sista april.

Det har vart en jättemysig sista april hittills . Vi hann bara vakna inann det blev dags att åka ut till järbo till morbror min och hans tjej , så vi åkte och hämtade en annan vän först innan vi åkte och handlade chips o sånt på willys för att sedan bege oss ut till järbo. Vi stannade på en hel del ställen på vägen ut må jag säga , först willys då , sen i valbo för att hämta öl , sen i sandviken på rusta,dollar och icamaxi.
Jag och thias gjorde världens kap , en picknickgrill med frysväska och allting för endast 149:- , så imorgon ska vi åka på picknick till boulongen och grilla korv om det blir fint väder ..

Snart kommer det lite mera folk ut hit och då ska det lekas lekar , typ femkamp och kubb . Sen ska vi grilla och lyssna på ebbagrön haha. Alla ska vell dricka utom jag antar jag , tillochmed thias blev sugen på att dricka så han ska nog också göra det . Själv får jag vell agera fyllechaffis eller nåt ..
Vi ska iallafall åka hem ikväll :)

Nu ska jag kika runt lite ! hej så länge..

att få vara med den man älskar..




..betyder mer än någonting annat i hela världen


Jag älskar dig älskling , att få vara med dig gör mig hel.
Du,jag,vi,oss - föralltid

Godnatt.

Todelo på er ! kom nyss hem från syster min , vi har vart där enda sedan thias kom hem , dvs 20:30 ungefär. På ditvägen åkte vi först och tankade , sen köpte hårfärg, donken och snus till systeryster . Jag själv käkade också , det blev ett happymeal , hade bara ätit två mackor på hela dagen , bra där.
Iallafall , när vi kom dit så började vi med att käka , sen slingade jag min systers hår blondt , sen åkte vi hem. Det var i princip det vi hann med .. Så nu sitter jag ivrigt och väntar på ett mms från syster min som aldrig tycks komma. Jag kommer nog få vänta tills imorgon om jag känner henne rätt =D

Imorgon förmiddag ska vi åka ut till morbror min , så vi går vell upp i skaplig tid så vi hinner med , Dvs 9 (?) kanske. Får se hur vi gör om vi åker hem igen imornkväll eller om vi sover över , det beror lite på hur sena vi blir och hur trött man är.. Annars är vi hemma igen på lördag .

Nu ska jag nog kila in på toaletten och borsta tänderna och göra mig klar för att sova , är helt utpumpad i kroppen och skallen -slut som artist helt enkelt.

Puss och godnatt på er

Sweden Rock 2010 - here we come !

Det blir Sweden Rock även i år för mig och Thias . Vi var ju där förra året också och jobbade och kollade på alla braiga artister . Mamma och hennes karl har jobbat där i en fiskvagn(även annan mat säljs) i 3 år i rad (i år) och kommer även att stå där i år. Troligtvis kommer jag och Thias att jobba på kvällarna när dom inte orkar längre , allt för att tjäna så mycket pengar som möjligt på dom få dagarna.

Det ska verkligen bli skitkul , även om jag kanske kommer vara stor, ful och klumpig . Fast ökar jag i vikt som jag gjort hittills så lär jag inte bli så tjock . Har bara gått upp 2 kilo på hela min graviditet ( snart 21 veckor ).

Ska verkligen bli superskönt att få komma bort ett par dagar bara jag och thias , även om mamma och hennes karl också kommer att vara där. Hoppas bara på att vi får bra väder i år och inte en massa regn som vi hade förra året..
Men det bästa av allt är nog att man slipper alla skolavslutningar/studenter som man ska flänga runt på , man måste alltid välja vems/vilka man ska gå på och alltid är det nån som blir besviken - så det är nog det bästa, att få slippa studenten/skolavslutningar.

9-12 Juni blir det sweden rock för våran del (om jag inte minns fel datum). Har dock inte planerat så mycket längre än att vi ska sova i husvagn och så . Måste hitta en hundvakt dom 3 dagarna plus att vi måste bestämma om vi ska åka bil eller tåg och därpå lösa det med tågbiljetter/bil osv. Men det är ju ett tag kvar ,så vi hinner nog.



lekrummet på gymmet.


goddagens !

Goddagens ! Kom precis hem ifrån venna , jag gick dit för ett par timmar sedan. Vi åkte och hämtade max på dagis och sedan åkte vi förbi gymmet där hon har börjat eftersom att  hon skulle väga in sig och så . Jag och max lekte i lekrummet så länge ..

Nu ska jag ställa ut spjälsängen på balkongen och ta o spraya det sista , såg att det var lite missar här och där . Sen kommer vell thias hem nångång nu på eftermiddagen också så då ska vi åka och handla chips inför imorgon (alla skulle ta med sig varsin grej och vi fick grejen "chips" haha)

Vi ska vara hemma hos min morbror imorgon , dock har jag "övertalat" (frågat) thias att vara nykter eftersom att jag annars kommer att vara den enda nyktra , vilket kanske inte är allt för roligt . Sen är det ju skönt att veta att man kan åka hem om det skulle bli nåt . Jag brukar ju bli så jävla trött vid 19-20 tiden så då känns de bra om thias också är nykter . Jag behövde inte ens övertala honom utan han tyckte själv att det var självklart också. (så slipper jag spydiga kommentarer om att ja skulle ha tvingat han , för så är det inte)
Nåväl , ute i järbo blir vi iallafall , vi ska grilla och spela kubb o sånt - riktigt mysigt !

Nu ska jag sätta lite fart innan det blir för mörkt för att måla..

svar till ":)"

:) om nattinatt.:
Kan du inte knäppa ett kort på tatueringen du har på handleden och beskriva vad de är? :P

svar: om du går in på "tatueringar" i min kategorispalt , så finns alla mina tatueringar+förklaringar där.

nattinatt.



bilden är tagen 19april (ul-dagen)



- nu ska vi sova alla tre (4).
nattinatt


en hel del gjort.

Det blev en hel del gjort idag . Först tvättade jag medans thias var på ett möte . Sedan när han kom hem så åkte vi och handlade hundmat och lite så , sen åkte vi hem och käkade . Därpå kom åhlander förbi och spelade kort med oss , sen åkte vi med han och handlade innan vi åkte hem till honom och kollade på avatar (som var skitbra!).
Efter filmen åkte vi hem och nu är vi hemma .. Har förresten hunnit ut på i14 med svea två gånger idag också .

Sprayat sängen har jag gjort också, herregud vad bra !
Imorgon ska ni få se en bild på hur den blev , fast tyvärr inte riktigt klar eftersom att vi inte valt tyg till spjälskyddet än ,men annars är den färdig. Myspys !

Nu ska jag gå ut på balkongen och hämta in all hängd tvätt , sen ska jag skruva ihop spjälisen :)

måla,röja,tvätta.

godmorgon på er ! har ni också sovit lika gott som jag ? hoppas det..
vaknade helt ostört klockan elva och kände mig hur utvilad som helst , sånt gillar jag . Så nu har jag ätit lite frukost och dricker nu en iskall smoothie.
Snart ska thias dra iväg på ett möte och jag ska då börja fixa med tvätt , målning och kanske även röja ut lite gamla kläder (om jag inte får sån beslutsångest, brukar lätt bli så ..)

Har tvättid mellan 14-17:30 , så det är rätt länge . Så idag ska jag verkligen passa på att tvätta "allt". Allt smutsigt vill säga .. Skulle vilja börja tvätta bebiskläder redan nu , men dom hinner vell endå bli dammiga tills kotten tittar ut till oss. haha!

Venna kommer om en stund också , har inte träffat henne på FLERA VECKOR ! Är det inte sjukt så säg , men hon har ju vart på utbildning så det är ju mestadels därför.
Nåväl , nu ska jag dricka klart smoothien !

Ikea.

Nu har vi vart i valbo , blandannat på ikea där vi köpte en massa braiga saker. Allt till spjälsängen finns nu , förrutom ett fodral till spjälskyddet som vi kommer att sy framöver då vi hittat ett bra och fint tyg..

Vi köpte :
Kisslakan,kudde,täcke,örngott,påslakan och nappar (0-6månader).
Sen var jag även ner och bokad en tvättid imorgon så att jag kan tvätta alla sängkläder och sånt så jag kan bädda fint. Då är en sak ur världen iallafall ! Jag bockar sakta men säkert av våran bra-att-ha-lista till bebisen..
Känns så himla skönt att vara ute i tid med allt , då kan man ägna sommaren åt att jobba (förhoppningsvis),sola/bada,umgås,grilla,vila och bara förbereda sig inför allt som komma skall ! Speciellt nu när vi ska flytta i sommar också , känns ännubättre då att veta att allt inför barnet är färdigt .

Nåväl , funderar på att gå ut och måla sängen , men det blev ju lite sent . Kanske får ta det imorgon istället , då det förhoppningsvis är lite varmare ute.

spraya tillsammans.

När mamma kom hem för nån timme sedan så passade jag på att äta lite , det blev spagetti och köttfärssås ! Nu sitter jag och väntar på att thias ska komma hem så vi kan fara ut till valbo. Ska blandannat till ikea och köpa täcke o sånt till spjälisen ..

När vi kommer hem igen så ska vi spraya tillsammans , jag kände att det var bäst att vi var två så att jag inte får nåt frispel när jag både ska hålla o spraya osv samtidigt =D Dessutom ville thias också spraya..

Nu ska jag äta lite nutella ! slurp ..

ändrade planer.

jag blev hemma trots allt , thias fick nå ryck att han lära skynda sig och själv satt jag i en stor t-shirt i sängen haha. Så jag stannade hemma , men det känns skönt det med , kan nog behöva vara för mig själv ett par timmar. Dock saknar jag thias redan och nästan ångrar att jag inte följde med , men han skulle troligtvis inte vara borta så länge utan bara hjälpa till att plantera nå buskar o klätterväxter som dom påbörjade igår ute i järbo.

Nu hade jag tänkt att gå och stoppa i mig nåt att äta
, dock känns min mangosorbet mera frestande än en hårdmacka med bara smör (ja , det är det enda pålägget som finns just nu typ..). Fast man får ju inte äta glass före frukost så jag får vell tvinga i mig en liten smörgås innan jag hugger in på glassen - muuums !

Efter jag har ätit ska jag dra på mig nå fula myskläder
och bosätta mig ute på balkongen och måla spjälsängen. Vi var och hämtade ut mera sprayfärg igår så nu jääävlar ska den bli helt täckt och fin . Även botten på sängen ska få sig en omgång , för det är ju inte allt för snyggt när själva botten är träfärgad och man ser det när man lagt på madrassen . Nej , hualigen ! Ordentligt gjort ska det vara..

Brr , jag måste nog dra på mig mjukisarna redan nu för uch så kallt det är här inne..
Bilder på resultatet kommer vell sen om ni är intresserade . Fast det får nog bli först ikväll , för vi måste till ikea och köpa täcke,kudde,kisslakan, påslakan och såntdärnt ni vet. Får se hur mycket vi har råd med bara , annars får det bli en sak i taget , vi har ju som sagt en evighet på oss att bli klara med allting.

