FRÅGA FRIDA.

Nu var det ett tag sedan jag hade en "fråga-frida-stund" här i bloggen. Så nu är det vell på tiden ?!


Fråga vad ni vill , så svarar jag när tillräckligt med frågor trillat in

vad...
vem...
när...
varför...
hur...

¿



Svar till Mimmi.

Mimmi om Svar till anonym.:
Hej jag undrar vart ni har köpt dom där svarta "klistersakerna" ni har i köket, haha hoppas du förstår :)

Svar; Absolut , jag förstår vilka du menar .
Dom är köpta på Coop Forum i Valbo på "bygg"avdelningen. Finns flera olika motiv .. :)


Svar till anonym.

Anonym om vaken igen.:
Hej, kunde inte kommentera inlägget ovanför, så jag kommenterar här istället.. jag undrar över din kökstapeter samt dom andra, är det gavlegårdarnas eller privata? Tacksam för svar =) Sen så vill jag bara säga att din blogg är jättebra, följer den varje dag.. och är så nyfiken på eran bebis som kommer snart =) Lycka till med allt

Svar; Hej , vad kul att du gillar och följer bloggen :)
Tapeterna är från gavlegårdarna allihopa , inga är privata. Dom har rätt mycket fina nu jämfört med vad dom hade förrut .
Tack så mycket ! vi är också jättenyfikna, men snart får vi träffa och lära känna den lille ..

Mobilblogg- äntligen har vi alla prylar s...

Mobilblogg- äntligen har vi alla prylar som behövs för att laga bilen, underbart underbart. Vi köpte allting på mekonomen eftersom att de knappt va nån skillnad på pris. Så nu ska bilen lagas i veckan så den kan ombesiktas.. Vi var även ut till Valbo en sväng och hjälpte thias föräldrar med att bogsera en fyrhjuling till en som skulle laga den. Därefter åkte vi hem o käka. Nu sitter vi och kikar på vintergatan i soffan med lite Loka . Vi jag nämligen slutat dricka läsk på vardagar, tro det eller ej.. Snart ska vi sova, vi är skittrötta fast klockan bara är nio, så sjukt skönt. Då kanske man är pigg imorn med lite tur! Ska tvätta ett par timmar imorn så då kan man ju behöva lite krafter. Nu ska ja fortsätta kolla lite på vintergatan :)


Köksbord+4stolar.

Igår när T kom hem från jobbet hade han en glänsande nyhet med sig , hans pappa hade nämligen sett ett jättefint och billigt köksbord i ett anonsblad .
Vi hade ju länge letat efter ett litet och snyggt köksbord så vi nappade på tipset fort som satan och satte oss vid datorn för att kolla hur det såg ut & visst var det fint , riktigt fint .

Vi skulle ju endå åka och köpa en massa bildelar så vi passade på att ta allting på engång , dvs köksbordet .
T duschade och jag gjorde mig redo för att åka . Vi åkte först till Jysk uppe på brynäs, där började hela historien.
Vi gick fram till kassan efter att ha kollat på visningsexemplaren av både vitt (1700:-) och svart (1900:-). Vi bestämde oss för att lägga till 200:- och få ett svart istället , dels pga att det var snyggare , sen att det bli mindre lortigt med tanke på att lillkotten också ska sitta och drälla där .. Så vi ville ha svart.

Vi kom fram till kassan och sa att vi ville köpa det svarta . Efter en stund när hon i kassan hade kollat igenom datorn efter lagerstatus så kom hon på att "nej , det finns tyvärr bara bordet kvar" . Jahapp tänkte vi och bestämde oss snabbt för att det vita faktiskt också var rätt snyggt , så vi skulle kunna köpa det ..
- "nej tyvärr , det vita är också slut . Vill ni att jag kollar i valbo ?"
- " ja , mer än gärna , men kolla efter svart då isåfall då .."
Efter ett samtal bort till valbo så fick vi veta att där var det svarta också slut , eller vi kunde få köpa visningsexemplaret om vi ville men det ville vi inte så vi frågade efter ett vitt istället .
- " ja , vitt har dom hemma , så det är bara att åka dit ! "

YES , tänkte vi och fortsatte våran färd. Först till mekonomen där vi skulle köpa lite saker till bilen , men då var han som jobbade där så jäkla otrevlig och stroppig så vi sket i det . Sen åkte vi vidare till Biltema och skulle köpa ytterligare lite saker där . Men då fanns det ingen personal att fråga och vi hittade inte sakerna vi skulle ha, så vi sket i det också och åkte vidare mot Jysk i valbo för att köpa bordet .

Väl framme i kassan så berättade vi hela storyn om att vi hade vart i gävle och letat men att det inte fanns där osv osv. Vi betalade för ett vitt bord (1700:-) och åkte runt på varuutlämningen för att hämta vårat fina bord.
Väl där utanför så öppnar en tjej/tant porten och frågar efter kvittot , vi ger henne kvittot och väntar medans hon springer och hämtar bordet . Men hon vänder efter en stund ..
-"Det måste ha blivit nå fel för vi har inge vita stolar hemma, går det bra om ni väntar en vecka så ringer vi er då?"
-"Nej , då vill vi ha pengarna tillbaka!" sa thias
-" Ok , men går det inte bra med ett svart bord+stolar då?"
Då blev man ju liiite irriterad , dom hade ju inte svart? Men det var ju bara att tacka och ta imot för det var ju ett svart vi ville ha från början och nu när vi fick det till samma pris som det vita så var ju det ASBRA.

Så , det blev ett svart tillslut och jäklar vad nöjda vi är .



Det är dock inte färdigt i dendär hörnan än . Vi ska sätta upp hyllan (som står där i hörnet) på den blommiga väggen ovanför bordet . Sen ska det även dit nån lampa och så , men såhär ser det ut än så länge iallafall.

vaken igen.

Jaha , då var man uppe igen då . Faktiskt rätt pigg !
Tänkte ge mig på disken och göra lite fint inne i köket så jag kan knäppa kort och visa er köksbordet .

Har hunnit med en promenad med Svea också , inte illa pinkat för att vara mig !

Mobilblogg- nu har thias åkt iväg till j...

Mobilblogg- nu har thias åkt iväg till jobbet och jag hålls vaken utav Lill trollet i magen som sprattlar och hickar för fulla muggar.. Det är mysigt och jag är för en gångs skull riktigt pigg(även fast vi somnade 1). Hade dock tänkt att sova en stund till i hopp om att bli ännupiggare.. Vaknar Vell vid 10 igen då klockan ringer. Puss


Mobilblogg- glömde totalt bort att berät...

Mobilblogg- glömde totalt bort att berätta en sak. Jag äger numera ett par gummistövlar, äääntligen! Jag fick ett par av min syster Eftersom dom inte passade . Så himla bra! Så nu kan jag och svea vara ute och traska i vilket väder som helst! Tack älskade syster <3


Mobilblogg- nu ligger vi i sängen bådatv...

Mobilblogg- nu ligger vi i sängen bådatvå och Svea ligger på sin bädd nedanför, hon är så himla nöjd när hon har fått börja sova i samma rum som oss. Förr hade hon sin bädd ute i vardagsrummet, men nu bär vi in den till vårt sovrum varje kväll. Thias ligger och håller om min mage och bebisen verkar bli lugn, men det ändrar vell sig inom kort. Den lever om som en galning på nätterna så det är ingen lek, speciellt inte när man har förvärkar samtidigt. Men nu måste jag nog sova om ja ska orka upp innan 10 imorgon och vara någolunda utvilad, i värsta fall får ja vell ta en powernap o slå på en film åt bror min;)


ett jädra flängande.

shit vad vi har flängt runt idag , ni skulle bara veta ..
Jag tänkte inte gå in på det närmare just nu , utan ni får hålla er tills imorgon , men vi har iallafall lyckats köpa ett köksbord - efter mycket om och men ..och strul.

Vi har hunnit montera ihop det och vi är så jäkla nöjda (ni ska få se imorgon).

Har även haft besök nu på kvällern utav syster min , lillebror och mamma . När dom åkte , dvs runt halv 11 så tog jag och thias med svea ut på en promenad , eller så tog svea och thias ut mig på en promenad . Fyfan vad jobbigt det var och satan i gatan vad ont jag fick. Vi ställde timer på min mobil och skulle gå sammanlagt 30 minuter utan att stanna , jag klarade nästan 15 , sen blev jag tvungen att vila lite . Men jag är nöjd endå ..
Vi kom in allderles nyss så nu ska vi bara varva ner lite innan vi kryper ner i sängen för att sova .

Imorgon vid 10tiden kommer min lillebror hit på besök , han ska stanna här tills han ska ta tåget "hem".
Älskade lillebror.

Men som sagt , bilder på bordet imorgon & en liten närmare förklaring på allt flängande..

Puss och godnatt

snabb uppd.


Tänder lite doftljus , släcker och hoppar ner i ett varmt och skönt bad.

+ ansiktsmask

sen ska jag
• måla naglar
• försöka packa BBväskan (tips på saker?)

• beställa ny hårförlängning
städa


Gravid - vecka 39.


GRAVID VECKA 39


(38+0)





Vecka 39

Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.



Nu är det tammetusan inte långt kvar ! den tanken slår mig varje dag ..

Det är 13 dagar kvar idag , men det är inte bara där man märker att det börjar närma sig . Jag har Tex jättesvårt att sova och får "mensvärk" hela nätterna så jag tror jag ska dö , eller åtminstone föda i sängen haha.
Rumpan gör jätteont och jag kan knappt sitta .

..annars är vell allt som vanligt , lite tröttare bara .
Jag har nog haft världens bästa graviditet , skulle lätt kunna göra om den 100gånger om.
Tänk att det snart är över , min mage kommer kännas så himla tom :( Mina armar kommer därimot vara full av kärlek , vårat älskade barn.


Mobilblogg- godmorgon på er. Har inte kun...

Mobilblogg- godmorgon på er. Har inte kunnat sovit nånting inatt känns det som. Vaknade 3 gånger utav att jag hade sån jädra mensvärk så jag knappt kunde andas,trodde helt ärligt jag skulle föda i sängen, men som tur är gick det över efter nån minut varje gång. Nu har jag iallafall precis klivit upp ur sängen och ska ta mig lite frukost innan jag går ut med Svea. Hon sover dock fortfarande! Måste se till att ta ett lång jäkla bad idag också så jag slipper värken i rumpan för en stund, det är verkligen inte roligt att varken kunna sitta eller stå för det gör så ont haha.. Går förövrigt in i vecka 39 idag också så bilder kommer inom kort. Puss så länge


full rulle .

har inte hunnit med att sitta vid datorn på hela dagen.
Först sov jag rätt länge , sen diskade jag och grejade innan t kom hem från jobbet . När han väl var hemma så badade vi tillsammans och därefter kollade vi lite på vintergatan. När klockan blev typ 5 så åkte vi hem till min syster och hennes tjej där vi kollade på bilder från deras utlandsresa i malaysia , skitfina bilder ! Vi stannade kvar där till runt 9tiden innan vi åkte hem .

Nu är vi hemma igen och har kollat på lite fler avsnitt av vintergatan men ska allderles snart sova . Båda är skittrötta!

Imorgon blir det en ensam dag igen , shit vad helgerna går fort .. dagarna också för den delen !
Fick en kommentar från någon anonym själ som ville att jag skulle lägga ut fler bilder .. och visst , det kan jag vell göra nu när jag äntligen har en fungerande systemkamera . Dock inte just nu , för nu måste jag verkligen sova. Har förvärkar hela tiden och det tär på kroppen måste jag säga ..

Kan vell försöka knåpa ihop nå kul att knäppa på imorgon ,för själv känner jag mig inte så fräsch så att jag vill vara med på bild bara sådär ;)



Puss och godnatt

Godmorgon!

