love it.

Nu ska jag ta in täcket från balkongen som har hängt där hela dagen , snacka om häärligt att sova i nybäddad och vädrat - mmmm , love it !

När jag har bäddat klart så ska vi nog bara kika på shutter island och sedan sova , för imorn måste vi upp tidigt. Tillochmed jag , eftersom att jag ska skjutsa hjärtat till jobbet.

Nattinatt

underbart!

Nu har thias äntligen kommit hem och all tvätt är äntligen uppburet från tvättstugan . Duntäcket och alla sängkläder hänger ute på balkongen i friska luften på tork och resten är torrt. Snart ska jag bädda rent och kika igenom garderoben om det finns några spännande sommarkläder man kan ta med sig till swedenrock.. Vi åker ju på lördag redan.. Underbart!


morgondagen blir fullspäckad.

Jag hade helt glömt bort att jag faktiskt kommer ha fullt upp imorgon , iallafall på förmiddagen . Först måste jag skjutsa thias till jobbet till 7 , sen ska jag hem och äta frukost för att sedan åka till tandläkaren i andersberg och fixa min bettskena. När jag kommer hem från tandläkaren hinner jag nog inte mer än att bara komma hem innan en tjej kommer hit och ska få sin hårförlängning isatt . Så det tar vell nån timme :)
Hon skulle komma vid 10tiden , så jag är vell klar lagomt tills solen tittar fram och bli varm , så då tänkte jag lägga mig ute på gräset om det är riktigt skönt .

Känns skönt med lite extrapengar nu när sommaren närmar sig , så kanske man kan unna sig ett sommarplagg eller två . Jag måste försöka hitta nåt bekvämt som jag kan ha hela sommaren utan att växa ur det .



alla bilderna är på ellinor eriksson & hennes förlängningar jag gjort

vårat familjeåk.

Här har ni våran pärla som vi ska köpa utav T´s farbror !
Volvo V70 -98 (tror jag det var)

Perfekt utrymme i bakluckan så både kottens vagn och sveas bur får plats där .
- kan inte bli bättre !
..plus att den är skiiiitskön att köra !

Gravid - vecka 26.


GRAVID VECKA 26

(25+0)






Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.





" - jag sprääääängs ! "
, ungefär så känner jag just nu haha . Magen är stenhård och man ser tydligt när lillkotten vrider och vänder på sig där inne.
Jag känner mig fortfarande som världens lyckligaste och har verkligen ingen jobbig graviditet , jag lever precis som vanligt förrutom att det blir svårare och svårare att böja sig osv . Men det får man räkna med.

Inga bristningar än så länge ..(peppar peppar). Men skulle de komma sånna så är det ju värt varenda bristning enligt mig . Skulle dock vara underbart att slippa ..

Det onda i senorna som håller upp livmodern börjar även släppa , så det känns helt underbart . Dom har vell vänjt sig och töjts ut tillräckligt nu för att det ska sluta göra ont .

Nätterna är rätt jobbiga dock , har jättesvårt att sova för kotten sparkar och vrider sig så mycket . Därför är det skönt att slippa ha några tider att passa . Men imorgon ska jag upp strax innan åtta så då kommer jag nog vara rätt sliten , men det får jag ta igen sen . Jag måste ju till tandläkaren och slipa till min bettskena så jag kan ha den nu när det börjar kosta att gå till tandis.

Längtar efter våran älskade kotte.


Tvättdag.

En riktig jäkla tvättdag är vad det blir idag . Först trodde jag den var igår , men sen fick jag reda på att den var idag istället så vi slapp tvätta på en helg.

Iallafall , tvättiden börjar klockan två och håller på till halv sex & det kan verkligen behövas denna gång , för nu ska jag nämligen tvätta för typ HELA Juni då mamma hyr ut lägenheten över hela juni så vi måste bo nån annanstans . Så idag så ska jag tvätta ALL tvätt , ALLT som vi ska ha med oss till swedenrock , ALLA sängkläder (så vi är redo att flytta om vi skulle hitta nån lägenhet i början på juli) .. ja , det blir mycket tvätt helt enkelt . Synd bara att tvättedlet håller på att ta slut så i värsta fall måste jag vänta tills thias kommer hem så han får köpa me sig tvättmedel på hemvägen .

Nu ska jag iallafall ta nåt att äta innan allt tvättande börjar ..

sommarstuga i hedesunda.

När vi vaknat i "morse" så gjorde vi oss klara så fort vi kunde och gick sedan ut till bilen i hopp om att hitta på nånting att göra . När vi hade suttit där i ett bra tag så kom thias på att vi kunde åka till deras sommarstuga i hedesunda och fika och låta svea bada osv ..
Så vi sprang upp och hämtade svea , köpte matsäck på willys , tankade på statoil , hämtade stugnycklar i andersberg och åkte sedan ut till hedesunda . Väl framme så gick solen i moln , men lika glad var svea endå som fick bada i den härliga bäcken som låg på andra sidan vägen mot för stugan. Hon badade tills hon blev helt slut !
När svea hade fått badat ett tag så gick vi tillbaka till stugan och började fika lite , men då började det helt plötsligt regna , så vi blev tvugna att gå in och sitta där och fika . Men det var ju lika mysigt det . Vi spelade lite spel och så innan vi sedan beslöt oss för att åka hemåt igen .

På hemvägen stannade vi på köpis och köpte blommor som vi sedan åkte förbi hos thias mamma med . Sen hämtade vi även en bilbarnstol och en vagn som vi fått utav deras grannar (tack så jättejättemycket). Det var helt perfekt , speciellt bilbarnstolen som bebisen kan ha när den växt ur den vi har nu ! :)

Efter valbo åkte vi hem till min syster och grillade korv ute på gården med några från min släkt, bland annat mormor. Vi spelade även kubb och boul (stavning?) , som jag självklart vann ;)

Nu är vi precis hemkomna och ska strax sova eftersom att thias ska jobba imorgon. Vi glömde förresten kameran i bilen så bilder får helt enkelt komma imorgon ..



Älskar min underbara thias ♥

besviken frajs!

Känner för att förgylla hela min kropp med nya tatueringar , dels för att det vore spännande och jag har så mycket idéer , men allra främst för att jag inte vill vara "identisk" med nånannan som jag just nu verkar vara . '
Det finns nämligen en människa som gjort en "exakt" lika tatuering som mig på magen . På samma sida , näst intill samma stil och på samma plats. Hon har också sitt för- och andranamn , så nu känns det fan inte kul längre.

- Tur att jag ska fortsätta på min den tatueringen efter graviditeten och göra den unik på nytt !! :)


Lära bara skriva det , besviken frajs
Skulle helst vilja lägga ut en bild så att ni fick jämföra och skratta lite , men då skulle jag bara bli iriterad varje gång jag såg inlägget haha

pigg som en nötkärna.

Thias ligger fortfarande och sover och jag är så pigg så jag håller på att hoppar ur brallorna , så jag funderar på att klä på mig och kanske provalite av mitt nya smink och sedan ta och gå ut för att känna om det är varmt ute . Det ser iallafall jätteskönt ut ..

Jag kan inte fatta att det snart är juni ..& jag har inte badat ute än !!! skamligt . Annars brukar jag alltid bada senast på sista april . Fast då hade vell bebisen fått en hjärtattack eller nåt , så jag får skylla på det . Eller på det dåliga vädret helt enkelt .
Ska iallafall bada på den underbara "stranden" på swedenrock har jag bestämt , där är det nästan aldrig nå folk fastän det ligger precis vid området, folk vet nog inte ens att det finns en strand där.



Nej , nu ska jag sätta lite fart här . Kanske ska överraska thias med frukost på sängen. Mm kanske det kanske.

nattugglor.

Här hemma är vi fortfarande vakna, malin (thias syster) väntar nämligen på skjuts :)
Jag är så trött så jag håller på att somna i soffan , men vad gör vell det ? Ska ta mig en riiiiktig sovmorgon imorgon innan jag kliver upp och äter frukost med min underbara thias.

Nattinatt

händelserik dag.

har verkligen gjort en massa saker idag , känns det som iallafall ..
Det började ju som sagt med att vi klädde på oss och gjorde oss klara för att sedan åka och kolla på när thias lillasyster var med i GD gif. Väl där så blev det skitkallt och thias pappa frös så mycket så att vi lära skjutsa hem honom . Så vi tog hans föräldrars bil och skjutsade hem honom medans "våran" bil fick stå kvar på gunde hägg stadion. Vi släppte av honom hemma och åkte sedan tillbaka till gävle och bytte till våran bil . Sen åkte vi hem och hämta våran fina svea som var hemma , innan vi sedan släppte ut henne en sväng i skogen så hon fick springa av sig .