Puss

järbo repris.

det ser ut som att det blir järbo idag igen - plantera blommor , haha.
Dock har jag inte bestämt om jag ska med än eller om ja ska stanna hemma och måla klart spjälsängen.. Kan ju vara skönt att få det gjort innan de blir mörkt ute.

åh , beslutsångest ab

snabb uppd.

har precis käkat jättegod mat och nu sitter jag och kollar ut genom fönstret  när thias gräver hål runt huset där det sedan ska sättas blommor ..

järbo.

Nu ska vi ta och åka ut till järbo där vi ska hjälpa till att plantera nå blommor , eller vad dom surrade om ! Åker hem igen ikväll , så det blir vell kanske en bild eller två då .

Min mage börjar bli riktigt "stor" och naveln sticker ut mer och mer för var dag som går ..

Barnvagn beställd !

nu är lillkottens barnvagn beställd , så nu ska vi bara sätta in pengar på ett konto så skickas den direkt hem till oss och är här inom två veckor - värsta nice !
Som tur är så har dom en garanti som innebär att man får alla pengar tillbaka om det är så att det skulle hända någonting under graviditeten och så som gör att vi inte kommer att behöva barnvagnen.

åååh vad jag längtar , förhoppningsvis står den här hemma redan den 10 maj !




som jag sa...

som jag sa : det svänger snabbt i hockeey när det gäller mig.
nu är vi nämligen ute i valbo efter att ha hämtat thias lillasyster på skolan. Hon har gått och blitt sjuker ..

ska vell åka och hämta ut fler förbaskade sprayburkar snart så vi kan bli klar med spjälsängen nångång. Gillar inte att göra saker halvfärdiga och sedan bara se dom stå och vara fula ha´ha , men nu hade vi ju inget val med tanke på att affärn inte var öppen på söndagar och vi kunde därmed inte hämta ut någon mer färg igår ..
men idag blir det gjort .

skulle behöva käka lite också , så deet blir vell nå gó mat på hemvägen. Kanske dela på en pizza eller nåt sånt..

älskar dig thias , du är det bästa som någonsin hänt mig .

Gravid - vecka 21.


GRAVID VECKA 21

(20+0)

ÄNTLIGEN HALVVÄGS !




Vecka 21

Kroppen:
Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.



Efter att äntligen ha börjat känna sparkar och buffar så känns det nu mera verkligt. Jag kan sova ordentligt på nätterna utan att vakna upp av oro och jag kan leva som "vanligt" utan att ha en massa funderingar om hur det står till osv.
Även thias har kännt en spark . I förrgårkväll innan vi skulle somna så kände jag hur lillkotten levde om i magen , så jag la thias hand på min mage och tjoooong så fick han känna en rejäl buff. Han är förstås överlycklig över att äntligen kunna vara mera "delaktig" och jag är jätteglad för att han äntligen har fått känna nån form av livstecken. Innan hade vi bara ultraljudet att gå efter ..
Allt är som sagt jättebra och jag kunde inte ha fått en bättre graviditet (peppar peppar!!). Jag mår aldrig illa , varken av mat eller dofter och kan leva i princip som jag alltid har gjort .

Hoppas den andra hälften av graviditeten blir lika bra !

Godmorgon!

Godmorgon på er! Äntligen lyckades jag komma in på ett internet , vilket är mitt mål varje gång jag sätter mig vid datorn.
Iallafall , vaknade vell för en timme sedan ungefär , så det blev en liten sovmorgon idag mot för vad det brukar bli.

Idag tänkte jag ta och boka en tvättid i hopp om att det kanske finns någon rätt så snart , skulle nämligen behöva tvätta lakanet till spjälsängen och även spjälskyddet , så att jag (eller mamma) kan börja sy fodralet nångång.
Vi ska vell även beställa barnvagnen idag som det ser ut , ska bli riktigt spännande att se när den kommer hem till oss. Kommer gå och pilla på den vareviga dag fram tills kotten är född.

Annars ska jag inte göra ett dugg och det känns faktiskt rätt skönt .
-Men det kan ändra sig snabbt när det gäller mig.

Nästa inlägg blir ett graviditetsinlägg , för ni vet vell vad det är för speciell dag idag ? =D

mms från mamma, mari och svea.

Efter att vi ätit och fikat här hemma så åkte mamma och hennes vän till briggen gerda med svea . När dom vart där nån timme så fick jag en massa fina bilder via mms från dom .
Tänkte dela med mig utav ett par stycken även till er också..





Älskade älskade Svea ♥
för mig betyder du allt i hela världen..

spjälsäng halvfärdig.



- Tadaaaa !
Dock ska den sprayas ytterligare och botten ska även få sig en omgång färg.
Nya spjälskyddsfodral ska sys i ett fint tyg som ska införskaffas inom kort och sängkläder , täcke osv ska också  köpas.

Imorgon ska vi förresten skicka efter barnvagnen ! =D

besök.

just nu har vi besök utav mammas vän och hennes barn+sambo , jag och thias därimot sitter som två jon inne på rummet . Dock satte vi oss nyss eftersom att jag bara skulle uppdatera en snabbis , så tro inte att vi är osociala ;)
Iallafall så håller dom på med mat inne i köket , så det luktar riktigt gott . Fast jag överväger om det kanske inte är kladdkakan som luktar godast ...

Bild på sängen vare ja , justja .. Jag går och knäpper ett på en gång så lägger jag upp den strax , okej?

besök.

just nu har vi besök utav mammas vän och hennes barn+sambo , jag och thias därimot sitter som två jon inne på rummet . Dock satte vi oss nyss eftersom att jag bara skulle uppdatera en snabbis , så tro inte att vi är osociala ;)
Iallafall så håller dom på med mat inne i köket , så det luktar riktigt gott . Fast jag överväger om det kanske inte är kladdkakan som luktar godast ...

Bild på sängen vare ja , justja .. Jag går och knäpper ett på en gång så lägger jag upp den strax , okej?

gårdagen.

under gårdagen blev det som ni kanske märkte inga inlägg , vi hade nämligen fullt upp med annat hela dagen..
På morgonen hann vi bara upp och klä på oss innan det var dags att åka och köpa en spjälsäng som vi hade kikat på blocket efter . Vi åkte iväg och köpte den och därpå åkte vi till Färgton och köpte svart sprayfärg som vi sedan använde för att spraya sängen till en mattsvart färg - jättefin.

Sedan åkte vi ut till valbo där T´s föräldrar bor ,där började jag och hans lillasyster att spraya sängen ute på gården och T klöpp deras häckar utanför huset . När vi hade användt 3 sprayburkar (som också var det enda vi köpte) insåg vi att vi minst behövde två till , så jag och hans lillasyster tog bilen in till stan och köpte fler , nämligen två . Tyvärr räckte inte det heller så imorgon får jag åka och köpa fler igen för att måla det sista på sängen.
Den är ihopsatt nu och står för tillfället i vardagsrummet där den kommer att få stå tills vi flyttar. Ni ska få se bilder sen...
Vi ska åka och köpa ett tyg på ikea nån dag också som mamma ska sy ett jättefint spjälsängsskydd utav som matchar vagnen(förhoppningsvis).
Vi åt även grillat igår ute i valbo , vilket var skitgott . Man hade nästan glömt bort hur gott det var .

Idag har vi inga planer utan vi får se vad som händer , ska iallafall äta lite frukost nu.

snabb uppd.

kan lova att de va riktigt gott med grillat !!
Men nu ska jag kolla vidare på "så ska det låta" sen ska vi åka hemåt tror jag.

grilla.

Nu har vi vart på möte i tre timmar , skapligt slut i arslet kan jag lova + plus att jag har ont i kroppen.
Uch , hatar att sitta still !!!


Nu var det bara meningen att vi skulle hem och byta om till lite varmare kläder , men jag passade på att skriva lite snabbt här också . Vi ska nämligen ut till morbror min i järbo och grilla lite ett par stycken , så det ska bli riktigt mysigt . Får hoppas på att vädret håller i sig !
Vi åker vell hem ikväll igen , så det blir vell ett och ett annat inlägg då antar jag , kanske även lite bilder om ni har tur.

Nu ska jag dra på mig underställ och dunjackan innan vi drar vidare !

helt okej film.

wallanderfilmen var helt okej , men okejast var nog maten ..
Jag är fortfarande proppmätt efter maten och nutellan , har även fått en jävla halsbränna som vägrar att ge med sig. Någon som har någon bra hemmakur som hjälper ?

Nu har vi precis kollat klart på lyxfällan och allt var det var , så nu är det vell dags att sova som det verkar. Vi ska ju upp tidigt imorgon för att gå på ett möte med min älskade lillebror. Det börjar nio och håller på i hela tre timmar , så jag kommer nog vara måttligt trött i rumpen efteråt , hatar att sitta stilla o lyssna .

Annars har vi ingenting planerat imorgon , som vanligt..

icamaxi.

nu har jag och thias vart på icamaxi och handlat lite mat , så nu ska vi strax äta och kolla på wallander-arvet. Det blir chickenbits,potatis,tsatziki,bea och vanillacoke . Till efterrätt så köpte jag en nutella ;) Nyttigt värre !
Kommer vell sluta med att man är smällfet efter sommaren... but , who cares ? ;) får helt enkelt ge mig fan på att gå ner alla kilorna igen genom en massa promenader och simning.
Nej , men helt ärligt , jag äter nästan aldrig onyttig mat nu för tiden =D mamma tar alltid hem mat från dagiset som jag äter & det är ju i princip bara nyttig mat !

Hej så länge..

skitväder.

Godmorgon ! vilket jävla väder man vaknar upp till idag , en massa jävla snö. Man tror knappt att det är sant!
Men förhoppningsvis smälter det bort lika snabbt igen ..

Idag har jag inga som helst planer mer än att kolla på den nya wallander filmen (arvet) som jag just nu sitter och inväntar. Thias är också hemma idag så jag ska vell passa på att umgås med honom så mycket som det bara går , för på söndag åker han bort i en hel vecka , riktigt ensamt . Kommer sakna han som en tok ! Har aldrig vart ifrån honom mer än typ ett par dagar..

På bebisfronten känns det jättebra , speciellt nu när man känner små "buffar" titt som tätt. Försöker finna tillfälle att låta thias känna också , men lillkotten slutar så fort thias lägger dit handen , haha.
Han får vell snällt vänta ett par veckor till antar jag ..
Har förresten fått jättefina bebiskläder utav min syster och hennes tjej , så nu är vi verkligen garderade med strl 62. Men ska vell börja köpa lite större kläder också så man slipper göra det sen , för tiden går antagligen fort efter förlossningen och det är ju inte roligt om alla kläder en dag blir för små sådär huxflux , nej då är det bättre att vara garderad och förberedd på en växtspurt .

Snart ska vagnen,bilstol och lite sånt beställas också , så om ett par veckor står förmodligen vagnen här hemma och väntar på att en liten kotte ska ligga däri.


sparkar.

Min syster kände föresten lillkotten sparka idag , dock känns det bara pyttelite , som ett litet "pet".
Men endå häftigt för henne att redan kunna känna lillkotten.
Själv känner jag stupikvarten nu för tiden ,men mest på kväller när jag ska sova , förmodligen för att jag är så avslappnad då.

ska ta lite bilder imorgon när jag ligger ner så ska ni få se att det ser ut som jag svalt en fotboll haha !

nattinatt.