Godmorgon! antar att ni börjar vänja er vid att jag inte går upp förns vid den här tiden , om inte - gör det !
Inatt har vart en fruktansvärd natt , för att inte överdriva . Jag har haft "mensvärk" hela natten och legat och vridigt och vändt på mig utan att kunna få sova ..
Thias därimot har sovit som en stock , men det förstår jag med tanke på hur mycket han jobbar.

Nu är han och jobbar igen , men kommer vell hem igen om en timme ungefär.

Just nu sitter jag och äter lite frukost och känner mig död , känns som jag inte sovit en blund på hela natten. Ska nog passa på att vila lite innan T kommer så att jag är pigg sen när vi ska till syster min .

en dag i valbo.

Efter en hel (underbar) dag ute i valbo hos T´s familj så är vi nu hemma . Vi har ätit världsgod trerättersmiddag bestående utav thaisoppa, kycklingspett med jordnötssås , nudlar och sedan en kladdkaka på det - kanske hur gott som helst .
T har även hjälpt till att snickra och jag tog på mig den "stora" äran att skala räkor , det var ungefär det enda jag kunde hjälpa till med eftersom jag helst inte ska lyfta och hålla på .. Men det är ju alltid nånting !

Nu på kvällern så satt vi kring köksbordet och pratade och drack öl (inte jag då förstås). Jag har haft skitont hela kvällern. Det gör apont i rumpan, ryggen , magen och benen (?) , så nu vet jag vad jag har att vänta mig ! Endå längtar jag så himla mycket och ser fortfarande fram imot det mer än någonting annat ..



Nu ska vi gå och lägga oss härhemma för imorgon ska T åka iväg och jobba och jag ska försöka vila ut för att sedan städa lite innan T kommer hem igen . Därefer ska vi åka och hälsa på min syster och hennes sambo som kommer hem från malaysia imorgonbitti , som vi har längtat !

puss och godnatt

snabb uppd.

Nu åker vi ut till valbo och är där hela dagen :) uppdaterar mer ikväll ..
Tänkte bjuda på ett par bilder vi tog nyss så länge.






Mobilblogg- uch vad jag har sovit dåligt ...

Mobilblogg- uch vad jag har sovit dåligt inatt, dels för att jag vart kissnödig hela tiden men också för att jag vart skit orolig av nån konstig anledning. Vaknade vid 3 och kunde inte somna om förns efter en timme .. Skumt! Har drömt om förlossningen inatt, att vattnet gick och vi åkte in. Sen tog jag epidural och kände inte ett skit under hela förlossningen, blev skitbesviken haha. Jaja, men nu är det dags för mig att gå upp och äta iallafall, thias sover fortfarande .


nytt minneskort - äntligen.

När T kom hem från jobbet idag så blev han jätteglad över att se allt som jag hade gjort , jag brukar ju aldrig ha ork att göra annat än att diska (på sin höjd). Men idag hade jag ju gjort lite mera ..
Vi bestämde oss för att tillsammans åka ut till valbo och köpa ett minneskort till systemkameran så att den är redo för förlossningsbilder när det väl är dags , så nu kan jag äntligen börja lägga ut lite bilder som inte är från mobilen.

Efter valbo så åkte vi hem till T´s föräldrar där vi stannade och pratade lite och hämtade lite köttfärs som dom hade köpt av nån bonde , så nu har vi köttfärs för hela månaden - om inte ännumer.

Nu är det nog dags att sova för imorgon ska vi ut till T´s föräldrar igen och vara där hela dagen , för T ska hjälpa dom att spika lite och jag ska skjutsa hans lillasyster på kalas , sen ska vi även äta trerättersmiddag där . Mysigt !

Sov så gott !

packa om.

För ett tag sedan , kanske nån vecka sen , packade jag och T färdigt BBväskan för bebisen , men nu ska den packas om. Vi har nämligen köpt nya "första kläder" och ska även ta bort och lägga till lite andra småsaker också.

Just nu har jag nån typ av S-T-Ä-D-M-A-N-I känns det som. Jag har nyss vikt ALL tvätt som hängde inne på toaletten (ni som läser min blogg dagligen vet hur den såg ut med all tvätt & för er andra så kan jag lägga ut en bild här nedan) och ska snart börja dammsuga och göra en massa matlådor.





Såhär såg badru met ut innan jag vek allting


Kvar att göra idag (innan jag är nöjd) är :

• sätta på nya sängkläder
• dammsuga överallt
• göra matlådor
• diska
• packa BB-väskan åt kotten


..vi får vell se hur mycket jag hinner/orkar med
Jag orkade med allt , vilken tuur !



Mobilblogg- godmorgon! Ligger i sängen oc...

Mobilblogg- godmorgon! Ligger i sängen och försöker piggna till så jag orkar gå upp, men det går inte så bra. Har ont i arslet (svanskotan) och hela kroppen är typ öm. Igår hade ja så ont så ja näst intill ville gråta-men ja gjorde det inte.. Vi kollade iallafall på twilight i soffan igår innan vi gick o la oss och fan va dålig den var, jag är riktigt besviken. Men nu har man ju sett den iallafall. Idag händer det vell ingenting speciellt som det ser ut nu. Blir vell en lugn och tråkig helg som alla andra helger.. Men vi får se, nu ska ja väcka svea o gosa lite med henne:)


min svanskooota gör ont!

Nu är vi hemma från storhandlingen och har även haft en jobbarkompis till T på besök .
T håller på att koka makaroner till matlådan imorgon och jag sitter och försöker hålla mig vaken så att vi ska kunna se film.
Jag fattar inte vad det är med mig idag , jag har ju sovit hela dagen och är fortfarande helt D-Ö-D ?
Min svanskota värker så jag håller på att gå under (vilket tydligen inte var så konstigt enligt bm med tanke på hur långt ner bebisen ligger). Den ligger verkligen enda ner nu och trycker på som bara den .. Inte konstigt att det känns som att den ska "ramla ut" när som helst .

Fick lite information om förlossningen idag och även kontrollerna dom gör på bb efteråt , så som hörsel osv. Fick även göra det "vanliga" , så som blodsocker , blodtryck , väga (+10 kg), lyssna på hjärtat (130-140 slag/minut) och mäta magen som idag var 33 cm.



Vi längtar så himla mycket efter dig hjärtat





Nu ska vi kika på en film och krypa ner i soffan

puss

Mobilblogg- direkt efter jag ätit och plo...

Mobilblogg- direkt efter jag ätit och plockat undan så somnade jag som en stock på mammas soffa, jag sov tills tolvtiden då jag tog en promenad med Svea. När vi kom in igen så somnade jag igen och sov tills klockan 3! Nu sitter jag i bilen och väntar på thias utanför Sandvik, som verkar jobba över en stund. Men han kommer nog vilken sekund som helst! Vi ska åka till Willys och storhandla lite innan vi åker hem så allting finns hemma ifall vi skulle behöva föda bebisen snart..:) ikväll blir de lugnt med film och lite god mat!


Mobilblogg- nu har jag vart hos barnmorska...

img_6807 (MMS)

Mobilblogg- nu har jag vart hos barnmorskan o allt gick jättebra. Bebis är nu helt nerträngd i bäckenet och redo att titta ut när som helst. Inte konstigt att ja har så j*vla ont i svanskotan!  Är tillbaka hos mamma nu och ska precis till att äta. Orkar inte laga nånting så såg jag till min förvåning att det fanns färdig mat i frysen, den måste vart menad åt mig och min tjockismage;) efter maten blir det till att sova lite middag innan jag tar nästa promenad med Svea! Puss


Mobilblogg- godmorgon! Skjutsade t till jo...

Mobilblogg- godmorgon! Skjutsade t till jobbet även idag, men inte för att kika gummistövlar utan för att kunna ta mig till barnmorskan nu på morgonen. Tog med mig Svea när ja skjutsade t eftersom att nå gubbar ska komma till våran lägenhet och besiktiga spis och kyl-/frysbytet, så nu är vi hemma hos mamma jag och Svea. Svea ska vänta här medans jag är hos barnmorskan, sen ska jag hit igen och vila lite innan vi åker hem igen:) Har vell inte så mycket annat planerat idag som de ser ut, mer än att storhandla förstås, eftersom att vi inte hann med det igår..


Mobilblogg- jag och thias åkte (som plane...

Mobilblogg- jag och thias åkte (som planerat) hem till min mamma efter att jag hämtat t i Sandviken . Vi kom dit , pratade lite med mamma och efter en stund kom även mina kusiner och en utav mina tre mostrar. Vi var nu näst intill redo att äta, än fattades bara mormor., mamma blev precis klar med potatisen som stod på kokning och hon hade även skurit upp grönsaker och lagt dom i en genomskinlig skål. laxen låg uppdukad på en plåt täckt med folie på en bädd med salladsblad , tomat , gurka , Melon och citroner. Bordet stod färdigdukat inne i vardagsrummet där även en del doftljus av vanilj stod tända. Mormor skulle snart komma men ringer lite hastigt och berättar vad vi inte hade räknat med -wicki (hund) hade dött, mitt på köksgolvet medans mormor gjorde sig klar att åka. Det slutade med att Svea stannade i mammas lägenhet och alla vi andra åkte hem till mormor med maten och åt tillsammans där. Min lillebror och morbror kom även dit för att hjälpa till att "ta bort" den döda hundkroppen , dom stannade även kvar och åt dom med. Tänk vad snabbt en dag kan ändras egentligen! Men hon har det bra nu. Vila i frid lille vän.


snabb uppd.

Kul att tvätten va torr (eller inte) .. måste vänta med att vika resten , det enda som va torrt var det som hängt på handdukstorken.

Ska snart åka och hämta T i sandviken , sen ska vi hem till mamma och äta middag (lax och potatis). Efter besöket hos henne blir det nog till att åka och storhandla , det näst intill ekar i kylskåpet för att vara ordagrann.

Mobilblogg- förresten, ungefär såhär ser v...

img_6807 (MMS)

Mobilblogg- förresten, ungefär såhär ser vårt badrum ut idag. Fint va? Jag har ju att göra en stund iallafall..


Mobilblogg- sitter på parkeringen i Valbo...

Mobilblogg- sitter på parkeringen i Valbo och undrar vad jag ska göra, antingen fortsätta min färd mot owes, eller åka hem o plocka undan lite tvätt och äta innan thias slutar, hmm.. Hittade förresten inga stövlar, alla är ju så jäkla dyr, vägrar köpa stövlar för 500;-, kommer ju endå knappt använda dom. Nåväl, stövlarna kan vänta, än regnar det ju inte;) Nu får det nog bli hemfärd, är så himla hungrig, åt ju frukost klockan 6 haha.


långt bad.

Har precis vilat lite till efter att ha tagit ett långt bad och därpå en dusch. Kroppen känns som en helt ny efter att ha badat , allt de onda bara försvinner (även fast det bara är för en kort stund).

Nu ska jag klä på mig nånting bekvämt för att sedan åka ut till köpis och owe´s , sen ska jag hämta T från jobbet i sandviken vid 4.

Så länge kan ni ju glädja er med mig att det bara är 18 dagar kvar till Bf idag.

Godmorgon!

Godmorgon sunshines ! eller nehe , kanske bara jag som är dum nog att vara vaken nu (?).
iallafall , anledningen till att jag är vaken denna tid på morgonen är att jag skjutsade thias till jobbet strax efter 6 , så vi gick upp 05:45 (!!!!). Jag minns knappt sist jag gick upp den tiden ! Men det gäller vell att vänja sig nu när kotten snart är här hos oss ..

Släppte av T utanför Sandvik och åkte därefter hemåt , svea satt i bakluckan . Eller rättare sagt LÅG i bakluckan , hon var så himla trött . Hon brukar ju heller aldrig vara uppe den här tiden iochmed att jag alltid sover då. Hon brukar bara gå en promenad med T innan han åker till jobbet sen så går hon raka spåret in på bädden nedanför våran säng och somnar bums . Så jäkla söt !