När hon hade sprungit av sig så åkte vi ut till ikea och kollade lite , även inne på köpis där jag hittade lite smått och gott , bland annat lite smink och en ny bikini.

Efter köpis så åkte vi hem till thias föräldrar igen där vi åt pizza , kebabpizza . Sen följde thias lillasyster med oss hem och nu är vi alla hemma här . Jag och hans syster har klippt varandras hår , noppat ögonbryn och även vaxat - Så nu är vi som två nya människor .
Vi kollade nyss på Göta Kanal 3 också , fan var den var kass alltså ! Se den inte..



Imorgon har vi ingenting planerat utan det blir nog bara en mysdag innan thias arbetsvecka sätter igång igen. Själv har jag bara tvättstuga , hårisättning och tandläkaren bokat dom närmsta dagarna . Sen på lördag åker vi ju på swedenrock . Längtar dit så ja håller på att spricka !!!

..nu blev inlägget lite långt och jobbigt kände jag .
Det är nog dags att runda av här även om jag hade kunnat skriva hur långt som helst . Men jag får helt enkelt återkomma imorgon och hoppas på att jag har lika stor lust att skriva då som nu .

Nattinatt

Gd Gif.

Nu sticker vi iväg på Gdgif , sen får vi se vart vi hamnar..
Kanske tar en tripp nån annan stans :)

idag känns det rätt att säga..

"Godmorgon". Ja, idag känns det faktiskt rätt att säga godmorgon för en gångs skull.
Vi ställde klockan idag iochmed att vi ska åka och kolla på Gdgif , nån tävling i olika friidrottsgrenar som småttingar på lågstadiet deltar i . Vet inte riktigt hur man förklarar det , men ni som bor i gävle vet säkert vad jag pratar om.

Iallafall , thias lillasyster ska vara med på det idag , så vi tänkte åka dit och kika en stund . Mer har vi faktiskt inte planerat idag. Kanske att jag ska färga thias hår , fast det hinner vi ju med imorgon också om inte annat.

Nu ska jag plocka fram lite frukost , ostfrallor med ost och smör med lite juice till - lät inte så illa va ?
Köpte nybakta frallor igår på citygross , 10st/15:- , helt okej pris tycker jag .

Svar till "Ella".

Ella om grym fängelsefilm.:
Vare The Shawshank Redemption kanske? Den är awesome.

svar; Nej , det var faktiskt nån annana :) men därimot såg vi den där igår & som du säger , den var SKITBRA!

Svar till en idiot.

Anonym om näst intill bilägare.:
en fråga vilken månad är du i nu? du kan ju inte ha kommit så långt eller hur ? så varför köpa massa dyra grejer om du inte vet hur barnet kommer att må?vad som helst kan ju börja hända...

Svar; först och främst ! vilket idiotisk jävla kommentar !
jag har ca 3 månader kvar utav min graviditet och har all rätt i världen att köpa barnsaker .
Mitt/vårat barn mår bra och har även stor chans att överleva om den skulle födas idag , så jag förstår inte vad du tänker med .
Saker kan vell hända enda fram tills vecka 40 , så ska folk ge fan i att köpa saker innan vecka 40 då tycker du ? Nej fyfan vilken idiotisk kommentar !

näst intill bilägare.

..det blir en fängelsefilm istället. Kände för att se nån mer spännande än götakanal 3.
Får se om jag skriver nå mer idag , annars får ni vell sova så gott.

Fick förresten en förfrågan om isättning av hår idag , så på måndag ska jag förlänga håret på en tjej.
Härligt med lite extrapengar, det sitter aldrig fel.

Glömde bort att skriva tidigare att vi faktiskt "köpt" en bil idag , eller ja , vi har bestämt oss för att köpa thias farbrors bil . Vi har dock inte betalat den än, men vi är i princip bilägare nu i allafall eftersom att vi kommer betala av den varje månad . BRA VA?
Så nu har man fästman,hund,barn(snart),Volvo V70 & snart lägenhet. Känns väldigt SVENSSON.
Nemen faktiskt , det känns riktigt bra med en fin och rymlig familjebil. Vi kommer ju att behöva allt utrymme vi kan komma över iochmed att vi både kommer behöva få plats med barnvagn och hund i bakluckan , så då känns den här bilen hur bra som helst , näst intill perfekt . Plus att den är superskön att köra !

vi hann med mera !

Vi var även in på icamaxi , fast det var nu på kvällern . Innan dess så har vi hunnit med en massa , som att hälsa på thias föräldrar ,vart i sandviken och hälsat på thias chef & även ätit ett happymeal på donken.

På icamaxi köpte vi lite frukost och två drpepper , sen köpte jag ett värmeskydd till håret och även en deo.





Nu tänkte jag ta och bre en macka för att sedan slå mig ner bredvid min älskade thias och kika på göta kanal 3 :)

nytt till kotten.

Idag har vi handlat lite nytt till kotten på barnens hus , det blev ett bärsele , 2 dregglisar och 2 nappar. Sedan fick jag även ett gravidsmycke utav thias med hjärtan på som plingar och gör bebisen lugn både under och efter graviditeten. Tanken är att det halsbandet ska hänga i vagnen sen när kotten är född..

Ergonomiskt Bärsele "babybjörn" vit , 1399 :- (perfekt för att slippa ryggont)

Nappar "lundmyr of sweden" , 89:-
Dregglisar "pippi" , 50:-/2st


Bola gravidsmycke , 199:-





barnenshus.

Nu kommer thias snart och hämtar mig så ska vi åka till barnenshus , valbo och sedan till sandviken . Tanken är att vi ska kolla om vårat bärsele som vi vill ha finns kvar i den färgen vi vill ha , på barnenshus. Har kollat på det sedan vi fick reda på att vi väntade barn , så nu håller vi verkligen tummarna för att det finns kvar =D

Slänger vell upp en bild eller två när vi är hemma igen :)

happy frajs.

frågade mamma vart hon hade köpt vaxet och fick då till svar att hon hade fått det och att jag kunde ta det om jag vela. Hon tyckte nämligen att det gjorde skitont haha (känsliga rackare). Så nu väntade jag med att duscha, så kan jag vaxa benen och hela kroppen ikväll när jag har lite mera tid , så kan man duscha efteråt . Snacka om att man kommer att känna sig fräsch !

Sen ringde thias och berättade en bra grej också , men den håller jag hemlig så länge .
Det känns verkligen superbra nu med allting , jag som trodde vi skulle bli fast här i all evighet. Hade aldrig trott att allt skulle förändras på en enda dag ..

Är så glad för vad jag har och det jag och thias snart har tillsammans.
Har alltid drömt om en trogen pojkvän som aldrig släpper taget om en , hund , bil , hus & barn . Jag har redan 2½ sak utav dom 5 sakerna & snart alltihop , så jag är verkligen lycklig.



"HETT" TIPS !

ETT "HETT" TIPS
Jag provade just ett vax som egentligen är mammas , grejen var den att jag ville ta bort hår från överläppen då det ser hemskt roligt ut när man sminkar sig , det blir liksom som om man har muchtach.
Iallafall så var det ett vax som man värmer i en burk & fasen vad bra det funkade . Alla mina hårstrån försvann på direkten , så idag funderar jag på att åka och köpa ett sånt vax så jag kan vaxa allt som behövs inför sommaren så man slipper raka sig hela tiden..


Hela kittet kostar enbart 99:- , vilket jag tycker att det lätt är värt.
Inte bara för att det är superbra , utan också för att alla remsor som man får med är återanvändbara (!). Så den räcker superlänge.

Produktbeskrivning

Veet Warm Wax är till för den erfarne hemma-vaxaren. Det ger ett långvarigt resultat med silkeslen hud i upp till fyra veckor. Du slipper också allt kladd eftersom Veet Warm Wax är sockerbaserad vilket gör att alla vaxrester enkelt kan sköljas av med vatten. Värms upp i ett vattenbad eller i mikrovågsugn. Kan användas på ben, armar, i armhålan, bikinilinjen samt i ansiktet.



vanlig dag.