Bullbaket gick bra , dock tyckte min systers tjej :
" det är lite för lite socker och kanel , sen är dom rätt degiga , men annars var dom goda .."

Bra betyg ?
Jag smakade dom inte ens ..

När klockan var runt halvtio nu på kvällern så åkte jag till forsbacka till en kompis och hämtade dom två armbanden som syster glömde på valbobadet igår när vi var där och simmade (lekte). Sen kom även thias dit och nu är vi båda hemma och ska kolla på ett avsnitt utav andra avenyn .

Puss och godnatt

hos systeryster.

Nu är alla bullar färdiga (nästan) , några står fortfarande i ugnen..
Thias skulle snart komma hem så jag ska vell ta och åka hemåt då eller om han kommer hit.

Nåväl , nu ska jag ta och socialisera mig lite här ..

hedesunda.

har precis kommit hem efter att ha "lämnat ett prov".
Ja , det var ju det jag skulle göra , lämna ett prov hos barnmorskan..

Det började med att jag och Thias tog bilen till södertull för att lämna ett prov, därefter åkte vi ut på i14 och släppte ut svea så att hon fick leka av sig lite , sen åkte vi vidare till köpis och kollade runt lite och åt en korv på ikea . Jag fick även en jättefin tröja utav thias som var på rea =) skitfin inför sommaren..
Ni ska få se den lite senare !

Efter köpis hade morbror min tatt sig in till valbo för att möta upp oss så att vi kunde åka till hedesunda till bilskroten och leta efter nån del till hans bil - men som inte fanns ..
Sen åkte vi tillbaka till valbo igen och då bestämde min morbror sig för att han och thias skulle åka o göra nå jobb , så jag fick ta bilen hem igen , så nu är jag ensam..

Ska precis skynda mig ut till bilen igen och ta mig hem till min syster som inväntar mig. Vi ska nämligen baka bullar hemma hos henne , mysigt va ?

Hörs vell ikväll om inte innan, kanske tar med mig datorn !

Godmorgon!

Godmorgon! Väcktes utav thias telefon i vanlig ordning & självklart var det morbror min som ringde haha.
Så snart åker thias och hjälper han med nå jobb , medans ska jag försöka hitta på nånting .- vad är fortfarande en gåta.

Jag har iallafall gjort ett urinprov som jag ska lämna till barnmorskan innan thias åker , så vi lär vell lämna det snart om vi ska hinna .

Förövrigt gick vårat internet ut idag , så tyvärr kanske jag inte kommer att kunna uppdatera lika "ofta" som jag gjort tidigare , men jag ska försöka så gott jag kan på den fronten. I värsta fall får vi vell beställa ett nytt internet , men det känns ju onödigt med tanke på att vi ska flytta snart , förhoppningsvis.

Orkar inte göra ett eget inlägg till nån som kommenterade ett tidigare inlägg
, så jag svarar här . Den anonyma frågade iallafall när bebisen är beräknad att titta ut , och då kan jag berätta att bebisen är beräknad 12 september.

snabb uppd.

Nu har jag hunnit med en dammsugning och en dusch , nu väntar tvättstugan om en stund och därefter ska jag fara hem till min storesyster och umgås med henne .

Inköpslista till lillkotten.

För min egna skull och minne så tänkte jag skriva upp lite behövliga saker som har/ska inhandlas innan lillkotten kommer till världen. Ni får mer än gärna påminna mig om saker jag glömt/som ni tycker fattas.

Till bebis

· Vagn ( skötväska,regnskydd )

· Bilbarnstol
· Bärsele
· Hoppgunga
· Spjälsäng (täcke,kudde,madrass,spjälsängsskydd,kisslakan)
· Skötbord
· Nappar
· Nappflaskor
· Filtar
· Bjölor, oljor, salvor ,tvättlappar

· Badkar
· Klädförvaring
· Fårfäll 2 st
· Trävagga
· näsdroppar

· Strumpor,sockor
· Bodysar
· Mössor
· Byxor
· Tröjor
· Overall

· Dreggelhaklappar

Till mig

· Amningsbh
· Amningspump
· Amningslinnen
· Amningsinlägg





Godmorgon!

Godmorgon! Vaknade vid tiotiden och gick ut i vardagsrummet och såg Thias sitta där .
Han hade inte kommit iväg än utan han skulle åka lite senare , värstingbra!

Nu är han inne i köket och ska styla för mig genom att göra en smoothie på glass , yoghurt och jordgubbar
- romantiskt min älskade ! ;)
Tror den kommer bli fantastiskt god!

Inga planer för min del idag heller , vi får vell se när thias åker iväg , för klockan 14 ska jag tvätta så det är ju inte säkert att man hinner göra så mycket innan dess .

Vi har fått en bil förresten , pappas gamla , en riktig fuling , men den funkar =D
Så nu står batteriet på laddning och någon dag i veckan ska vi åka och hämta den för att sedan åka hem till morbror min så han får hjälpa oss att laga bromsarna , som förövrigt är lite kass.
Ni ska få se en bild på den sen nån dag, så fort jag har vart där.
Tanken är att jag ska ha den i sommar och att vi sen ska köpa en ny när barnet kommit till världen, vi vill ju ha en liten säkrare bil när "den" är med plus att bilen bara har två dörrar och en för liten baklucka för att vagnen och allt ska få plats...
men mer om det sen.

Nu ska jag klä på mig och äta den efterlängtade smoothisen.

svar till anonym.

Anonym om äääntligen !:
Läste ett inlägg förut om att du hade varit på loppis. Vart och vilka då?

svar; nu vet ju inte jag direkt vilket inlägg du menar , men jag har vart på många olika loppisar och secondhand butiker . Blandannat i valbo finns en rätt så stor loppis med allt i från märkeskläder , jackor och möbler. Sen finns de ju alla "eriksonhjälpen" och "röda korset"
- det finns lite överallt.. beror lite på vart du bor.

äääntligen !


äntligen är thias hemma igen !

som jag har saknat honom..

haha!

nu går det vell för långt ..
Nu har dom inga bättre ämne för sig på "tyra bank show" så nu har dom ett par med två kompisar där varav kompisarna tycker att paret pussas för mycket :') alltså herregud !

Men det är ju roligt tidsfördriv iallafall , har skrattat så tårarna rinner i min ensamhet.
-så patetiskt är det !

självsäker strippa.

Sitter och kollar på "tyra bank show" på trean & idag handlar det om en sextonårig tjej som jobbar som servitris och strippa - vilket tyra självklart dömer ut och nedvärderar.
Sextonåringen i sig är väldigt mogen , öppen , stolt och självsäker . Man skulle aldrig kunna tro att hon bara är sexton år om dom inte hade berättat det .

Iallafall , varför gör man så stor grej av folk som har annolunda intressen ?
Jag kan tycka att modellande är lite samma sak som att strippa - känslolöst och opersonligt.

Tyra & de allra flesta i publiken rynkar näsan och höjer ögonbrynen och tycker exempelvis att
-"herregud , hur kan du dansa runt naken för pengar ? "
Modellandet är ju i princip samma sak. En modell ( inklusive tyra )  kan ju också ställa sig naken och bli fotad , vilket i slutändan leder till att folk/företag använder bilderna och modellen tjänar därmed pengar.
Same jävla shit skulle jag vilja säga !!!!!!

Bruden är så jävla tuff och rak på sak , GO YOU !

Nu säger inte jag att det är normalt att vara strippa , varken som sextonåring eller som 45 åring, men det jag vill få fram är att jag kan tycka att modellyrket inte är nå bättre än att strippa. Eller ingen större skillnad iallafall ..
Naken som naken , dansande eller posande framför en jävla kamera - same shit !
Vika ut sig , som vika ut sig liksom ..




I programmet dömer dom också ut tjejens pappa (som tycker att dottern ska få göra det hon brinner för) för att vara oansvarig och obeskyddande. En i publiken frågade om pappan skulle vilja se henne strippa och om han då skulle ändrat inställning . Han svarar att han vill att dottern ska göra det hon brinner för.
Och självklart ska man göra det , sen om det är att vara model eller strippa ..




"korvpengar".

Efter att jag hade vart ute och gått med svea på en liten promenix blev jag lite hungrig , så när jag kom in igen så ställde jag mig och lagade makaroner och "korvpengar" , ni vet när man skär "korv-i-bröd-korv" i platta runda "pengar" . Iallafall , jag lagade iordning det , så nu har jag precis ätit klart och svea ligger nedanför mina fötter och sover ..
-Tänk vad mycket godare det är med "korvpengar" än när man bara steker dom som dom är !

Nu vill jag bara att Thias ska komma hem , jag har så himlans tråkigt.

bm.

Nu är jag hemma från Bm igen & attans vad tråkigt det var idag , vi gjorde i princip ingenting.

Thias kom och hämtade mig härhemma först , sen så åkte vi tillsammans till södertull och Bm. Väl där så fick vi vänta en stund innan det blev våran tur . Vi gick in i rummet och barnmorskan frågade om vi hade några funderingar kring ul , vilket vi inte hade - sen fick vi i princip gå därifrån .
Lite informationsblad och besökstider rikare åkte vi därifrån . Jag lämnade av thias uppe vid dollar och sedan tog jag även en sväng därinne innan jag åkte hem . Det blev 5 bebisstrumpor därifrån , alltid bra att ha.

Nu ska jag gå ut med svea innan jag hittar på nånting annat ..

Gravid - vecka 20.


GRAVID VECKA 20


(19+0)






Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.



Det kommer bättre bilder lite senare , när thias knäpper , nu fick jag knäppa själv.

längtan efter dig vår skatt , är obeskrivlig




Godmorgon!

Godmorgon solstrålar ! Är ni uppe vid den här tiden ni med ?
Jag vaknade faktiskt helt utan väckarklocka idag , fastän väckarklockan bara stod på nio. Men det gör vell ingenting att gå upp klockan åtta heller , då kan man ta det lugnt ..

Strax innan klockan tio kommer thias och hämtar upp mig (han är och jobbar) så åker vi till barnmorskan tillsammans, vi ska nämligen på vårat första "riktiga" besök idag . Det känns så himla underbart att han följer med!

Efter barnmorskan vet jag inte alls vad som händer, troligtvis ingenting. Dock skulle jag vilja åka ut till valbo på loppis och kolla om dom kanske har någon gammal spjälsäng till ett billigt pris. Jag ska endå nämligen måla om den och kanske göra något fint mönster på den.
Har du eller vet du någon som säljer en gammal spjälsäng?
Hör av dig!