Nu ska jag iallafall ta och vila en stund , sen är det ett varmt och skönt bad som står på tur . Sedan ska jag troligtvis åka till köpis och kika efter ett par gummistövlar och även åka tillbaka till sandviken för att lämna T´s matlåda som han råkade glömma ..

Mobilblogg- tur i oturen säger jag bara! ...

Mobilblogg- tur i oturen säger jag bara! När vi skulle kolla på twilight så blev de nå knas med texten så den funkade bara på vissa ställen i filmen och då jag är väldigt kass på engelska så fick vi helt enkelt skippa att se den idag. Men som tur var så började fångarna på fortet precis då, så de fick bli till att kolla på det istället.. Nu ligger vi i sängen, t sover o har gjort det sen en timme tillbaka. Själv har jag försökt sova i dryga timmen men utan att lyckas. Har så jävulskt ont i min rygg o de bara ilar och ömmar i både rygg, bäcken och ljumskar trots att thias masserade mig tills han somnade (sötgrodaaaa<3). illa mår jag också, konstigt illa.. Går inte att förklara. Nåväl, de går säkert över . Imorgon bitti ska jag skjutsa t till jobbet, sen ska jag hem o vika all tvätt vi tvättade idag, därefter blir det troligtvis köpis där ja måste försöka hitta ett par billiga stövlar, blir tokig på att vara dyngsur om fossingarna efter varje promenad med Svea i det här vädret! Slutbabblat för ikväll, nu Måste jag försöka sova, klockan står på 05:45... Puss


tjocka som "vi" är.

Jag och T bestämde oss för att äta kebab idag till middag , så vi köpte en varsin här i centrum och tog med hem . Tillsammans åt vi och kollade på ett avsnitt av vintergatan , sen blev thias supersugen på godis , så vi blev "tvugna" att åka till icamaxi också och köpa lite godis (som förövrigt blev rätt mycket).
-Vi köpte även glass ! haha

Tur att jag är höggravid så jag har nåt att skylla på och slipper därmed ha dåligt samvete , haha ! =D

Så nu står glassen i frysen och väntar på att ätas upp , godiset i skafferiet också i väntan på att ätas upp , så det är vell bara att sätta igång . Till snarret så ska vi kika på Twilight.

Puss

lyckades somna om tillslut.

Efter två timmars försök till att somna (efter att thias åkt) kunde jag äntligen somna om och sova till halv 11, därefter gick jag ut på en promenad i spöregnet med svea och sedan åt jag lite frukost . Nu sitter jag bara och kollar på teve och väntar på att klockan ska bli tre så att jag kan gå ner i tvättstugan och börja tvätta all jäkla tvätt som vi har .
Synd att bara en jäkla tvättmaskin fungerar därnere , så det kommer ta LÅNG tid.

Thias kommer vell hem vid fyra nångång, då blir det till att tvätta klart sen kolla på Twilight som vi inte hunnit med att kika på fastän vi tänkt göra det flera dagar i rad..

Mobilblogg- thias åkte nyss till jobbet o...

Mobilblogg- thias åkte nyss till jobbet och jag kan inte somna om, vad kuuul..;( Har ingen lust att gå upp nu liksom, då blir ju dagen Hur lång som helst och jag kommer bli rastlösare än någonsin! Jag får nog försöka ligga här tills jag somnar om helt enkelt!


Mobilblogg- efter en lång tids vispande a...

Mobilblogg- efter en lång tids vispande av pannkakssmet (utan visp!!!!) så blev matlådorna äntlligen klara, så nu står dom i kylskåpet redo att ätas. Vi kikade på fångarna på fortet i samma Veva som Vi lagade mat och fan vilken nostalgi det är! Det är ett program jag verkligen kommer att följa(vilket jag har sett på fejan att många andra också kommer göra).. Nu ligger vi iallafall nerbäddade i sängen och ska kika ett avsnitt av vintergatan innan vi somnar. Imorgon blir det tvättstuga för fulla muggar även fast jag har grymt ont i ljumskarna o kroppen! :( kanske lika bäst att vänta tills thias kommer hem från jobbet. Jaja, vi får se hur jag gör. Bada ska jag iallafall göra imorn eftersom att jag inte hann med nå skönhetstimmar idag;) puss och godnatt


grattat kusin.

Mamma kom förbi efter hon slutat jobbet idag , vi satt och pratade en stund tills vi slutligen bestämde oss för att åka till hagaström och gratta min "lille" kusin som fyllde 12 igår.
Vi åkte dit , åt , fikade och umgicks , sen kom även thias dit när han hade slutat jobbet .

När klockan blev 6 åkte jag och T till biltema och köpte lite småsaker , sen åkte vi hem till svea . Nu håller vi på att laga pannkakor som T ska ha med som matlåda imorgon , samtidigt kollar vi även på fångarna på fortet.

Måste fortsätta med pannkakslagningen nu så det blir nå matlådor , puss

Gravid - vecka 38.


GRAVID VECKA 38


(37+0)





Vecka 38

Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.





20 dagar kvar , är det verkligen sant ?
Ja , faktum är att det faktiskt är sant .

Jag mår jättebra (som vanligt) och ser fortfarande fram imot förlossningen lika mycket som jag gjort under hela graviditeten. Jag hoppas varje dag att det ska vara dags , att det ska vara dagen med stort "D".
Jag sover lite halvdåligt på nätterna och har en hel del förvärkar , endå är jag relativt utvilad när jag väl vaknar.

Två besök återstår hos barnmorskan , ett den 26 augusti och ett den 9 september.

Thias är jättenervös inför förlossningen och det är så himla underbart att höra när han berättar hur mycket han också längtar efter vårt barn.

SNART ÄR VI DÄR


venna fick den stora äran - väckning !

idag fick venna den stora äran att väcka mig , genom att ringa .
Har verkligen sovit som en kratta inatt och därför låg jag riktigt länge i sängen för att "ta igen mig" . Men när Venna ringde så insåg jag att det kanske va dags att gå upp , så jag gick ut med Svea på en promenad , käkade lite mannagrynsgröt och nu sitter jag i soffan och kikar på "16 år och gravid"..

Jag måste vell snart ta tag i städningen här hemma för nu ser det verkligen förjävligt ut . Dels köket, men också alla andra rum. Två stora ikeakassar med skor och jackor tar upp hallen , så dom måste jag försöka få undan innan jag blir tokig . Jag hatar att komma innanför dörren och nästan snubbla på sånna saker, speciellt nu när jag är höggravid och trött.

Det är vell lika bra att börja nu direkt om man ska hinna nånting innan T kommer hem från jobbet :)




bilfix.

Har vart hos thias föräldrar i princip hela dagen bortsett från i morse när vi åkte till pappa min och hämtade bilen och umgicks lite med dom . Vi blev bjudna på skitgod mat i valbo (idag igen) bestående utav kött,potatis,sås och massa gott. Vi passade även på att dammsuga ur bilen och tvätta både ut och invändigt. Sen polerade thias hela bilen så nu ser den i princip NY ut i lacken ..
Satte in bebisstolen så nu är den redo för bebis också !

Bjussar på lite mobilbilder sådär



Här är halva huven polerad , snacka om skillnad !








Nu har vi iallafall precis kommit hem från dagens utflykter , så nu är det dags att slå på en film (twilight) , sen blir det nog garanterat till att sova !

Puss

ingenting i kylen/frysen.

Godmorgon! Tro det eller ej , men vi har vart vakna ett bra tag härhemma. Det måste bero på gårdagens sovmorgon..

Nu var det bara det där med frukost , det finns verkligen ingenting i kylskåpet/frysen . Vi kanske får lov att gå ner till time och köpa en macka eller yoghurt eller vad som helst , för utan frukost går det ju inte !

Vi ska åka ut till pappa om en stund , måste bara vänta på att klockan ska bli lite mera så att vi är säkra på att dom är vakna där hemma. Min lillebror är nämligen hem på besök där över helgen , så det vore ju skoj att träffa honom med , för han sover nog garanterat ett tag till så det är bäst att vänta en stund med att åka dit.

Nu måste jag lösa det där med frukost innan jag kryper ur skinnet av hunger !

Mobilblogg- när vi hade kollat klart på ...

Mobilblogg- när vi hade kollat klart på sista avsnittet av första säsongen på vintergatan så gjorde vi oss klara för att åka ut till Valbo till thias föräldrar, dom behövde nämligen hjälp med nå brädor som skulle spikas upp på huset. Thias spikade klart på ett ställe sen gick vi in och åt middag tillsammans med hans familj. Kycklingburgare och pommes, kan lova att det var skitgott!! Därefter fortsatte spikningen o målning av huset, dock inte för min och thias pappas del, vi satt på sidan av och coachade;) Nu är vi hemma igen och är vråltrötta , så de lutar åt att krypa ner och sova faktiskt. Imorgon väntar en ny dag med en tur hem till pappa för att hämta våran bil, sen städa ur den och sätta in babystolen. Ska bli så himla mysigt! Älskar verkligen mitt liv.. Puss och godnatt


Mobilblogg- som vanligt så tog vi sovmorg...

Mobilblogg- som vanligt så tog vi sovmorgon nu när det är helg, men jag har verkligen sovit som en kratta inatt. Har vaknat varje kvart, vart kissnödig, haft skitont och vart allmänt orolig. Varför vet jag inte! Men efter en dusch nu på Morgonen så känns det lite bättre . Sitter i handduk fortfarande samtidigt som vi kollar på vintergatan. Har även färg i ögonfransarna så dom kommer förhoppningsvis bli riktigt svarta och fina:) men nu ska jag fortsätta kolla här innan thias blir sur på mig puss


myskväll med thias.

Det blev visst inte så mycket övertid för T´s del , utan han kom hem runt 5 tiden . Värsta braigt !
Nu ska vi ta en promenad ner till centrum och köpa lite godis ,chips o dip tills ikväll , sen ska vi hem och laga iordning pommes och chickenbits . Typiskt helgmat när det gäller oss , men det är ju så himla gott . Speciellt med lite goda såser.

Vi ska även kolla på flera braiga filmer idag eftersom att jag sällan orkar göra nånting annat än att ligga still nu för tiden. Vi ska blandannat se "prince of persia" , "vintergatan" och kanske även nån krigarfilm som jag glömt namnet på. Men vi får vell se hur mycket vi hinner med , vi brukar ju kunna fastna vid vintergatan och missa att kolla på alla andra filmer haha . Vi är näst intill beroende utav vintergatan .. Tur att vi har en säsong kvar efter denna säger jag bara.



Kollade ni också på det där när det gick på teve ? (typ 2004)
alla avsnitt finns på youtube för er som saknar det eller bara vill kolla på nåt nostalgiprogram som är grymt

Jag älskar min underbara thias. Han , svea och bebis är allt !

en massa övertid.

Jag och Svea har vart ute på en promenad och nu ligger hon och sover på mina fötter , hon är så himla fin !
Jag sitter i tvåsittssoffan och har vädringsfönstret öppet , så kommer det värsta matosen av vitlök , höll på att spy. Tur att det har försvunnit nu ..

T ska förmodligen jobba över idag , en massa timmar . Så jag måste försöka komma på någonting att göra , men det är fan inte lätt när man varken har bil eller ork att gå nånstans :(
Bada blir det nog tillslut iallafall, för min kropp gör ont & det enda som hjälper är just bad.



Längtar så oerhört efter våran kotten nu ..
..& Thias är så himla underbar

Mobilblogg- godmorgon! Nu har thias åkt t...

