska hinna ringa till syster min för att be henne komma med en tröja till mig som jag har hemma hos henne , en skjorta till och med . Sedan ska vi vara där hos min moster vid 4 .

Puss

godnattpuss.

det blev ingen film ..
nej , vi hade inge braiga filmer hemma och med mitt mobila bredband lär de ju inte gå rekordfort att få hem en film eller två heller , så därför tröck vi igång en nerladdning och bestämde oss för att se den imorgon , om den är klar då vill säga .

nu ska vi titta om datorn har några befintliga filmer att bjuda på , annars lär de ju inte finnas mer att göra än att gå och lägga sig redan nu , vilken kanske inte är så "redan" med tanke på att klockan börjar närma sig 1 .
Nej , det kanske får bli en godnattpuss för att sedan sova för natten .

Godnatt och puss



Akademiska sjukhuset.

Imorse ställde vi klockan på ...eller nej , vi ställde aldrig någon klocka, jag vaknade självmant klockan 10 .
Eftersom att vi skulle till sjukhuset så måste jag utav en ren reflex vaknat i tid pga allt vi skulle hinna med . Jag väckte T vid klockan 10 och sa att vi lära skynda oss om vi skulle hinna med alla sysslor , så vi klädde på oss och tog en promenad till Willys för att inhandla mat som vi sedan skulle göra matlådor på . Matlådor som vi också köpte på Willys, folielådor ..

Det blev kycklinggryta , dvs vi stekte först kyckling och hade sedan i en sweet&sour-sås med ananaser i .. Till det kokade vi ris och la sedan i lådorna som vi tog med oss till sjukhuset . Men innan vi kom iväg var det ett väldans krångel , först strejkade spisplattan , den blev aldrig varm. Jag satt på vattnet till riset och medans så tänkte jag att ;
"jamen jag hinner nog med en snabbdusch medans det kokar upp .."
Och sagt och gjort , jag hann ... och jag skulle hunnit duschat flera timmar till för spisplattan vägrade bli varm. Efter många av- och påstängningar av spisen så började den tillslut att funka och vattnet kokade upp .
-Vilken lättnad det var alltså ..

Matlådorna gjorde vi för att vi skulle slippa äta på resturang på sjukhuset , så vi fick laga 5 lådor med mat , vilket blev 10 portioner ris . Mycket mat alltså , men det blev nå fruktansvärt gott ..

Samtidigt som vi höll på med maten försökte båda hinna göra sig klara med dusch,hår & smink och allt var det var . Men vi kom iväg tillslut .
T´s mamma kom och hämtade oss och vi åkte ut till valbo för att hämta ut ett halsband som vi beställt till T´s pappa Peter för drygt en vecka sedan . På halsbandet fanns texten " carpe diem " som ni säkert vet betyder " fånga dagen " . Jag har alltid vart så fruktansvärt skeptisk till just det ordspråket eftersom att det har blivit en typ av trend inom både tatueringar , smycken osv som jag verkligen inte gillat . Men just nu , känns dom orden bara så rätt....

väl på sjukhuset fick T´s pappa halsbandet och blev förstås väldigt glad och rörd , vilket var väldigt roligt att se . Tänk att en så liten sak kan få en sån stor uppskattan . Det värmer i både mitt och T´s hjärta.
Vi hade det supermysigt och har fått träffa nya folk med samma problem och det känns skönt att det förhoppningsvis inte är så lång sjukhusvistelse kvar för T´s pappas del . Både för T´s pappas egen skull men också för hans familjs skull.

Tack hela familjen "G" för en underbar dag !

från sjukhuset;



Nu har vi just kommit hem och har även hunnit med att vara ute med svea en sväng . Hon är så himla duktig , vi släppte lös henne idag och hon gick så fint bredvid oss och det bara lös om henne där hon gick , hon såg så himla stolt ut ;
" kolla  , här går jag .. fint va ? " , ungefär så såg det ut .

nu ska vi spela lite kort och sedan kika på en film ..

sov gott allesammans.
puss

kära blogg.

vad tråkigt att du (anonym) gillar att ställa frågor här , trots att du är anonym ..
vad det gäller FrågaFrida stunden så känns det som att jag kommer att besvara dom imorgonkväll om jag hinner , vi ska nämligen upp i tid imorgon för att knalla till affärn och köpa matlådor som vi sedan ska använda när vi åker till uppsala sjukhus på eftermiddagen med thias mamma & syskon . Vi ska laga mat till allihopa så det kommer bli en massa matlagning imorn på förmiddagen . Ris tror jag det blir , ris och kyckling/schnitzel . Man får välja helt enkelt.

Ja som jag sa så är nog frågestunden över imorgon , eller ska jag kanske besvara dom nu ?
Det var ju trots allt inte så många frågor ...


Okej , jag besvarar dom nu ...
Era frågor och mina svar.

1. går du inte i skolan/gymnasiet?

Nej , jag går varken i skolan eller gymnasiet då jag hoppade av Barn och Fritid i andra året pga olika orsaker . Jag ångrar ingenting och följde bara mitt hjärta . Hade jag inte hoppat av skolan hade jag nog inte suttit här med Thias , Svea , lägenhet,jobb....aa, ni förstår.

2. om du var intreserad , lite små kär i en kille i din klass,( om du var det) , hur skulle du visa det?
Jag skulle nog sagt det till honom , eller åtminstone börja försöka ta kontakt med killen och efter ett tag berättat hur läget låg till . Viill man inte prata med honom sådär direkt så kan man ju alltid lägga in en stöt och kanske säga lite högt att ; där gick visst en riktigt snygging .
-Nej seriöst , jag vet inte . jag skulle bara sagt det ...Jag är inte så blyg av mig .

3. är ditt hår slitet ?
Ja , mitt hår är rätt slitet . Men det har sina dagar och lever sitt egna lilla liv . Ibland ser det jätteslitet ut och ibland ser och känns det riktigt mjukt .

4. vad har du för klädstil , ?
lägg ut bild nånn gång på din klädstil.
ja du , jag har nog ingen speciell klädstil . Jag använder det jag tycker är bekvämt för dagen och det blir mest myskläder . Men ska man säga en speciell stil i sig så måste jag vell säga Skate (?) . Baggiebyxor & så är äkta Frajs. Jag använder aldrig/väldigt sällan , tighta byxor.

5.Har du någon favoritlåt just nu?
Ungefär hur många läsare har du på en dag?
hmm . jag tycker om det mesta & har ingen favoritlåt då jag personligen tröttnar så fruktansvärt fort på alla låtar. Gamla sommarlåtar är bra , dom tröttnar man aldrig på .
angående läsare , så har jag inte så speciellt många , men det är ju inte det viktigaste .. eller ?
Jag försöker ta vara på dom jag har istället , nejdå ..gud vad jag är trött känner jag nu .,

6.varför färgade du håret blont ?
eftersom att jag hade haft svart hår i lite över ett år så började jag tröttna och bytte därför drastiskt hårfärg till blondt , som också är min naturliga hårfärg vilket har lett till att jag slipper färga mitt hår lika ofta .
Jag älskar blondt hår , iallafall på sommaren ...

7.Kan inte du börja lägga ut Dagens outfit?
oj , den frågan har jag fått förr känns det som , hihi .
Jag är verkligen , rent ut sagt , skitdålig på att lägga ut outfits bilder . Det har jag märkt själv ! ett tag tänkte jag att jag skulle göra det men sedan bara försvann den tanken .
Men jo , jag kanske kan börja med det så småning om .


8.hur ofta ska du ha frågestund ? :)
Jag vet inte riktigt , 1 gång i månaden kanske ? vad tycker du?


Nu är jag supertrött och bara måste sova , hoppas ni blev nöjda med svaren ni fick .

Sov gott med er .
Puss


Kvinna eller Man ?


Ur aftonbladet.
Caster Semenya, Sydafrika, var fullständigt överlägsen på damernas 800 meter.
Semenya är samtidigt en mycket omdiskuterad guldmedaljös.
En utredning om hon verkligen är kvinna pågår.
– Om misstankarna inte stämmer tycker jag väldigt synd om henne,
säger bronsmedaljösen Jennifer Meadows.


Hon må ha en och annan maskulin sida , men i det stora hela tycker jag personligen inte att hon ser ut som en man , inte mer än i ansiktet , vilket är väldigt vanlig ,speciellt innom friidrotten .
För erkänn , hon är inte den enda friidrottaren som näst intill liknar en man ?
särskilt när det gäller negrer eller mörkhyade om ni väljer att säga så.
Jag tycker det är fruktansvärt kränkande och otrloligt svinigt att göra ett könstest med så lite att gå på . Hon själv vill inte ens kommentera reportrarna när dom ställer frågor ang. hennes kön . 
-Tackafan för det , jag skulle också bara skrattat och gått därifrån ..

Man ska vell inte behöva dra ner byxorna
för att visa att man är kvinna , eller ? Jag vet inte ja , nu återstår ju bara att se vem som har rätt . Själv tror jag att hon är kvinna , hon har allt som en annan kvinna har..

Ser framimot att få se resultatet.
Hoppas att hon är kvinna så att hon kan stämma skiten ur hela styrelsen på massa miljoner.

- VAD TROR NI ? KVINNA ELLER MAN ?


Nu är vi hemma igen , vi fick skjuts utav pappa eftersom vi endå skulle svänga förbi min syster som idag fyllt 21 år .
Nu sitter vi hemma hos oss och väntar på att friidrottsfinalen ska börja , sedan är det massa bra teveprogram under kvällen som vi ska kolla på .

Svea har brändt av på sin bädd , sötgrodan .

puss

kära blogg.

godmorgon
jag och t vaknade i morse utav att svea sprang runt som en dåre i huset , hon ville ut och kissa så vi tog ut henne och kolla på klockan då vi insåg att klockan faktiskt var över 11 så det var minsann dax att kliva upp .

T gick ut och satte sig på gräsmattan här hos pappa och jag började med frukosten som bestod av 2 små baguetter var med ost och även en liten chokladruta på sidan av . Mums . Till det blev det multivitaminjuice , vilket jag älskar . Det ligger liksom en nostalgikänsla i just den juicen.