Har vart ute på en promenad med svea och sedan bara glott på lite gamla avsnitt av unga mödrar . Nu därimot tänkte jag ta och dammsuga lite fort för att sedan hoppa in i duschen och göra mig lite fräsch till thias kommer hem. För när han kommer hem ska vi troligtvis ut till sandviken som jag fattade det , hälsa på hans chef och så . Men vi får se hur det blir med det ..
Annars ska vi nog bara åka och handla lite hundmat och annat så vi kan laga nån god middag ikväll.

längtar som en tok efter min underbara thias.

"trött-period"?

Jag måste ha kommit in i en riktigt "trött-period" , för jag sover nästan oavbrutet på nätterna och kan även somna av och till redan på dagen. Antar att det kanske behövs också eftersom att kroppen blir helt slut av att konka runt på magen som dessutom trycker på senorna som livmodern "hänger" i .
Har börjat fått riktigt ont där när jag reser mig och även när jag går längre sträckor , så jag fasar verkligen över hur det kommer att bli sen!(?) Jag måste helt enkelt börja träna på nåt sätt så att kroppen orkar med min mage som bara växer på "längden" och inte på bredden , snacka om framtung .

Iallafall , nu sitter jag och kikar på teve och ska snart promenera med Svea så hon får sin förmiddagspromenad. Funderar på att gå genom kollonierna även om det gör lite ont .

Vid fyra kommer vell thias hem också , så då ska vi nog åka och handla lite så vi har nånting vi kan laga iordning till middag idag , för det är ju trots allt fredag.

grym fängelsefilm.

Vi har kanske sett världens bästa film ! fyfan va bra den var ..
Vet inte riktigt va den heter då den hette nånting hemskt långt , men kan kolla o skriva imorgon för er som är intresserade . Det var iallafall en fängelsefilm !

Nu ska vi krypa ner och sova , för imorgon vankas det en hel dag ensam eftersom att thias jobbar , men sen blir det FREDAGSMYYYYS

Nattinatt

tur att man har nära till affärn.

Fick i panik ta bilen till willys medans thias duschade .
Grejen var den att vi kom underfun med att vi inte hade nå toapapper kvar , inte heller tandkräm eller tvål . Så det kändes inte så fräscht att sätta sig o kissa utan att varken torka sig eller använda tvål haha . Så det fick bli en tur till willys . Skrapade ihop lite mynt och kom hem med det som behövdes ..
-tur att man har närma till affärn iallafall !

Nu ska vi kolla på en fängelsefilm och mysa ner oss under vårat duntäcke i soffan .

våran kväll.

äääntligen har vi fått lite mat i magen här hemma och det är så skönt att thias är hemma efter en lång dags jobb.
Han tyckte vi skulle ta en myskväll idag med en massa filmer , pussar och kramar - och det tackar man ju inte direkt nej till . Jag älskar sånna kvällar , våra speciella kvällar.

Det slog mig nyss att klockan redan(!) är halv åtta , fy vad kvällarna går fort , snart är det ju nästan dags att sova. Men jag känner för en lång promenad innan jag somnar , har så himlans ont i kroppen . Det ultimala vore ju om man hade badkar så man kunde ta ett långt bad efter man hade promenerat, men det får bli i nästa lägenhet , våran egna. Vi har faktiskt krav på att vi ska ha badkar i våran kommande lägenhet som vi ska flytta till innan bebisen kommer , för då kan vi bada tillsammans allihopa och samtidigt kolla på film . Så gjorde jag jämt när jag bodde i andersberg..

Nåväl , nu ska jag kika på halvåtta hos mig tror jag. Sen ska vi ha våran myskväll med en massa braiga filmer !

sorgligt.

Har vart ute på en promenad med svea och sen har jag bara suttit och glott på unga mödrar . Har tillochmed börjat kolla från säsong ett bara för att jag ska ha nånting att fördriva tiden med , det är sorgligt . Verkligen sorgligt !

Thias kommer iallafall hem vilken minut som helst , så då ska vi vell ta och laga lite mat och så . Känns verkligen konstigt nu när han inte är hemma om dagarna . Men endå ganska mysigt att få gå och längta efter honom som jag gör. För då uppskattar man verkligen varandra mer och mer för varje dag som går ..


barnmorskan.

Klockan 10 mötte jag min älskade thias utanför barnmorskemottagningen , vi hade tid 10:15.
Tillsammans gick vi in och satte oss och väntade på våran tur , vi läste lite tidningar under tiden. När det väl var våran tur fick jag ställa mig på vågen - som visade att jag gått upp 4 kilo. Det börjar gå undan när det gäller vikten , bara dom sista kilorna har jag gått upp dom närmsta veckorna , men det är ju ett gott tecken.
Jag höll mig inom kurvan och allt såg bra ut med blodvärden osv ..
Fick ta stick i fingret också , som jag avskyr . Men hon vet att jag hatar det så det brukar gå smärtfritt och bra när hon gör det .

Sedan mätte barnmorskan magen , eller ja .. livmodern rättare sagt . Den höll ett mått på 22 cm vilket var helt normalt. Sedan fick vi äntligen lyssna på hjärtat & guuud så underbart det var . Jag höll nästan på att börja gråta. Det slog omkring 130-140 slag / minute , vilket enligt vissa sidor ska innebära att det är en pojke . Men jag tänker inte dra några slutsatser kring ett hjärtljud. Det blir vad det blir :) och lika glad blir jag för vilket.

Känns iallafall helt underbart allting..

en kväll i stigslund.

Efter en hel eftermiddag/kväll i stigslund hos min syster och hennes sambo , är vi nu hemma ..
Anledligen till att vi åkte dit var för att thias skulle hjälpa dom med att schystera (stavning?) en bänkskiva som var sne , så det gjorde han .
Medans han och min systers sambo fixade med de där så åkte jag och syster för att handla mat på frans gatukök, det blev chickenbits för oss som åkte och hamburgare för dom som stannade hemma . Vi tog givetvis hem maten och åt tillsammans innan dom skulle fortsätta med bänkskivan..

Imorgon är det barnmorskan som gäller , ska bli riktigt mysigt . Hoppas på att få lyssna på hjärtat denna gång !
Thias ska självklart också vara med , så det känns superbra. Vill att han alltid ska vara med , det känns bäst så. Han själv skulle bli tokig om han missade ett möte , haha.

Men nu ska jag kika på unga mödrar , det kommer ut två nya avsnitt varje dag så det är helt super nu när det aldrig går nånting bra på teven som man kan kika på.


Nattinatt

fågelsvärm.

Sitter och väntar på att thias ska komma hem samtidigt som jag smågluttar lite på teven , som i vanlig ordning inte visar nånting bra alls ..
Börjar kännas lite bättre med illamåendet så jag funderar på om man ska ta och äta någonting så att man får i sig nå idag. Känner mig inte alls hungrig men man måste ju äta ..

Kotten härjar i magen som vanligt , vettesjutton vad som har tagit till den . Känns verkligen som att jag har en hel svärm med fåglar i magen , ni vet när dom precis flyger i väg och flaxar sådär jättefort (?).
- så känns det iallafall ..Hela magen skakar.



Thias kommer vell hem om en timme eller nåt , så jag får vell passa på att ta en promenad med svea under tiden.

avböjd fotografering.

Godagens .
Idag var det ju både tänkt och planerat att jag skulle mött tanja för att tillsammans med henne promenera till boulongen och bli fotad utav henne.
Dock behövde jag avböja detta då jag sovit jättedåligt och vaknade vid sju av att jag mådde sjukt illa ..

Det är så himla typiskt , jag har inte mått illa på heela min graviditet & just idag när man hade planerat nånting så ska man gå och bli illamående och näst intill känna sig sjuk (!?). Men men , det kommer vell flera tillfällen.



Jag åt iallafall en toast i hopp om att illamåendet skulle försvinna , men icke ..
Men när jag drack en flaska vatten så kändes det lite bättre iallafall.

Nu ligger jag i sängen med datorn i knäet och kollar på "sjukhuset" på 8an , mamma kom även hem nu , men hon ska åka till kalmar strax. Thias kommer vell hem vid fyratiden han , så det är ju inte så långt kvar . Saknar han som sjuttsingen .

nattinatt.

Thias ska ju som sagt upp och jobba imorgon, så nu börjar det bli dags att krypa ner och sova .
Jag därimot , ska ta en promenad ner till boulongen med Tanja för att fota . Vi ska ta lite gravidfoton och lite så , ska bli riktigt mysigt . Hoppas på finväder !

