Välkommen älskling.

Igår kl: 13:43 föddes våran älskade son Pysen. En stor och frisk kille på 3940gram och 51 cm.

Vi är kvar på bb pga att jag opererades direkt efter förlossningen och förlorade nästan 2 liter blod, vilket resulterar i jättelågt blodvärde. Men med lite tur får vi åka hem tillsammans nu ikväll, annars blir det under morgondagen.


Värkstimulerande.

Fick precis Värkstimulerande i hopp om att allt ska sätta igång lite snabbare .
Snart får vi äntligen träffa dig!


Äntligen.

Äntligen är vi inne på förlossningen efter en natt fylld av värkar. Öppen 4 cm och ligger nu och inväntar narkosläkaren.

Återkommer senare..
Det här är så sjukt overkligt!


+3.

BF+3 och fortfarande ingen bebis. Men det kanske var lika bra det, hur skulle jag annars hinna med att köpa nya kläder till pappa thias? Och duscha?.. Skämtosido.. Jag längtar efter dig min skatt!
Till och med Lovis har börjat säga varje morgon när vi myser i soffan:
"bäbis, kom utt! Kom utt!" så klappar hon och pussar på magen om vartannat..


Namn.

Ååååååååh, börjar få ångest över vilket namn vi ska ge kotten. Jag har kommit på en massa söta namn, men det är svårt att hitta något som känns sådär "perfekt" för både mig , thias och tillsammans med namnet Lovis!
Typiskt mig att vara ute i sista sekund med allt.


+2.

BF+2 idag och fortfarande inga tecken på att kotten skulle vilja komma ut.
Är fortfarande dunderförkyld och längtar mer än någonsin efter att få se vårat barn. Endå förstår jag inte att jag ska föda inom ett par dagar, allt är så overkligt! Overkligt och underbart..


Kontroll hos BM.

Var på kontroll hos BM tidigare idag och det visade sig att vikten stannade på detsamma som med Lovis, så även magmåttet. Hjärtljuden låg fortfarande på ca140 och allt annat såg bra ut också.
Så nu har jag verkligen gått på kontroll för sista gången (för denna gång)! Nästa gång jag ska dit så är det Med bebisen utanför magen, vilket känns rätt så overkligt.


Brakfrukost.

Det blev en lång morgon här hemma imorse för min och lovis del eftersom att vi lära skjutsa pappa thias till jobbet. När vi kom hem blev det frukost för lovan och sedan barnprogram i två timmar innan det var dags att åka till dagis. Efter dagis åkte jag och solade innan jag sedan åkte hem och åt en riktig brakfrukost!
Så nu sitter jag här, svettig, tjock och uttråkad och funderar på att slänga mig i ett varmt bad..


+1.

BF+1 och fortfarande ingen bebis. Känner att det är lika bra att skriva det så ni slipper undra :)

Fortfarande känns det som att förlossningen är väldigt långt borta. Men idag ska jag på kontroll igen hos Barnmoskan så då får vi se vad som sägs. Min kropp är väldigt trött just nu!


0.

Dagen "D" är här och ingen bebis så långt ögat kan nå. Det kommer nog ta ett par dagar till tyvärr.


Middag.


Till Lovis.

Ny tröja från geggamoja


Amningslinnen.

Förrutom påslakanen jag berättade om i tidigare inlägg, hittade jag också två amningslinnen från HM för 199;-/2st, så dom åker direkt ner i bb-väskan i väntan på att komma till användning.


Owes.

Idag har jag och thias vart på Owe Jansson och fyndat lite kläder till lovan och tyg som jag sytt gardiner utav. Blev precis klar med gardinerna och dom blev grym, passar perfekt till våra nya kuddar på sängen.
Jag har även hunnit med att göra köpis i min ensamhet medans thias var hemma med Lovis. Därefter tog jag en promenad ensam hem med alla kassar i hopp om att förlossningen skulle sätta igång, men än så länge ligger kotten snällt kvar i mammas mage. Tur att jag har saker att sysselsätta mig med under tiden jag väntar på dig!
Ska blandannat bädda rent i sängen idag (igen) då jag köpte nya mjuka påslakan till oss idag. Denna gång blev det beiga, ni ska få se sen !


Till kotten.

Dom här fina kläderna fick kotten utav moster Malin och Emelie igår när vi var där på middag. Världsfina!


Packar.

I hopp om att du ska titta ut till oss inom en snar framtid (helst NU!!!) har jag nu börjat packa bb-väskan..
Den här gången ska jag inte packa ner för mycket , som jag gjorde sist.
Nej, den här gången är det enbart det allra viktigaste som får följa med.
Bilstolen är även den isatt och redo i bilen, så snälla, kom ut !