Efter frukosten la vi oss på gräset
och solade en stund , tills jag blev rastlös och gick in för att hämta datorn som jag nu sitter med vid bordet ute på gården medans vi samtidigt spelar poker med marker . ja-a ..
Nu måste jag nog vara lite delaktig i spelet innan Thias här blir sur.

Glöm inte ställa fler frågor
!!

Puss

kära blogg.

ursäkta det sena inlägget , men bättre sent än aldrig , eller hur?
Att jag för ovanlighetens skulle skriver så sent är för att jag i princip haft fullt upp hela dagen , och då menar jag verkligen fullt upp.

Jag , thias och t´s syster malin vaknade idag vid 11 tiden då vi fick ett ryck som ledde till att alla tre började städa förjäves, hela lägenheten, alla rum , alla hörn och kanter ..
Jag diskade vårat diskberg medans thias damsög och skurade golv och malin plockade och grejade med småprylar .Vi höll på säkert nån timme innan vi hastigt kom på att vi prångt lärade gå till Willys för att köpa hårfärg till malin som hon tänkt använda idag , men som vi inte hann .
Vi köpte hårfärg , men även gräddfil som vi skulle använda till maten vi gjorde , även juice och andra småsaker blev inhandlade innan vi gick hemåt igen . På hemvägen gick vi genom kolloniområdet som är ett litet område här i gävle där det bara är massa små söta hus , ja  ni vet ? kolloniområde liksom..

Vi promenerade i kolloniområdet
ett bra tag innan vi tillslut kom hem igen , då fortsatte städningen men också en påbörjan med maten inträffade. Malin och jag satt vid bordet och hackade vitlök,skärde broccoli , ost och bacon som vi sedan gjorde en pastagratäng utav , den blev verkligen supergod , det börjar bli en utav mina godaste rätter !
jag älskar kolloniområdet , det är så himla vackert ..



När maten var färdig satte vi oss runt bordet och käkade ,samtidigt som vi spelade lite chicago , Malin vann & jag kom sist . Fy .
Plötsligt ringde telefonen och det var min pappa som ville höra  min röst eftersom det var ett tag sedan vi hördes av. Både på telefon och inreal. Vi la på efter en stunds pratande ..men efter samtalet kom jag på att jag ville åka båt så då ringde jag upp och frågade ifall motorn till lillbåten funkade och att vi kunde sätta på den ifall den inte var på båten redan. Men den satt på båten , den hade suttit där ett tag och funkat ypperligt .
Så vi packade våra väskor och tog bussen ner på stan för att sedan fortsätta till forsbacka och skogen där min pappa bor och där vi är just nu . Malin hoppade av vid sjukhuset.
Pappa hämtade oss vid busshållplatsen och vi kom fram efter ca 10 minuters färd . Vi lekte en stund med svea på gården och bara umgicks . Sedan tog vi en promenad ner till sjön , som visserligen bara ligger några hundra meter från vårat hus , eller ja .. pappas hus .
Vi startade motorn och åkte iväg , Svea fick stanna med pappa eftersom att han ville ha sällskap tyckte han .
"visst ! " tyckte vi , det kan ju vara skönt att vara för oss själva för en gångs skull . Inte för att hon är jobbig eller dryg på något sätt , utan för att det skulle vara bra för omväxlingens skull .
Så vi åkte ut , ut på sjön .. Det var så himla stilla ,det blåste verkligen ingenting och alt var bara så himla bra . Vi åkte till forsbacka och köpte pizza som vi sedan tog med oss ut på sjön . Vi åkte mitt ut i ingenstans och bara satt och njöt . Det var så himla underbart och jag vill bara göra om det om och om igen.

→ (bilder kommer inom kort)

På hemvägen skulle vi vara lite matcho och prova på en ny väg , som visade sig vara hemsk (!) . Vi körde på en sten och det bara smällde i motorn , ett tag trodde jag att vi skulle få ro hem , som sist .. Men så blev det inte . Motorn klarade sig och vi vände och tog den gamla vägen som vanligt . Tack gode gud för att vi klarade oss !

Ja....nu förstår ni kanske varför det blev så sent . Men än är det ju Onsdag , trots allt !

Nu ska vi gå och sova för båda är verkligen utpumpade efter dagens bravader. Svea har redan brändt av på sovrumsgolvet och kommer säkerligen sova hela natten och halva dagen imorgon om inte pappa väcker henne vid 5 för att gå en promenad , som han brukar.


- FORTSÄTT STÄLLA FRÅGOR FÖRRESTEN !

puss

kära blogg.

okej , tack mathilda för kommentaren ang. hårförlängning med keratinvax.
vet inte om jag kommer att prova det då mitt hår inte är så starkt och tåligt ..

Nu är äntligen håret isatt !
dock hade kroken som man måste ha för att "plocka upp" håret med , försvunnit ... men vi improveserade och böjde till ett hårspänne istället . Bra där !

Nu ska vi lägga oss i sängen alla tre , jag , thias syster malin & thias , svea får ligga på bädden nu när hon löper . Lillstrumpan .♥

FORTSÄTT STÄLLA FRÅGOR

Godnatt på er

puss

kära blogg.

jag har beslutsångest , vet inte om jag ska färga mitt hår svart eller eventuellt brunt ? ..
Eller kanske inte över huvudtaget..hmmm

glöm inte frågestunden , ställ massor med frågor ...


snart kommer T och hans syster hem igen , skönt med lite sällskap , nu har jag vart ensam i stort sett heladagen och det kan vara skönt till en början men nu börjar det krypa i kroppen på mig , kan inte sitta still för fem öre.
Svea hade blitt jätteglad över att se T´s pappa Peter som idag var hemma på besök i deras hus , hon hade tilloch med kissat på sig , söööt..

Har inte ens käkat än , har beslutsångest över det också .. Har ingen aning om vad man ska äta idag . Jag är nog inte ens hungrig eftersom ja inte ens haft tanken på att laga mat.

puss

kära blogg.

Eftersom att jag lovade att göra en förklaring i text och bilder på hur isättningen med MICRORINGAR  går till så har jag nu bestämt mig för att göra det .
Jag har tagit bild och text ifrån en hemsida som jag personligen tyckte var lätt att förstå mig på , så jag hoppas att du/ni som undrade hur man gjorde också tycker det . Annars får ni säga till !

STEG FÖR STEG-i bilder



Micro Ring extensions, använd stick hair eller bulk hair. Svårighetsgrad C.
(jag använder Stickhair från Rapunzel´s hemsida)

Kort info:
Välj mellan
stickhair, bulkhair eller klipp av slingor från en träns.
Tas bort med hjälp av en tång där du klämmer sönder microringen. Håller ca 1-2 månader vid rätt skötsel.
Du behöver ca 80-120 slingor för en helförlängning, microringar, specialtång samt hårkrok.

Steg 1: Sektionera håret, dra en rak och fin bena börja ca 2-3cm från hårfästet i nacken.

Steg 2: Trä in kroken i en microring och fiska sedan upp en slinga av det egna håret och lås fast kroken, dra sedan håret genom microringen. Placera sedan en stickhair slinga i microringen och kläm åt med specialtången. För att öppna microringen och ta bort slingan, klämmer du åt andra hållet.

Steg 3: Placera slingorna längs hela raden, tänk på att aldrig fästa slingor vid hårfästet, för att undvika att dina extensions syns. 1-2 cm innanför hårfästet är lagom.

Steg 4: När hela raden är gjord, tar du en ny sektion ca 2 cm ovanför föregående och gör på samma vis som innan. Antal rader beror på hårets tjocklek, ju tjockare desto fler slingor och fler rader, 2-3 rader är lagom för tunt till normalt hår, 4 rader då håret är tjockt.

Obs! Var försiktig när du borstar håret med microring extensions, tänk på att hålla emot vid fästet så du inte rycker eller sliter av slingorna. Följ skötselråden noga.

· själv är jag supernöjd med microringar , men nästa steg för min del är att prova på KERATINVAX då man värmer fast hårslingorna med hjälp av en värmetång. Beroende på om mitt hår slits utav vaxet så återgår jag till microringarna som otroligt nog inte sliter ett dugg på mitt hår :)


puss

kära blogg.

nu har jag duschat och gjort mig ren igen , haha.
det blev inge stan för mig eftersom att det näst intill öser ner regn där utanför fönstret , det kändes inte så frestande att promenera ner på stan då . Istället gör jag som så att jag inväntar T och hans lillasyster och ser sedan om vädret tillåter mig att promenera ner senare under dagen för att sola . Kanske T´s syster också är sugen på att sola ..
Hoppas

Jag har heller ingen hårtork eftersom att den för några dagar sedan strejkade totalt efter att ha funkat utmärkt enda sedan i mars då jag köpte den inför våran thailandsresa .. Det började med att den högsta volymen på torken slutade fungera , men den lägre volymen fungerade utmärkt förrutom att det tog lite längre tid att blåsa håret , vilket man endock kunde leva med tills man kanske köpte en ny .
Sedan en dag när jag skulle torka min hårförlängning som jag hade färgat och sedan skölj ur , så bara dog den .. Då tog T en skruvmejsel och skulle försöka öppna den för att se om det bara var någonting som hade lossnat eller om själva "off-1-2" knappen inte "hakade" i ordentligt och istället hoppade över högsta volymen . Men efter det så gav den upp helt . Vi fick inte ens igång den och sedan dess har jag vart utan hårblås vilket har resulterat att jag fått duscha på kvällarna för att håret ska hinna torka innan jag ska gå nånstans .

så nu sitter jag här , näst intill hårlös och med fuktigt hår i väntan på att det ska torka och att T och hans syster ska komma hit så jag kan få i mitt hår och sedan kanske gå ner på staden för att sola .
Så länge kollar jag på barnprogram på barnkanalen , den är min favoritkanal nu på dagarna när jag legat nerbäddad i soffan och vart sjuk.