Nattinatt


firar.

Nu sitter thias och mamma och dricker vin för att fira att thias fått jobb. Själv sitter jag brevid och kollar på , för det fanns varken läsk , juice eller saft hemma haha.

Vi funderar på vad vi ska hitta på , vill inte bara sitta hemma . Men det ser ut som att vi kommer att göra det endå, för klockan är ju faktiskt nio.



Bebis verkar glad , den ränner runt i magen som aldrig förr .
Kanske känner den på sig att vi är glada !


två veckor utan boende.

Eftersom att mamma ska hyra ut lägenheten under hela Juni så kommer jag och thias behöva bo nånannanstans när vi kommer hem från swedenrock och två veckor framåt , vart har vi inte bestämt oss för ännu.
Han kommer ju att jobba så det är vell mest jag och svea som behöver nånstans att vara .. Jävla krångel !

Kanske dags att börja fundera på vart man ska ta vägen ..


tacka vet jag mina nära och kära..

Det är kul att spekulera hur folk betér sig , som med nyfikenhet tillexempel.
Vissa som inte hört av sig på år och dar kan plötsligt dimpa in i mitt liv - enbart för att få reda på saker och ting . Inte för att (som man i vanliga fall) fråga hur man mår eller så , utan enbart av nyfikenhet ang ditten och datten.
Sånt får mig att småle , även om det inte gör mig direkt arg , så kan man ju börja fundera och spekulera ..

Sedan jag blev gravid har folk (som enligt mig är folk jag inte "känner") hört av sig och börjat beté sig som om vi vore bästa vänner och som om dom vore nån som hörde av sig varje kväll . Det är så förjävligt sorgligt att man faktiskt ska behöva gå och bli gravid för att man ska få en sån enkel fråga som ; "hur mår du ?"

Nej , tacka vet jag mina nära och kära som faktiskt bryr sig "på riktigt"

.. och för er som jag fått förfrågan om vad det är för besked vi gått och väntat på idag så är det angående jobb (för thias del) . Han har nämligen fått heltidsjobb från och med imorgon och vi kan därmed planera en flytt som vi så länge oroat oss för .
Man vill ju inte gärna bo hos sina egna föräldrar när man har fått barn .
Tack gode gud för att det löser sig och grattis till min underbara som gjort allt för att få det här jobbet.♥

sista föräldrarträffen.

Nu är den sista föräldrarträffen avklarad , så nu återstår vell bara ..att vänta . Vänta och vänta på våran älskade kotte. Känns som att det är evigheter kvar , men endå har tiden & går tiden väldigt fort.
Jag tror fortfarande inte att jag fattar att jag ska bli mamma ..

Frågade iallafall min barnmorska vad min smärta i magen längst ner kunde bero på och vad man kunde göra åt den , men det visade sig att det troligtvis var nån nerv som töjs ut iochmed att min livmoder växer. Det skulle troligtvis gå över inom ett par veckor..
Så nu behöver man inte oroa sig över det .

Nu ska jag kika på nyaste avsnittet av ungamödrar och käka makaroner, samtidigt som jag håller min ena tumme blå .

hos systeryster.

Goddagens ! hann tyvärr inte skriva någonting i morse som ni säkerligen märkt. Anledningen var att jag gick ner på staden för att möta min syster när jag hade vaknat och gjort mig färdig.
Vi gick på staden en sväng och thias åkte iväg och byggde nånting hos sina föräldrar..

Nu sitter jag hemma hos min syster och hennes sambo , vi lyssnar på när hennes sambo spelar gitarr och sjunger , värsta mys.

Snart kommer thias och hämtar mig så ska vi på föräldrarträff , sista gången för våran del eftersom att vi är borta nästa gång (när vi skulle vart på förlossningen på sjukhuset). men vad gör vell det ? vi är ju på swedenrock då och har supermysigt (förhoppningsvis).

Håller tummen lite extra hårt idag .

Puss


avgörande besked.

När klockan började närma sig nio tog vi oss ner till nynäsplanen för att kika på mammas fotbollsmatch som dom vann . Träffade även på min syster som ja satt och prata med under tiden vi kikade på fotbollen .

Tyvärr spelar dom ju bara 2x15 minuter så matchen varade ju inte så länge som man kanske hade önskat , men dom vann ju och det är ju huvudsaken.

Nu är vi iallafall hemma och har precis sett klart en jättehemsk dokumentär om två tioåringar som blev bortrövade och våldtagna utav en pedofil för en massa år sedan . Kan inte förstå hur man kan vara så hemsk  !
Iallafall så är den slut nu , så vi ska nog gå och sova nu för imorgon väntar en dag med ett spännande och ett avgörande besked för våran framtid - håller alla mina tummar.

Nattinatt

Gravid - vecka 25.


GRAVID VECKA 25


(24+0)






Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.






Har börjat fått skitont på högra sidan , längst ner , vet inte vad det heter . Ska ta upp det med barnmorskan imorgon för det gör verkligen svinont när jag suttit för länge och sedan reser mig upp .
Annars är det inga problem , mår verkligen toppen och ser fram imot både förlossningen och tiden efteråt . Ska bli så himla spännande allting - ett helt nytt liv liksom .
Märks att det börjar bli trångt i livmodern , speciellt när kotten försöker vända sig haha. Man känner först att det går jättetrögt för kotten att komma runt , sen "tjoff" så har den vändt sig .

älskade , älskade du



allmänt tråkigt.

Efter en promenad i kolloniområdet , lite käk , lite chill ute på gräset och lite tvtittande , sitter vi nu rakt upp och ned och har inte en susning om vad vi ska göra ..
Solen har precis försvunnit och allt känns bara allmänt tråkigt.

Har plattat håret och gjort det dugligt utifall man kommer på att man ska göra nåt , i värsta fall är det ju skönt att ha det plattat och fint endå, även fast man inte ska göra nånting .

Mamma har match kl nio nere på nynäs , så funderar på om vi ska ta oss ner dit tills dess , kan ju behöva komma ut och fundera lite på allt som händer och sker här i livet .



Så länge kommer jag nog bara sitta här och skriva , men även läsa , en massa tomma ord ..

promenad?

Nu har jag tagit den efterlängtade duschen , dock inte börjat fippla med det andra än , men jag ska vell ta tag i det så småningom , mina ögonbryn är verkligen inte snygga ...

Funderar på om vi kanske ska ta oss en promenad innan , det ser så varmt och skönt ut ute . Svea är dock lite hängig men hostan har i stort sett försvunnit , så det känns jättebra . Hon har fått vila nu under tiden hon vart hostig, så hon längtar nog att få släppas lös ute i skogen .

Nej , nu drar ja på mig mjukiskläder och går ut i solen med mina allra bästa !

"bara" till halv elva.

Idag sov jag inte lika länge som jag brukar göra nu såhär på sista tiden , nej , idag sov jag "bara" till typ halv elva.
Nu sitter jag i köket och har precis smällt i mig två stycken toast med tomat och ost på , dom var hemskt välkomna i min mage må jag säga - det kanske tillochmed var därför jag vaknade ? näst efter att jag höll på att kissa på mig.

Jag älskar iallafall måndagar , för det innebär ju ny vecka , så idag kommer det ett inlägg om det ..
Men först ska jag ta tag i lite andra saker , så som en långdusch , ögonbrynsnoppning/färgning och även en lååång inpackning i håret så att det blir lite fräscht efter alla produkter jag haft i dom senaste dagarna.

Hej så länge

nattinatt.

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka sova , imorgon väntar en ny dag där det förhoppningsvis inte regnar .
Regnar det så får det bli en riktig filmdag , har en massa filmer på datorn som jag inte sett .

Nattinatt

Idun min fina.



Längesedan jag träffade skruttkusin nu :(

pojk-/flicktest.

Bär jag en pojke eller flicka ?
Har gjort några test för kuls skull , för att se vad det visar sig vara för krabat som befinner sig i min mage
Här är resultaten:

Resultat
(gjorde 3 olika test)

pojke ♂ = 2
flicka ♀= 1



Vad tror du att jag väntar ?
pojke eller flicka ?








hockeydag.

Har suttit och kikat på hockey hela dagen känns det som , eller ja , först sveriges bronsmatch (som dom vann) och nu Vm-finalen mellan rysslans-tjeckien som jag nog tror att ryssland vinner.
Har även sovit lite middag emellan matcherna , jag somnade bums på soffan efter att bronsmatchen var slut .

