Barnmorskebesök.

Kom precis hem från barnmorskan , hade tid klockan 09:15 men fick inte komma in förns 09:30. Tur att jag lagt i parkeringspengar för 1,5 timme..

När jag väl fick komma in så slapp jag först sticket i fingret (pjuh) , jag som är så stickrädd. Sedan fick jag göra allt det där "vanliga" som att mäta magen , lyssna på hjärtljud och barnmorskan kände hur barnet låg osv . Samma kommentar som dom två sista gångerna ;
-"gud vad långt ner den ligger, fixerad och allt..!" Jag blir helt överlycklig av att höra dom orden , det gör mig så himla förväntansfull och positiv, nu är det inte långt kvar.

När den "vanliga" undersökningen var över så fick jag skriva i lite papper angående förlossningen . Fick blandannat skriva mina känslor inför förlossningen , som självklart var positiva. Sedan fick jag skriva i vilken typ av bedövning jag skulle kunna tänka mig - där blev svaret inget (förrutom lustgas).
Men jag är lite skeptisk till att bestämma sånt där i förväg , hur ska man som förstföderska veta i förväg vad man vill ha för bedövning ? Man vet ju inte ens vilken nivå smärtan kommer ligga på eller nånting. Jag sa därför att jag inte ville bestämma nåt i förväg utan ta det som det kommer ..
Jag säger inte att jag inte kommer att ha någon smärtlindring , för det kommer jag säkert . Men min tanke och min känsla säger att jag ska försöka utan bedövning så länge det bara går. Även om jag kanske ligger där i slutändan och har tatt all bedövning man kan tänka sig ..
Jag är så himla trött på människor som säger åt mig att "TA DEN BEDÖVNINGEN , TA ALLT DU KOMMER ÖVER!".
Jag bestämmer själv vad och OM jag vill ta någon smärtlindring.


älskade bebis , kom ut till mamma och pappa nu

Kommentarer
Postat av: Nize

Det bästa jag fick lära mig var att andas! Det var det bästa

jag använde ingeting enbart andning och klarade det galant.

Det är ju förstås individuellt

men ta vara på andninigen som man får lära sig på föräldragruppen den tar dig långt och lita på dig själv :)

2010-08-12 @ 12:47:41
URL: http://nize.blogg.se/mittliv
Postat av: Mikki och Milo

Andningen som Nize skriver är verkligen jätte bra.. =) Fast jag tyg rygg bedövning och akupunktur...

2010-08-12 @ 15:07:52
URL: http://mikkki.blogg.se/
Postat av: Anna

Slappna av när det kommer en värk då gör den inte lika ont.



Duscha är någonting jag verkligen kan rekomendera, tiden går fort och man kan ta värkarna bra när man står i en varm dusch



Jag har fött 3 barn och med två av dem använde jag bara lustgas, med sista som förövrigt föddes med fötterna före använde jag ingenting



Kram Kram Anna

2010-08-12 @ 19:09:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0