Jag räknade nyss antalet hårslingor jag har tappat ,det var hela 21 stycken , det är fler än vad som finns i 1 paket när man köper dom . (20st/paket). Det är galet !  Nu ligger dom här på bänken och väntar på att få sättas fast och förgylla mitt hår igen .


nu vill jag ha tisdag så man kan få lön nångång :) .

puss

kära blogg.



Jag älskar henne , hon är så himla bra ..
tänk vilken röst en liten plutt kan ha !

FRÅGA FRIDA.

Nu var det ett tag sedan jag hade en FRÅGA FRIDA STUND , därför tänkte jag passa på att ha det nu .
Jag besvarar frågorna så fort jag anser att det är tillräckligt många för att besvara på, alltså inget datum är bestämt :)
Så..fråga på nu !

ALLA FRÅGOR ÄR BRA FRÅGOR.


Hur lyder din fråga?


kära blogg.

godmorgon solstrålar.
vaknade ungefär  vid 11 tiden och låg kvar i sängen och bara var förbannad över det otroligt äckliga väder vi har här i sverige för tillfället , regn och blåsigt . Jag tror det börjar bli höst , det luktar liksom höst ute nu , tycker ni inte ?

Om en stund ska T åka till valbo för att hälsa på hans föräldrar , själv funderar jag på att springa ner på stan en sväng och kika runt , ska även sola lite . Det var så längesedan jag solade nu så jag nästan glömt bort hur man gör .
Skämtosido , men jag har tappat i stort sett all min färg och känner mig jätte äcklig och vit .
Dock är det vell inte det allra bästa att sola när man är sjuk , men jag funderar på att vara lite busig och göra det endå för jag har ju trots allt inte feber och då lär det vell inte vara några problem ?

Nu ska jag hoppa in i duschen och bli som folk igen , sedan ska jag pallra mig ner på staden en sväng .
Ikväll kommer T´s syster Malin hit för att sova över och även fixa mitt hår som för tillfället har ramlat ut på något konstigt sätt , hela 20 stycken slingor har trillat här och där , så jag ser verkligen inte riktigt klok ut .

Puss

kära blogg.

det blev korv och mos trots allt, det var super gott !
trots min dåliga aptit nu när ja inte mår så bra så var korv med mos rätt gott , det gick i ..

Ken kom över
efter att vi hade käkat , vi spelade lite chikago och drack lite cola. Spelet tog superlång tid för dom sammarbetade för att jag inte skulle få vinna då jag var 1 poäng ifrån . Men efter mycket spelande så vann jag tillslut och kunde andas ut , trodde ett tag att ja skulle förlora med tanke på deras fusktänkande. Men jag vann som sagt !

Pratade även med min kusins mamma Emma som undrade ifall jag och T ville gå på en inspelning av "herre på täppan" tror jag att det var , och visst ville vi det . Så förmodligen så åker vi till sthlm den 30onde augusti. Inspelningen är på kvällern så på dagen funderar vi på om vi ska ta en dag på grönalund och åka lite karuseller och fördriva tiden där . Värsta kul !

När vi hade spelat kort färdigt så åkte vi med Ken till Willys då han endå skulle hem , han släppte av oss där och sedan promenerade vi hem . Vi köpte lite chips o cola , eller thias köpte chips och jag köpte Yoghurt , mums .
Vi trodde att det skulle vara Beck på teve idag vi , men inte då . Istället fick vi kolla på Viva la Bam som också är helt okej när de inte finns så mycket annat .

Nu måste jag nog sova , jag har vart trött sedan jag vaknade idag . Hoppas jag slipper vara sjuk imorgon , det skulle vara underbart . Jag vill bara kunna vara ute utan att få vrålont i huvudet och snora sönder , jag vill kunna promenera till Fjärran och simma tils jag inte orkar mera , utan att bli ännusjukare.
JAG VILL BLI  FRISK



Sov gott darlings

puss

kära blogg.

Vi bestämde oss för att vila tillslut , efter en övertalande från Thias sida.
Det blev en film , en skräckfilm i vanlig ordning , "hills have eyes" tror jag den hette. Spelar vell ingen roll vad den hette för det är ingen jag rekomenderar ialafall , den var grymt seg och overklig , föll inte mig i smak direkt .

Nu sitter jag och funderar på vad man ska laga ordning för mat idag . Vi har iförsig ugnsstekt falukorv med hemmagjord potatismos i kylen kvar sedan sist , men jag vet inte ja ..
Hittar vi ingenting annat så får det bli det . Ikväll ville iallafall thias äta nå flottmat , typ pizza eller liknande. Vet själv inte om ja tänker äta det , får så rackarns ont i magen när jag fuskar med Gluten , mjölk också för den delen.

här är den berömda ugnsstekta falukorven med hemmagjord potatismos redo att serveras;


nu måste jag laga till något innan magen vänds utochin.

puss

kära blogg.

nu har vi ätit lite frukost och som vanligt spelat ett parti chicago där thias i vanlig ordning vann ..
Nu sitter vi och kikar runt lite på internet och alla olika hemsidor på resa till thailand som vi planerar att åka iväg på i mars ,dock inte 13 mars som tidigare i år , utan vi tror vi kommer att åka den 10onde istället med tanke på att då kommer vi kunna vara borta både på våran förlovningsdag (13mars) men också på våran egna månadsdag (21a). Sen blir det ju perfekt att komma hem strax före min födelsedag .

Vi hittar inget flyg som går direkt , utan man måste mellanlanda på olika ställen i världen och det känns ju tråkigt . Därför ska vi ta och gå ner på staden , troligtvis nästa månad , för att beställa våran efterlängtade resa.
Jag längtar redan tills i mars då vi ligger där på stranden . Vi kommer förmodligen att åka till Kohlipe igen eftersom att just den ön fall oss väldigt bra i smaken , lungt och otroligt vacker.


Vi hoppas kunna boka den i september så att man vet hur mycket pengar man kommer behöva spara och vilket datum man kommer åka respektive komma hem.

Jag hade velat åkt på en sista minuten nu i år också , men det är bättre att spara till thailand så vi kan göra massa roliga saker där istället , även om det hade vart skönt att åka nu i år också. Men som sagt , jag åker hellre på en LÅNG resa LÅNGT bort än att åka till ex, kreta bara för att åka ..


Jag mår fortfarande jättedåligt och känner därför inte för att vara ute eller göra något över huvud taget , jag skulle kunna sitta här i soffan tills det är dax att sova igen , men det funkar inte riktigt så när man har hund och dessutom är rastlös som en tok.
Nej , jag måste nog göra någonting , jag har funderat på att gå till fjärran och simma eller sola nere på stan , men thias säger raskt ifrån att ; " nej , är man sjuk så måste man vila .."
och så är det vell också , men jag är så himla rastlös.

Åker T och jobbar imorgon så ska jag fanimej åka till fjärran och simma , eller gå ner på staden och sola .


puss

kära blogg.

Godmorgon..
Jag vaknade för ca en timme sedan och var superpigg trots att jag är sjuk som sjutton. Thias ligger fortfarande kvar i sängen och sover och själv sitter jag i soffan i vardagsrummet och kikar på barnkanalen.

Idag är thias fortfarande ledig eftersom att hans arbetskamrat fortfarande är sjuk , tråkigt nog .
Vi funderar på att bara vara hemma idag eftersom att det är så pass dåligt väder ute , som vanligt . Skulle så gärna vilja gå ner på staden och sola , men det är ju farligt när man har feber och feber är ju just vad jag har nu. Och rethosta och huvudvärk.
-det är inte kul att vara frajs idag inte ...

nej nu ska jag väcka thias och kolla på bilderna Emma skickade till mig från igår . Får se om jag kanske lägger ut några fler här i bloggen , i nästa inlägg isåfall.

Puss

kära blogg.

igår / inatt sov min kusin Idun, hennes mamma Emma & våran kompis Ken över hos oss .
ja, igårkväll kom ju Idun och emma hit för att käka och umgås med oss , vi spelade en massa kort och åt god mat och bara umgicks tills klockan blev mitt i natten (nästan), då somnade Idun i min och Thias säng och där fick hon sova hela natten medans Emma tog gästrummet och Ken en madrass i vardagsrummet , värsta villan vi har , nästan ..
Det var jättemysigt och Idun sov otroligt nog hela natten , inget bök och stök .. När klockan började närma sig 10 i morse så vaknade hon och var jätteglad . Ken och Emma var redan vakna då och satt i soffan och pratade.

Vi åt frukost som bestod av tekakor med ost  , förrutom Idun som prångt skulle ha sylt (!?) på sin macka . Hallonsylt !
Efter frukosten packade vi ihop kamera och vove och allt vi skulle behöva ha med oss för att åka till min mormors stuga i ockelbo , sedan åkte vi och tankade bilen.
Därefter åkte vi till Emma i sätra där dom skulle hämta Iduns stövlar osv innan vi kunde styra vår kos mot Ockelbo och min mormor. Ken åkte därimot hem..

Väl i mormors stuga så fiskade vi ute med båten på sjön , vi fick några småfiskar och en jätte(!)jädda som alla blev skiträdda för , haha . till och med svea !
Vi fikade och hade allmänt trevligt . Jättemysig dag har vi haft !
Tack mina fina ♥♥

Bilder från dagen




puss

kära blogg.

tack för kommentarerna ang. "spökandet" med dammsugare..
Vet fortfarande inte hur det gick till men självklart så var sladden i , annars skulle jag nog inte behållt dammsugaren över huvudtaget. Den stog mitt på golvet och man måste liksom "snurra" på en spak för att den ska sättas på så det är inte skitlätt att råka komma åt den bara sådär ..

Min kusin och hennes mamma Emma kom hit tidigare ikväll , vi lagade vofflor med grädde och sylt , sedan åt vi även lite godis och kollade på teve. Dom är fortfarande kvar och just nu sitter alla vi här runt vardagsrumsbordet och kolla på våra datorer. Läser bloggar m.m ...

Imorgon ska vi (Emma, min kusin Idun,Jag  & Thias) åka till ockelbo där min mormors stuga befinner sig. Iduns pappa och hans tjej ska även vara där så det är vell därför vi åker dit egentligen , för att träffa honom och bara komma bort från gävle en sväng.
Vi ska även laga med oss lite matsäck som vi kan värma där ifall magen ropar efter mat när man är där .