Lillkotten därimot vill inte sova , utan ligger hellre och bökar runt och slår kullebyttor i min mage så fort jag lägger mig ner för att vila .. - som nu tillexempel , man ser verkligen på magen när h*n snurrar runt och håller på.
Älskade lilla kotten
Imorgon kommer förresten ett nytt gravid inlägg , för då går vi nämligen in i vecka 25.



Nu ska jag fortsätta kika på hockeyfinalen som snart blåses igång på 6an

proppmätt.

uäääck , vad mätta vi blev ! Scones är verkligen mäktigt ..

Och nu kom mamma och hennes vän hem också , dom har börjat laga mat , så snart måste man äta igen haha. Köttfärslimpa och potatis tror jag att det blir.

Nu blev jag supersugen på lite drpepper , ska nog ta bilen och brassa till citygross o kolla om dom har.

scones.


Nu ligger sconesen och gräddas i ugnen så medans ska jag passa på att göra lite "egen" oboy , ni vet sån där man kokar (?) och även duka fram lite mysigt.







Här har ni receptet som jag använde mig utav idag
:

Klassiska scones

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


goddagens !

Godmorgon , skulle jag nästan vilja säga , men klockan är visst 13.. så det får bli goddagens .
Sov jättelänge idag , vi vaknade båda utav att thias mobil ringde vid 12-12.30 tiden , så vi är verkligen utvilade..
Tråkigt bara att man vaknar upp och ser det här pissvädret , känns som om man lika gärna hade kunnat sovit bort hela dagen.

Jag är jättehungrig och funderar därför på att ställa mig och baka scones eftersom vi inte hade nå mackor hemma , så det får bli hembakt.

svar till anonym.

Anonym om Ellinors balfrisyr.:
Alltså du borde verkligen fundera på att bli frisör!

svar: åh ,tack :)
Jag har alltid velat bli / vill fortfarande bli frisör och skulle även sökt det som förstahandsval om jag hade haft betygen i nian , men tyvärr hade jag inte det.

fråga olle dokumentär.

Både jag och thias har gått och vart värsta deppiga sedan sverige förlorade tidigare idag , men nu är vi glada igen och har gjort oss en varsin smoothie som vi smuttar på nu medans vi kikar på fråga olle dokumentär..
Mamma och hennes vän skulle visst sova borta inatt , hos min systers tjejs mammas stuga (ja , ni hör ju själv va krångligt det lät ) , men där ska dom sova iallafall .

Hoppas på finväder imorgon så jag och min älskade thias kan lägga oss ute på gräsmattan och sola , precis som idag. Älskar dig hjärtat .

nej , nu ska jag fortsätta dricka min goooooda smoothie. Nattinatt

-skit också !


Förbannade jävla skit ..
Nu får man börja hålla tummarna för en bronsmedalj istället
Fan vad bitter´t

straffar !!!!!



HEJA SVERIGE !!!!!!

Ellinors balfrisyr.



Sådär fick ellies balfrisyr bli :)
Ser fram imot att se bilder från hennes outfit också , värsta fint med klänning och en makeup !



..längtar tills den dagen jag och T gifter oss så jag också får klä upp mig med klänning och en massa annat ! :)

härliga sommarvärme!

På förmiddagen innan ellie kom hit för att få sin frisyr kirrad inför balen så la jag och thias oss ute på gräsmattan , det vara verkligen riktig sommarvärme och det stekte verkligen på kroppen . Jag låg i bara bikini , så himla underbart.






Thihi , va pluttinutti magen ser ut när jag ligger..

kennelhosta.

Cecilia åkte precis hem efter att ha vart här sedan i eftermiddags .
Vi har inte gjort så mycket mer än att glo på tv , åkt och handlat ingredienser till tacos som vi sedan åt , spelat kubb och vart ner i källaren och letat fram mina gummistövlar som vi tillslut hittade .

Cecilia i våran källare i hopp om att hitta stövlar

-Har haft en helmysig dag !

Fick förresten lite publik när vi spelade kubb , så alla tappade fokus och började asgarva såfort man skulle kasta . Hon var så dålig på att spela att hon "väntade på någon" och inte kollade på oss . Hon stod med mobilen som om hon skrev sms och sen nästan jublade hon när man fick ner en pinne eller två haha .
Men roligt hade vi ..



Svea var också med på ett hörn

Håller tummarna för att cecilia kommer tillbaka hit även imorgonkväll .


Svea har förresten gått och fått kennelhosta , vilket innebär typ "rethosta" fast för hundar . Men som tur är så ska det tydligen gå över utav sig själv . En bekant till mamma , hennes hundar hade också fått det , så det är nog utav dom svea har blitt smittade eftersom att dom träffades för ett par dagar sedan.
Nåväl , över går det iallafall . Men tills dess får hon vila och bli ompysslad !


dötid.

På förmiddagen kom cecilia hit och umgicks , sedan åkte hon för att fira sin storebror , då började våran tvättid. Så nu ligger tvätten i maskinerna och jag sitter och glor på teve i väntan på att hämta upp allt..

Thias har en vän här på besök och snart kommer även cecilia tillbaka hit för at umgås , då blir det till att kika film och mysa med lite gott såsom chips och godis. Sen ska vi också kanske spela lite kubb ute på gården..

Nu tycker jag cecilia kan komma , känner mig lite ensam här i vardagsrummet .

Godmorgon!

Godmorgon ! vilket tråååkigt väder vi har idag , jag som hade hoppats på sol och värme så man kunde ligga ute på gräsmattan och sola .

Har tvättid mellan 14-17.30 så det blir vell ett par maskiner då & snart skulle cissi kika förbi en stund , så det är nog dags för mig att klä på mig nu om jag ska hinna möta henne vid bussen.

Cecilia <3

Fick ett sms nu på kvällern från en vän som ville träffas , så jag åkte och hämtade upp henne utanför scandic.
Vi begav oss till statoil och köpte glass och bara pratade , det kändes riktigt bra att äntligen få träffa henne igen. Hon bor nämligen borta i åre , så jag saknar henne här hemma i gävle. Förr umgicks vi dagligen (dock ett par år sedan) , men när hon flyttade för att studera på annan ort så gled vi isär ..

Ser fram imot att du ska vara hemma i gävle i sommar så vi kan umgås ofta ofta ofta :)


tripp med Ellie.

när klockan började närma sig fyra kom Ellie förbi och hämtade mig och thias , sedan åkte vi ner på stan och köpte ett par "bal-handskar" till henne och kollade på lite klänningar - jag blev kär i en brun skitfin aftonklänning . Den ska jag ha på lillkottens dop nästa sommar!! =D

Thias satt kvar i bilen och väntade och när vi kom tillbaka igen så gick han runt på stan och kollade medans jag och ellie åkte till owejansson , ikea , lidl osv .
Tack för en underbar dag :) ♥

Nu är jag hemma igen och har precis slått ner rumpen i soffan och ska kolla på unga mödrar , har kommit upp lite fler avsnitt idag som jag inte sett .
Bebis bökar förresten runt i magen som attans nu när jag sitter ner , ibland känns det som om jag ska kräkas lustigt nog..


sliten.


Sliten efter ett par timmar i solen med tjockmagen ..
Det börjar bli riktigt jobbigt att böja sig nu med magen , det ömmar och blir jobbigt .
men som mamma säger , " äh , du har ju fyra månader kvar .." - så jag ska inte gnälla ! För värre blir det.
Älskar min tjockismage endå, för att inte tala om lillkotten som befinner sig däri .


Nu ska jag snart fara ut till owejansson med en vän, sedan ska jag hem och pussa på thias och kanske njuta av kvällssolen ute på balkongen med lite mat och dricka.

- ut i solen med er !!

Nu har jag dragit på mig ett par baggieshorts och ska snart bege mig ut i solen med thias , vi tänkte ligga neranför på gräsmattan bara och sola lite . Det är grymt varmt ute ! över 20 grader..


Senare idag
ska jag kanske följa med en vän till owes som ska köpa lite hårnålar osv .

Tjingeling så länge

svar till "linnea".