Nåväl , jag kanske åker dit ensam en sväng , det tar ju inte många minuter att kika igenom den där loppisen.
Idag går vi in i vecka 20 förresten , så ett inlägg + bilder kommer lite senare, men först barnmorskan.

svar till "johanna".

johanna om Godmorgon!:
va är det för ngn vagn ni ska beställa?

vad heter den ? :D

Svar; Vi ska beställa en helt "vanlig" vagn med fyra hjul , ligg/sittdel , bilstol - allt i samma paket.
Dock tänker jag inte nämna namn på vagnen eller namn på hemsidan :)

Men ifall du också ska ha barn och funderar på vagn , så gå in på www.annaaxel.se , där finns jättefina vagnar till braiga priser. Dock är det många som har just sånna vagnar..

vårat älskade barn.


låt bilderna tala för sig själva..




18+4

1. Ansiktet och hand
2. Huvudet och kropp
3. Hand, arm och huvud

(suger på tummen)

Vi längtar efter dig , mest i hela världen..


svar till anonym.

Anonym om Godmorgon!:
de är söndag idag! har du glömt att lägga upp bilder på mageeen ?:D

Svar; eftersom att jag blev förflyttad två dagar bakåt så går jag inte in i vecka 20 förns imorgon , så jag tänkte vänta tills dess med att lägga ut ett " vecka 20 " inlägg + bilder .
Dock kanske det kommer nå bilder ikväll från idag , ska nämligen ut i sköna solen nu ..

Godmorgon!

Godmorgon/-förmiddag.
Tog en rejäl sovmorgon idag och vaknade inte förns halv 11 , riktigt skönt om ni frågar mig . Dock var jag vell upp ett X antal gånger för att kissa under natten också , men det är en annan story. Skönt va det iallafall !

Idag har vi vell inga sådär direkta planer , vet bara att vi ska ut till valbo och äta middag med T´s familj lite senare. Innan dess skulle man ju vilja vara ute i solen en sväng , men vet inte om det är tillräckligt varmt ute för att sola?! Kanske ska man ta en tur ut till i14 och sätta sig på en brassestol i lä i hopp om att få lite värmande solstrålar på sig , ja varför inte?

Imorgon ska vi till barnmorskan på det "första riktiga" besöket , innan har det ju bara vart inskrivning, så det ska bli riktigt spännande. Längtar verkligen ..
Hoppas på att vi får lyssna på hjärtljudet , för än så länge har vi ju "bara" sett det picka på ultraljudsskärmen.
Mer om det imorgon , nu ska jag klä på mig nånting bekvämt och sedan ta mig ut i solen.

ingen munk.

Det blev ingen munk , alltså vi åt aldrig på munken .
Istället blev det "olle´s" här på söder , där vi åt mat och umgicks. Tyvärr föll vell inte maten mig sådär galant i smaken , men jag blev mätt iallafall och det var riktigt trevligt vilket var huvudsaken.
Vi satt där ett bra tag innan vi åkte hemåt igen, men nu är vi iallafall hemma ..

Det är vell inte mycket annat att göra än att gå och lägga sig , klockan är ju trots allt tolv snart..

Munken.

Min syster ringde för inte allt för länge och frågade ifall vi skulle med ut och käka med dom på Munken ikväll, så vi bestämde att vi skulle följa med , trots en liten knivig ekonomi (för tillfället).
Men som tur är så hade dom "resturangchansen" så det blir inte så fasligt dyrt endå , två portioner för 79:- kan man ju offra.

Snart kommer dom och hämtar oss & här sitter jag i underställ , kanske är dags att gå för att byta om till något lite mer snyggare , för bekvämare går nog inte att finna ..


grilldag i brunnsan.

Nu har jag precis kommit hem efter en heldag ute hos pappa med min syster plus några vänner till henne .
Vi har grillat korv och därefter gick vi hem till pappa så att Svea och en annan hund kunde få springa av sig lite..
Thias kom dit till pappa med svea nästan direkt när vi andra hade kommit tillbaka dit efter att ha vart vid sjön och grillat.
På vägen hem svängde vi förbi ikea en sväng jag och T , vi kikade hur mycket spjälsängen vi ska ha kostade plus att vi kollade lite i fyndhörnan om det fanns något kap , men det gjorde det tyvärr inte .

Jag såg förresten tussilagos idag , hur många som helst . Måntro att man blev lycklig , våren närmar sig med stormsteg verkar det som.





Nu ska jag slänga in lite vitlöksbröd i ugnen och sedan slå på en film tillsammans med min älskade pojkvän,
- den ni..

Godmorgon!

Godmorgon ! Vaknade för ungefär en timme sedan så nu har jag precis ätit frukost och så .
Idag ska jag förmodligen ut till pappa en sväng , syster medflera skulle dit och grilla så jag hakar vell på eftersom att thias endå ska vara dum och åka till morbror min och hämta pengar (till en annan) .
Ja , han är allt en liten slave den där thias.. Skämtosido !

Nåväl , jag åker troligtvis med syster min ut dit , så det kan vell bli i princip när som helst , så det är vell bäst att man sätter fart här hemma och klär på sig osv osv

Snart ska vi beställa våran barnvagn också förresten , den tar hela två veckor att skicka efter så det är vell på tiden att man gör det så snart som möjligt så slipper man krångla med sånt i sommar när man vill ligga ute och slappa.
Troligtvis kommer jag också få jobba lite smått i årsunda i sommar, men det visar sig . Om inte så måste jag vell söka nåt annat sommarjobb , för nånting måste jag ha så att jag kan spara undan en liten buffert till den kommande fattiga mammatiden. Har planer på att lägga undan alla mina pengar jag tjänar i sommar till en liten resa med familjen, men det visar sig som sagt - om man får jobb över huvud taget.
- men nu behöver ingen vara frågande och undrande över det området , utan det löser sig . För är det någonting jag blir riktigt arg och förbannad över så är det när "folk" kommenterar att jag aldrig kommer att klara mig och att jag måste ha en inkomst nu om jag ska kunna ha barn över huvud taget .

Jag är inte dum , jag vet vad jag behöver och inte behöver.
Förresten så är vi två om barnet , som tur är..

Jag har kommit på en till sak jag bara måste slänga ur mig , som jag också är less över.
Som igår till exempel , folk som aldrig hört av sig förrut och sånna jag inte ens pratar med , skriver och frågar en massa om graviditeten , ultraljud och kön osv .
Det är tråkigt att bara för att man är gravid , så börjar folk höra av sig . Fast det är vell ett tecken det också , då vet man ju vilka man ska hålla sig till sen.

Nog om deppigheter , nu ska jag dra på mig lite varma kläder och sticka till syster min ..

Tjolahopp !

puss på livet.

Nu har vi bestämt vad vi ska göra ikväll, vi ska ha en riktig myskväll hos min syster och hennes tjej.
Vi tar bilen dit om sisådär en halvtimme , sen ska vi kolla på en massa mysiga kort (inklusive våra ultraljudsbilder) och säkert nåt bra teveprogram.
Det blir toppenmys !

förövrigt så har jag fortfarande värsta glädjeruset i hela kroppen ,allt är så himla underbart , jag känner mig sm en helt ny människa efter dagens ultraljud . Som jag har fasat inför denna dag !
Thias är också helt överlycklig och vädret gör ju inte direkt saken värre =D

Puss på livet idag.

firat.

Nu har vi firat den fina dagen med en varsin pizza sådär på eftermiddagen .
Det blev en kebabpizza för min del och en azteka för thias del , dock åt jag bara en bit , så resten ligger i kylen i väntan på att ätas upp utav thias ikväll , haha..

Vi sitter just nu och funderar på vad vi ska hitta på idag , men utan resultat. Så vi får se vad vi ska göra !


ändrat BF.

Glömde att berätta att mitt nya bf blev den 12 september (istället för 10 september).
Känns lite drygt att bli tillbakaflyttad två dagar , men det är ju som sagt bara två dagar så det spelar vel ingen större roll. Det värsta är att sitta och ändra i uträkningen och veta att man nu går in i ny vecka på ...måndagar istället för lördagar :)
- ska försöka komma ihåg det ..

Så jag går alltså inte in i vecka 20 förns på måndag .
Inget "vecka 20 inlägg" imorn alltså .. Men kanske bjuder på lite magbilder endå , typ ikväll eller nåt!

valbo.

...glömde bort att skriva att vi är i valbo nu hos thias föräldrar .
vi har fikat och visat dom ultraljudsbilderna . Nu försöker jag få tag i pappa min så att han också kanske kan få se bilderna innan han åker hem från jobbet.

Thias är ute på gården och slänger lite bråte på majkasen, men efter det ska vi nog åka hem
- börjar bli lite hungrig.

Första ultraljudet.

Nu har vi vart på ultraljud på sjukhuset , vårat första ultraljud.
Innan vi åkte dit så åkte vi till Café bogården och åt frukost tillsammans och pratade om allt som skulle kunna vara fel osv med bebisen , men tillslut bestämde vi oss för att sluta oroa oss och åkte därmed vidare.

Först hem och lämnade svea som satt i bilen utanför och väntade , sen till sjukhuset . Upp till avdelningen och satte oss i väntrummet .
Fick en barnmorska jag visste vem det var så det kändes jättebra, hon var jättesnäll och visade hur bra som helst. Hjärtat tickade och allt var som det skulle .
( och nej , vi tog inte reda på könet )

Fick med oss tre underbara bilder hem och jag har aldrig vart så glad i kroppen som jag är just nu .
Älskade lille skatt

Det första jag såg var hjärtat som slog & det var nog bra för fasen vad orolig jag har varit..
Har inte bestämt om jag ska visa bilderna här på bloggen ännu , men jag får vell ta mig tid att bestämma det under dagen.



tonfisksallad.

Nu har vi precis vart och käkat på ett jättemysigt ställe som finns här , där det (nästan) bara serveras husmanskost
-skitsmarrigt .
jag åt en tonfisksallad , ni ska få se bild sen , har ingen sladd till telefonen här ..

Efter vi hade käkat åkte vi till en liten soptipp som också finns här i närheten , där slängde morbror min en massa bråte från hans kåk.

Just nu flytspacklar dom ett badrum på nedervåningen , så jag sitter uppe i värmen och väntar på att dom ska bli färdiga . När dom är det så ska vi bege oss tillbaka till Gävle. Det blir nog lugnt hela kvällern , tror jag behöver en lång dusch för att stilla mina nerver och alla onda tankar som faller mig in såhär dagen inpå.

i skogen.

Jag följde med Thias endå , så nu är vi hos morbror min där han hjälper till att spackla golv osv .
Nu sitter vi och väntar på att skiten ska torka så att dom kan fortsätta . Själv tog jag med mig datorn som tidsfördriv.

När dom är färdiga så åker vi nog hem igen och vilar lite , för imorgon är det dags för ultraljud på sjukhuset. Hoppas så innerligt att allt ska vara bra med det lilla livet , annars vet jag inte vart jag ska ta vägen ..
Antar att jag uppdaterar mer om ultraljudet och hur det gick , imorgon när jag kommer hem därifrån . Vill inte prata så mycket mer om det just nu , är riktigt nervös och har vart det sedan vecka 7,5 av en anledning.
Nåväl , nog om det...

Nu ska jag kika runt på alla tråkiga bloggar . Ingen uppdaterar längre , antar att det är pga det fina vädret som är påväg hit.

snabb uppd.