Nu ska jag socialisera mig lite med mina kära gäster .
Förresten , Ken är också här , han ska sova över eftersom han druckit massa öl . Tur att gästrummet är så tomt på grejer , nooot..

Puss

kära blogg.


BLIR SÅ JÄVLA ARG ,
SNART ÄR DE FAN SLUT PÅ DEHÄR...
tjurskalle!


thias ska ner på stan men ja tänker inte följa med för han är så jäkla tråkig o ska köpa pokermarker ? uäck..
fattar inte hur killar tänker , man har inte resurserna men endå lägger dom pengar på skit . Spel spel spel...

Jaja , ja ska nog ta ut lite pengar och gå och handla lite på willys istället . Känns ju lite bättre än att lägga pengarna på spel iallafall ..


orkar inte ens diskutera mer.

HEJ

kära blogg.

vi somnade trots allt - efter spökinsidenten !
ja , vi somnade och sov ända till tolv , det är ju helt otroligt vad man sover , usch ..

nu ska vi ut i solen och försöka få lite färg även om vi är sjuka , men vi vill inte bara sitta inne när de är så fint ju . Dessutom blåser det ingenting ute på gården och det är säkert inte sådär supervaarmt så bakterierna frodas i kroppen , det är ju bra!

puss

kära blogg.


Det spökar i våran lägenhet !

Nu har damsugaren satts på 3 gånger utan att någon har rört den.
Thias berättade idag om att han fått gått upp och stängt av damsugaren 2 gånger den här veckan då den slagits på helt av sig själv . Bara av att ha stått mitt på golvet ...
Jag trodde förstås honom inte och sa :
" jaja , du kanske drömde? Eller så har vell Svea råkat satt på den ?
"

Men nu , bara för 1 minut sedan så slogs den på helt av sig själv . Denna gång såg jag med egna ögon att svea låg i soffan och sov som en stock medans vi satt i sängen .
Fy fasen va äckligt , hur ska man våga sova nu ?

Thias drog ur kontakten och sprang tillbaka till sängen nu, brrr ...


någon som kan något eller vart med om onaturliga krafter?
puss

kära blogg.

som ni kanske läste så berättade jag i det tidigare inlägget om att min syster och hennes tjej var på väg hit för att se ifall våran tapetsering fick " godkänt " .
vi var ärligt talat lite nervösa när det plingade på dörren och dom kom in , även fast vi själva är jättenöjda med köket . Dom kom in och vi kramades och hejade precis som vanligt , sen gick dom in i köket , och jaa....
-dom var imponerade !
Och det är ju ett gott tecken med tanke på att dom själva är hemskt nogranna av sig och i deras hem har det lite mera design-liknande än vi (för tillfället) har . Med tanke på att den här lägenheten var utrustad med dom gamlaste och inte minst fulaste tapeterna ,golv och kök man någonsin kan tänka sig så tycker (åtminstone) vi att vi har kommit en liten bit på vägen även om vi har en lång och dyr väg kvar till vårat drömhem .
Det är mycket kvar som ska göras och allt kommer inte att kunna ske så fort som vi egentligen vill , utan det kommer nog ta en himla tid med tanke på vad det kommer att kosta , men vi ska iallafall lägga nytt golv inom en snar framtid . Vi har tillochmed kollat ut vad vi vill ha för golv . Det kommer bli ett ljust golv , klickgolv , för att göra det så smidigt som möjligt och då får vi även möjligheten att byta golv enkelt om fallet skulle bli så . Man vet ju aldrig om man ångrar sig efter ett tag?

Efter golvläggningen är det luckorna som ska fixas , vi ska lämna in dom på ett företag som bara jobbar med att slipa ner / måla just luckor . Vi ska förmodligen välja en mattsvart färg på alla lådor och luckor för att få det så stilrent som möjligt.
Sedan är det möbler , men det kommer nog ta ett bra tag innan man har pengar till det ..
Känns som att golv och luckor är prioritet 1 just nu .

Ken var förbi en stund och spelade lite chicago med oss , det har blivit lite utav en dagsrutin , han är här mest helatiden tycker jag . Det är ju kul !

Nu ska jag och T knäppa på en utav alla skräckisar hans mamma kom förbi med häromdagen, hoppas det finns nån riktigt läskig , jag känner verkligen för att se en sån.

Imorgon sa T att han tyckte att vi skulle ta en "vilodag" för min skull eftersom att jag har feber och är helt sjukt krasslig . Inatt hade jag frossa och sov inte alls nå bra .Jag vred och vände på mig och bara längtade till morgonen så jag fick kliva upp . hoppas den här natten blir bättre ...

Sov gott på er .

Hittade en bid från när min bror föddes , söt va ?
från vänster; Jag,lillebror & storesyster.



Puss

kära blogg.

nu är vi återigen hemma efter en fullspäckad dag i både stan och i valbo .
vi började med att ta bussen ner på stan för att ta ut Thias skatteåtebäringspengar , det var vi minsann inte ensamma om , det var säkert 50 stycken till som satt där med ett avlångt brev , vilket innebär skatteåtebäringspapperet .
Vi fick nr 221 & det var 180 när vi kom in , så det innebar att vi låg 41 nummer efter . Men vi hade tur , det låg nämligen 4 lämnade kölappar på ett bord , så vi tog en därifrån och låg helt plötsigt inte alls långt ifrån i kön . Vi hade nu nummer 212 och fick rätt snart hjälp med vårat ärende .
tack till dig som lämnade lappen på bordet !

Efter bankbesöket så tog vi bussen till valbo och thias föräldrars hus , där hämtade vi nycklar till thias jobb-förråd där vi skulle städa .
Vi tog därefter återigen bussen , fast denna gång till förrådet . Vi städare och spolade golvet , sedan lessnade vi på att åka buss så vi tog en promenad till Valbo köpcentrum istället , där fick vi en nostalgikänsla att vi bara MÅSTE gå in på Toys"R" us. Väl där inne kollade vi på allt och ingenting innan vi bestämde oss för att gå en sväng på Ikea , men vi hittade ingenting där heller .
Vi gick in på lite olika affärer inne i köpcentrum och däribland Guldfynd där vi handlade ett halsband till thias pappa med texten " carpediem " , som han ska få innan han åker till Uppsala sjukhus .
Jag hittade även ett par haremsbyxor på rean som jag köpte , 49:- , det är ju som hittat .

Besökte även mcdonalds då vi blev vrålhungriga , jag åt en happymeal där jag fick en leksak som jag sedan gav till en liten pojke som blev överlycklig , sötis .

Nu ska vi kika på en film och invänta att min syster och hennes tjej ska komma hit och kolla och se ifall våran tapetsering fick godkänt .





puss

kära blogg.

rackarns också..
det var ju meningen att vi skulle åkt till grönan nu idag klockan 10 . Men både min syster + tjej och jag + thias har blivit jättesjuka . Alla 4 har feber och mår pyton , så det blev ingenting . Dom funderade på att åka imorgon istället , men då är man nog inte frisk så det är vell ingen idé .

Imorse , dvs för typ 1 timme sedan när jag vaknade , jag kunde seriöst inte prata..
Jag är så fruktansvärt hes så jag måste gå och harkla mig helatiden för att kunna få fram något ord . Så himla jobbigt.

Vi ska strax ta bussen ut till valbo för att städa thias jobb-förråd eftersom att hans arbetskamrat är sjuk . Det kan ju vara skönt att få göra nånting iallafall så att han får lön för 2 dagar iallafall.
Själv får jag heller inte sån bra lön denna månaden , men det räcker till det viktigaste iallafall , sen får vi vell se hur mycket som blir över .
Vi ska iallafall till IKEA en sväng idag & kolla ifall det finns någonting billigt och behövligt . Kanske nya handdukar ? Eller varför inte någon hylla ? ja , vi får se helt enkelt..

Nu måste jag platta håret och fixa lite , lovade nämligen thias att vara " klar " när han kommer in från långpromenaden med Svea , Shit vad stressigt !


puss

kära blogg.

jabadaba dooo ..
syster min ringde för en stund sedan för att fråga ifall vi ville följa med till grönalund i morgon , självklart ville vi det så imorgon klockan 10 åker vi dit över dagen och åker järnet av oss.
Dock är ju både jag och thias febriga och har halsont , men vi blev så rackarns taggade så vi kunde inte säga nej ..
Hoppas att insane funkar denna gång , förra gången blev de ju strömavbrott på hela grönalund så det var bara kvasten och extreem som funkade, så himla tråkigt ! .
Nej , imorn ska vi ha superkul !

Nu måste jag sova så jag orkar upp i morgon .

Puss

kära blogg.


ibland , men bara ibland , saknar jag mitt fina svarta hår ..



Funderar faktiskt pyttelite på om man kanske ska färga tillbaka en vacker dag ?




yes , ja fick thas till att diska på ett villkor ;
att jag skulle gå ut med svea plus sänga alla sopor , och javisst .. Hellre det än att diska ! Jag hatar att diska.
Ska kolla på en diskmaskin imorgon , får se när man köper den , men köpa de måste man , vill inte stå och handdiska hela livet.
Hoppas ja hittar en billig rackare !

puss

kära blogg.

drömmar , finns det någon mening med just drömmar?
drömmarna man drömmer , finns det någon mening med just drömmarna man drömmer?
Jag drömmer en dröm , finns det någon mening med att just jag drömmer den drömmen ?

Jag har drömt samma eviga dröm i 14 dagar i streck , finns det någon mening?


hej

Thias for till sjukhuset idag vid 4tiden , själv stannade jag hemma i hopp om att jag skulle hinna med lite nytta här hemma . Det blev inte riktigt så mycket nytta gjort , istället har jag bara duschat och suttit vid datorn , jag känner inte för att göra någonting för tillfället , vill bara dra ett stort fluffigt täcke över huvudet och bara vänta , vänta på att något bra ska hända .
Kanske börjar jag komma ner i en höstdepression ? jag brukar kunna göra det när det blir mörkare om kvällarna och blåsigt och kallt .. jag gillar inte hösten. Inte att vara deprimerad heller för den delen.