Mobilblogg- godmorgon! Nu har thias åkt till jobbet och jag har legat över en halvimme och försökt somna om, men det går inte.. Jag är helt enkelt för Pigg och har stundvis för ont för att ligga på det sätt jag just då ligger. Typiskt! Jag känner på mig att dehär kommer bli en lång dag. Appropå Ingenting så fyndade jag en tubtop igår för ynka 10 :- , sjukt billigt. Har redan två av samma sort fast i olika färger och dom är verkligen mina favorittoppar. Dom finns förövrigt på HM:) Nu måååste ja försöka sova en stund , åtminstone vila.. Puss


Mobilblogg- godkväll på er. Har haft ful...

Mobilblogg- godkväll på er. Har haft full rulle hela eftermiddagen/kvällern. Först hämtade thias mig efter jobbet, därefter åkte vi ner på banken, sen köpis o handlade lite bebiskläder (på rea 100:- för allt), därefter blev det mat på Ikea innan vi sedan blev tvugna att åka hem till pappa med bilen. Den började nämligen krångla påvägen hem från jobbet för thias, skitdrygt, men i helgen ska den lagas som tur var! Så nu har vi pappas bil . Jävla sjå! Vi åkte vell hem från pappa vid nio tiden, sen har vi bara hunnit badat en stund och nu ligger vi i sängen och ska kolla på vintergatan:) imorgon är jag bil-lös vilket innebär att jag blir hemma eller i krokarna åyminstone, eller så skjutsar jag thias imorn bitti till jobbet, men de kommer jag nog aldrig orka:( min kropp gör så ont, det enda som Hjälper är baaad. Tur att man har badkar säger jag bara!!!! Puss och godnatt.


generös glass mot min mage.

När vi var hos T´s föräldrar häromdagen blev vi bjudna på glass , generöst värre .
-Tur att dom var i lagom storlek för min mjölkallergimage !



Haha, så jäkla söta !

gårdagens fynd.

Efter besiktningen igår åkte jag hem till mamma min på söder , vi satt och pratade lite och hon kände lite på min "gigantiska" mage. Efter ett tag bestämde hon och hennes sambo sig för att åka till valbo och fördriva tiden lite innan dom skulle hälsa på oss , så jag passade på att åka till dollarstore så länge . Kände att jag inte orkade åka enda till valbo bara för att "fördriva tid" plus att jag endå ville till dollar och kika om dom hade fått in något nytt.



Så jag åkte dit , ensam förstås. Hittade en hel del braiga saker ..

Tvätt"korg" 100:-
Perfekt nu när vi ska köpa egen tvättmaskin , så slipper tvätten ligga i ikeakassar och liknande . Den här kan man ju trotsallt ha framme hela tiden utan att det ser stökigt ut.
Den är liksom uppdelad på två så att man kan lägga mörk tvätt i ena halvan och ljus i den andra . Helt perfa om ni frågar mig !
(fanns även i andra färger)



Svart spjälsängsskydd
200:-
Spöket Laban tvål 20:-
hälstrumpor 50:-/7 par
Påslakan/örngott "bebis" 50:-
hundben

Jag hade helt glömt bort att jag skulle få skatteåterbäring . Har vell väntat så länge så jag har glömt bort. Men nu har jag iallafall fått den och jäklar vad bra tajming säger jag bara .
Blir vell kanske valbo en sväng senare idag eller imorgon och kika om dom har nå billiga gummistövlar . Kände verkligen igår att jag skulle behövt ett par då mina björnborg blev helt DYNGSURA.

Ska även köpa nå fint till thias , schyy !

skötbordet har bytt plats.

Om jag inte minns fel så var det igår jag skrev att jag skulle visa er att jag hade flyttat skötbordet från vardagsrummet till sovrummet (för att få närmare till toaletten,dusch,handfat,tvål osv). Men jag la aldrig upp nån bild , så därför tänkte jag göra det nu . Dock en mobilbild eftersom att min systemkamera fortfarande inte fungerar .





strul.

Som ni säkert redan sett så blev det lite strul när jag skulle skriva det senaste inlägget (mobilinlägg).
Jag råkade trycka på "skicka" flera gånger så det blev tre inlägg tillslut , tokigt .

Nu ligger jag iallafall inte i sängen längre utan nu har jag förflyttat mig till soffan och sitter här och filosoferar. Tänkte snart ta på mig joggingskor och gå ut med svea i fin(?)vädret. Det ser jättefint ut men det är nog en hel del blött kvar sen igår också ..
Efter promenaden är det brunch so gäller och det ser ut att bli pizza (som vi åt igårkväl). Älskar verkligen att äta pizza dagen efter . Det är då den är som góast .



puss så länge

Mobilblogg- Undra va man ska hitta på ida...

Mobilblogg- Undra va man ska hitta på idag då?! Har ingen bil idag eftersom att mamma har sin och thias har våran till jobbet.. Får nog bli en hemmadag med bad,ansiktsmask,nagelmålning o ögonfransfärgning:) har fortfarande as ont i kroppen, känns som om ja skulle blitt slagen flera gånger om:( nu måste ja äta lite brunch och sen gå på en promenad med Svea. Puss


Mobilblogg- Undra va man ska hitta på ida...

Mobilblogg- Undra va man ska hitta på idag då?! Har ingen bil idag eftersom att mamma har sin och thias har våran till jobbet.. Får nog bli en hemmadag med bad,ansiktsmask,nagelmålning o ögonfransfärgning:) har fortfarande as ont i kroppen, känns som om ja skulle blitt slagen flera gånger om:( nu m


Mobilblogg- Undra va man ska hitta på idag...

Mobilblogg- Undra va man ska hitta på idag då?! Har ingen bil idag eftersom att mamma har sin och thias har.


Mobilblogg- precis när jag skulle börja ...

Mobilblogg- precis när jag skulle börja skriva en rubrik på bloggen via datorn så dör den.. Anledningen är att min datasladd är av och därmed skarvad och tejpad, så den gör ibland kortslutning i datorn haha. Därför får det bli ett mobilinlägg istället. Var ju som ni säkert vet på besiktning tidigare idag och det gick vell sisådär, lite småfel här och var men det är snart ordnat. Fick en skitdrygt utlänning som besiktningsman och han var verkligen ASdryg! Han både trodde och tyckte att ja såg ut att vara en motortjej, fast jag kan typ ingenting.. Eller jo, men långt ifrån allt han snackade om. Jaja, felen ska iallafall fixas och bilen ska ombesiktas nästa månad:) Vad har jag mer gjort då? Jo, jag var en sväng på dollar och köpte lite tvål och andra välbehövliga saker, sen nu på kvällern har jag bara legat raklång på soffan och haft svin ont i magen. Som mensverk fast ett tiotal gånger värre! Mamma kom förbi en sväng o kollade på lägenheten också, men nu har hon åkt igen och jag ska nog lägga mig i ett hett bad och hoppas att de lindrar smärtan! Tillomed ryggjäveln gör ont:( tycker kotten kan komma ut nu.. Sov så gott med er nu för det ska jag göra! Älskar min bästa thias


väntar och väntar.

Mötet gick jättebra och nu sitter jag bara och vänta på att klockan ska bli två så jag kan åka till besiktningen nångång.
Ska vell göra nånting att äta innan också , annars lär jag vell hungra ihjäl. Har bara käkat en macka idag .. en skitäcklig glutenfri torr macka på mötet ;)

potatisbullar lät ju inte helt fel ! Det får det nog bli ..

ang. vår nya bil.

Ett par stycken undrar vad det är för någon bil vi har fått & jag har sagt ett flertal gånger att jag ska lägga upp bild , men har aldrig kommit ihåg att tagit nån bild & idag är det ju fan omöjligt , värsta pissvädret ju .

Men
, det är en opel astra -95 med två dörrar - helt perfekt !
Hittade en bild på google som jag tänkte visa ..



Det är precis en sån här förrutom att våran bara har två dörrar och är röd :)
Så nu är du anonyma rackare förhoppningsvis nöjd för "1 svar" ..



ovanligt pigg.

Klockan börjar närma sig åtta och jag har precis blitt klar med att platta hår och också slängt upp det i en hästsvans. Snart ska jag gå en liten promenad med Svea och därefter ska jag åka ner på stan och leta på en parkering (inte det allra lättaste). Därpå börjar det tre timmar långa mötet ..

Konstigt nog är jag fortfarande riktigt pigg , vilket aldrig har hänt förrut. Lillkotten verkar pigg den med , lever om som en hel armé där inne i magen . Synd att jag inte kan spela in videos på mobilen , isåfall hade jag kunnat visa. Ska kolla om det går med thias telefon sen, isåfall lägger jag ut en video. Kan ju vara kul att ha rörliga minnen också istället för bara en massa kort ..

Pissväder har vi fått också , näst intill höstväder om ni frågar mig . Det enda som fattas är en massa färgglada löv som yrar runt i den lite halvt kyliga luften .


Nu måste jag sätta lite fart ! Idag är det strumpor och "heltäckande" skor som gäller (för första gången på massor med veckor). Annars lär jag bli blöt som få .

Puss

älskade kotte.


Det är galet vad fort tiden går !




25 dagar kvar nu bara <3

Mobilblogg- det är ett under att jag orka...

Mobilblogg- det är ett under att jag orkar hålla ögonen öppna denna tid på dygnet . Tro det eller ej men jag är faktiskt himla pigg också. Ligger fortfarande i sängen fast med ögonen klaröppna , lyssnar på thias som är inne i köket och ger hunden mat. Ska snart kliva upp och äta lite frukost tror jag så att jag klarar av att sitta på mötet dom Börjar klockan 9 och håller på i 3 timmar. Hoppas ni har sovit gott allihopa!:)


värsta omvägen.

På vägen hem från affärn ville thias köra , så han körde - värsta omvägen tillochmed . Bara för att "lära känna" bilen. Den är verkligen asmysig och kommer bli perfekt åt oss och våran älskade lilla familj , som snart blir "stor".

Vi köpte ju som sagt fil på affärn , för pappa skickade med oss lite blåbärssylt som han förövrigt hade gjort SJÄLV(!), inte alls likt min pappa . Därför bestämde jag mig för att jag faktiskt ville prova den redan ikväll & attans vad god den var . Den skulle nog vara ännugodare till pannkakor !
Köpte även hem lite frukt , vindruvor och nektariner . Jag är ju värsta frukt tokig !



Nu ska vi snart krypa ner i sängen för imorgon väntar en ny dag med jobb för thias del och möte och besiktning för min del. Måste gå upp senast klockan 8 imorgon , vilket är väldigt tidigt för att vara mig. Annars sover jag minst till 10. Är så fruktansvärt trött på mornarna ..dagarna och kvällarna också för den delen.

Godnatt på er

Mobilblogg- shit vilken resa det blev. Bar...

Mobilblogg- shit vilken resa det blev. Bara massa krångel. Orkar inte gå in på detaljer just nu men efter mycket om och men så kom vi ut till pappa där vi hämtade bilen och jääävlar va fin den är alltså:) vi är så himla nöjda.. Kan tyvärr inte lägga upp nån bild nu eftersom de är så mörkt, men inorgon.. Nu ska vi åka och köpa fil:)


bara man tar sig fram!

Nu har T kommit hem från jobbet och det är snart dags att bege sig ut mot skogarna till min pappa . Väl där ska vi hämta bilen vi fått utav honom för att sedan städa och göra den någolunda fräsch. Imorgon ska jag nämligen besiktiga den på eftermiddagen, spännande spännande .

Som ni vet så är det ingen kombi , vilket innebär att vi kommer behöva åka lite trångt nu i början innan vi har hittat en bra kombi att köpa , men än så länge så duger denna mer än bra. Sen är det ju alltid bra med två bilar så jag kan ha en också , annars kommer jag ha grymt tråkigt om dagarna när jag är mammaledig.
Bara man tar sig fram !



Lägger vell ut lite bilder på den sen när vi är hemma igen och har städat ur den lite :)


To late för frukost.