Linnéa om brynäs.:
Hur gör du för att få färgen på ditt löshår och riktiga hår så lika? Jag har försökt att få det så men lyckas inge vidare så tänkte hur du gör :)

Svar: Oj , bra fråga..
Men denhär gången iallafall så hade jag blondt hår när jag beställde mitt bruna hår , för jag ville bli brunett. Så jag beställde en ljusbrun färg som jag tyckte såg bra ut , sen när jag fått hem håret så köpte jag 3 hårfärger i kastanjefärg i en mataffär och färgade sedan löshåret med en utav dom tre färgerna ..
När det var klart så färgade jag mitt egna hår och sköljde sedan ur det när färgen var i princip lika färg som förlängningen. Sen satte min pojkväns lillasyster i håret och igår färgade jag utväxten för att slippa den ljusare färgen i hårbotten som hade blivit & resultatet verkade bli riktigt lyckat .
så.. det var vell i princip så jag gjorde denhär gången .

Hoppas du lyckas "få till det" med håret :)

brynäs.

Efter en helmysig kväll på brynäs med yatzyspel , pizza , cola och fint sällskap är vi nu hemma igen . Svea deckade direkt när vi kom hem därifrån eftersom att vi promenerade , hon va helt slut efter att ha gått i våran raska takt hela vägen hem ;)

Vi åt som sagt pizza och spelade en massa yatzy med thias farbror enda fram tills tolvtiden innan vi begav oss hem , så nu är man lagomt slut.

Det blir nog till att sova nu faktiskt , imorgon väntar en lååååång välbehövlig sovmorgon .
Nattinatt

utvilad.

Har suttit och kikat på unga mödrar hela dagen idag känns det som , hade visst missat typ 5-6 avsnitt.
Har även färgat håret, duschat och vilat , så nu känner jag mig hel och ren. Håret ser jättebra ut än så länge, men jag ska blåsa färdigt det snart och se hur det verkligen ser ut .
När jag gjort det så tänkte jag och thias ta en promenad upp på brynäs för att hälsa på hans farbror och ge honom en logga till hans företag som thias har gjort idag.

Nåväl , skriver vell mer när jag kommer hem igen.

färga håret.

Nu ska jag färga min utväxt en sväng (enbart utväxten alltså) - för er som trodde nå annat :) ..
mitt hår har börjat växa skitsnabbt sen jag blev gravid , riktigt kusligt , men också lite smådrygt .. Fast som tur är så är ju färgen jag använder inte dyrare än 29:- , så det kan man ju kosta på sig.

Ska även ta en låååång, varm och skön dusch under tiden färgen verkar. Sen ska jag och thias ta en låång promenad med svea , även fast vädret inte är det roligaste.



snart åker vi.

Goddagens ! sitter fortfarande i "pjamas" jag , inlindad i duntäcket här i soffan i vardagsrummet . Mysigt va ?
Sitter vid datorn och kikar runt lite och kollar även på barnkanalen.

Kom just och tänka på att "- fan snart åker vi ! ". Ja , till Swedenrock ni vet ..
Vi kommer att åka ner till kalmar till mammas karl samtidigt som henne för att spara bensinpengar och tågpengar,lika bra att göra så ju . Så vi åker vell den 5 juni eller nåt till kalmar med bil , sen så åker vi ner till festivalen den 7e kanske för att hinna ställa upp husvagn och matvagnen osv. Sen åker nog mamma och hennes karl tillbaka till kalmar och sover , men jag och thias sover nog kvar på festivalen i husvagnen fram tills det börjar. Man kan ju lika gärna hänga där som i kalmar..
Så det ska bli riktigt mysigt , ser verkligen fram imot årets festival . Hoppas bara att vädret blir bättre , för jag kommer då bara ha sommarkläder med mig =D

Den 30 maj ska jag bli fotograferad också , utav Matilda Hammar. Så tills dess måste jag ha hunnit färga mitt hår så att det ser lite bättre ut , sen ska jag även leta på min vita långa skjorta som hon tyckte att jag skulle fotograferas i. Ska bli riktigt spännande att se hur resultatet blir . Blir dom fina så ska jag sätta in dom i ett fotoalbum där jag kommer att samla bilder från graviditeten, ultraljudsbilder och bebisens första år.

jaja , nu ska jag ta och färga mitt hår och även duscha och noppa ögonbrynen, är så jäkla less på att känna mig som en slashas.

efter maten.

när jag och T hade ätit så tog vi en promenad lite här och var , vi stannade blandannat på söderskolan och gungade på nån snurrgunga , haha.
När vi kom hem igen så var mamma , min syster och hennes tjej där . Dom hade vart och hämtat en annan soffa till vardagsrummet , så nu står den på plats .

Snart ska jag och t lägga oss och kika klart på skräckisen som vi inte hann se klart igår , den verkar riktigt bra faktiskt.

Imorgon blir jag bara hemma som det ser ut , t ska åka iväg och hjälpa till med nå badrum över dagen så jag och sveafisen blir ensamma ,tråkigt men sant . Blir det fint väder kommer jag nog att bosätta mig ute på balkongen , i annat fall blir det vell till att sitta inne och glo på film.
Håller tummarna för finväder !

jobbiga promenad!

Nu är vi hemma från dagens äventyr som i stort sett bara gått ut på att GÅ (känns det som).
Mina fötter är svällda som ballonger och har fått prickar efter strumporna som är prickiga. Mina ben ömmar och jag känner mig helt jäkla färdig - men endå så duktig .


Det började med att vi tröck i oss lite frukost lite snabbt här hemma , sen gick vi till andersberg , vilket inte var en allt för lätt match för mig som iofs inte ska klaga på det lilla jag gått upp . Men det var grymt mycket jobbigare än vad jag trodde det skulle vara , jag brukar aldrig tycka det är jobbigt att gå , men idag ...... shit.
Kan ju ha lite med värmen att göra också , men endå.

Väl framme i andersberg , efter några pauser i promenerandet , fick jag äntligen komma in i rummet där jag skulle göra min tandläkarundersökning som jag gör typ .. vart tredje år.
Allting såg jättebra ut och tandläkaren (som förövrigt också var gravid, fast med bf 25 sep) tyckte att jag hade oerhört liten och fin mage för att vara så långt gången som jag är . Det kändes skönt i hjärtat att höra det när jag själv tycker jag blir fulare och fulare för varje vecka som går haha.
Men som sagt , allting såg bra ut..

Efter tandläkartiden insåg vi att det skulle bli för tight att hinna om vi skulle promenera till barnmorskan , speciellt i min takt . Så vi ringde till mamma som fick komma och hämta oss vid konsum i andersberg för att sedan släppa av oss vid barnmorskan.

Föräldrargruppen var jätteintressan och fikat var jättegott , synd bara att det bara är 1 gång kvar för min och thias del , för den sista gången kommer vi att vara på swedenrock oturligt nog. Då som vi skulle besöka förlossningen uppe på sjukhuset :(
Men men , det blir nog bra endå.



Det blev en hel del text de där fast jag bara tänkte skriva ett par rader ..
Nu är vi iallafall hemma och ska snart äta nånting , sen ska thias åka ut till valbo och jag ska vila mina ben.

Todelo

tandläkare/föräldrargrupp.

Nu ska jag och thias promenera till a-berg för att besöka tandläkaren , sedan ska vi gå till södertull och gå på föräldrargrupp, trevligt trevligt.

Har precis tryckt en tallrik fil och faktiskt lite läsk också (schyyy), hoppas inte tandläkarn märker av det.
Tror inte ja har nå hål faktiskt , har aldrig haft det så varför skulle jag ha det denna gång?! Men det kommer vell lagomt till nästa år när man måste betala(!!!!) för att gå till tandläkarn..

jaja , nu ska vi ut i solen ! tjingeling.

svar till "sara".

Sara om anteckning för eget minne.:
Varifrån beställer du ditt löshår? Och sätter du i löshår, isf vad tar du för det? :)

Svar : Jag beställer mitt hår från rapunzel.se , tycker dom har helt fantastiskt hår som håller jättelänge (om man sköter det).
Ja , jag sätter i hår , brukar ta nåra hundra.. Skriv en kommentar eller maila mig på [email protected] om du är intresserad eller har några frågor.

anteckning för eget minne.



"komihåg"
under morgondagen.

Tandläkaren ( ta med bettskenan ) kl 14:00
• Föräldrargrupp kl 15:30



vår-ruset.

Har precis vart och lämnat av mamma vid vårrusets "start" , så nu ska hon strax börja jogga ( eller så går dom , ja vet inte jag).
Jag och thias därimot , är för lata för att vara med . Eller ja , thias får ju inte vara med och jag vill inte vara med :) Kan springa eller promenera endå ja , utan nån nummerlapp . Då slipper man känna sig så dålig också, haha.