Innan han åkte  käkade vi lite mat , potatis och scnitzel (stavning?), riktigt gott faktiskt .

Nu sitter jag fortfarande bara framför denna dumbuk och gör inte ett skit . Funderar starkt på att slå på en film och bara sova . Håller på att bli sjuk också för den delen , huvudet känns som en stor vattenballong som är på gränsen att spricka medans magsåren fortfarande håller i sig , om det nu är det jag har .. Ingen aptit och mentalt nerstämt hela tiden.

-Ja , jag är lite hängig nu för tiden . Det märks nog i mina inlägg , dom få jag skriver.

Tur att Svea alltid är lika positiv och uppmuntrande =D



puss

kära blogg.

godförmiddag må man väl säga nu när klockan har passerat 13 ..
Vi vaknade inte oväntat klockan 12 idag , det behövdes verkligen efter alla sömnlösa nätter vi har haft tidigare i veckan. Nu är vi båda rätt utvilade så det första vi gjorde när vi vaknade var att damsuga och skura alla golven , sedan började jag ställa tillbaka saker och ting på rätt plats i köket efter att vi tapetserat och målat . Innan stog alla grejerna mitt på golvet , nu står nästan allt på rätt plats , fast inte så städade ..
Diska måste jag också göra eftersom att thias vägrar , slöhög .

Just nu sitter thias och försöker omformatera en dator medans jag sitter här och kikar runt på bloggarna jag "följer" ..



medans han sitter och fipplar med datorn så passade jag på att knäppa resultatbilderna inne i köket på väggen vi tapetserade och på kryddhyllan vi målade ;

FÖRE



EFTER




Observera (!) att våran lägenhet är ett stort renoveringsobjekt , därav dom otroligt äckliga blå luckorna och allt .
Vill inte lägga ut så mycket bilder på hur hela lägenheten ser ut nu , roligare att göra det sen när den är helt klar så ni kan se skillnaden då istället för att se bara massa fult nu hihi .

Puss

kära blogg.

nu har jag nyss kommit hem efter en kväll på jobbet .
tiden gick rätt fort idag , det är så skönt när man jobbar med Hann för hon är så himla positiv till allt och så himla lätt att prata med , gillar verkligen henne .

Nu ska jag och Thias spela ett parti Chicago , sedan ska jag bädda ner honom eftersom att han har skyhög feber och inte alls är nå pigg . Det är så himla typiskt att det ska bli så såfort man råkar vara ledig , stackarn !


Idag fyller min mamma år , försökte ringa henne för att sjunga nu strax efter tolvslaget , men icke ..
Hon åker utomlands med sin karl i morgon så dom hade vell antagligen gått och lagt sig redan , dom jäklarna . Jag blir så himla avundsjuk , jag vill också bara åka bort . Jag önskar jag hade massor med pengar , eller att det fanns billigare resor?
Grattis på mamma iallafall , även fast du sover..

imorgon håller jag alla tummar och tår för att det blir finväder , dock ser det vell inte så lovande ut men man måste ju hoppas iallafall . Det kan ju slå om , lika fort som det slog om till höst-mörker om kvällarna , visst är det vell tråkigt ? att det redan håller på att bli sämre väder , mörkare om kvällarna och mer blåsigt ...
Jag vill bara dra ett täcka över huvudet , eller kanske gå i ide?  ja ...

Nu måste jag klå thias på chicago så man får gå och lägga sig nångång .
godnatt

Puss

kära blogg.

jag kom nyss att tänka på " vilken otroligt värdelös sommar det här har vart .." och "vad fort den har gått" !
Man har inte hunnit med en enda sak man hade velat göra, varför blir det alltid så? Man gör listor och pratar om allt man ska göra och alla ställen man ska besöka , men jag tror inte jag har besökt en enda plats jag skrivit på min " attgöra-lista" .

Jag är ledsen för vad jag inte hann med , samtidigt som jag är glad över det jag gjorde och ännugladare för vem jag gjorde det med .
Ja , allt jag har gjort , har jag i princip gjort med Thias . Och det är det , det som betyder någonting .

Nästa sommar blir nog bättre



Nu har Max pappa hämtat honom och jag ska strax byta om och göra mig klar inför jobbet ikväll. Jag känner mig så himla slut , helt sjukt vad trött jag är i kroppen . Inte nog med det , thias är jättesjuk och har feber ..tur att han är på sjukhuset ifall det skulle bli värre , hihi .
Hoppas jag slipper bli smittad .

puss

kära blogg.

godmorgon.
blev dåligt med uppdateringar igår eftersom vi var ute på vift hela dagen , vi åkte blandannat och käkade på axmar brygga vilket var hemskt mysigt . Dock är jag inte så mycket för just fisk så jag valde att äta spagetti och köttfärssås från barnmenyn istället ..

nåväl , idag är det tänkt att jag ska jobba , så det lär man vell göra . Ska jobba med Hannah idag vilket känns bra eftersom att hon är en utav dom jag är tightast med.
Jag börjar iallafall klockan 17 och jobbar fram tills klockan 23:30 , jag kommer att vara dödstrött ikväll eftersom att jag vaknade 06:30 i morse och har sovit jättedåligt under hela natten ..

Innan jobbet blir jag hemma eftersom att max är här , thias ska därimot åka upp på sjukhuset då hans mamma fyller år . Jag kände tyvärr att jag för det första inte alls är nå pigg  ,sedan ska ja ju endå jobba ikväll och innan dess ska Max pappa hit för att hämta Max , så ...ja, jag vet inte ja !
-jag är så trött så jag knappt orkar tänka !


Köket ser fortfarande ut som ett slagfält eftersom vi inte tagit oss i akt att börja städa och göra fint , istället är det stökigt som förrut. Men idag måste man vell ta sig an att göra någonting i köket, men de är så rackarns tråkigt att städa när man inte har passande möbler , vi har ett bort med 2 olika par stolar , det är ruskigt fult tycker jag . Men jag har tyvärr inte råd att köpa nya köksmöbler än så det får vara lite udda ett tag.

Nu ska jag kila och klä på mig och fundera över vad jag ska göra idag , det är ju trots allt över 5 timmar tills man börjar..

vad ska ni göra idag ?
puss

kära blogg.


...förresten , jag färgade håret idag


fast även där får ni vänta med bild(
har nämligen inte tatt någon ännu), tills imorgon.

Godnatt på er

Jag älskar dig Thias ,
hela mitt liv är så otroligt underbart ,
tänk att jag funnit den enda jag någonsin velat ha...
t
ack

kära blogg.

..max sover fortfarande & vi har precis tapetserat väggen och satt upp hyllorna i " kryddskåpet".
Just när vi blev färdiga började max att "prata" lite , men han somnade om lika fort , han är så trött , undra när han kommer vakna inatt , ska bli spännande att se eller märka om inte annat..

Väggen blev jättefin och vi är riktigt nöjda av det vi har åstakommit på bara ett par få dagar , vi har putsat o slipat tills händerna ömmat , men nu är vi äntligen färdiga . Nästa steg blir att sätta upp en massa hyllor med slagborr och plugg , därefter ska vi köpa nytt golv som vi ska lägga inne i köket och även i hallen . Det är hemskt mycket på våran " att-göra-lista" just nu . Undra bara när allt blir klart , om det någonsin blir klart . Bostadsrätter brukar ju ha en tendens att aldrig bli klara , lika så med hus .

Har förresten inte vela tagit någon bild nu på väggen eftersom att den är nytapetserad och därmed lite kladdig och så , men imorgon när det har torkat ska jag knäppa massa kort , ska försöka röja undan lite först , det ser verkligen ut som en bombnedslag , grejer i princip hela köket ..

Nej nu måste jag kila in i sovrummet för att kika på en film med mitt fina hjärta ..


jag älskar dig för all framtid jag älskar dig för all framtid jag älskar dig ...♥


Puss

kära blogg.

Max pappa kom och lämnade honom i tidigare inlägg , han hann inte mer än att komma in hit innan han somnade i famnen. Så himla söt . Nu sover han och vi ska precis till att sätta upp tapeterna på väggen , det kommer nog bli skitsvårt första raden eftersom det är massa rör man ska tapetsera runtom , uch ..
men det klarar vi nog , jag och thias !

Vi måste nog skynda oss nu så vi hinner göra lite innan maxen vaknar och vill ha mat .

Puss

kära blogg.

vi tog en pause från allt målande och slipande för att gå till willys , på vägen dit stötte vi på min farbror och hans fru som för tre år sedan köpte ett hus i koloniorrådet här bredvid vårat område .
Dom hade köpt det för 3 år sedan alltså , vilket betyder att jag inte pratat med dom på evigeter , tänk vad tiden går fort . Jag har visst inte träffat dom sedan jag var 10 år kom vi på sen..
-ja , tänk vad tiden går !

vi kom till Willys och skulle panta en hel drös med burkar då en gubbe precis gick därifrån , då såg vi att han glömt en pantlapp på 21 :- så vi tog den , haha , vi är så elaka !

nu måste jag skynda mig jättemycket för Max är här om 4 minuter .

Puss

kära blogg.

thias sprang ner på stan en sväng för att  köpa födelsedagspresent till sin mamma från sin fader .
Medans stannade jag hemma för att måla och greja i köket , känns som att det aldrig kommer bli klart ! Jag vill bara sätta upp tapeten och börja städa och göra fint , men nej då ...
Hoppas på att det är klart tills ikväll så man kan sova gott .

Ikväll kommer maxen hit och sover , sedan imorgon ska vi vara ute hela dagen och promenera och mysa ifall det blir bra väder .

Puss

kära blogg.

Igår började vi ju som sagt att härja runt i köket , först rev vi ner dom gamla fula & jätteblommigfa tapeterna. Därefter så påbörjade jag ett nytt projekt som blev till att måla våran kryddhylla som var i ek . Jag hatar träfärgade möbler och därav HELVIT färg .
Ken kom förbi för att hjälpa till med tapetrivningen och det var då som jag passade på att påbörja mitt nya projekt , man måste ju vara smart .

här kommer bilderna i "ordning" , såhär gick det till ..


