Gravid - vecka 16.


GRAVID VECKA 16

(15+0)






Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.



Magen känns fortfarande inte så överdrivet stor , men den är fortfarande dryg när man duschar.
Känner inte sån stor skillnad från förra veckan men jag hoppas den växer som den ska och att våran lille mår som den ska.
Förövrigt så måste jag sätta gummisnoddar i ett utav mina par jeans  - ops .

På morgonen är magen helt platt för att sedan svälla upp som en ballong på eftermiddagen/kvällern, helskumt. Men det finns vell nån förklaring till det med ? :) Ska låta söt-Lina känna på magen nu i veckan och se om hon kan känna den förbaskade livmodern , för jag kan då inte hitta den .
Kanske har för mycket fett ivägen =D

Puss


Kommentarer
Postat av: Plutten

Din mage är superfin hjärtat:)

2010-03-20 @ 21:58:55
URL: http://tillbakatillnuet.blogg.se/
Postat av: Sandra

Tjoho, det är syns ju hur mycket som helst i skillnad för varje vecka! Härligt att Thias är tillbaka igen, kan du tänka dig hur jag saknar min prins som inte sett honom på 48 dagar? :(

Sköt om er!

2010-03-20 @ 22:07:46
Postat av: Mattisastrid

I found all information to be intriguing and motivational. It was meant for me to find this website without even having any intention of looking for subjects in this area.

2011-06-03 @ 07:29:05
URL: http://mattisastrid.blogll.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0