Kände att det blev lite sent för att göra nån typ av frukost , så istället värmde jag på en matlåda från igår (spagetti med baconsås). Så nu sitter jag här i soffan och käkar i min ensamhet och ska snart slå på ett avsnitt av "det okända". Ni vet ,programmet där medium försöker få bort spöken och onda andar ur helt vanliga bostäder , hus som lägenheter. Tycker det är ett riktigt spännande program !

Mer ska jag vell inte göra idag , jag känner verkligen bara för att ligga raklång på soffan/sängen i princip hela dagen. Har börjat fått riktigt jäkla ont i bäckenet nu , värre än igår . Det "ilar" och "drar" överallt och magen är som en sten.
Såg att mikki skrev att det berodde på att bebisen sjönk ner och att den tröck på nån nerv , tack för kommentaren:)



Nu ska jag fortsätta käka , sen ska jag visa er en sak . Har nämligen flyttat skötbordet till sovrummet istället för vardagsrummet . Mycket smidigare och lite närmare till toaletten (handfatet/duschen/handdukar/babytvål osv).

Duktig thias.

just i detta nu står min älskade thias och diskar & hur gulligt är inte det ?
Snart är han bättre än mig på att diska så ofta som han har gjort det nu på slutet av våran graviditet ;)

Jag älskar dig


bad , men ingen film.

Det blev lite ändrade planer med filmen i badet som jag skrev om tidigare.
Vi badade , men vi skippade filmen eftersom att man inte orkar ligga så länge i badkaret endå. Filmen är ju över två timmar lång ..

Istället tände vi lite doftljus och låg och pratade bebisnamn och bara var..
När vi tröttnat på att bada gick vi upp , lagade mat och gjorde matlådor för hela veckan (åt thias). Det fick bli hemmagjorda köttbullar och spagetti , sen blev det även en låda med pasta och baconsås för variationens skull.

När vi var klara med matlådorna åt vi upp det som blev över , thias åt köttbullar och jag åt baconsåsen... & spagetti förstås. Samtidigt kollade vi på ett par avsnitt utav vintergatan , som vi alderles snart ska lägga oss i sängen och kolla på också . Jag är så himla trött så jag kommer nog att somna på direkten.
Det typ "ilar" och drar i mitt bäckenben , riktigt obehaglig känsla faktiskt ! Någon som vart gravid som kännt samma sak?

Puss och godnatt på er

bada badkar och kika på krigarfilm.

Nu är thias hemma från jobbet (2 timmar övertid är inte dåligt).
Vi håller just nu på att väntar på att badkaret ska bli färdigfyllt så vi kan krypa ner och kolla på en film som vi har på datorn , nån krigarfilm.
Sen blir det till att laga matlådor och även nånting som vi kan förtära ikväll som middag , vad har vi inte bestämt ännu.

Imorgon när thias kommer hem från jobbet ska vi åka och hämta en bil hemma hos pappa för att sedan besiktiga den på onsdag förmiddag. Kommer bli riktigt kul att fixa iordning den med ny klädsel , ny cpspelare, högtalare och allt som ska göras . Dock är det ingen kombi så svea får sitta i baksätet tillsvidare. Ska köpa ett hundskydd som gör att det inte blir nå hår på säterna också , blir bra tillsvidare det!

Nej , nu ska vi hoppa i badet !

Svart till "Maria".

maria om Gravid - vecka 37.:
Hej! fin blogg
jag har en fråga när ringde du till barnmorskan första gången och va sa du?

mvh maria

Svar ; Tack så jättemycket !
Jag minns faktiskt inte riktigt när jag ringde , men jag väntade ett bra tag för att vara riktigt "säker". Tror jag gick på inskrivning vecka 12-13 eller nånting sånt ..

Jag ringde bara och berättade hur det var , att jag var gravid och undrade hur jag skulle gå till väga. Dom är ju jättevana vid att folk ringer så dom var jättetrevliga och jag behövde inte säga speciellt mycket mera än "ja/nej"..


Svar till "Nathalie".

Nathalie om Gravid - vecka 37.:
Jag förstår att det inte bekymrar dig då jag vet att det viktigaste är barnet och att det mår bra så ta inte illa upp nu. Men besvärar det dig inte ens lite att du fått bristningarna mitt på magen? När man blir äldre kanske man inte bryr sig lika mycket men jag skulle nog helst vara utan dom vid så pass ung ålder... :/

Svar; Oj , jag vet knappt vad jag ska svara på det här . Men jag ska försöka ..
Jag kan förstå dig till viss del , men bara till en viss del .

Ska jag vara riktigt ärlig så har jag mycket hellre bristningar mitt på magen än att ha på armar/ben/rumpa/sida av magen osv . Så jag är faktist himla nöjd med att dom faktiskt "bara" sitter mitt på magen.

När det gäller bristningar så är det nånting man faktiskt får räkna med. Dom kanske ser förjävliga ut och kanske inte går bort , men dom finns där av en anledning ,en bra anledning . Om mina inte försvinner så kommer jag nog alltid se på dom och tänka att beisen är värd varenda bristning och så himla mycket mer. SÅ mina bristningar är INGENTING som stör mig men visstfan skulle man vell (som du skriver) vara utan dom om man fick bestämma :)



Bristningar hör till graviditeten !

Gravid - vecka 37.


GRAVID VECKA 37


(36+0)





Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså



Bristningar då ? Jo , sånna har jag fått gått om ..



Nu vill man bara att tiden ska flyga iväg så man får träffa det lilla livet nångång . Endå känns det så overkligt .
Ska jag verkligen bli mamma om mindre än 1 månad ? Frågor som denna snurrar väldigt ofta i mitt huvud. Jag ser fram imot förlossningen jättemycket (vilket kanske låter konstigt). Jag är inge rädd alls och har heller aldrig vart speciellt rädd .. Jag tar det som det kommer.

Hur mår jag då ?
Jo , jag mår faktiskt jättebra för att vara så pass nära som jag är . Dock har jag börjat mått väldigt väldigt illa. Det känns nästan som om jag vore magsjuk , förrutom att jag inte spyr .
Har även gått och blitt himla trött , men det finns det en bra förklaring till. Jag har nämligen gått och fått järnbrist. Så nu gäller det att byta ut osten mot leverpastej för att slppa knapra tabletter ;)

I övrigt så är det vell inte så mycket mer att säga än att både jag och thias längtar väldigt mycket.


Mobilblogg- godmorgon lite sådär i efter...

Mobilblogg- godmorgon lite sådär i efterskott. Ligger fortfarande i sängen och latar mig trots att jag vart vaken ett bra tag .. Har legat och tänkt på allt som Komma skall med barn, bil , ledighet, jobb .. Ett helt nytt liv helt enkelt! Ser fram imot det så himla mycket. Idag går vi in i vecka 37 och har därmed bara 27 dagar kvar till beräknad förlossning, skrivet ett inlägg om det sen:) nu ska jag ut med hunden sen äta lite brunch-vad man nu ska äta?


vilken dum dag.

åh vilken dum dag ..
Vi är riktigt förbannade både jag och thias efter dagens tripp , men det känns endå rätt skönt att vi inte köpte den sista bilen bara för att köpa liksom . Istället väntar vi på rätt bil och rätt tillfälle !

Älskar min fina thias.

Mobilblogg- vi passade på att kika på en...

Mobilblogg- vi passade på att kika på en bil i Arboga när vi endå var i Köping, även den hade en utländsk ägare(otippat?). Till en början verkade allt jättebra förrutom lite rost här o var, men de är ju sånt man får räkna med. Men sen blev han helt konstig och oseriös så vi vände och åkte hem istället-utan en ny bil.. Nu blir de inge mer biltittande idag utan nu väntar vi tills på onsdag då vi ska besiktiga bilen vi fått av pappa (dock ingen kombi) .. Det blev en himla utflykt dethär:) älskar min underbara thias


Mobilblogg- fan fan fan! Jag säger bara e...

Mobilblogg- fan fan fan! Jag säger bara en sak, UTLÄNNINGAR! jag är så jävla less. Vi ringde i morse och sa att vi var påväg till Köping från Gävle , sen säger negerjäveln att bilen är såld när vi ÄR i Köping. Jävla svin!


pigga krabat.

Undra hur en så liten krabat kan vara så pigg helatiden ? Jag syftar förstås på våran kotte i magen ..
Den sover nästan aldrig förrutom ett par timmar på dagen . Sedan är den vaken från 21 på kvällern tills 11-12 dagen därpå . Jag blir helt galen ! Får aldrig sova riktigt sådär djupt som man ibland önskar få göra .
Men imorgon går vi in i vecka 37 , så nu är det tammetusan inte långt kvar & jag tror faktiskt (om jag ska vara riktigt ärlig) att jag kommer att sakna min bebismage ..



Håll utkik efter gravidinlägg imorgon ni som är intresserade :)

Nu ska jag och mitt älskade hjärta åka till valbo med Svea , sedan ska vi ta en tripp till köping och kolla på en bil. Hoppas verkligen att det blir ett köp så att vi kan börja fixa den invändigt och utvändigt för att sedan sätta in bilstolen och göra fint tills bebisen kikar ut till oss .

Blir mobilinlägg under dagen

Köping - ytterligare en biltitt.

Imorgon drar vi till köping på förmiddagen och kikar på ytterligare en bil , förhoppningsvis blir det ett köp denna gång. Håller tummarna för att den är fin !
Åker vell rätt tidigt imorgon så jag slår nog inte på datorn nånting innan dess , så ni får vell veta hur det gick när vi är hemma igen .

Hoppas hoppas hoppas , skulle vara så skönt att ha vårt bilproblem ur världen .

lång historia kort.

Sedan jag vaknade (blev väckt) imorse så har det vart full rulle i princip hela dagen , därav inga inlägg. Om jag ska göra den långa historien kort (vilket jag tänker göra) så låter det ungefär såhär..

Blev väckt , somnade om , blev väckt (utav åhlander) , skjutsade åhlander till jobbet eftersom han var bakis och billös , åkte hem , åt frukost , åkte till skutskär och tittade på en bil , åkte till valbo till thias pappa och visade bilen -inget köp.
Åkte till sandviken och tittade på ytterligare en bil , åkte till valbo och visade den för thias pappa -inget köp.
Åkte hem och hämtade svea , åkte tillbaka till valbo och åt . Åkte hem och lämnade svea , åkte till sommaryran med thias småsystrar.
Mötte upp två vänner på sommaryran , gick en sväng , åkte till Max och köpte mat , åkte hem hit och åt . Kollade på tv , pratade och hade allmänt trevligt och nu sitter jag här HELT SLUT !

Det blev en himla kort historia för det har verkligen vart skitmycket att göra idag kändes det som.



Imorgon fortsätter vårt billetande och det ser ut som att det kanske blir en tripp till KÖPING. Spännande !

Mobilblogg- vad roligt att man blev väckt...

Mobilblogg- vad roligt att man blev väckt klockan 7 imorse av en tant som tillslut kom på att hon hade ringt fel.. Lyckades iallafall somna om efter en stund men nu är ja vaken igen, inte thias därimot. Ska vell gå upp och äta lite frukost, är vrålhungrig:)


Flyter bort.

jag tror minsann att jag flyter bort snart , guuuud vad jag svettas . Endå har jag både balkongdörren och en massa fönster på vid gavel , men inte hjälper det inte.

Att jag knappt har nå kläder på mig gör ju inte saken bättre heller , för snart måste jag klä på mig eftersom att thias snart är hemma och vi måste bege oss ut till valbo och tvätta bilen och allt vad vi ska göra .. Handla ska vi också.
phuuu , kan man inte bara få föda nu på en gång ? :)

kroppen känns bättre.

Tro det eller ej , men idag känns det mycketmycket bättre i kroppen jämfört med igår . Kan bero på att jag låg i sängen och var i princip DÖD fram tills för en timme sedan.