även kryddhyllan blev ju omgjord , men den är inte heller klar , men ni kan få se hur den såg ut "före"




nu ska jag väcka min lilla thias eftersom att hans jobbarkompis inte kunde jobba idag , vilket ledde till att thias heller inte kan jobba eftersom det bara är den andre som har körkort .
På ett sett är det vell skönt att han är hemma , men det är ju tråkigt för både honom och mig att de inte blir så mycket pengar , eller ja .. inge alls dom dagarna han är hemma . Isådanafall måste han åka till förrådet och röja om det ska bli betalt , så det kommer vell bli så imorgon förmodligen . Då följer jag nog med och hjälper till att städa !

Nu ska vi fortsätta med målningen och tapetseringen så att det kan få bli klart någongång , först måste vi slipa till väggen och spacklet så att det inte blir några ojämnheter på våran fina vägg .
Resultatet kommer senare idag då vi (förhoppningsvis) är klar med väggen .

avslutar med en bild från i lördags då vi var på kräftskiva ;





puss

kära blogg.

Anonym om kära blogg.:
tycker du det är viktigt att ha sex ofta?,
klart man gör det när man känner före men ,
känneru att du måste åtminstonde 1 gång i veckan?

svar : Givetvis tycker jag att det är viktigt att ha sex , därimot är jag ingen sån person som har något "måste" när det gäller sex .
Men självklart så stärks även vårt förhållande & våra känslor med hjälp utav just sex , men det är ingenting måste och jag tror man skulle kunna klara sig bra länge utan , det är ju liksom inte det som gör ett förhållande ..

puss

kära blogg.

Imorse vaknade vi kl 9 utav väckarklockan som idag inte var en klocka, utan våran kompis Ken...
Vi gick ju hem från kräftskivan igår jag , thias och hans lillasyster eftersom jag mådde dåligt .Ken därimot , han stannade för att sova över hos thias farbror.Men imorse plingade han på dörren och ville komma in strax innan 9 . Jättebra .

Vi vaknade till lite i sängen innan vi sedan gick upp för att ta vara på dagen , vi gick ut och solade lite på gården här nedanför vårat höghus , sedan åkte Ken och Thias lillasyster och köpte mat på Buddys , det blev kebab för allas del. Dock fick ja inte i mig så särskilt mycket eftersom magen säger emot , därav blir jag hungrig på kvällarna istället men då äter man inte för att thias inte vill äta ..knepigt

Efter en stund ute på gården åkte Ken iväg för att hälsa på sin bror och jag , thias och thias syster åkte till RUSTA för att kolla på tapeter , det blev en svart lite randig tapet som vi ska ha i köket . Även lim köpte vi .
Då vi stod i kassan för att betala träffade vi på min moster , hon var på väg upp till sjukhuset för att hälsa på min älskade älskade gammelmorfar på sjukhuset , som för övrigt fyller 95 år i december . Vi bestämde oss för att samåka med henne då jag så himla gärna vela träffa min gammelmorfar och även Peter , vilket thias och hans syster också vela .
Väl på sjukhuset gick Thias och han syster upp till 5e våningen och jag och min moster till 12e , hiss förstås . Det var verkligen jättekul att träffa gammelmorfar , dock jädrans jobbigt och jag blev hemskt kluven att se honom sådär .
Hoppas utav hela mitt hjärta att du får komma hem snart , älskade gammelmorfar...

Efter jag besökt min gammelmorfar givck jag upp till 12e jag med för att hälsa på Peter då Thias också var där , det var hemskt trevligt men vi satt bara där en stund eftersom vi lärade hem till Svea .
Iallafall så började vi riva dom gamla tapeterna i köket då vi kom hem , det var verkligen AP JOBBIGT !
Nu ser köket ut som ett helvete och inte nog med det , jag blev så less på att riva tapeter så jag påbörjade ett nytt projekt , MÅLA EN KRYDDHYLLA , blä.........

Bilder kommer givetvis imorgon , men nu tjatar thias som en tok så jag måste tyvärr sluta här .
Vi ska tapetsera imorn , så resultatet kommer snarast möjligt .


godnatt på er !

Puss

kära blogg.



- nej , ingen annan är som du ...

kära blogg.

oh no , den omtalade stunden med roliga kommentare från min dagistid blev inte av idag , fan vad jag är dålig på att hålla vad jag lovar .  Men imorgon då lovar jag verkligen att skriva ner dom , jag skrattar än idag utav det man sa när man var liten . Tänk egentligen vad farsinerande hur man tänkte när man var i dom mindre åldrarna ..

Iallafall så blev jag , thias , thias syster och våran kompis ken bjuden på kräftskiva idag uppe på brynäs , det var skitmysigt förrutom att jag har så fruktansvärt ont i magen som tillslut ledde till att jag behövde gå hem , dom andra också för den delen . Ken stannade dock kvar ! vad han nu gör kvar där ...

Imorgon ska vi till rusta på morgonen för att kolla på tapeter till köket (svartrandiga?), sedan lutar det åt att återigen åka ut till sandbankarna för att sola/bada. Vi åker isåfall dit med Ken och thias lillasyster , så som idag .


Kan bjuda på en lite finurlig konversation från när jag var liten och gick på dagis ;

Frida och AnnaLena(dagisfröken) sitter och pratar om Fridas katt Amadeus som är död då AnnaLena ställer frågan ; "vad var han för färg då , Amadeus ? "
Frida svarar ;
-jag vet inte , jag såg inte när dom grävde ner han ...



Nu ska vi nog krypa ner för att sova , först ska vi bädda ner Thias fulla lillasyster Malin i soffan , haha ..


√ Klockan på 09:00 imorgon
för att hinna sooooooooola

Thias tog ett smygkort på mig idag på stranden , vilken dåre

Puss

kära blogg.

Idag har vi vart i Sandbankarna hela dagen , sandbankarna är ett supermysigt badställe här i gävle .. eller ja , det ligger lite utanför gävle men endå , verkligen skitmysigt är det där .
Ken kom förbi i morse för att hämta oss , thias lillasyster Malin var även med , därefter åkte vi upp mot JETmacken där min kusin och hennes mamma väntade på att möta oss . Vi mötte dom och därefter åkte vi tillsammans ut till sandbankarna där vi stannade en massa timmar.

Nu har vi just kommit hem och ska allderles strax börja fixa till oss lite inför kvällens bravader  , vi ska nämligen till thias farbror örjan som bjöd över oss på kräftskiva ikväll . Det var verkligen jättelängesen jag åt kräftor så det ska bli riktigt spännande att skala och sjunga en massa visor .
Antar att det itne blir så nyktert , men vad gör det ..

Här är lite bilder från dagens mys i Sandbankarna.






puss

kära blogg.


Förresten , imorgon ska jag skriva ner lite roliga saker från när jag var liten ..
Satt och kikade i en "bok" som mina dagisfröknar gjorde till mig när jag gick på dagis , det är massa roliga kommentarer och jättemycket intervjuer med mig och sånt utav fröknarna . Hihi ..


kära blogg.

Nu kom jag och Thias hem från "sommaryran" här i Gävle , vilket skulle ´vara´ som cityfesten som i alla år har vart här i Gävle men som sjöng på sin sista refräng förra året . Det var inte alls detsamma ,knappt några karuseller alls , jättelite folk och ännumindre stånd , ingen stämning alls vill säga ..
Tar man bort en , som har vart för alla gävlebor(!) , en tradition , så ska man inte försöka ersätta den på något vis . En tradition går inte att ersätta.
Tänk er att man skulle bestämma att " nej nu ska alla sluta fira julafton för det finns inte längre " säger vi .. Sedan kommer någon och försöker ersätta själva julafton liksom ,det går ju inte ..
-äh , går inte så bra att förklara , men ni förstår säkert . Jag är missnöjd på SommarYran Gävle 2009. BORT! 

iallafall så är vi hemma nu efter en underbar dag . Svea har vart ensam mest heladagen idag .. Först när vi var i engeltofta för att bada och sedan nu ikväll när vi åkte ner på yran en sväng .
Men hon är så nöjd att hon får vara inne nu när det vart så varmt ute idag , hon protesterade till och med när vi gick ut med henne , hon verkligen vägrade att gå ut för det var så varmt , hon ville hellre ligga i våran svala lägenhet och sova .
Söt fia


Vi åkte ju som sagt lite båt till Limön tidigare idag med en kompis och hans mamma m. sambo . Här kommer ett par bilder från båtturen , som kanske inte är så intressanta men jag tyckte dom var så mysiga endå .




puss

kära blogg.

jag fick en kommentar i tidigare inlägg om en förfrågan angående förklaring av hur jag sätter i mitt hår .
Just igår kan jag sorgligt nog bekänna att jag faktiskt inte hade en tanke på att fota och förklara , faktiskt ! Men jag kan försöka förklara endå , dock inte nu ..
Så länge kan du kika på rapunzels hemsida där de står en enkel beskrivning utav hur det går till att sätta i hår me just microringar. Sidan hittar du HÄR .(insättning & skötsel)


annars då , idag så har vi alla fal vart i engeltofta en sväng och solat eftersom vi idag inte har Max då han är hos sin pappa.
Vi åkte även lite båt med Ken´s mamma och hennes karl , vi var på Limön och satte ankare där . Solade och åt tacos , det var verkligen jättemysigt.

Nu kom vi just hem och bestämde oss för att spela ett parti Chicago ute på balkongen , sedan ska vi kanske ta en sväng ner till LäkerolArena för att gå på den såkallade SOMMARYRAN som för första året kommer att ersätta Cityfesten som har vart i alla år tidigare , dock vet jag vell inte hur bra dom har lyckats me det , men man måste vell ge det en chans som me allt annat .

Dåligt med bilder fortfarande , knäpper knappt kort längre .
Kastar in lite bilder i nästa inlägg .


puss

kära blogg.

vem av dej och matte är avensjukast näre gäller sånt, ?