Nu har jag och Thias kommit hem från valbo , vi har nämligen vart där och hälsat på hans familj och hämtat hem lite räkningar..
Nu ska vi bara kolla på teve och så innan vi ska sova , båda är helt slut. Imorgon väntar jobb för Thias del och jag kanske följer med , annars stannar ja hemma och tar det lugnt bara.

Puss och godnatt

kolisal blandning.

var ute med svea i solen för ungefär en timme sen, riktigt skönt var det ..
Nu sitter jag dock inne igen och väntar på bättre tider. Ingen är nämligen hemma och det börjar bli riiiiktigt tråkigt. Jag hatar att vara ensam , speciellt när svea är en tröttis och sover hela tiden =D

Hungrig är jag också , har bara småätit sen jag kom hem , typ godis , choklad , macka och fil .
Kolisal blandning va? men gött var det iallafall , men nu mår jag bara illa och vill spy ut allt haha.

Nåväl , ska vell fortsätta ha riktigt tråkigt tills nån kommer hem och gör mig sällskap ! Känn dig träffad thias..;)

filosofering.

Den svarta baddräkten matchade faktiskt rätt bra till den nya jeansskjortan , det såg riktigt somrigt ut.
Sitter fortfarande i baddräkten (..& jeansskjortan) i soffan och väntar på att nåt ska hända. Jag har verkligen riktigt tråkigt just nu..

Svea sover som en stock på mattan nedanför mig och inga nya lägenheter har kommit upp på gavlegårdarna , så jag känner mig riktigt arg , haha. Ska nog ta och väcka svea snart så att hon får en liten promenad innan mamma kommer hem, annars kan det lätt hända att hon läcker utav lycka - söthunden !

Jag har kommit på att jag drömmer om att ha en lägenhet med balkong i rätt läge , dvs dagssol. För i nulget har vi bara kvällssol och det är så tråkigt , för man vill ju kunna ligga på balkongen och sola också när man bor såhär i stan. Fast det är faktiskt rätt skönt på somrarna också när man är ute och badar hela dagarna och kommer hem och käkar middag i kvällssolen på balkongen ..
Men jag skulle ju inte tacka nej till en lägenhet med dagssol direkt .

Nog om trams, nu ska jag väcka en drömmande Svea och ta ut henne på en promenix i solen.

tjockis i baddräkt.



Här kommer lite bilder på baddräkten när den sitter på ..

& ja , det var hemskt svårt att knäppa en bra bild på sig själv haha .





inför sommaren..

Gjorde världens kap igår på 2(!!) baddräkter . Jag har aldrig förr kommit på tanken att ens kolla på baddräkter , men denna gången hittade jag en skitsnygg och ovanlig baddräkt.
Skitläcker , speciellt när magen blir lite större och rundare :)

Svart baddräkt från märket "freya" 99:- (ord 699:-)
Blå (?) baddräkt från märket "freya" 99:- (ord 699:-)



Den är mycket snyggare på än på bild . När jag stod i affären tyckte jag
"fan vilken ful baddräkt" men sen när jag provade den blev jag helt kääääär.

(ni ska få se bild när jag har den på mig , lite senare)




Var ju även på lager 157 som sagt & dethär hittade jag där..


Jeansskjorta "lager 157", 200:-
Grå dragkedjströja "lager 157", 150:-

och på familjebutiken Calimero , som ligger brevid lagret , så hittade jag det här

Röd bebismössa från "VILLERVALLA" , 89:-
Bebisstrumpor 2 par, 29:-






Nu fattas bara sommaren, så man kan använda alla fina somriga kläder och badkläder !

inte som planerat.

Det blev inte riktigt som vi planerat igår , istället blev vi kvar ute i skogen hos min morbror och hans sambo (som jag också åkte till lager med).
Vi åkte iallafall till lager , men innan vi åkte dit så åkte vi till falun , själva staden , och handlade lite . Eller vi handlade lite inne på en underklädsbutik (2 riktiga kap för min del).. Sen gick vi till ett café och fikade innan vi sedan åkte vidare mot lager 157. En utav hennes kompisar följde även med från falun till lager .

Väl på lager så hittade vi vell inte så överdriver mycket , men litegrann iallafall . Tänkte lägga upp bilder osv i nästa inlägg för jag har inte hunnit fota grejerna ännu.

Nu är jag iallafall hemma , min morbrors tjej skulle jobba här i gävle och morbror min skulle köpa en jobbarbuss , så då åkte vi med dom hem. Fast Thias skulle spackla golv hemma hos dom så han följde med tillbaka ut i skogen igen.
Får vell se när han kommer hem igen ,antar att det blir ikväll nångång..

tjingeling så länge

Lager 157.

Nu åker jag till lager med morbrors sambo , tillbaka på hemmaplan ikväll ...

hemma från stigslund.

kom just hem ifrån syster och hennes sambo , vi har vart där hela kvällern och kollat på film , umgåtts och kollat på kort.
Svea blev överlycklig när vi kommer hem , så nu sover hon som en stock !

Imorgon skulle jag egentligen till tandläkaren , men jag ska ringa och avboka det imorgonbitti eftersom att dom varken har någon avbokning på internet eller telefonsvarare - jävla dåligt..
Får vell dra till med att man inte mår så bra , för jag har då ingen lust att först gå upp klockan 07 för att sedan promenera fram och tillbaka till andersberg för att visa mina tänder , noway.
Nog för att jag behöver motion , men där drar jag fan gränsen ;)

Ska iallafall till Lager157 imorgon , ska bli riktigt spännande att se om jag hittar nå fynd.

Nattinatt

brrrr...

Man märker att klockan börjar bli "kväller" , det är inte lika skönt att ha balkongdörren på glänt längre..

Men svea gråter inte för det , hon ligger lugnt och stilla kvar och sover på mattan i blåsten. Jag själv sitter i soffan och väntar på att Thias ska komma hem , han borde vart hemma för över en timme sedan , men så blev det inte.
Mamma ska på "kalas" snart så då blir jag ensam igen, trist . Hoppas Thias kommer hem snart så att vi kanske kan ta en promenad eller åka iväg nånstans innan det blir allderles för kallt ute :)

Imorgonbitti förresten , då ska jag till tandläkaren vid 8 ( drömtiden? ) i andersberg (!!), så jag åker nog samtidigt som Thias eftersom att han endå ska jobba där . Sen efter jag vart där så ska jag kanske åka till lager 157 med min morbrors sambo..
Om inte , så hittar jag vell på nåt annat bus..

Nu måste ja fan ringa thias , sen gå en liten promenad med Svea igen ..

vårlycka!

Nu har jag , magen och Svea vart ute på promenad i det fina vädret .
Vi gick i slö-tempo hela vägen genom kollonierna för att hinna avnjuta det underbara vädret och värmen som vi har här i gävle idag . Vi såg cyklar som stod lutade mot ingångarna till var och varannan stuga längs vägen & på ett ställe såg vi tillochmed en dam som låg på en solstol ute på gården och solade i bikini , hihi , värsta söt ..
Man fick verkligen sommarkänslor till tusen & där gick jag med skinnjacka , solbrillor och converse liksom.
- GE MIG SOMMAR !

Den här sommaren kommer nog bli helt oslagbar om ni frågar mig ! och inte minst slutet på sommaren då lille vän är beräknad att födas till världen.
Huset hos svärföräldrarna är snart färdigt och T´s pappa är äntligen hemma , så den här sommaren blir det inga hemska sjukhusvistelser och resor fram och tillbaka till uppsala (förhoppningsvis) , man ska ju aldrig säga aldrig.. Istället kommer vi säkert sitta samlade allihopa och grilla ,sola och spela underbar sommarmusik tillsammans.
Allt är bara så bra och jag känner mig helt överlycklig i hela kroppen.

det är nog vädret som gör mig så glad , hoppas det håller i sig ..

Nu ska jag lägga mig brevid svea på mattan och vila lite till vinden från balkongen som står på glänt :)

åh vilket väder!

Jag älskar sånna här dagar när solen skiner och termometern står på en massa plusgrader!
-Blir helt varm i kroppen och hjärtat !

Inte nog med vädret så ser allt verkligen ljust ut just nu . Ultraljud i veckan , återbesök hos barnmorskan nästa vecka, flytt till en fin lägenhet på gång och en massa kärlek. Det kan verkligen inte bli bättre !
Jag är så lycklig med mina fina närstående , speciellt Thias och Svea (och skatten i magen såklart) - ni gör mig så glad !

Nu ska jag ta min tjockismage och svea , ut på en promenad i koloniområdet . Ska försöka hitta en plats där det är vindstilla , isåfall slår jag mig ner där och njuter av värmen. För syster min verkar ju ha dött eller nåt , hon svarar inte på telefonen den jäkeln..

hej så länge..

Godmorgon!

vaknade för ungefär en timme sedan , skönt med lite sovmorgon , speciellt när man bara vill få tiden att gå.
Thias o mamma jobbar , så jag och svea är ensamma fram till eftermiddagen nångång . Skulle bra gärna vilja vara ute i finvädret men vi har ju sån otur att vi bara har kvällssol på våran balkong och därmed skugga resten av hela dagarna , så på balkongen vill man inte sitta ..

Ska ta och äta lite frukost , blev lite akuthungrig...

datafri dag.

shit , har nästan haft en datafri dag även idag , så himla skönt.
Men jag lovar , jag ska inte göra det till en vana !

Skjutsade ner mamma och thias till stan idag så att dom kunde hjälpa en bekant att flytta , själv åkte jag och hämtade upp venna hemma hos sig innan vi sedan åkte ner på stan. Där köpte vi lite småskit och sen åt vi en glass innan vi begav oss för att hämta upp mamma och T igen.

Nu på eftermiddagen/kvällern så har jag och T vart i valbo hos T´s föräldrar , vi har ätit tacos tillsammans och umgåtts - riktigt mysigt.

Men nu är vi hemma igen och det känns riktigt skönt , jag är skittrött i kroppen (som vanligt). Vi har även kollat på lite lägenheter nu allderles nyss & vi hittade en som vi för tillfället ligget etta på , så vi får hålla tummarna på att en flytt sker inom kort..

Puss och godnatt

Godmorgon!

Godmorgon/-förmiddag.
Tro inte att jag sovit ända tills nu , för det har jag verkligen inte . Här gick man upp vid niotiden och käkade frukost , därefter har jag hunnit med att tatt en lång , varm och skön dusch - så nu är jag fäsch igen !

Mamma och T ska åka iväg vid ett tiden för att flytta lite prylar med en bekant , så jag blir ensam under tiden. Har ingen som helst aning vad man ska göra , men skulle vilja vara ute nu när det äntligen är så fint väder!
Synd att alla verkar så upptagna med både det ena och det andra idag ..

Igår gick vi ju som sagt in i vecka 19 & det börjar verkligen kännas att man har lagt på sig "hela" 3(!!) kilo eftersom att allt lagt sig på magen (väger nu 62 för er som funderar) Blir riktigt jobbigt för min rygg som inte är särskilt tränad för tillfället ..:)
Men jag ska börja träna upp mig själv så jag tar mig hel och frisk igenom det här , för det vore ju toppenskönt. Ingen soffpotatis i sommar för min del inte !