Thias är på konferans (visst låter det vuxet?) i högbo , men han kommer vell hem snart om jag har riktigt tur. Då ska vi troligtvis åka ut till valbo och städa ur mammas bil eftersom att hon kommer hem i helgen . Hon fyller förövrigt år idag också , så grattis på 45 årsdagen.
Sen ska vi även åka och kolla på en bil , om tiden tillåter. Håller alla mina tummar för att den är fin och passar oss !

Nu ska jag kika på Sjukhuset och dricka lite Cola . Puss

Mobilblogg- undra om det är nu min 'jobbi...

Mobilblogg- undra om det är nu min 'jobbiga' del av graviditeten ska börja?! Har nämligen fått skitont överallt bara på en dag sådär.. Hela kroppen ömmar och det känns som jag har mensvärk dygnet runt. Svårt att andas och allt är bara skitjobbigt! (ursäkta alla detaljer)! Hoppas det ger med sig till imorgon annars blir det sängläge dygnet runt.. Längtar så himla mycket efter våran älskade kotte <3


Blivande Farmor 40 år.


Grattis monica / svärmor / blivande farmor på din dag.

Kom precis hem efter att ha vart i valbo och firat monica på hennes 40årsdag. Vi fick jättegod mat och vi åt så vi nästan sprack . Inte nog med det så fick vi mat med oss hem också , så vi kommer nog spricka på riktigt innan vi somnar.

Efter vi hade vart i valbo åkte vi till min syster och tog farväl av henne för två veckor framöver. Imorgon åker nämligen hon och hennes sambo till Malaysia på semester , fuskigt. Så nu håller dom tummarna för att ingen bebis hinner komma innan den 29 augusti , medans jag tycker tvärtom.

Nu är vi iallafall hemma och tar det lugnt . Ska vell äta lite kvällsfika innan vi lägger oss i sängen och kollar på Vintergatan haha . Vi har ju ett par avsnitt kvar att se ..

Puss och godnatt

1 ynka månad.

Tänk , det slog mig just , idag är det bara 1 ynka månad kvar till beräknad förlossning - 1 ynka månad !!
Förhoppningsvis slipper jag vänta längre än så , längre än till den 12 september alltså (beräknad förlossning). Men som det känns just nu så känns det som om jag kommer föda lite tidigare (peppar peppar).
Men går jag över så är vell inte det hela världen heller , bara den kommer ut , frisk och kry.

Jag frågade förövrigt barnmorskan idag vad hon trodde att det skulle bli för någonting , dvs flicka eller pojke. Hon ville först inte säga/gissa med tanke på att hon hade fel i princip varje gång hon hade gissat . Men efter ett tag bad jag henne bara att gissa & hon gissade tillslut på en liten flicka. Så nu är thias yttligare en på sin sida.
Men som jag sagt ett flertal gånger , det spelar ingen som helst roll . Men det är roligt att veta vad andra tror.






Barnmorskebesök.

Kom precis hem från barnmorskan , hade tid klockan 09:15 men fick inte komma in förns 09:30. Tur att jag lagt i parkeringspengar för 1,5 timme..

När jag väl fick komma in så slapp jag först sticket i fingret (pjuh) , jag som är så stickrädd. Sedan fick jag göra allt det där "vanliga" som att mäta magen , lyssna på hjärtljud och barnmorskan kände hur barnet låg osv . Samma kommentar som dom två sista gångerna ;
-"gud vad långt ner den ligger, fixerad och allt..!" Jag blir helt överlycklig av att höra dom orden , det gör mig så himla förväntansfull och positiv, nu är det inte långt kvar.

När den "vanliga" undersökningen var över så fick jag skriva i lite papper angående förlossningen . Fick blandannat skriva mina känslor inför förlossningen , som självklart var positiva. Sedan fick jag skriva i vilken typ av bedövning jag skulle kunna tänka mig - där blev svaret inget (förrutom lustgas).
Men jag är lite skeptisk till att bestämma sånt där i förväg , hur ska man som förstföderska veta i förväg vad man vill ha för bedövning ? Man vet ju inte ens vilken nivå smärtan kommer ligga på eller nånting. Jag sa därför att jag inte ville bestämma nåt i förväg utan ta det som det kommer ..
Jag säger inte att jag inte kommer att ha någon smärtlindring , för det kommer jag säkert . Men min tanke och min känsla säger att jag ska försöka utan bedövning så länge det bara går. Även om jag kanske ligger där i slutändan och har tatt all bedövning man kan tänka sig ..
Jag är så himla trött på människor som säger åt mig att "TA DEN BEDÖVNINGEN , TA ALLT DU KOMMER ÖVER!".
Jag bestämmer själv vad och OM jag vill ta någon smärtlindring.


älskade bebis , kom ut till mamma och pappa nu

mysdag.

Idag har det vart en riktig mysdag ! Jag och min underbara granne har umgåtts hela dagen och ätit mysmat, kollat på unga mödrar och noppat hennes ögonbryn o fixat med hår o lite sånt .

Nu såhär på kvällern fortsätter mysdagen med ett bad med min älskade , sedan är det sova som gäller , för imorgon ska jag till barnmorskan klockan nio .

När thias kommer hem från jobbet ska vi på 40årskalas , tro det eller ej men det är faktiskt svärmor som fyller. Blivande farmor ... Ska bli riktigt trevligt .

Puss och godnatt

KOMIHÅGLAPP.

Jag hatar att inte systemkameran fungerar !! :'(
Måste skriva en komihåglapp att vi ska köpa nytt minneskort , annars lär det inte bli mycket kort på förlossningen inte. Och att fota med telefonen är ju inte att tala om , min kamera är helt värdelös på mobilen .

• minneskort

"tog sats?"

Idag fick man visst inte sova tills fötterna vaknade inte , nej idag blev man väckt av sms från t - inte för att det gjorde nånting direkt ;)
Låg kvar ett bra tag i sängen och vilade innan jag tog sats för att resa mig upp . "tog sats?" tänker ni säkert nu . Och ja, det är så man får göra när man är tjock och otymplig för att komma upp ur sängen på mornarna ..

Just nu sitter jag och äter lite frukost , tekakor och oboy , världsgott ! Har vart ute på en promenad med Lillsvea i skogen, hon är så himla duktig nu . Det är som att hon fattar att jag varken kan gå fort eller orkar dra imot ifall hon börjar dra. Hon går precis brevid mig och stannar jag , så stannar hon . Min fina tjej !



Nu ska jag äta vidare och kolla på barnkanalen !

valbo en vända.

När t kom hem från jobbet tog vi bara en snabb dusch båda två innan vi sedan begav oss ut till valbo och t´s föräldrar. Där fick vi hjälp med att skriva på papperet ang föräldrarpenningen , sen fikade vi även och lite så.

Nu har vi precis kollat klart på avsnitt 9 utav vintergatan och har bestämt oss för att gå och sova , t är skittrött. Imorgon ska han åka och fiska med jobbet och jag ska nog bara vila , har inte så mycket annat att göra bortsett från att städa då ( men sånt har man ju att göra varje dag ).
Har fortfarande SKITont i benet så ingenting är speciellt kul längre..

Sov gott !

Tips - EFX armband.

För ett par veckor sedan köpte jag mig ett EFX armband. Jag skulle aldrig köpt det om jag inte hade provat min systers väns armband på valbobadet (ett "badställe" med inomhus-/utomhuspool som ligger en bit ifrån Gävle ) i vintras.

För er som inte hört talas om detta armband så kan jag kort och gott säga att det är ett magiarmband enligt mig , jag kan inte fatta att det funkar - men det gör det.
Det är bra mot balans,stress,sömnproblem ..ja , allt man kan tänka sig . Ett plastarmband med två magnetplattor för att göra en förklaring lite kortare .



ungefär såhär ser mitt armband ut . Samma model åtminstone ..

Armbandet är vattentätt och "tar aldrig slut" eller hur man ska säga .
Det tappar aldrig sin funktion kanske låter bättre.

Jag provade som sagt det här "skämtet" i vintras då jag var på valbobadet med min syster och en vän till henne (som hade ett armband). Jag vägrade tro att det skulle fungera , så vi gjorde ett test .
Först ställde jag mig på en sån där flytmadrass utan att ha armbandet på mig , jag ramlade förstås innan jag ens hade kommit upp på benen. Jag gjorde samma sak om och om igen men jag ramlade varje gång ..
Sen satte jag på mig armbandet och klättrade återigen upp på madrassen ..& stod kvar !
Jag provade även med armbandet flera gånger och samma sak hände , jag stod kvar ! Utan att ens känna det minsta utav att falla .
Vi provade även några test på marken och även dom fungerade totroligt nog .



Så för er som har lite taskig balans eller bara vill bli av med stress tex så tipsar jag om detta armband .
Prova innan ni köper ett om ni inte tror att det fungerar !

Jag köpte mitt på SEAFUN här i gävle men dom finns också på sportaffärer som teamsportia .

399:-, men lätt värt vartenda öre !

såhär ligger det till.



vissa av mina inlägg verkar inte vilja komma upp på bloggen märkte jag nu . Så ifall ni funderar vart jag har tagit vägen så är det bara inläggen som krånglar..


Helspänn !

Inatt låg jag på helspänn kan jag lova , benet kändes sådär konstigt inatt med och jag var hela tiden rädd för att få sendraget som jag fick natten till igår , men jag klarade mig turligt nog . Fast det kändes som om det skulle komma vilken sekund som helst , vaden är helt öm .. aj aj aj

Jag tog mig iallafall upp ur sängen och gick en promenad runt området med Svea , därefter gick vi in och jag gjorde mig lite frukost . Det fick bli tekakor och bravojuice , kanske hur lyxigt som helst för att vara härhemma. Men ibland får man lyxa till det lite .

Idag hag jag inga som helst planer , men det finns alltid saker att göra härhemma konstigt nog . Som att vika tvätten som hänger på tork inne i badrummet tex , eller dammsuga och diska kanske ? Det är mycket roliga saker så jag vet inte riktigt vad jag ska välja . Eller inte .
Men det måste ju göras så det är vell bara att se glad ut och göra´t , intesant?



På torsdag iallafall är det barnmorskan som gäller, nästnäst sista gången . Dvs jag har 3 besök kvar nu . Jag kan inte fatta att det är så kort tid kvar , det känns så himla overkligt.
Vi diskuterade förresten lite namn igår och jäklar vad arg jag blev , jag måste ha hjärnsläpp. Först kan ett namn låta jättefint och helt i min smak , andra sekunden låter det som ett gubbnamn från 1800-talet , typ. Så jag har ingen aning om vilket namn det kommer bli .

Oflyt !

Dålig oflyt vi har haft det idag !
Jag ska göra den långa historien väldigt kort .

Som dom flesta utav er säkert redan vet så skulle vi ha fått en bil utav min pappa som inte längre användes. Vi blev hur glada som helst och har väntat på att den ska bli lagad i evigheter (känns det som).
Mamma ringde idag och sa att hon kommer hem till helgen och måste ha sin bil på måndag . Fine , tänkte vi eftersom att vi visste att pappas (våran) bil snart var lagad..
Tji fick vi !
Jag ringde pappa och frågade hur det gick med bilen och fick till svar att det gick åt helvete (rent ut sagt). Pappas vanliga bil hade skurit så nu behövde han använda bilen som vi skulle ha fått för att kunna ta sig till jobbet (han bor i skogen , typ ). Grejen var den att bilen vi skulle fått inte heller ville funka , eller funka gjorde den men den lät konstigt i motorn så den behövdes lagas ännumera för att pappa sedan ska kunna använda den .

Så ..nästa vecka är vi billös och thias kommer kanske inte att kunna ta sig till jobbet . Vad kul , eller inte.
jag blir helt nervös,arg och stressad.

MEN INTE NOG MED DET...