Därimot skulle lite korv med bröd inte sitta helt fel , typ ute på gården eller nåt . Vi måste ju inviga våran lilla picknickgrill som vi köpte häromveckan. Dock har vi typ ingenting hemma så det får vell bli en annan dag..


svar till "Amanda".

amanda om Max.:
är det ditt barn?
eller ska du få ditt första i september? :D

Svar : Nej , det är inte mitt barn , utan min kompis barn :)
Precis , jag får mitt första i september :)

Max.



Busfröt idag när vi satt ute på gården !

Gravid - vecka 24.


GRAVID VECKA 24


(23+0)





Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.



Än så länge ääääälskar jag att vara gravid, magen är så mysig och bebisen min sparkar så himla mycket.  Det är ett riktigt litet busfrö som ligger därinne.
Sover gör jag hur bra som helst , bortsett från att jag går på toa X antal gånger per natt , men det får man ju räkna med. Därimot blir duschdagarna värre och värre för varje gång & att dra på sig skorna är också en match för sig , men sätter jag mig på golvet så går det helt okej.


jag och maxen.

Jag och maxen har legat ute på gräsmattan här utanför på en filt hela förmiddagen , sen kom även venna också . Vi satt och pratade och så fram tills dess att solen gick i moln och det blev "kallt", för då gick jag in och började laga mat . Nu står maten på spisen och jag är verkligen vrålhungrig !

Känner mig så jävla lycklig när det för en gångs skull är fint väder !

svar till "mimmi".

Mimmi om försäkringskassan:
Vilken fin design! :) Har du gjort den själv?

Svar : tack :) nja , thias fick göra den åt mig . Jag kan ingenting om photoshop ;)

svar till "mimmi".

Mimmi om försäkringskassan:
Vilken fin design! :) Har du gjort den själv?

Svar : tack :) nja , thias fick göra den åt mig . Jag kan ingenting om photoshop ;)

försäkringskassan

Har precis vart nere på stan och lämnat in mitt mödraskapsintyg & även ringt tandläkarn och ändrat tid . Tro på fan att jag hade sån tur att det fanns tid en timme tidigare , samma dag !! Värsta bra .
Nu är jag och max hemma hos oss och kikar på barnkanalen . Vi har vart ute och lekt i lekparken utanför , men sen blev maxen så tröttis så då gick vi in .

Snart ska vi äta lite fil med flingor , sen går vi nog ut i finvädret igen :)

Godmorgon!

Här tog man ingen sovmorgon inte , utan här vaknade både jag och thias strax innan sjutiden och var skitpigga haha. Dock har thias åkt iväg och jobbat lite och kommer vell inte hem förns i eftermiddag ..

Vi har hunnit med att vika lite tvätt , diska och även plockat lite här hemma , men än återstår en rejäl dammsugning efter sveas allt hår som ligger överallt.

Ikväll ska mamma springa vårruset så det blir vell kanske till att promenixa ner och kika på det, kan vara skönt att få komma ut lite nu när det ser så skönt ut ute. Fast innan dess ska jag barnvakta max en stund , vi ska också promenera en sväng.

Men nu , nu ska jag dricka lite cola och kolla på barnkanalen !

heja sverige!

Kikade just klart på hockeyn på teve , riktigt bra match utav sverige - go go go ! Kvartsfinal nästa..

Snart ska vi krypa ner i sängen och kolla på en skräckfilm och imorgon ska vi vara barnvakt åt maxen medans venna tränar , vi ska ta en promenad ner till försäkringskassan och lämna in mitt "graviditetsintyg" som jag egentligen skulle ha gjort för ett bra tag sedan ..
• Ska även försöka komma ihåg att ringa tandläkarn och boka om min tid !

På tisdag vankas förresten föräldrargrupp för min och thias del , ska bli riktigt roligt att träffa på andra gravida. Hoppas inte alla är 40+ , som det var på hälsosamtalet.

Puss och godnatt

Beck-levande begravd.

Woohooooo , fyfan vad bra filmen var & Gunvald är en sån jävla stjärna ! - love it !
Den är lätt värd att se , nästan så att jag skulle kunna gå på bio på den för att få ut den maximala effekten. Den va verkligen grym.

Innan biopremiären.

Nu har vi börjat med maten som blir chickenbits och ugnsbakad potatis med tzatsiki - ovanligt va?
Till maten ska vi se en film här i vardagsrummet bestående utav "beck-levande begravd".  Har hört att den tydligen ska vara bra , så den fick det bli =)
Den har inte biopremiär förns i Juni , så det ska bli riktigt spännande att hinna se den före dom flesta andra. Jag som älskar beck och wallander har stora förhoppningar om just denna - som kommer att bli den sista beck filmen , någonsin.

Todelo

svar till "sara".

sara om kalas x 3.:
jag såg i ett inlägg att du var less på anonyma.. kallar du detta anonymt när man skriver sitt namn? eller bara när man skriver " Anonym" ?

svar: bara när man skriver anonym , men sen finns det ju folk som skriver att dom heter ex "linda" fast än dom inte gör det . Har flera gånger jämfört ipadresser och insett att en och samma person kallat sig olika namn vid varje kommentar ..
Så det beror lite på det där .. Men jag förstår hur du menar & jag tar inte alls för givet att folk har blogg.

kalas x 3.

Tjenamorsen !Har faktiskt hunnit med en hel del idag fastän vi som vanligt vaknade sent . När vi vaknade , typ vid elva , ringde min syster och sa att min kusin och hennes föräldrar skulle ha kalas idag . Alla dom "fyller" nämligen år , eller ja , min kusins föräldrar har fyllt och min kusin fyller nästa vecka , så vi åkte dit .
Vi fikade lite och umgicks i lite drygt två timmar innan det blev dags att skjutsa syster min till jobbet för att sedan åka hem , nu är vi alltså hemma . Vi tänkte strx börja laga mat , dock vet vi inte va vi ska äta än , men vi jobbar på´t.

plattade även till håret imorse när jag vaknade och drog även på mig lite smink , så nu känner jag mig som en helt ny människa . Minns nästan inte när jag sminkade mig sist (mer än mascara).


dagens äventyr.

Nu är vi hemma från dagens äventyr .
Det började med att vi sov rätt länge (som vanligt nu för tiden) , därpå gjorde vi oss klara och åkte ut till valbo där thias föräldrar bor. Svea följde också med !
När vi kom fram så började jag och thias lillasyster med att greja med mitt hår , satte i hårförlängningen och det blev verkligen jättebra , tack malinski ♥ känns mycket bättre nu.

Vi satt ute på deras balkong och satte i håret och jag kan ju lova att det var skitskönt , båda vi två satt i bikini . Då kan ni tänka er hur svettigt det var .

När vi var färdiga med håret så blev vi bjudna på supergod mat bestående utav grillat kött med klyftpotatis . Blev riktigt sugen på det igen nu faktiskt ..

När kvällern kom så åkte jag , thias , svea och thias lillasyster in till stan till citygross för att köpa dr pepper i 1,5 litersflaska - men tro på fan att dom hade tagit slut !!!!! Så vi köpte "kalle-sprätt" och "berra-bus" drickor istället & även lite choklad . Sen åkte vi ut på i14 och eldade och mös med ett par vänner , riktigt trevligt.

Men nu är vi som sagt hemma och ska nog till att sova snart , kanske att vi kollar på en film innan vi somnar , men det vettefasen om vi orkar det..

Puss och godnatt

valbo.

nu är vi snart redo att åka ut till valbo och spendera våran dag där. Vi har ätit lite frukost och nu sitter jag och målar mina naglar (som ser förjävliga ut)..

Skriver mer när vi kommer hem ! Todeloo..

nu är vi hemma..

Vi har spenderat hela kvällern hos thias farbror här på brynäs , vi har kikat på hockey , kollat på när han städat och även hjälpt till att vika tvätt . Eller ja , thias hjälpte till att para strumpor och jag låg och latade mig i soffan och mös med magen.

Påvägen hem blev thias hungrig efter ett par öl , så efter att vi skjutsat hans farbror till krogen så åkte vi förbi maggies och handlade mat till honom , själv nöjde jag mig med chilichees , som jag bara åt 2 utav (..och thias resten).