Tjingeling på ett tag

bättre sent än aldrig.

..kanske ska passa på att berätta att vi är hemma från skogen nu !
Vi har haft två riktigt härliga dagar hos morbror min med god mat , film , en massa godis och ett härligt bad, men framför allt trevligt sällskap.

Mamma , hennes kompis och Svea kom och hämtade oss idag , men vi blev kvar ett par timmar eftersom att vi satt och åt på en pizzeria när dom var framme . Vi spelade även lite spel och lät hundarna gosa lite med varandra , dom är lite kära i varandra , värsta sött .. Deras hanhund tvättar svea runt ögonen och har jätterespekt för henne , endå är han typ tre gånger större och ser livsfarlig ut , haha .
Men vad gör man inte för kärleken ?

Som sagt , vi är hemma nu iallafall och nu ska vi sova allesammans. Får se om lillskrotis i magen lever om ikväll med, eller bubblar om , kanske man ska säga , för några riktiga sparkar har jag inte kännt av ännu..
Må allt vara bra med dig , lilla du.

Nattinatt!

Gravid - vecka 19.


GRAVID VECKA 19
(18+0)






Vecka 19

Kroppen:
Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.



Nu får vi äntligen se dig på skärm lille vän
..& tro mig , vi längtar mer än någonsin.
Det är så underbart att känna ditt "bubbel" i magen , även om det bara är ibland.
Det är lite tråkigare att Thias inte kan känna på samma sätt ,än.

Magen börjar kännas stor , nästan ivägen .. - speciellt i duschen.
(kan bero på att vi har en så liten dusch så man får inte plats att sitta)

Alla "nyfödd-kläder" är införskaffade , nu fattas det inte så mycket mer inför den första tiden.
Vagn och bärsele osv kommer vi införskaffa inom kort , vi har bestämt vilken vi ska ha ( både bärsele och vagn ).
Allt för att underlätta sommaren , då vi (förmodligen) kommer ha fullt upp med flytten..


bubbelpool.

Det blev inga inlägg igårkväll som ni märkte & tro mig , det har vart skönt att bara slippa datorn ett tag för att göra någonting annat , haha.
Igår när Thias slutade jobba så åkte vi nämligen till min morbror som bor ute i skogen utanför sandviken. Han och hans tjej har införskaffat en bubbelpool som står i deras vardagsrum . Så Idag när vi vaknade så kopplade grabbarna in poolen så att vi kunde "prov-bubbla" , så nu har vi precis klivit upp ur badet och jag kan ju lova att det var skönt..



härligt va?

svar till "sabina".

sabina om hipp hipp hurra !:
Hur många läsare har du ?:)
Även fast du skriver om ditt liv som ganska många andra gör också så är din klart mycket bättre än alla andra :)
Va vill du att de ska bli för kön på barnet pojke eller flicka?:)
Ha en bra dag :) kram

Svar; Eftersom att du inte verkar ha någon blogg eller så , så får jag svara såhär (som jag oftast gör).
Först vill jag iallafall säga tack för att du gillar min blogg , vad kul :)
När det gäller kön på mitt/vårat liv inne i min mage så spelar det ingen som helst roll , jag ser inte könet på sånt sätt att det skulle spela någon roll , varken med kläder , saker eller den kommande framtiden..
Men som du säkert läst tidigare så tror jag att det blir en liten pojke , men jag kan lika gärna ha fel & om jag har fel så är det verkligen inte mig emot , barn som barn :)

När det gäller läsare så är det väldigt olika , men det ligger på ca 180-200 varje dag beroende på hur och vad jag skriver om .. Man märker rätt tydligt vad som gillas att läsa :)

Ha en bra dag du med :) kram




hipp hipp hurra !

Önskar Malin och Susanne.
min syster och hennes tjej..





En jättefin klocka och ett par röda converse !
Nu kan jag äntligen lägga undan dom trasiga nikeskorna (eller lämna in dom på lagning)  
;)




snabb uppd.

Nu har jag tryckt i mig lite fil med flingor och kollat ett par avsnitt utav "unga mödrar".
har fortfarande inte knäppt kort på mina fina presenter ännu , men jag tänkte göra det om ett tag . Känner mig helt mörbultad för tillfället och ligger raklång i sängen med persiennerna nerdragna haha . Det är ju endå så grått ute så det lär vell inte göra nån större skillnad om man öppnar dom eller inte ..

Nåväl , jag ska vell ta mig upp ur sängen och göra lite nytta , kanske gå ner och boka en tvättid , det behövs.

Godmorgon!

Godmorgon , godmorgon , godmoooooorgon !!
Vaknade utav en massa smsvibrationer på telefonen som låg på hyllan ovanför sängen . Det var bara en massa tråkiga dessvärre...
Men jag gick upp endå ! Gó me !

Ska snart äta lite frukost i min ensamhet & sen tänkte jag knäppa kort på presenterna jag fick igår.
Senare har jag ingen aning om vad som händer faktiskt , finns j inte så mycket att göra i detta skitväder & ingen bil har jag heller & svea är inte hemma förns imorgon.
Ensamt värre !




svar till "medina".

medina om trevliga kväll.:
är din syster ihop med en tjej för det står typ " att du har fått presenter av din syster och hennes tjej.?

Svar; Ja , hon är tillsammans med en tjej , världens snällaste tjej för att vara exakt!

Tänk vad alla verkar ha problem med att acceptera homosexuella människor, dom är precis som alla andra så varför haka upp sig på någonting så litet? :)

trevliga kväll.

Var och hämtade min syster och hennes sambo på tågstationen vid 16:30 , därefter skjutsade jag hem dom till sig så att dom fick duscha och packa upp sina backpacker-ryggor.
När dom var färdiga så åkte vi hem till oss och åt mat tillsammas som mamma hade gjort , även mormor och några kusiner kom förbi..

När vi hade ätit fick jag väääärldsfina presenter utav min syster och hennes tjej (tack fina ni♥) , men dom tänkte jag vänta med att visa tills imorgon då jag har tid att fota dom och lägga in på datorn osv .

Inga planer förövrigt imorgon, blir vell bara hemma som det ser ut . Skulle egentligen behöva simma eller på nåt sätt träna min onda kropp , synd att det är så dyrt bara ! fast det är vell säkert värt det ..

Nu ska jag iallafall krypa ner i sängen med min älskade T och kolla på teve . Sov så gott !

om en timme ..

Om en timme anländer min syster och hennes sambo på tågstationen här i Gävle ! dom har vart i thailand och cambodja i tre veckor och idag , efter en lång väntan , är dom snart hemma. Jag får äran att åka och hämta dom så det ska bli riktigt mysigt .. -Hoppas dom inte är allt för bruna bara !

Stannar kanske där en stund och kollar på kort och pratar osv , brukar ju bli så när nån har vart borta en längre tid!:) Dom kommer säkerligen vilja känna och se på min tjockismage också , den var ju inte så speciellt stor när dom åkte..

Jag , thailand 2009.



haha.

Nu börjar det fanimej spåra ur bland kommentarerna !
Den som skrev det jag la ut i det senaste inlägget verkar ju ha nå allvarligt jävla fel , jag blir så jävla ..
aa , jag vet inte , skrattretande skulle jag vilja säga =D
Har kollat upp ditt Ipnummer och nu konstaterat att du ("moa") kommer i från GIMO i sverige & eftersom jag anser att jag inte känner dig eller vill ha med dig att göra så är du nu blockerad ifrån att besöka min blogg i framtiden.
- Bra va ?

Kom tillbaka när du börjar beté dig & då med en bättre attityd =)



svar till "moa".

Moa om riktigt less !:
Varför kalla dina läsare för trögfattade människor och idioter? Dom kanske bryr sig om dig o barnet, har du tänkt på de?
Och du kan ju inte jämföra dig med en afrikan, det var väl en jävla skillnad. Dom har ju ett helt annat immunförsvar o är vana vid värme o sol. Så en trögfattad idiot kan du vara själv Frida!
IP: 90.227.76.61

Svar; OJ OJ OJ , jag darrar ! haha
Sluta läs om du stör dig på allt jag skriver , äckel.

fasen!

Det var tydligen ingen "riskförlossningar" på fyran idag , fan.

Svea är på semester.

Imorse ringde min pappa och väckte mig vid 9 tiden , han ville fråga om han fick ta med sig Svea till våran stuga uppe i dalarna eftersom att han skulle åka ensam .
Självklart fick hon följa med honom , svea älskar pappa och stugan med för den delen. Dom stannar vell där tills i helgen nångång så nu blir det riktigt ensamt fram tills hon kommer hem igen , men hon har det garanterat helt underbart där uppe i stugan . En riktig lyxsemester för henne !

När pappa hade hämtat svea så passade jag på att ta en promenad hem till Venna , vi kollade på andra avenyn och sedan blev det dags för venna att göra sig klar inför ett möte . Själv stod jag och kollade på och väntade på at hon skulle bli färdig.
När hon gick ner på stan så passade jag på att gå och sola lite , fick bli 18 (60:-, men lätt värt det) minuter i bästa solariet & det verkar ta sig , för jag ser rätt brun ut.

Nu är jag iallafall hemma igen och ska snart kolla på "riskförlossningar" på fyran & ta en toast .

Puss så länge.

riktigt less !

För er som fortsätter kommentera en massa kring mitt solande , så kan jag hänvisa er att läsa igenom några tidigare inlägg där det står en närmre förklaring om att solning INTE är farligt under graviditeten och att jag endast solat 2 gånger under mina 18 veckor som gravid - så snälla , ge er nu .

Imorgon ska jag förövrigt sola min 3e gång under graviditeten och det ska verkligen bli skitskönt .
Jag solar med måtta och kommer fortsätta att göra det i den mån jag känner för . Så länge jag känner för att sola och mår bra så kommer jag att fortsätta med det . Punkt slut !
Afrikanerna då , till exempel , tror ni dom springer runt med nåt skydd på magen under deras graviditeter eller? Skulle inte tro det va ..

Nog om solningen och trögfattade människor.

"Sluta äta chips era idioter , ni kan få cancer !"



Nu ska jag kika lite på teve innan jag sover !
Imorgon kommer min syster hem från thailand förresten , ska hämta henne och hennes sambo på tågstationen.
Weihu !

Puss och godnatt

sugrörskonster.

Jag tror minsann att fosterrörelserna börjar ta sig nu . Bebisen verkar gilla sina sugrörskonster !
Att jag säger sugrörskonster beror på att det känns precis som om nån sitter med ett sugrör i magen och blåser utåt , sådär som man gjorde i saften när man var liten.
Haha , dålig jämförelse kanske , men jag kom faktist inte på någonting bättre..

Jag buffar och känner noga i hopp om att få lite mera respons än bara sugrörskonster , men jag får nog snällt vänta ett par veckor till innan dom "riktiga" sparkarna kommer.

Förövrigt så är det skitjobbigt att ha ont ( i ljumskarna ) , jag orkar knappt gå , inte längre sträckor iallafall. Och gör jag det så får jag skitont . Måste nog ringa min barnmorska här nån dag och höra ifall det finns någonting man kan göra för att lindra smärtan. Fast på ett sätt är det vell bra att jag har ont , för det är ju ett tecken på att livmodern växer och tränger sig på.