2009-08-06 @ 23:46:12

förlåt men jag förstår inte riktig va du frågar om ? :) avunsjukast på vad ..
skriv gärna lite utförligare så det blir lättare att förstå vad du syftade på .


idag har de vart en fullspäckad dag , massor med promenader hit och dit . Även en sväng på sjukhuset och en sväng till willys , helt sjukt va mycket vi har hunnit . Tack vare att man går upp i tid.

Max sover med hans farmor och farfar i natt så imorgon blir det sovmorgon innan jag och thias ska gå till fjärranhöjder och sola av oss lite , kan ju behövas lite färg . Det har ju inte direkt vart finväder tidigare så man måste vell passa på .
Ska försöka knäppa lite kort i morgon så det blir lite action här i bloggen , känns som att de bara är massa krumelurer och text nu för tiden , sorry .,

nu ska jag och thias lillasyster fortsätta att sätta i mitt nya löshår , resultat kommer imorgon (?) ..

Puss

kära blogg.

Eftersom att Bvc-tiden inte var idag utan imorgon , så kommer Robin strax för att hämta upp max här hos oss så dom kan åka till Bvc . Jag och thias ska ha tvättstuga hela dagen så vi kommer vell att befinna oss där i stort sett hela dagen ..
Dock funderar vi på att gå till sjukhuset en sväng , sedan kanske ta en sväng förbi sommaryran(?) .
Mest av allt skulle jag bara vilja lägga mig på en strand och glassa när det är såhär fint väder , men  tvätta behövs ju det med .

En till sak som jag ska göra idag är att ta ur/sätta tillbaks hårförlängningen
Färga hårbotten och även hårförlängningen..
-Hoppas de blir tjockt och fint nu när jag beställt lite mera hår.


Nu kommer Robin snart för att hämta Max , bäst att sätta honom i bilstolen och göra han färdig.


puss



kära blogg.

igår eller inatt , åkte venna som sagt till bosnien . Jag och thias åkte dit igårkväll och bara mös och umgicks . Jag hjälpte även Venna att packa och det blev endast en liten väska , rätt nöjd .
Max hade Bvc tid idag ,så jag och thias badade honom i morse och satte på honom jättefräsiga kläder innan vi gick till Bvc . När jag kom dit visste jag först inte om jag skulle rycka upp dörren till Bvc eller plinga , så jag började med att plinga men ingen öppnade , dörren kändes låst så jag gick och frågade på en annan avdelning hur man skulle göra , pinsamt nog var dörren öppen så jag hade bara kunnat öppnat dörren och kommit direkt in till Vänterummet ,
satt och väntade 30 minuter innan en tant kom ut och sa att vi visst inte hade nån tid inbokad idag utan imorgon , gud va less jag blev då . Men de släppte lika fort ...

Vi bestämde oss för att åka hem till Thias föräldrars hem i Valbo , monica hämtade oss me bilen i bomhus för att sedan köra oss till valbo . Väl där satt vi ute och mös , vi satt förstås i skuggan under ett träd på deras gård  med Max eftersom han inte får vara i solen så mycket . Han skrattade verkligen helatiden , så himla kul att se ...
Vi stannade där hela eftermiddagen , sen åkte vi till sjukhuset för att möta Robin som skulle hämta Max för att åka till robins föräldrar . Då , då fick jag reda på att min gammelmorfar hamnat på sjukhuset , fan för det ! :/

Iallafall så är vi hemma nu , har käkat mysmat och även köpt hem godis och massa .
Hanna kom över nu också , hon ska sova här & snart kommer även maxen = D

Puss

kära blogg.

gomorgon .
Rackarns vad få timmar vi har sovit inatt , Venna åkte till arlanda vid 2 tiden så vi somnade vell strax före 3.
klockan 04:30 ville max ha mat så jag klev upp för att göra lite mjölk till honom , därefter låg vi en stund och mös medans han åt upp , eller han hann inte ens äta klart för han somnade , sötisen...
När han somnat om så somnade jag o thias också om,  men max vaknade igen vid 06:30 så de blev en kort sovning.

Nu ska vi käka lite innan vi går till BVC för att väga och mäta maxen .



tänk er , nu är Venna i bosnien och har de 40 grader varmt , vilken jäkel.....

puss

kära blogg.

nu är vi hemma från valbo igen , svea fick stanna hemma med tanke på hur mycker folk som skulle komma dit , dessutom vet man ju inte ifall någon är allergisk eller bara rädd för hundar .
Thias mamma hämtade oss här hemma på söder vid halv ett tiden , sedan åkte vi ut till valbo för att umgås med dom och Peter som idag fick hälsa på hemmma där ett par timmar , vi hade jättemysigt och monica hade bakat jättegoda pajer och gjort massa goda mackor , riktigt gott var det !

vid 4 tiden bestämde jag och thias oss för att åka hemåt , så vi gick upp till bussen och den kom efter sisådär trettio minuter , därefter stannade vi en sväng på staden för att köpa en sallad till mig då jag var jättehungrig.
Vi promenerade hem och jag åt min goda efterlängtade sallad direkt när jag kom innanför dörren . Nu väntar vi bara på att Venna ska komma och hämta oss så vi kan umgås och mysa med henne en stund innan hon åker utomlands inatt . Dom ska vell åka till arlanda runt tvåtiden inatt så vi sover över där jag , Svea och Thias.

Nu ringde hon och sa att hon åkte , så det är bäst att skynda sig att packa ner det man ska ha =D

Puss

kära blogg.

Godmooorgon !
nu ska jag och thias begé oss till valbo , sen åker vi hem igen och väntar på att åka hem till Venna .
s
kriver säkert igen när jag kommer hem från valbo o innan vi ska till venna .
-eller förresten , jag tar med datorn hem till venna (!) kanske ? :)

nu måste jag skynda mig , det tar vell en stund för mig att bestämma kläder må man ju tänka sig .

Puss

kära blogg.

någon "Lina" frågade om max föräldrar inte är tillsammans och jag kan med säkert svar säga att JO dom är tillsammans , men som jag skrev i tidigare inlägg så jobbar hans pappa hela dagarna och kan därför inte ha Max på dagarna , därför är jag barnvakt åt honom eftersom att Venna frågade mig och jag mer än jättegärna tar hand om honom så länge jag får , jag älskar barn. :) nog om det nu. hoppas ni förstår hur det ligger till , har fått en massa konstiga kommentarer om det där , och det är vell inte så konstigt att man kan behöva tid för sig själv någongång också , tycker det är elakt att vissa lägger dumma kommentarer utan att veta hur det egentligen är  ( syftar inte på din kommentar , rent allmänt bara )
Venna förtjänar mer än någon att få komma bort från allting .



jag och thias har haft en underbar dag med sol och "bad" , ingen ville bada för vattnet var iskallt , men endå ..
Vi har vart nere på stan och på vägen dit råkade cykelstyret på våran cykel gå av så vi fick parkera den utanför en lägenhet efter vägen ner mot stan , sen hämtade vi den på hemvägen ..
På staden träffade vi ett par kompisar som vi gick och käkade med , Hanna och Elin , det var supermysigt och jag åt min världsgoda sallad som bestod av; pasta,sallad,gurka,tomat,fetaost och kräftor . Mums !

Efter vi hade käkat bestämde vi oss för att åka hem , men på vägen kom vi på att vi kanske kunde hyra film och på samma gång fråga ifall om Elin och Hanna vela följa med hem , och så blev det . Vi hyrde 3 filmer och kollade på 1 innan dom behövde gå hemåt pga jobb imorgon .
Nu ska jag och thias kika på en utav dom 2 återstående filmerna, Wallander .. nån ny !

imorgon ska vi till valbo för att träffa Thias pappa som ska komma hem på besök över förmiddagen , sedan ska vi hem till Venna för att barnvakta hennes son .

-Imorgon kommer mitt efterlängtade hår !



Puss

kära blogg.

någon Anna ,undrade varför inte max pappa tar handt om honom då Venna ska åka bort på en välbehövlig resa till sitt hemland bosnien .
Grejen är den att barnets pappa jobbar hela dagarna och kan därför inte ha Max hela dagarna , självklart kommer han träffa honom endå och vara med honom när han kan, även sin farmor och farfar . Men eftersom jag har ledigt nu i ca 2 veckor så passar det ju ypperligt att jag tar handt om honom under tiden Max pappa jobbar , ellerhur ? :) jag älskar småbarn och har ingenting emot att vara barnvakt , jag tycker det ska bli jätteroligt =D lika thias med , han längtar han med ..


Nu har vi just vart ute i bönan och badat , sedan tog vi en sväng förbi engeltofta för att köpa oss en glass . Efter det åkte vi hemåt igen och nu är vi hemma . Strax funderar vi på att ta cykeln ner på stan för att kolla runt lite och fördriva tiden , finns liksom ingenting annat att göra känns det som , den här dagen blev så låååång eftersom vi hade tvättstuga från 7-10:30 .
-Tillochmed så fick vi 3 ikeakassar med tvätt ÖVER , som vi inte hann tvätta , därför har vi nu bokat yttligare en tid som är på torsdag . Kul va ?
Hemligheten var den att i vanliga fall är det 3 fungerande maskiner där nere i tvättstugan , men idag hade jag sådan otur så när jag lagt in kläderna i en utav maskinerna så ser jag lappen där det står ; TRASIG , med stora bokstäver, Vi som hade gått ner vid 8tiden för vi trodde att vi skulle hinna eftersom det skulle finnas "3" maskiner , men tji fick vi !

Nu måste jag skynda mig , thias väntar .

Puss


kära blogg.



Glömde att tacka älskade Mathilda för den fina designen , jag är jättenöjd !
Tack tack tack och återigen tack för all tid du har lagt ner på den ..


klicka in på hennes blogg om du är intresserad av en ny design , bara 50:- !




kära blogg.