1.

1 dag kvar och mina krafter börjar sina. Det är ingen höjdare att vara höggravid och sjuk!


Bebisnappar.

Precis som vi gjorde till Lovis , så har vi köpt sånna här fina bebisnappar till kotten. Dom ligger snällt och väntar i spjälsängen.. Kom ut nu är du snäll! Vi längtar så vi spricker här i stora vida världen!


Svar till anonym.

Tack, det hoppas jag med.
Nej det var inte benen jag vaxade idag , utan ansiktet (under ögonbryn,överläpp och kring hårfästet). :)


Svar till Amanda.

Tusen tack!
Ja jag har en Iphone 4 och är jättenöjd med telefonen i sig och även kameran:)
När det gäller den första frågan så beror det ju lite på vart vi är någonstans när förlossningen startar osv, så vi får se helt enkelt. Men på nåt sätt löser det sig såklart och det ska bli så kul att se hur Lovis reagerar när hon ser sitt syskon för första gången.


2.

2 dagar kvar till beräknat datum och jag är förkyldare än någonsin. Huvudet dunkar , halsen klias och näsan är täppt - precis som det blev innan Lovis skulle födas.
Känns dock som att det är väldigt långt kvar fortfarande, eller åtminstone ett par dagar.
Börjar även tröttna på samtal som enbart går ut på att fråga om jag har fött än! Jag lovar, ni som behöver veta kommer att få veta när bebisen är på gång.

Nu ska jag äta lite frulle och sen vaxa mig lite innan jag tar ett varmt bad med en massa ljus. Puss


Nödvändigheter.

När jag lämnat Lovis på dagis imorse passade jag på att svänga förbi affären för lite nödvändigheter som behövs här hemma inför bebisens ankomst. Småsaker som tandkräm, mer blöjor,hårsnoddar till mig och tvättmedel.
Sen fick även två paket med glass följa med mig hem också . Ett snickers och ett paket marsglass!


Svar till Julia.

Ja, vi bor inom gavlegårdarna:) det är ju poängsystem som dom kör med så det är ju en klar fördel om man har mycket poäng, men det finns också "direkt-lägenheter" där det inte krävs några poäng.


Svar till Emelie.

Tack! Jag använder bara mobilen när jag knäpper kort då jag sålt min systemkamera för ett tag sedan:)


Svar till anonym.

Oj, vilken svår fråga ! Jag vet inte riktigt faktiskt. Jag kan svara för mig iallafall och då måste jag vell säga att inget förhållande jag har haft har känts speciellt seriöst om man jämför med det jag och thias har. Jag har aldrig förr bott med någon jag vart tillsammans med och heller aldrig älskat eller kunnat öppna mig för någon som jag kan med thias..


Storstädning.

Medans Lovis är på dagis så passar jag på att dra en storstädning här hemma. Så nu har jag hunnit med dammsugning och skurning av golv, gjort rent hela badrummet, bäddat alla sängar och tvättat två maskiner tvätt.
Känns som att jag är värd en dusch nu, eller varför inte en vattenavgång? Haha.
Jag är så trött på att vänta nu! Att vänta är nog det tråkigaste jag vet. Men det är vell bara att fortsätta städa och hålla tummarna.


Godnattpuss.

Pappa och Lovis godnattpuss. Ni är så underbart fina och jag älskar er så, min fina familj.


Gravid vecka 40.

(39+0)


Svar till anonym.

Tack, va roligt att du gillar att hänga här.
Ja, vi bor i en trea just nu och den ligger på ca 5200:- i månaden.
Vi har heltidsjobb båda två, jag som personlig assistent och min man på en golvfirma..


Ni är allt..

ni är allt jag någonsin önskat


8.


Tjockis.

Att vara tjock har sina fördelar, även om dom är få!


Våran lunch/efterrätt.


Middag i solen.

Efter att jag hämtat thias på jobbet idag så åkte vi till en pizzeria och satte oss för att äta lite middag tillsammans ute i solen. Jag åt en kebab med bröd som
till min besvikelse inte smakade ett skit, jätte tråkigt.
När vi hade ätit åkte vi hem och fixade oss inför kvällens biobesök.


9.


Inväntar moster.

Såhär gullig var Lovis imorse när hon stod på balkongen och inväntade moster Malin för att åka till dagis. Jag tror att ingen i området missade när Malin väl kom, Lovis blev överlycklig och skrek hej högt , minst tio gånger!


Toastfrukost.

Lyxade till det med lite Toastfrukost i min ensamhet idag.


10.

10 dagar kvar..


Inväntar besök.