Någon gravid/mamma som haft liknande smärtor under sin graviditet ? och vad gjorde ni för att lindra smärtan ?


Nåväl , ska fortsätta picka på magen och se om lillfjant (♥) vill röra sig lite mer.

sugrörskonster.

Jag tror minsann att fosterrörelserna börjar ta sig nu . Bebisen verkar gilla sina sugrörskonster !
Att jag säger sugrörskonster beror på att det känns precis som om nån sitter med ett sugrör i magen och blåser utåt , sådär som man gjorde i saften när man var liten.
Haha , dålig jämförelse kanske , men jag kom faktist inte på någonting bättre..

Jag buffar och känner noga i hopp om att få lite mera respons än bara sugrörskonster , men jag får nog snällt vänta ett par veckor till innan dom "riktiga" sparkarna kommer.

Förövrigt så är det skitjobbigt att ha ont ( i ljumskarna ) , jag orkar knappt gå , inte längre sträckor iallafall. Och gör jag det så får jag skitont . Måste nog ringa min barnmorska här nån dag och höra ifall det finns någonting man kan göra för att lindra smärtan. Fast på ett sätt är det vell bra att jag har ont , för det är ju ett tecken på att livmodern växer och tränger sig på.

Någon gravid/mamma som haft liknande smärtor under sin graviditet ? och vad gjorde ni för att lindra smärtan ?


Nåväl , ska fortsätta picka på magen och se om lillfjant (♥) vill röra sig lite mer.

strömmen är avstängd.

Tuuuuuur säger jag bara , att man inte vaknade tidigare idag .
Dom har nämligen stängt av strömmen i heeela huset mellan klockan 07-14 , så nu håller man på att få abstinens. Jag sitter på bärbara , men batteriet dör vell när som helst antar jag . Sen för ett tag sen när jag skulle göra en toast så höll ja nästan på att börja grina för att toastgärnet inte funkade ... 
Jag insåg tillslut att ingenting funkade & kan ni fatta hur bäcksvart det är i trappuppgången ? Haha
Hissen fungerade inte heller så Thias får bära ner svea från femte våningen , kul va?

Jaja , strömmen är ju trots allt tillbaka om sisådär en timme . Tänk vad beroende man är egentligen ! I-landsproblem!

mysdag.

..efter solarieinsidenten gick jag och malin till subway och åt en dagens - baguette med skagenröra.
När vi hade ätit upp så promenerade vi hemåt och på vägen köpte vi lite godis på lilla kiosken mitt emot polhem. Sen gick vi faktiskt hem och insåg att mamma hade kommit hem från kalmar , så vi tog bilen direkt och åkte ut till skogen med Svea så hon fick springa av sig lite .
Medans hon sprang runt så tog vi ut brassestolarna ur bakluckan och satte oss i solen och njöööööt..


Därefter åkte vi hem och kollade på film - bröllopsfotografen . När den var slut så kom T hem och då åkte vi ut till köpis och handlade två mössor till krabaten i magen , sen fick jag även en jättefin väska utav min älskade T som jag så länge velat ha . Tack älskling !
Innan vi åkte hem tog vi en sväng på donken med lite pommes och milkshake !
Vi släppte av Malin hemma hos henne i valbo på hemvägen och samtidigt så passade vi på att hälsa på och ta en fika.


Nu är vi hemma igen och ska snart krypa ner i sängen med ett glas påskmust och kolla på nya "rädda willy".


Skit solarium !

Imorse hade ja fullt upp här hemma .
Jag och T´s lillasyster Malin bestämde oss för att träffas på stan för att sola och så , så jag fick skynda mig med allt som skulle göras och även ta Svea på en promenad innan jag gick ner på staden för att möta Malin .

Väl nere på stan så satte vi oss vid fnasket och åt en varsin glass i solskenet eftersom att vi var rädda att molnen skulle ta över om vi väntade tills efter solningen ..

Vi gick till stället där vi brukar sola , ni vet nere i den dära obemannade källaren mot öster ?
nehe , struntsamma då !
Vi solade iallafall där . Betalade , smörjde in oss och gick in i varsit solarie och påbörjade våra 20 minuter i värmen. När solariet började pipa för min del (vilket innebär att det är 10 min kvar av soltiden) så tänkte jag att
"fan vad skönt att kliva ur det här varma solariet" ..
Solariet slocknade efter dom där 10 sekundrarna och jag låg och väntade på att "locket" skulle fällas upp , men tji fick jag. Jag tröck på knappen i hopp om att "locket" skulle resa sig nu , men tji fick jag för det också .
- LOCKET GICK INTE UPP !!!!
& cellskräck som jag har försökte jag att lugna ner mig själv för att inte skrika och behöva locka folk att bryta upp dörren och se en naken gravid frida liggandes i ett stängt solarie .. Så jag höll tyst ! Men jag grät inombords och kunde inte hålla mig , så jag smågnydde och tog i allt vad jag hade med händerna för att försöka få upp locket. Men det gick inte ...
Min sista tanke som slog mig var att : - jag måste ut ! så är det bara ! NU !
Så jag slank ut med fötterna genom den supersmala glipan som fanns mellan solariets två lock , jag stod nu med fötterna på golvet och resten av kroppen inne i det HETA solariet. Brösten tog i dom heta rören så jag brände mig lite smått , men det var ingenting jag brydde mig om . Jag fortsatte slingra mig ut & kom tillslut ut med allt utom huvudet . Jag vickade huvudet och insåg då att jag precis på milimetern kom ut med huvudet i springan ...

Jag klädde på mig det fortaste jag kunde och slet upp dörren och såg Malin där utanför .
Ops , jag hade visst bara linne och trosor på mig , sån panik hade jag .

Tillslut fick jag på mig alla kläder och kunde levande lämna det förbannade solariet som förstört min tillit till det stället. uch ...

ALDRIG MER KOMMER JAG DRA NER LOCKET LÄNGRE ÄN TILLS JAG SER ATT JAG KOMMER UT OM DET SKULLE HÄNDA IGEN.



dammsugarsväng.

Mamma är påväg hem , så därför har jag tatt en sväng med dammsugaren här hemma och lite så . Thias är och jobbar och kommer inte hem förns i eftermiddag så jag lär få abstinens efter honom idag=D

Jag funderar på att gå och sola en sväng ensam nu , för att sedan sola igen ikväll - fast kanske bara en kvart eller så? Allt mitt röda som jag fick sist jag solade är helt borta nu och istället har det gått och blitt en jättefin brun färg , så man blir lite taggad på att sola mera .

Först ska jag nog vila en stund, har ont i kroppen idag.

svar till anonym.

Anonym om phu..:
Skönt med lite ansiktsmasker och så!Tänkte bara fråga..Dina tatueringar,var du inte orolig när du skulle göra dom? Typ den på magen att den skulle bli sne? Tycker initialerna är skitfina ochså =)

svar: ja , det var jätteskönt med ansiktsmasken osv.
När det gäller mina tatueringar , speciellt den på magen , så var jag inte orolig alls . Jag gjorde den på en studio här i gävle och som alla andra så får man ju kolla först hur den blir eftersom att dom klistrar dit den där den kommer att sitta , så jag var inte orolig alls :)
När det gäller Thias initsialer på min vänstra handled så var det lite tvärtom . Vi gjorde dom i thailand och båda visste att den kunde bli lite hursomhelst , men det är ju lite det som är grejen när man tatuerar sig utomlands.
-Men jag är nöjd , med alla mina tatueringar . :)

phu..

Nu är jag äntligen klar med allt ! Hårfärgen blev superfin och ansiktet blev supermjukt efter ansiktsmasken
- så jag är helnöjd. ( ni ska få se bild imorgon )

Hann dock inte sola ikväll eftersom att jag/vi hade fullt upp med att städa , kolla på film och färga hår m.m.
Men imorgon SKA jag sola , vet bara inte när , men det blir av iallafall , för jag måste bättre på brännan lite innan syster min kommer hem från thailand/cambodja om ett par dagar så man slipper känna sig som ying och yang när man står brevid henne ..

Nej , men nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen och kolla klart på Johan Falk som visas på fyran.


en ny hårfärg.

Nu har vi ätit mexicanasoppa här hemma och nu vankas det hårfärgning .
-Nej , vi kollade på en film istället för att fära håret så det blev lite uppskjutet..
Vi såg filmen 2012 - riktigt bra effekter och en helt okej film.

Idag ska jag prova en hårfärg jag aldrig provat förr , alltså själva numret på färgen. Jag brukar alltid ta den ljusaste , vilket resulterade (förra gången) att jag blev gullefjun (helt gul). Idag därimot ska jag ta en lite mörkare blond för att se om det blir bättre .
Men vi får se om det blir bra denna gång & blir det inte det så får jag vell köpa en ny eller raka av mig håret .

Återkommer lite senare med resultatet..

skönhetstimme/-ar.

Nu har jag påbörjat min skönhetstimme/-ar .
Har dock bara hunnit duschat kroppen och rakat mig än så länge , men snart ska jag fortsätta och då blir det först färga håret , sedan noppa och färga ögonbryn och fransar . Därefter ska jag göra en ansiktsmask och bara njuta .

Om jag hinner så ska jag även slänga iordning lite mat under tiden färgen sitter i håret , det blir soppa med vitlöksbröd till . Mums !

Ikväll ska jag även hinna med att sola , men om jag inte hinner idag så får jag vell göra det imorgon när thias är och jobbar . Det kan ju vara bra att fördriva tiden på nåt sätt när han inte är hemma , annars sitter jag bara hemma och väntar och väntar .
Åh , jag skulle vilja känna en massa människor som är gravida nu . Tänk vad kul det skulle vara att bara träffas och fika och byta tankar med varandra . Än så länge känner jag bara en enda som är gravid i min närhet och det är sabina. Vi har bestämt att vi ska vara tjockisar tillsammans i sommar på badstränderna innan vi föder lagomt till hösten/sensommaren.

Nåväl , nu måste jag nog fortsätta om jag ska hinna någonting alls med mig själv . Hatar verkligen att känna mig ofräsch och lortig.

Puss så länge


goddagens !

Goddagens !
Vad kul att så många la märke till mitt inlägg angående att vara gravid . Känns skönt att man inte är ensam på den fronten med att vara upprörd över alla myter och folk som säger åt en vad man ska göra och inte göra för att barnet ska må bra.
Jag tror faktiskt att den som är gravid vet och inte vet vad som är bra och inte .. :)

Iallafall , jag ska kila och äta lite frukost nu tänkte jag , sen komma tillbaka och skriva lite mer .
Har inga planer för dagen , speciellt inte i det här skitvädret ...


att vara gravid..

..Att vara gravid är ingen sjukdom !
Jag är så fruktansvärt less på alla myter och "regler" om att såhär ska du äta , såhär ska du göra , såhär ska du leva , det här är farligtdet här får du inte göra osv osv ..

Jag lever på samma sätt som jag alltid har gjort och äter och dricker precis som vanligt . ( dock inte alkohol , som ni förhoppningsvis förstår ). Men allt annat är precis som vanligt .

