Gravid - vecka 35.


GRAVID VECKA 35


(34+0)





Vecka 35

Kroppen:
Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.




Vet inte om jag har så mycket att skriva om denna vecka , bara att jag mår jättebra och är jätteförväntansfull inför förlossningen och allt som har med den att göra
- jag är alltså inte ett dugg nervös , som många verkar tro.

Det sticker och svider till titt som tätt "där nere" , en rätt skum känsla faktiskt . Men jag antar att det håller på att vidga sig och göra plats åt lillekotten som så småningom ska komma ut där.

Sover lite halvdåligt men ska endå inte klaga , jag kan ju åtminstone sova.



Kommentarer
Postat av: Sandrah, Colins mami

Ja det var jätte skönt. De på förlossningen sa att jag var den första de såg som kunde sitta skräddare några minuter efter förlossningen. Men det var ju bara för att jag bara hade bajsat typ. Det är ju exakt så det känns. Men ibland känns det som att jag inte fått barn. Just väntan hemma. Klocka värkar, vattnet går. Åka in. Ja allt sånt. Jag fattade ju ingenting när en tjej frågade mig om när min slempropp gick efter förlossningen. Men det går säkert bra. Det är verkligen roligt med familjesemester. Längtar tills nästa sommar och alla andra då man kan åka till kolmården och allt sånt. Sen har vi ett par utlandssemestrar planerade som också ska bli jätte roligt att uppleva tillsammans med Colin. Kram

2010-08-02 @ 19:12:51
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0