Här kommer era frågor och mina svar i " Fråga Frida " ;

1 .Ska du och Matte gifta er ? eftersom ni är förlovade..har du provat droger? isf vad
"anonym"

svar ; Självklart är det tänkt att vi i framtiden ska gifta oss , även om det inte är nu på ett tag . Men givetvis kommer vi att gifta oss. Angående droger så kan jag faktiskt rent ärligt säga att ja , jag har provat droger . Jag har rökt hasch en gång och även tagit piller och GHB-vätska som man dricker,  en gång . Jag kommer aldrig någonsin göra om det och jag rekomenderar ingen att prova varken eller ...

2.Röker du ?

svar; Nej jag röker inte och jag kommer aldrig att börja röka , enda sedan jag var liten har jag avskytt lukten utav rök...

3.Vad är eran hund för ras?:)

Svar;Våran hund är en blandras mellan 4 olika hundraser . Hennes mamma är en blandning mellan Labrador/shäfer/Rottweiler medans hennes pappa är en ren golden.
Svea har nog fått de mesta utav sin pappa då hon mestadels liknar en golden/labrador .. Därimot har hon minst Shäfer i sig .
Hon är jättefin och världens mysigaste hund , tveka aldrig på att köpa en blandras då dom är helt underbara ..

4.När blev du av med oskulden?


svar;Då jag nyss hade fyllt 15 blev jag av med oskulden

5.Har ditt hår blivit jätte slitet av att du blonderat det från svart till blondt?Vad är ditt tips om de inte ska bli slitet?

svar; Oj , jadu ... Jo men mitt hår har blivit väldigt slitet sedan jag färgade det från svart till blondt , det blev som gummi i början men nu när jag inte färgat det på ett tag så blir det bara bättre och bättre . Om du ska färga ditt hår från svart till blondt , se då till att göra en avfärgning först så att all din svarta hårfärg försvinner och sen kan du börja bleka det . Vill du inte riskera att få färga hundra gånger eller att det ska bli oranget/gult så är mitt tips att först avfärga håret , sedan kan du ta en ljusbrun färg för att sedan göra slingor eftersom ... då slipper du det gula och du kan slinga med en blond slingfärg 1 gång i månaden i stället för att tokbleka det i början som jag gjorde .
Lycka till :)

6.Plattar du ditt hår ofta ?

Svar; Ja , jag plattar mitt hår i princip varje dag , förrutom när jag ska jobba för då sätter jag upp håret i en stor knut . Annars plattar jag det varje dag eftersom att min hårförlängning brukar bli rätt tovig när jag sover , men om jag inte orkar platta det så brukar jag ta min Våg-tång och göra massa små vågor i mitt hår . Då blir det jättestort och superfint utan att man behöver platta det .

7.Vad var det som hade hänt mellan dig och mattias pappa kvällen innan olyckan?


Svar; det som hände ,hände inte kvällern innan olyckan utan nån vecka innan , på studenten.. Jag väljer att avstå från att berätta mer om det eftersom att jag vet att det finns "fel" folk som läser min blogg .
Men det blev fel den studentkvällern och det är någonting jag alltid kommer att ha i min baktanke så länge jag lever , men man får leva med sånt .
Jag älskar thias och det är DET som betyder någonting för mig , sen får andra tycka precis vad dom vill om mig , även om jag älskar dom ...

8.Känner du redan nu att den du vill ha barn med , är Thias?

svar;Jag känner mig mer än säker på att det är Thias som ska bli pappa till mitt/mina barn, vi båda är så säkra på varandra och vore vi inte det så skulle vi aldrig förlova oss ..
Thias kommer bli pappa till mitt/mina barn, när det än blir :)

9.Vad vill du att ditt barn/ungar ska heta ?

svar; oj , jag har haft så himla många alternativ så jag nästan glömd bort dom .. Men den/dom ska iallafall inte ha några vanliga namn , jag ska klura ut ett namn som få barn har ..
Jag kan faktiskt inte komma på något namn nu på rak arm , men det kanske är bra , då kan ingen annan ta det ifrån mig ;)



Sådär , det där var vell alla tror jag , hoppas ni är nöjda med svaren =)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan gå och sova , för imorgon har vi tvättstugan fårn klockan 7-10:30.

ÄNTLIGEN LEDIG !!!!!

puss

Fixat bloggen!

Sådär ja! nu har jag varit inne här och fixat till lite. Hoppas du gillar det Frida, och ni andra också :)

Ni som inte ser den nya designen, tryck på F5.


cyyya


P.S Ni som vill ha en bloggdesign av moi, så tar jag 50kr. kontakta mig på: [email protected]

kära blogg.

plask sa det när jag i morse klev ner från sängen med fötterna på golvet .
ja , Svea hade kissat på sig precis nedanför sängen , så det var bara att börja torka och skura ...

snart ska jag åka och jobba igen , men strax efter 22 är jag hemma ikväll och då ska jag sätta mig ner för att svara på era frågor som jag har sett fram imot hela veckan .

På tisdag åker jag & Thias hem till Vensana för att mysa och säga hejdå eftersom att hon åker till Bosnien i 14dagar med sin mamma . Gud vad hon förtjänar det alltså , hon unnar aldrig sig själv någonting och att hon äntligen får komma bort från all stress är hon mer värd än någon annan .
Medans hon är borta så ska jag och Thias ta hand om hennes son Max, det ska bli så himla roligt . Ska försöka knäppa kort varje dag som hon kan få se när hon kommer hem igen .
Älskar dig Vensana

Nu ska jag kika om det är nånting på teven innan jag ska åka .

Puss

kära blogg.

dagen på jobbet idag gick fort , oväntat fort .. kanske berodde på att jag var så van med att jobba 7timmarspass istället för som idag , 5 timmar ..
-Imorgon är det samma tid igen som gäller , 17-22 , skönt !

När jag kom hem från jobbet hade thias köpt hem chips och dip som vi satte oss framför teven och åt , dock kollade vi inte på teven utan vi spelade chicago istället , ni vet de där kortspelet ..Poker typ ?
Jag har aldrig vart särskilt bra på kortspel , men jag brukar oftast vinna på tur , dock inte ikväll , thias vann hela tiden . Skitunge.
Efter vi spelat klart kom jag på att ; Oj juste , vi har en massa tvätt . Ja 3 Ikeakassar fulla med tvätt ! Vi måste tvätta Thias!
Vi tog med tvättstugenyckeln ner och ut i andra huset för att se om det fanns några lediga tvätttider , det fanns det , på måndagmorgon klockan 7-10.30 , det passar ju utmärkt då jag är ledig och allt . Vi tog det passet och gick sedan till brevlådorna som finns längst ner ivårat trapphus , vi hade fått post , massa post . Dock bara tråkig post , reklam och räkningar ,men iallafall ...
När vi kom innanför dörren så märker vi hur lurig Svea (våran valp) ser ut , hon liksom ligger på rygg på sin bädd och bara väntar på att få skäll . Hon hade käkat upp ALL dipp som vi hade på vardagsrumsbordet och även druckit upp Thias glas med Cocacola . Hon hade festat loss .....
Hon fick givetvis skäll och hon la sig och skämdes på sin bädd en stund , men sedan kunde man ju nästan inte låta bli att skratta . Tänk er , hon måste ha stått på vardagsrumsbordet och sörplat i sig drickan ur glaset , haha .

Söta älskling !



Nu ska vi strax krypa ner i sängen och kika på en film och mysa innan vi somnar.
Imorgon är det jobb igen , sedan efter jobbet ska jag besvara alla frågorna jag fått i " frågafrida " .
Fortsätt ställa frågor så jag får någonting att klura på .

Puss

kära blogg.

nu har thias åkt iväg på bio med sin lillasyster , medans passade jag på att beställa lite nytt hår från rapuzel.
Det blev samma hår som tidigare , samma färg och samma sätt att fästa på , dvs microringar. Jag beställde 2 paket vilket är lika mycket som jag har i håret just nu , jag hopaps på att det ska se bättre ut nu när jag får lite tjockare hår .
Det skulle ta 1-3 dagar vilket jag tycker är väldigt fort för att vara enda från umeå , så de kanske kommer på måndag , det skulle ju vara toppenbra så jag kan få i det på måndagen eller tisdagen ...



Nu väntar jag på att åka och jobba , jag ska vell börja cykla om en sisådär 1 timme och 20 minuter .
Jobbar bara 17-22 idag vilket är skönt , slipper man städa och hålla på ;) hihi .

Jag har kommit på att jag är hemskt dålig på att lägga ut bilder nu för tiden , men jag har faktiskt inge bilder att lägga ut förrutom en massa bilder från förr i tiden , men det kanske inte vore så dumt att lägga ut sånna heller .
Äh , jag bjuder er på lite gamla bilder ..

här är jag en höstdag förra året

Swedenrockfestivalen sommaren 2008

sista april 2008



ja det var vell allt för denna förmiddag , nu ska jag lägga mig i soffan och slöa tills jag ska fara till jobbet .

Puss

kära blogg.

Återigen hemma efter en dag på jobbet , riktigt jobbig dag idag när man är van vid att gå hem vid 23 och slippa all städning . Idag behövde vi städa jättemycket eftersom vi bara var 2 stycken och i normalt fall är vi 3 . Men det funkade bra endå ! :)

Nu ska jag och Thias se en film innan vi somnar , det får bli nån dramafilm som skulle vara jättebra sa thias , han såg den igår med våra inneboende som åkte hem idag . Så det ska bli spännande !
Imorgon ska thias på bio med hans lillasyster medans jag jobbar, sedan ska jag beställa lite hårförlängning när jag kommer hem , mitt håller på att trilla ur och har blitt jätte slitet efter att jag haft det i en " knut " i princip varje dag på jobbet.,
Hade tänkt att beställa 2 paket denna gång med så håret blir lite tjockare , plus att jag funderar på att köpa en hårförlängningsborste som är anpassad för löshår , den gör så att man inte lossar hår när man borstar och sedan blir håret jätte utrett .. -inte en endaste knut !

Nej nu måste jag som sagt lägga mig innan jag somnar sittandes här i sängen .
Fortsätt ställa massor med frågor till mig , på söndag besvaras dom .


Jag älskar dig min fina thias ,
tänk vilken underbar tur jag har som mötte dig,
min eviga kärlek



Puss

RSS 2.0