Jag tror på att leva precis som vanligt och att ta alla förbannade myter med en nypa salt , för inte dör man av att dricka ett glas cola under graviditeten. Jag kollade förresten upp det där häromdagen och räknade ut hur mycket man skulle behöva dricka för att det (kanske) skulle kunna vara ohälsosamt eller rentutav dåligt . Det slutade med att man skulle behöva dricka minst 3 liter cocacola om dagen för att det överhuvudtaget skulle kunna vara dåligt.
Vilken frisk människa dricker sådana mängder ? inte jag iallafall.
Sen har vi det där med hårfärger , som jag också kollade upp. Det är många som tror och säger att det ska vara jättefarligt att färga håret under graviditeten , men tji fick ni . Det fanns ett ämne i hårfärgen (förrut) som var skadligt för barnet , men det var då och inte nu . Ämnet finns alltså inte i hårfärger idag ! Dock säger jag inte att det är bra att färga håret eller att man ska färga det såfort man får en utväxt .
- ta allt med en nypa salt helt enkelt , du eller barnet tar inte skada om du färgar håret.

Sist men inte minst har vi solning , oj vad det inte är bra under graviditeten. Eller ?
Nej , solning är aldrig bra , speciellt inte solarium . Men det är inge mer farligt bara för att man är gravid . Det enda minuset som finns är att man kan få pigmentfläckar som kanske inte går bort , men när det gäller barnet så tar den ingen skada . Dock behöver man ju inte överdriva med solningen ..

..att vara gravid är ingen sjukdom .


Puss och godnatt



alice i underlandet.

Har legat på latisidan hela dagen idag så jag har faktiskt knappt gjort ett dugg, förns nu på kvällern.
Efter vi hade ätit brunch här hemma bestående utav toast och fanta så började Thias spela nåt spel på datorn och sedan kolla på southpark , själv somnade jag ostört . Jag sov i flera timmar ! Kändes som om jag inte fått sova på hur länge som helst och inte blev jag pigg när jag blev väckt efter ett par timmar heller .

När jag hade vaknat var klockan runt 19 eller nånting , då gick jag upp , klädde på mig och gjorde mig redo för att gå på bio
- ja , thias ville gå på bio så jag fick snällt följa med fastän ja var trött som en .. ja , jag vet inte vad.

Vi gick ner på staden , satte oss på donken och åt lite "middag" innan vi sedan gick och köpte biljetter till "alice i underlandet". Vi satt och valde mellan den och "green zone" men tillslut blev det som det blev. Vi kände att vi ville se nån film där man slapp vara så "insatt" ..
Vi hade iallafall jättemysigt och filmen var riktigt mysig , en jättebra familjefilm för er som funderar på att se den.

Efter bion gick vi hem och nu sitter vi här . Thias ritar och jag ligger här med datorn i knäet och funderar starkt på att krypa ner och sova ..
Imorgon väntar återigen en lugn dag .

Godnatt

Godmorgon!

Godmorgon!
Det blev en riktigt härlig morgon idag , vi vaknade i princip samtidigt men låg endå kvar och pratade och mös fram tills för en stund sedan.

T är ute med Svea på en promenad och jag ska swicha iordning nånting att äta till frukost . Efter frukosten ska vi kika klart på en film som vi började kolla på igårkväll men som vi inte orkade kolla färdigt på . Därefter har vi vell ingenting planerat ..
Jag funderar dock på att sola lite idag igen för att bättre på brännan lite, men denna gång ska jag nog smörja in mig innan för att slippa bli så röd . Eller helt enkelt sola lite kortare tid ? Grejen är den att jag aldrig bränt mig förrut , inte i solarium , så dom måste haft jävla bra rör.



Ni ser säkert att magen är lite småröd?



Nåväl , nu måste jag börja med frukosten.

svar till "Amanda".

Amanda om Glad jäkla påsk !:
hejsan!
är de en tatuering eller har du bara ritat? =D fin är den :D

+ grattis till er! =)

Svar : tack så mycket !
Kycklingen är som du kanske ser ritad , men den andra (Frida Caroline)är inte ritad utan den gjorde jag på min 17årsdag, alltså för två år sedan.

Gravid - vecka 18.


GRAVID VECKA 18
(17+0)






Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.



älskade , älskade du
längtar så fruktansvärt efter att få träffa dig och känna din doft
men först ska vi se dig på bild.

Som ni kanske ser så är jag lite solbränd idag . Hela min kropp är lite små röd efter att jag solade 30 min i ett skitstarkt solarium tidigare idag . Men det blir vell brunt så småningom så jag gnäller inte .


.


Ni som undrar över "vecka 18" inlägget , lugn , det kommer lite senare under dagen:)

godermorgon.

Godmorgon ! efter en riktigt god frukost med honungsringar med mjölk och nybakt bröd så är jag nu mätt och belåten. Sitter och funderar på om jag ska ta en promenad till söder för att sola lite , för det blev ju inte så igår.

Annars vet jag inte alls vad vi ska göra . Morbror och hans sambo är kvar här så vi får vell se om vi hittar på någonting allihopa innan dom åker hem igen ..


=D

Fan vilken mysiig kväll =D
Har ätit jättegod mat och bastat hela kvällern . När vi kom upp igen så har vi glott på teve och vart ute med hundarna osv . Men nu är det faktiskt time to sleep. Jag är urtrött !

=D


älskade lilla du.

Ligger i sängen och fördriver tiden med att känna på livmodern som nu befinner sig strax under naveln , det är så sjukt häftigt att det känns så tydligt nu.
Förövrigt så har jag badkläder på mig eftersom att vi snart ska basta, så tro inte att jag ligger näck och knäpper kort haha =D

Längtar tills jag får äran att känna den första sparken , hoppas den kommer snart.
Älskade lilla du.

Glad jäkla påsk !



ÖNSKAR
Frida , Thias , Svea & lillpysen i magen

bastukväll.

Eftersom att vi inte har någon bil ( som dom flesta vet ) och inte kan ta oss nånstans ikväll , har vi istället bestämt oss för att ha en bastukväll med lite öl , kinamat och trevligt sällskap. Min morbror och hans sambo kommer nämligen hit och gör oss sällskap om en liten stund - ska bli riktigt trevligt..och gott !

Stör mig nå fruktansvärt på att vi inte har en egen bil jag och T , för man åker fan inte buss när det kostar som det gör för tillfället , plus att man måste anpassa sig så jäkligt.
Nej , det bästa vore helt enkelt om vi hade en egen liten skrothög att brumma runt i , men det kommer vi nog införskaffa när vi har flyttat härifrån till våran egen lägenhet o så . För när bebisen kommer så måste vi nästan ha bil om vi ska kunna åka iväg och hälsa på och handla Osv , speciellt när vi både har hund & barn.
Vi håller på att träna svea för fullt att hon ska bli en duktigare vove i koppel innan bebis kommer till världen , för då måste jag hålla reda på både vagn och hund när jag är ute och går , vilket inte kommer att funka om Svea drar osv. Men hon har blivit skitbra , jag är så jävla stolt (Thias också) , hon går fot så fort man säger till .
Hon kommer bli världens bästa och skyddande "storesyster"...♥

Nu ska jag göra lite fint här innan främmandet kommer ..

Imorgon går vi in i vecka 18 förresten , så då kommer lite bilder osv . Bra va ?

Puss


svar till anonym.

Anonym om aj aj aj.:
en fråga! :) vilken hemsida får du all denna fakta om utvecklingen med barnet osv?

& ett stort grattis till er. :D

Svar: Alla dessa anonyma kommentarer ...
Varför inte bara skriva vem ni är ? =D vore mycket roligare att svara då .
Men men , jag använder mig utav Familjeliv.se.
Tack tack :)

Sola sola sola !

Filmen vi såg igårkväll var riktigt bra , en film att rekomendera helt enkelt .
Den hette "public enemys" (stavning?) och huvudrollen ägs utav stjärnan Johnny Depp.

Vi såg bara en film , för när den var slut så började en massa bra på teven som vi istället såg på innan vi somnade.

Idag har vi inga planer , ingenting mer än att jag jättegärna vill sola . Men jag kommer nog få sola själv för T verkar inte skittaggad på det . Men vad gör vell det ? Brun måste jag bli för just nu ser jag ut som en ryssjävel eller nåt ..


filmkväll.

Jag och T fick så tråkigt så vi tog en promenad till "Filmkväll" (eller va de heter) här på söder för att hyra lite filmer. Det blev tre stycken (99:- för medlemmar) , plus att det blev lite dricka , hjärtan och stjärnor (ni vet sånna där chips man åt när man var liten och kollade på småstjärnorna) .

Iallafall , nu ska vi kolla på en utav dom tre filmerna och sen kommer det nog bara att rulla på enda fram till sovtajm. Men jag skriver vell efter den här filmen , den är vell runt 2 tim och 30 min lång .


nyinförskaffat.










Det här var lite utav sakerna , kommer inte på nå mer just nu , men när jag gör det så kommer det fler bilder , trust me.



nya fina naglar.



Tänk vad mycket finare naglarna kan bli bara med hjälp av lite nagerlack..
hatar mina naglar i vanliga fall.

sumering av gårdagen..

Hade fullt upp under heeeeela gårdagen så det blev inte allt för mycket uppadtering här inte..
Först var vi nere på stan jag och thias , väl där så mötte vi hans lillasyster som var påväg hem till valbo , men vi övertalade henne att hon skulle gå med oss och åka med oss ut till valbo sen ..
-sagt och gjort..

Vi gick till seafun sen punkt26 (där hittade thias en jättefin keps som han köpte) , sen gick vi vidare till Lindex eftersom att jag skulle ha köpt en svart amningsbh , men det blev inte så . Jag orkade inte prova den och den var inte i samma model som den jag köpte tidigare så det var ingen idé att chansa på strl heller .

Vi gick in på stadium och köpte en Peak keps till Thias pappa som han sedan fick som "välkomstpresent". Sen åt vi även på Mcdonalds alla tre , supergott .
Ska lägga ut bilder i nästa inlägg på det jag har köpt dom senaste dagarna så ni får en liten bättre inblick.

När vi hade ätit klart så promenerade Thias hem och hämtade bilen och jag och hans lillasyster stannade kvar på staden eftersom att vi ville kika på Gina och cubus också och det var vell en jäkla tur , för på cubus hittade jag en jättefin overall till bebisen som kan användas i höst , vinter och vår. SUPERBRA !
Men som sagt , jag lägger ut bilder i nästa inlägg ....

När thias kom för att hämta oss så fick han vänta en stund eftersom att vi stod inne på cubus , men det dog han inte utav , vi kom iallafall iväg tillsist till valbo . Där fikade vi ost och kex och skålade med champanje - jag drack hallonsoda , haha .
Sen fixade T´s lillasyster mina naglar . Vi skulle ha fixat med "tippar" o sånt  , men det blev bara fransk manikyr eftersom att jag var så jädrans trött och behövde hem och sova :(
-Men det blev jättefint ! tack pullan




VÄLKOMMEN HEM PETER
äntligen blir allt som det ska




RSS 2.0