När jag (allderles nyss) skulle knäppa lite gravidbilder för att sedan lägga ut här på bloggen så ser jag på systemkameran att det står nånting , kollar lite nogrannare och ser att det står att kortet inte är formaterat ..
Jahapp tänkte jag och gav kameran till thias i hopp om att han skulle kunna fixa till det , men icke. Minneskortet har nu dött och vi kan inte längre knäppa några bilder . Hoppas bara att det är minneskortet det är fel på så att det inte är kameran , för då dör jag !

Varför ska allt skita sig för oss jämt & varför just NU ? räcker det inte med att man har en förlossning att tänka på och allt som hör därtill. Nej men mata på med problem bara , gör det för all del !
Skitgrejer .



Jaja , ni förstår kanske varför jag är arg , om inte .. läs inlägget igen.
Godnatt.

Gravid - vecka 36.


GRAVID VECKA 36


(35+0)





Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.




trött i kroppen.

Efter avslutad tvättid , affärsrunda , matförtäring, matlådegöring & så vidare , så sitter jag nu här i soffan och inväntar thias som håller på att ställa in matlådorna i kylskåpet . Vi ska nämligen kika på vintergatan , ni vet den där som gick som sommarlovsmorgon när man var liten ?! den är ruskigt bra !

Vi får vell se hur många avsnitt vi orkar med innan vi blir helt slut i ögonen . Kanske tar oss ett bad istället efter ett par avsnitt . Jag skulle verkligen behöva det just nu känner jag , jag har så himla ont överallt . I ryggen, benen , höfterna, fötterna .. ja , överallt i princip.
Jag vill bara föda nu , nu nu nu . Men endå går tiden så läskigt fort !

Nu är det vintergatan som gäller , tillbaka ikväll nångång.

"är det inte kramp,så är det sendrag".

När det inte är kramp , så är det sendrag ..
Jag vaknade nämligen inatt och var akut kissnödig , men inte nog med det , jag hade den värsta jäkla sendragen jag någonsin haft , i vaden och i hela benet (kändes det som).
Jag satte mig upp i sängen och försökte förjäves att få bort sendraget , men det gick inte . Istället fick jag tvinga mig själv upp ur sängen för att förhoppningsvis bli av med sendraget då jag ställde mig upp , men det blev bara värre . Så jag fick sitta där på sängen ett jäkla bra tag och "massera" benet tills smärtan försvann , vilket den också gjorde turligt nog. -Men fy satan vad ont det gjorde !

I vanliga fall får jag ju "bara" kramp i benet , men nu var det liksom bådeoch , usch.



Har iallafall vart ute på en prommis med svea , svischat iordning frukost , ätit , glott runt på internet och även insett att jag är väldigt nära förlossningen nu , närmare bestämt 34 dagar (bf). Jag insåg även att det är en ny vecka idag, vecka 36 - det är galet , galet underbart !

Lägger in ett gravidinlägg senare idag , jag måste be thias knäppa kort på magen min , annars blir dom inge bra , det är så svårt att knäppa på sig själv .

veckorna flyger fram!

Kvällspromenaden är avslutad och det är dags att sova . Gud vad fort den här helgen gick , veckan med för den delen. Imorgon börjar T jobba igen och jag ska vara hemma och städa, tvätta och vila.

Imorgon går vi in i vecka 36 förövrigt , så då kommer det vell ett och annat gravidinlägg . Håll utkik vetja! :)

nattinatt

skräckis.

Har precis kirrat en ny skräckis som jag och T ska kolla på ! Funderar också på om jag ska laga nån mat innan , håller verkligen på att hungra ihjäl , men det är så tråkigt att thias aldrig är hungrig nu för tiden. Hatar att behöva äta ensam..

Det är förresten rätt mysigt väder ute , lite sådär ruggigt . Man vill bara krypa upp med dom man älskar i soffan och bara mysa ner sig under ett täcke och se en bra film och dricka läsk , haha .

NU MÅSTE JAG HA MAT ! tjockis

inlåst - då passar man på !

Thias "låste" visst in mig på toaletten .
Eller ja , han skurade i hallen utanför så jag fick inte komma ut därifrån. Så då passade jag på att färga ögonbryn/fransar , och även vaxa mig under armarna . Så nu känner jag mig riktigt fräsch !
Man får inte vara dum eller.


Har förövrigt fått komma ut från toaletten nu så nu sitter jag inne i vardagsrummet istället.



Ska allderles strax gå ut till bilen och hämta våra Ikeakassar med jackor och skor från gamla lägenheten så jag kan sätta på mig joggingskor ifall att vi ska ut och gå. Det är ju inte allt för bekvämt att gå i badtofflor eller gummistövlar om man ska gå en liten längre sträcka haha. Hoppas bara jag får i fötterna i mina joggingar , dom är ju lite svällda och så ibland. Fast det ska nog gå bra !

Puss så länge

tråkiga jag.

Gud vad jag är tråkig känner jag ..
Jag skriver i princip samma tider och nästintill samma saker varenda eviga dag - men det ska det bli ändring på!

Vi vaknade faktiskt tolv(!) idag , tro det eller ej . Det var iförsig riktigt skönt att sova så länge , men man blir rätt seg också. Vi åt lite frukost som jag dukade fram på vardagsrumsbordet där det också stod lite doftljus som jag tände. Älskar att mysa till det såhär på "morgon"kvisten.

Just nu är det städning som gäller , thias har redan tatt sig i kragen och börjat damsuga - utan order :O haha
Nemen han har blivit skitduktig på allt sånt nu när jag börjat fått kramper och smärta i kroppen var och varannan minut. Men jag ska självklart också hjälpa till och städa nu , jag tänkte bara uppdatera lite fort .



Funderar på om man kanske ska ta en lång jäkla promenad
idag så det händer nånting , skulle så himla gärna vilja ha ut våran lilla kotte nu snart .

mysa till det lite.

När vi var på affärn tidigare idag så köpte thias chips med dip , men eftersom att jag är lite utav en chipshatare , (eller åtminstone när det gäller SourcreamChips i kombination med (min) graviditet - kan spy bara av tanken på lukten!) så bestämde jag mig tillslut för att köpa en gurka och en massa morötter .
Så nu har jag skurit upp allting i "pinnar" och blandat iordning en god dip som står inne i kylen i väntan på att tas ut. Tänkte ta fram det efter det att thias sköljt ut sin hårfärg, för då ska vi slå på en film o mysa till det lite.


är så himla glad för att jag har min älskade thias
, han är mitt allt , mitt liv..

Kort(!)hårig!

opppps ! nu är thias verkligen kort(!)hårig . Klöpp han med rakaparaten så nu är det kort - närmare bestämt 1,5 cm. Har även färgat det , så snart ska han hoppa in i duschen och skölja ur det . Kommer bli grymt !


förändring.

Nu ska vi åka ut till valbo och hämta en rakaparat så jag kan fixatill thias hår. Ska även färga det på honom..
Spännande spännande !


meningen med en film utan tal?

Precis när vi skulle till att se på en film så kom vi på att vi lära åka till mammas lägenhet och hämta post och nyckeln som låg utanför dörrn, så vi åkte . Efter vi hade vart där så åkte vi till willys och handlade grönsaker och dip , sen till Mc donalds(!) och köpte mat med oss hem . Trodde aldrig jag skulle kunna äta det igen efter att ha sett filmen "supersize me" , men tji fick jag .

Nu sitter vi hemma i vardagsrummet och har precis käkat opp . Samtidigt sitter vi och försöker förstå meningen med att göra en film där dom i princip bara säger 5 meningar i hela filmen .. Jag pratar om "valhalla rising" , det är alltså den vi sitter och kollar på , men nu stängde vi av den för att den var så kass.

Klockan 5 kommer syster min hit
med deras bil , jag ska nämligen skjutsa henne ut till sandviken där hon sedan ska ta sig vidare ut mot skogen där hon ska partaja natten lång. Sen ska vi svänga förbi i valbo och hämta en rakaparat så jag kan raka bort thias långa (fina) hår. Han är trött på det , men jag tycker att det är fint . Dock är det inte fint när det blir för långt , så det är lika bra att raka bort det så det får växa ut igen . Speciellt med hans jäkla svinto han har därbak.

Nu ska jag nog kila över till grannen som har lånat våran badkarsplopp , tänkte nämligen ta mig ett bad ikväll med lugnande olja och en ansiktsmask :)

ledsamt väder.

Gud vad tråkigt det är att det aldrig kan vara badväder ute nu för tiden , jag som trodde det skulle bli soligt idag så vi kunde åkt och badat - men icke..
istället kommer vi vell att sitta här hemma och glo på film och göra ingenting , som vanligt . Uch , jag avskyr att inte ha någonting att göra.

Men man ska vell inte klaga , snart har man vell häcken full istället med både det ena och det andra.

Vi ska iallafall se en krigarfilm i soffan snart , sen får det nog bli lite städning , för fyfan vad lortigt det är på golven här hemma , man blir typ svart under fötterna om man går barfota en dag.

älskar min underbara thias

Mobilblogg- det blev inte riktigt som vi t...

Mobilblogg- det blev inte riktigt som vi tänkt oss idag, ni vet med film och lugna puckar.. Eller ja, lugnt blev de vell men ingen film. Istället blev vi bjudna hem till thias föräldrar på middag, så vid femsnåret åkte vi dit och fick världsgod mat . Grillad flintastek (om ja inte minns fel,jag är skitdåligt på köttsorter!!) och potatis'vofflor.. Dom ser ut som små vofflor typ, skitgoda. När vi hade ätit så satte vi oss på balkongen tillsammans och pratade bebisnamn o allt därtill, blev en och annan öl för alla utom min del . Jag drack 7up ja;) Nu är vi iallafall hemma och både thias och Svea sover som två stockar. Thias här bredvid mig och Svea nedanför sängen på sin bädd. Svea snarkar, högst.. Antar att det är lika bra att jag också sover, finns inte så mycket annat att göra känns det som. Skriver mer imorgon när jag vaknat, då från datorn:) puss och godnatt


tro på fan.

Eftersom att jag missade att boka tvättid igår under dagen så gjorde jag det i samma veva som jag gick en promenad med svea och tro på fan , det fanns en tid precis nu - så jag tog den !
Så nu ligger en maskin tvätt nere och snurrar och är vell klar om en liten stund. Ena maskinen hade tydligen gått sönder så jag får helt enkelt vänta tills den här maskinen är klar innan jag proppar in den mörka tvätten. Men vad gör vell det när man inte har ett skvatt att göra & tvättiden håller på tills 15?

När T kommer hem ska vi packa bbväskan tillsammans , sen blir det nog bara lugnt hela kvällen (vad vi vet än så länge).

tack för alla tips !

Tack för alla braiga tips på saker att packa ner i BB-väskan , nu har jag lite mera koll iallafall , även om jag inte på långa vägar kommer att bli färdig.
Tänkte börja packa den imorgon när t jobbar, sen fortsätta när han kommer hem med saker som han också kanske vill vara med att bestämma (så som kläder osv).

Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla på PelleSvanslös och skattjakten , sen blir det till att sova och invänta fredag och helg , gud så underbart. Veckorna går så himla himla fort tycker jag , snart är vi framme , som vi längtar.

Jag älskar dig Thias.
Du är mitt allt

nytt golv.

När thias slutade jobbet kom han hem och hämtade mig , sen åkte vi till mammas lägenhet och hämtade lite småsaker som vi hade kvar där (har fortfarande saker kvar..), sen åkte vi ut till valbo till thias föräldrar. Där fikade vi lite och satt och kollade igenom lite prover på olika golv . T ska nämligen fixa nytt golv i deras vardagsrum som just nu står tomt och tyst. Det kommer nog bli skitsnyggt !

Nu har vi precis kommit hem , t står i duschen och jag sitter i soffan med datorn i knäet och en glasspinne i munnen. Jag älskar att bita på glasspinnar efter att man ätit upp glassen , fast godast är endå glassen så nu ska jag nog ta mig en till ..och en till .. och en till..

