att vara gravid..

..Att vara gravid är ingen sjukdom !
Jag är så fruktansvärt less på alla myter och "regler" om att såhär ska du äta , såhär ska du göra , såhär ska du leva , det här är farligtdet här får du inte göra osv osv ..

Jag lever på samma sätt som jag alltid har gjort och äter och dricker precis som vanligt . ( dock inte alkohol , som ni förhoppningsvis förstår ). Men allt annat är precis som vanligt .

Jag tror på att leva precis som vanligt och att ta alla förbannade myter med en nypa salt , för inte dör man av att dricka ett glas cola under graviditeten. Jag kollade förresten upp det där häromdagen och räknade ut hur mycket man skulle behöva dricka för att det (kanske) skulle kunna vara ohälsosamt eller rentutav dåligt . Det slutade med att man skulle behöva dricka minst 3 liter cocacola om dagen för att det överhuvudtaget skulle kunna vara dåligt.
Vilken frisk människa dricker sådana mängder ? inte jag iallafall.
Sen har vi det där med hårfärger , som jag också kollade upp. Det är många som tror och säger att det ska vara jättefarligt att färga håret under graviditeten , men tji fick ni . Det fanns ett ämne i hårfärgen (förrut) som var skadligt för barnet , men det var då och inte nu . Ämnet finns alltså inte i hårfärger idag ! Dock säger jag inte att det är bra att färga håret eller att man ska färga det såfort man får en utväxt .
- ta allt med en nypa salt helt enkelt , du eller barnet tar inte skada om du färgar håret.

Sist men inte minst har vi solning , oj vad det inte är bra under graviditeten. Eller ?
Nej , solning är aldrig bra , speciellt inte solarium . Men det är inge mer farligt bara för att man är gravid . Det enda minuset som finns är att man kan få pigmentfläckar som kanske inte går bort , men när det gäller barnet så tar den ingen skada . Dock behöver man ju inte överdriva med solningen ..

..att vara gravid är ingen sjukdom .


Puss och godnatt



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0