Nu har lovan och thias åkt iväg till dagis och jag inväntar Venna som ska komma hit och umgås. Har ingen aning om vad vi ska hitta på , men det ser ju ut att bli riktigt fint väder iallafall.
På bilden har lovan fått på sig sina nya kläder och sitter nöjt och inväntar att få åka till dagis.


Pyttesmått.

Var iväg idag på eftermiddagen med min underbara man för att shoppa lite kläder till våra kottar. Hittade en massa fint på polarn, mest pyttesmått till våran minsta kotte , men också två 'set' med byxa och tröja till Lovis.
Allt till kotten är så smått , jag blir helt tokig av längtan. Tänk att jag snart får hålla om, pussa och lukta på en så liten- våran efterlängtade skatt.
Tänk vilken gåva att du flyttade in i min mage efter allt som hände med ett dött barn och en stor operation, det trodde vi aldrig, varken vi eller läkarna.
Vi är så lyckliga och längtar så efter att få lära känna dig!


Gravid vecka 39.

(38+2)


Första dagen.

Efter första dagen på nya dagiset var det en trött tjej som klev in genom dörren här hemma tillsammans med min syster.
Vi satte oss i soffan och kramades och kollade på barnprogram .. Och vips så somnade hon.
Fina lilla du, vad vore livet utan dig!


Svar till "Amanda".

Ja vi var i Ullared för någon helg sedan och vi hittade massa kul. Om du går tillbaka bland inläggen så finns bilder på det mesta vi köpte där..

När de gäller bröllopsresa så har vi inte bokat ännu, men det lutar åt att vi reser hela familjen såfort bebisen är född. Vart har vi dock inte bestämt ännu.


Min fotbollstjej.

På eftermiddagen var det dags för möte för oss föräldrar på Lovis nya dagis. Det verkar jättebra och imorgon börjar inskolningen! Min underbara syster kommer att vara där med Lovis och jag kunde inte vara mer tacksam än vad jag är just nu! Hon finns verkligen ALLTID för oss och Lovis.

Efter vi hade vart på möte åkte vi och handlade nya blöjor till dagisstarten. Lovis därimot tog en cykeltur med sina fastrar till fotbollsplanen, min lilla fotbollstjej!


Sista besöket.

Idag på dagen var jag på mitt sista barnmorskebesök. Förhoppningsvis iallafall..eller åtminstone sista besöket innan barnet är beräknat. Jag har faktiskt en tid dagen efter kotten är beräknad också, men den vill jag helst slippa gå på faktiskt.

Medans jag var där så lekte Lovis med kattbebisarna hemma hos farmor och farfar sin. Hon är helt galen i dom! Hade vi haft ett hus hade hon fått en egen kissemiss.


Lovis nya byrå.


Storasyster Lovis.

Du kommer bli världens bästa storasyster!


15.

Femton ynka dagar kvar tills våran kotte är beräknad att födas och jag börjar helt ärligt få lite smått panik! Har bara hittat fåniga fem(!) klädesplagg..
Känns som om jag måste ut på jakt efter bebiskläder, helst nyss.
Kanske imorgon.. Eller så får jag sätta mig vid datorn nu och beställa! Så får det nog bli!


Kräftskiva.

Kom precis hem från thias föräldrar där vi har vart på kräftskiva idag. Åt mängder med illaluktande (men vrålgoda!) kräftor och kollade på OS enda tills för en timme sedan. Lovis höll låda hela kvällern och var världens nöjdaste tjej (som vanligt)!
Hon somnade dock som en stock när vi kom hem så imorgon kanske vi får lite sovmorgon om vi har tur..


16.


Väckarklockan.

Blev väckt för en halvtimme sedan utav Lovis i vanlig ordning. Så nu ligger hon och kikar runt på pappas Iphone i väntan på att vi ska gå upp och äta lite frukost.


Lovis tavlor.

ÄNTLIGEN(!) är Lovis fina tavlor på plats i hennes rum. Vi passade på att sätta upp dom idag medans hon var och lekte hos farmor och farfar sin.
Lovis blev överlycklig när hon kom hem och såg tavlorna med alla fina bilder och började genast rabbla upp djuren en efter en. Vissa djur är dock för krångliga än så länge, men det kommer nog.


Marknad.

Är just nu på marknad nere i rockneby. Tänkte gå här en sväng innan vi beger oss hemåt till Gävle igen .. Lovis har åkt karusell och tagit lotter. Själv sitter jag på en bänk och orkar mest ingenting- skit tråkigt! Känner mig så jäkla dålig när jag inte orkar göra nånting, tur att det är över snart :) har gått in i vecka 38 också (i måndags). Har dock haft för dåligt internet för att både skriva och lägga upp bilder.. Men ikväll är vi hemma igen så då blir allt som "vanligt" igen. Lovis börjar nytt dagis nästa vecka pk thias börjar jobba. Själv ska jag bara vänta på att bebisen kommer! Längtar så jag håller på att spricka!