Ska försöka välja ut lite kläder till kotten också som ska packas ner i BB-väskan , men det är så himla svårt ! Ska även koka napparna och lägga ner lite annat smått o gott som kan vara bra att ha .

Men nu , glass !!!

BB-väskan.

Ja , nu börjar det faktistk bli dags att packa BB-väskan , även om det är ett par veckor kvar . Men vem vet , kanske väljer han eller hon att titta ut lite tidigare & då kan det ju vara skönt att ha väskan packad .
Jag undrar nu vad du/ni hade med er i eran BB-väska när ert barn skulle födas ? Alla tips är välkomna eftersom att det står helt still i mitt huvud ..



blåslagen.

Idag när jag vaknade kände jag mig helt slagen , jag var verkligen trött som om jag hade vart uppe i flera dygn i sträck. Hela kroppen gjorde ont och det kändes som om någon hade slagit mig blå.
-Endå var klockan 11 (?)
Bebisen trycker på och när jag var ute med svea på promenad fick jag verkligen veta att jag lever . Det tröck som bara den neråt och samtidigt sticktes det och var riktigt obehagligt . Endå kan jag inte låta bli att bli överlycklig när någonting sånt händer , då vet man ju att "snart så" !

Nu sitter jag iallafall framför teven och glor på nå skit , för det är ju verkligen bara skit på teve nu för tiden. Ska nog slå på Planet 51 istället eftersom att jag somnade till den igårkväll .
Så får det bli !


kick ass.

Det blev inte så många filmer direkt , vi hann bara kolla på 1 - kick ass - sen så började det så mycket bra på teve , eller ja , wipeout och livet på BB .
Nu har livet på BB precis slutat så nu ska vi ställa in datorn i sovrummet och kika på Planet 51 , en familje/barnfilm. Jag kommer garanterat att somna , jag är helt slut . Känns som jag har tränat flera timmar i sträck fastän jag i princip bara har suttit eller legat ner hela dagen.
Men man får ju inte glömma att jag faktiskt är höggravid(!) nu , HÖGGRAVID? , hör ni hur det låter . Jag tycker jag nyss blev gravid . Det låter helt overkligt i mina öron att jag bara har 39 dagar kvar till beräknad förlossning.
Snart ligger vårat älskade barn på mitt bröst helt nykläckt , jag längtar så jag håller på att spricka . Och jag längtar ju inte direkt mindre utav att kika på alla förlossningsprogram..

Nej , nu får det allt bli en kvällspromenad med Svea innan vi ser filmen/sover.
Imorgon jobbar T igen så då blir det som "vanligt" igen , tråkigt och ensamt. Men snart är det ju helg igen !

Godnatt mina vänner

filmmaraton.

Nu ska jag och T ha filmmaraton i vardagsrummet med duntäcket vårat. Men först ska vi kila till Time och köpa lite godis och nån dricka . Svea får också vara med på ett hörn med lite hundben och sin bädd.

Vet ni någon bra film så får ni mer än gärna hojta till !

Äntligen internet !

äntligen fungerar internet igen !
Så nu kan jag blogga som folk igen . Vi vaknade iallafall rätt sent här hemma , ungefär halv 11 tror jag det var. Men det var himla skönt att sova ut tillsammans med T som är ledig även idag .
Men imorgon blir det andra bullar , då jobbar T och jag blir hemma själv igen (eller svea är ju också hemma).

Har inga planer för idag mer än att åka och köpa nya rakhyvlar , intressant jag vet . Annars blir det nog bara till att sitta inne och glo på film , för det är ju verkligen filmväder idag , hualigen. Men det är endå lite mysigt att sitta inne med tända ljus och ett stort skönt täcke  - håller ni inte med ? fast lite mera sommarvärme skulle ju inte skada.


'
Bebis ligger just nu och sover (som vanligt vid denna tidpunkt). Den verkar vara en riktig nattuggla , för den är i pincip bara vaken på nätterna eller när jag som minst vill att den ska vara vaken och sparka på mina revben. Men inte gnäller jag , snart är ju våran älskade kotte här.


Mobilblogg- ni kanske undrar varför det v...

Mobilblogg- ni kanske undrar varför det vart så dåligt med uppsateringar på sista tiden?! Grejen är iallafall den att vårt internet krånglar. Ska se om det funkar idag, annars får de bli mobil uppdateringar. Fasen vad det regnar då , det bara smattrar mot rutorna.- en typisk filmdag om ni frågar mig;)


film och bad.

..det blev ingen bio för våran del , jag vart alderles för trött för att köra ner på stan och thias tog sig an och drack en öl så han kan ju inte köra.
Istället ska vi kika på en film medans vi tar ett långt varmt bad . Det är så himla mysigt och skönt för kroppen att ligga i det varma vattnet , och en film på det gör ju inte saken värre.

Ska vell gå och tappa upp vattnet alderles snart , sen så måste man ju ställa in ett litet bord i badrummet där datorn kan stå på också , annars lär man ju inte se allt för mycket .

älskar min underbara thias ♥

ett jävla krångel.

Var nere på stan idag , återigen .. Tanken var att vi skulle ta ut föräldrarpenningen 30 dagar i förväg , men eftersom att man tydligen behövde skicka efter blanketten själv hemma för att sedan skriva på den och skicka till försäkringskassan så verkar det inte gå . Behandlingstiden var tydligen 30 dagar så då är ju bebisen i princip redan fött .
Men det är vell lika bäst att skicka efter den där nu på en gång om man ska hinna få nå föräldrarpenning ens när barnet är fött . Annars får man ju vänta ytterligare 30 dagar om vi väntar med att skicka in den tills barnet är här.
-det är ett jävla krångel rent ut sagt .
Tur att vi har en inkomst iallafall , så man inte är jätteberoende utav dom där föräldrarpengarna , för då hade jag blivit riktigt arg.

men det löser vell sig det där med ...
Förstår om ni inte fattar ett jota utav det jag skriver , men hoppa över dethär inlägget isåfall så jag slipper en massa frågor som ja måste förklara mig i haha.



Efter vi hade vart på försäkringskassan så gick vi en sväng på stan , kollade vilka biofilmer som gick ikväll och så , vi vet inte om vi kanske ska se nån ikväll. T är ju ledig imorgon med ..
Annars blir vi vell bara hemma och kanske kollar på nån bra film här eller hos grannarna, det är ju lika mysigt det!

Puss

slappkväll.

Kom precis in från en sista kvällspromenad med svea , vi har vart hos grannarna hela kvällern och svea har vart hemma. Men vi bor ju bara dörr i dörr så vi har ju kunnat gått över lite då och då och kikat till svea .

Vi har kikat på lite filmer , bland annat "super size me" , men vi hann bara se halva för jag och T blev så himla trötta. Såhär länge har vi nog inte vart uppe på hur länge som helst , haha.
Tänkte bara uppdatera lite fort såhär nu innan vi går och sover , så att ni vet att jag lever menar jag ;)

Imorgon har vi ingenting planerat som det ser ut , mer än att kika klart på "super size me" med grannarna då.

Nattinatt

Gravid - vecka 35.


GRAVID VECKA 35


(34+0)





Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.




Vet inte om jag har så mycket att skriva om denna vecka , bara att jag mår jättebra och är jätteförväntansfull inför förlossningen och allt som har med den att göra
- jag är alltså inte ett dugg nervös , som många verkar tro.

Det sticker och svider till titt som tätt "där nere" , en rätt skum känsla faktiskt . Men jag antar att det håller på att vidga sig och göra plats åt lillekotten som så småningom ska komma ut där.

Sover lite halvdåligt men ska endå inte klaga , jag kan ju åtminstone sova.



nytt till kotten.

Efter att jag och T hade vart in på försäkringskassan och pratat med en grintant , gick vi på stan en liten sväng .
Det blev först ett spel till T från Game , sen gick vi in på Lindex där vi köpte två overaller till kotten och underkläder till mig , allt på REAn förstås.

Overallerna va rödmärkta och kostade 17/st (rea) , sedan var det även tag2 betala för 1 , så vi fick två overaller till priset av en , vilket ju är himla billigt och bra .



Dom här två var dom enda som fanns kvar så det fick bli samma strl på båda (80) . Men då har ju kotten nåt att växa i. Sen är det ju inte hela världen om kläderna är lite lång i ärmarna/benen heller,speciellt inte på overaller.


 

Mina underkläder knäppte jag ingen bild på , men dom var iallafall mörkrosa(?). BH med tillhörande trosor. Bådatvå för 59:- , det är ju kalasbilligt. Älskar verkligen att handla när det är sådär mycket rea !

Det är tag2 betalaför1 på typ hela lindex för er som är shoppingsugna.

 



försäkringskassan nästa!

Nu ska jag slänga på mig lite kläder , sen ska jag och T åka ner på stan och gå in på försäkringskassan och ordna det där med föräldrarpenning så det blir gjort nångång .

Därefter är det tvättstuga mellan 3-7 som gäller , viktigt viktigt. Ska nog tvätta lite barnkläder och bebis sängkläder också.

Puss

mobilblogg- godmorgon! Ligger fortfarande...

mobilblogg- godmorgon! Ligger fortfarande i sängen och drar mig, thias ligger o sover som en stock så ja vill inte väcka honom. Han är ledig idag, riktigt skönt. Så då ska vi nog passa på att åka ner på försäkringskassan o skriva på dom där papperen ang föräldrarpenning. Igår var förresten syster min och hennes sambo här och kollade på film. Med oss på kvällern, vi såg "the last song"- en riktigt sorglig men bra film. Dock inte lika bra som jag trott för den va så seg i början. Men nu vaknar min älskade prins så nu ska vi gå upp:) puss


Svar till anonym.

Anonym om det gäller att passa på.:
Vart har du köpt sängöverkastet ? och vad kostar de ?

Svar ; tråkigt med anonyma frågor.
Men överkastet är köpt på Ikea , minns inte riktigt hur mycket vi betalade.

Första blöjorna - check!

Efter att vi vart hos min syster och hennes sambo så åkte vi till willys som ligger rätt nära där dom bor , vi tänkte handla lite småsaker till kylskåpet som juice , yoghurt och sånt - men även blöjor !
Vi tänkte bunkra upp med lite olika blöjor för att sedan se vilka VI tycker är bäst för VÅRT barn , för alla barn är ju olika och därmed kanske inte alltid ex. pampers är bäst.

Vi valde att köpa liberos blöjor (eftersom att dom flesta jag pratat med rekomenderar dom före pampers) , dom allra minsta , dvs 2-4 kg . Vi köpte ett sånt paket så får vi se sen hur dom är. Vi tänkte köpa ett 3-6 kg också , men dom var tydligen slut oturligt nog , men vi får köpa sånna sen på det andra willys uppe på söder ..



För er som inte vet det så var jag en riktig bjässe när jag föddes , dvs 4320 gram för att vara exakt.
Så vi vill inte köpa fler än 1 sånt där paket ifall våran bebis också blir en bjässe..




Gud vad vi längtar efter dig älskling

det gäller att passa på.

Undra om sommarvärmen är tillbaka tro ? det är ju nästan varmt ute ..

Vaknade runt tiotiden och gick upp för att äta frukost , nu sitter vi bara och väntar på att klockan ska bli tolv så att vi kan åka hem till min syster och hennes sambo som kom hem från sin semester igårkväll. Känns som man inte har träffat dom på evigheter & om 12 dagar åker dom utomlands i över två veckor, så det gäller att passa på att träffas.

Jag hoppas dom hinner komma hem innan bebis kommer (29agusti), men det tror jag att dom hinner. Endå hoppas jag att den kommer innan så man slipper vänta så länge.

Nu ska jag klä på mig lite sköna kläder och borsta håret ! Puss

RSS 2.0