Karlskrona.

Mot amiralitetskyrkan i karlskrona för att kika ( o knäppa kort på..) gyllenskepps dödsvapen. Lovis leker hemma med mormor under tiden


Trollunge!

Älskade trollunge vad lycklig du gör mig!


Mys vid havet.


Småland.

Impulsåkte neråt i landet igår för att hälsa på mamma i Kalmar. Kom fram runt 22:30 och Lovis var världens duktigaste hela resan lång (6timmar). Idag har vi vart på Öland och ätit lunch och åkt ett litet minitåg som Lovis älskade. Nu är vi påväg tillbaka till mamma igen och ska vila lite. Ikväll väntar handbollsmatch på tv!


Vilar i min ensamhet.

Medans pappa åker fyrhjuling med grabbarna i skogen och Lovis myser hos farmor och farfar , passar jag på att vila upp mig efter en tripp på stan med thias tidigare idag. Ligger i soffan och äter popcorn och kikar på handboll i min ensamhet, Sverige-Argentina! Det ser faktiskt väldigt lovande ut och för varje match jag ser så saknar jag bara handbollen mer och mer. Laget, tränarna, matcherna, träningarna..allt! Glöm inte att följa mig på instagram "fridagyllenskepp"..


Brudklänning säljes.

Nu säljer jag min fina underbara Brudklänning. Känner att jag hellre vill att någon annan bär den på sin stora dag än att den hänger nere i källaren år ut och år in.. Vid intresse eller frågor så skriv gärna en kommentar med kontaktuppgifter(visas självklart inte)så kontaktar jag dig. 5 000:-


Instagram.

Efter ett önskemål från jessicas sida har jag nu skaffat mig instagram. Så vill ni så kan ni ju följa mig där också. Antar att jag kommer vara lite mer aktiv där. "fridagyllenskepp" heter jag där! Puss


Skit app!

Som vanligt så krånglar den här skit appen för mig, därav det konstiga inlägget nedan.. Alla bilder kom iallafall med.


Sängen står redo.

Nu är sängen helt redo för din ankomst Kotteliten. Dina kläder ligger ihopvikta, blöjpåsen hänger proppfull med nr 1 blöjor i på kanten av din säng och även din första mjuka filt hänger längst kanten på sängen. Vi längtar så det gör ont efter dig! Vem du än är så är du en utav de två finaste vi gjort.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a239606ee12f30000af.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a279606ee3399000001.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a31e087c3442d000001.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a319606ee1c1f00006e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a32e087c3418e00000a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a50ddf2b339860000b6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a50ddf2b339860000b6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a50ddf2b339860000b6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a50ddf2b339860000b6.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a52ddf2b35c0c000001.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a52ddf2b35c0c000001.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a52ddf2b35c0c000001.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a52ddf2b35c0c000001.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a56ddf2b3418a000074.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a56ddf2b3418a000074.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a56ddf2b3418a000074.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/300539/images/2012/pic_501a5a56ddf2b3418a000074.jpg" class="image">


Bm besök.

Besöket hos barnmorskan gick tokbra och Lovis var jätte duktig och pratade helatiden med "dotorn"(doktorn) eller barnmorskan som hon egentligen är. Hon var jätteintresserad av provtagningarna och att lyssna på sitt lillasyskons hjärta, så det var jätte mysigt! Har redan gått upp otroliga 14kg!! Med Lovis gick jag bara upp 9kg på HELA graviditeten. Magmåttet låg på 32 och hjärtat på 140. Alla andra värden såg även dom toppen ut, så det känns bra. Nu återstår bara ett enda besök innan beräknad förlossning! Jippiiiii!


Godnatt!

Godnatt allesammans. Imorgon ringer klockan vid 08 så jag hinner med jobbmöte och ett besök hos barnmorskan.. Spännande att se hur mycket man växt och gått upp i vikt.


Mysse.

Lovis fick förresten en ny mössa idag från lundmyr. Även en hink,spade och ett par flipflops. Världens stoltaste blev hon när hon fick prova allting! Älskar att köpa nya saker till henne , hon visar verkligen hur glad hon blir när det är någonting hon tycker om och har fått vart med och valt själv. Fina underbara Lovis!


Plocka potatis.

Svängde förbi Lovis farmor och farfar idag på förmiddagen för att plocka lite potatis på åkern. Lovis plockade för fullt men blev mest imponerad över dom små "bebis potatisarna" som man kunde leka med..


RSS 2.0