Nu sitter vi tillsammans i soffan i vardagsrummet och ska strax krypa ner och sova för att välkomna den första "sommardagen" . Ja , det sägs ju att det ska bli 20-25 grader här i gävle imorgon . Sen kan man ju tro vad man vill om det , men hoppas kan man ju alltid..
Så imorgon blir det kanske till att sola ute på thias föräldars gård/balkong , för det är nämligen dit vi ska imorgon förmiddag. Vi blir förmodligen där hela dagen så det kan bli glest med uppdatering för min del så ni vet.

Nu ska jag ta min tjockismage och pallra mig in på toaletten och borsta nötterna , sen ska jag även packa ner lite hårsaker i en väska , för imorgon åker nämligen min hårförlängning i och jädrans vad jag har längtat . Nu kanske jag äntligen får känna mig lite kvinnlig igen , även om håret "bara" är den kortaste modellen.
Kommer vell en bild eller två imornkväll när vi kommer hem ..

Puss och godnatt

snabb uppd.


Nu ska jag och thias ut på äventyr ! tillbaka ikväll nångång ..

thias är bäst .

Thias tog sig an matlagningen idag och det blev väldigt gott , makaroner och korvpengar haha (a).
Nu har vi precis kollat klart på sita avsnittet utav "unga mödrar" (som fanns på hemsidan) , det känns så overkligt att vi snart har en egen liten kotte♥ att gosa med ..

Imorgon ska vi ut till valbo och grilla som det ser ut , det ska tydligen bli fint väder också - toppen ! :) Så snart ska thias åka och hämta hans föräldrars bil så att vi kan ta oss dit imorgon..

nehe , nu blev det ändrade planer , vi skulle visst låna hans farbrors bil istället. :)

Nåväl , thias är bäst iallafall , jag älskar honom .


"Beck - i stormens öga"

Wow , min puls är verkligen på topp just nu efter att ha sett Beckfilmen.
Satan vad spännande den var !
nästan så att jag skulle kunna se den igen ..

Har även smakat på thias bakverk som han gjorde igårkväll & jäklar vad god den var. Han får nog äran att baka i framtiden också .

Nu har jag ingen aning om vad vi ska hitta på , skulle behöva lämna in ett papper till försäkringskassan och även ringa och boka om min tandläkartid som jag har på tisdag , men som hindrar min tid på föräldrargruppen - vilket jag inte vill missa. Men det hinner jag nog med att avboka , dom stänger vell inte än på ett par timmar antar jag .


kladdkaka mitt i natten.

Thias fick nå sockersugryck och började baka en kladdkaka mitt uppe i allt , så nu står det en färdig kladdkaka inne i köket som snart ska smakas på .
Inte så att man kan gå och lägga sig när man ser att klockan snart är halv tolv , nej , då ska man baka ! Så jävla söt är han , min thias.

Vi ska sedan lägga oss i sängen och kolla på beck innan vi somnar , jag känner redan att mina ögon sluts av egen vilja.

Nattinatt

less frajs.

Guuuuuud vad less jag blir på alla anonyma kommentarer . Skulle kunna blockera era ipnummer direkt om jag inte vore så snäll. Nog för att jag får fina anonyma kommentarer också , men mestadels påhopp och andra besservissar som tror sig veta allt om mig och allt i min omgivning .
Är det så svårt att stå för vem man är ? Ni har kanske inte tänkt på att det funkar utmärkt att spåra era ipnummer osv ? - nehe , osmart utav er .
Det är jobbigt för er att glädja sig åt andra va ? när ni måste sitta  och trycka bakom era dataskärmar och vara anonyma så fort ni ska skriva nånting elakt.

Nåväl , sitter och kikar lite på teve men ska snart slå över till en film istället . Kom på att jag faktiskt inte har sett "Beck- i stormens öga" , så det ska jag göra nu . Värsta spännande !

ps . Från och med nu, publiceras inte era kommentarer utan mitt godkännande . Så be nice !

:-'D

M om svar till "annaL".:
Men shit va du dampar mot alla, hon skrev ju bara va hon tyckte, du behöver ju inte bli så sur på alla :/
IP: 79.142.221.248

Svar: ja , om du bara visste vad jag "dampar" ;) Stå för vem ni är istället så kanske jag slipper bli så iriterad på allt!

fika.

..det fick bli mat hemma istället .
Nu blir det till att kika på en film och äta lite fika bestående utav fil,flinger,sylt och lite päronsaft .

Ikväll blir det en masssssa bra på teve ! inte att glömma

pizzasuuuug.

syster min ringde precis och tyckte att vi skulle äta pizza tillsammans , så nu är jag VRÅLSUGEN på pizza.
Dock vet jag inte hur det blir då våran ekonimi inte är den bästa . I värsta fall får det bli mat hemma !
;)

Sällan jag blir sugen på saker så fort nån nämner nånting eller jag ser nånting i kylskåpet , fast än man kanske precis har ätit .
Skumt !

aotch !!

Lillkotten låg precis på nåt himla konstigt vis inne i magen när jag satt här i soffan och kikade på topmodel. Den tröck med typ huvudet eller rumpan så det blev en stor knöl genom tröjan & det var fasen inte skönt haha.
Fast de räckte med att jag la handen där och masserade lite så flyttade den sig ..
-så jäkla mysigt ! =D

nu kanske inte bilderna blev dom bästa , men det syns lite iallafall



färgat hårförlängning.

Har just färgat min hårförlängning & det ser faktiskt rätt bra ut . Hoppas det ser bra ut även när det sitter i..
har även tatt en dusch , vilket jag gjorde allderles nyss - riktigt skönt !

Vi har inga planer idag (..heller) så vi blir vell bara hemma bortsett från promenaderna vi tar med svea .

Skulle vilja haft en bra film , synd bara att internetet är så jäkla segt och att det är så dyrt att hyra. Men vi får vell ta nån som vi har på datorn , finns åtminstone 1 vi inte har sett ännu .

svar till "annaL".

AnnaL om kuuuuul...:
Men du har ju blekt och blekt och blekt ditt hår ett bra tag och när man bleker håret försvinner pigmenten. Då är det väl inte så konstigt att det blir det knepig färg när man lägger i en brun färg? Antingen måste man ha lite rött i för att det inte ska bli grönt/missfärgat eller så måste man avfärga håret. Att håret blir missfärgat när man går från blekning till brunt är inget ovanligt. Hoppas du får till det i alla fall!
IP: 83.253.188.39

SVAR; RAAAAAAAAAWRRRRRR !!!! JAG ÄR INTE KORKAD..
Jag sa inte ens hur mitt hår såg ut ens , så yttra dig inte . Förresten , du har ingen aning om hur ofta jag färgar mitt hår ;) Och blekt dessutom , det har jag inte gjort på ...ja , jag vet inte hur många månader. Innan jag blev gravid iallafall, dvs 5 månader sen.

Har fått till det nu så ,tack tack ..

kuuuuul...

Kul att håret blev som man ville - inte !!!
Färgade med en brun färg i hopp om att ..ja, bli brunhårig. Men istället blev det knas och nu vet jag inte alls vad det är för färg. Jag antar att graviditetshormonerna gör sig påminda och spelar mig ett spratt !

Imorgon ska jag ge mig på förlängningen för att få den lite mörkare också , så att den till sist kanske passar ihop med min nuvarande färg , annars har jag ju en extra färg . Köpte nämligen tre stycken idag för att vara på den säkra sidan. Ni vet ju hur det gick sist när jag blev gullefjun !

Iallafall , förlängningen ska i till helgen så det ska bli riktigt skönt. Less på att gå runt och se ut som ett äckel i håret. Man kan verkligen inte göra ett skit när man har den längd jag har nu , så himla värdelöst . Nästan så att jag hellre rakar av mig allting än att ha den längd jag har nu.

Nåväl , nog om detta . Nu ska jag krypa ner och sova ! Natti.

ytterligare en förlängning.

Nu har jag gjort ytterligare en förlängning , fast denna gång på Venna (klicka för att komma till hennes blogg).
Keratinvax även denna gång och jädrans vad tjockt och fint det blev . Hon lära dock skynda sig på träning så jag hann inte knäppa nåt kort , men jag återkommer vell med foto så fort jag har ett :)

Nu ska jag börja ta tag i mig själv , dvs färga mitt hår och kanske hårförlängingen om det skulle behövas. Vet inte om ja lägger ut nå kort innan jag satt i håret , men det visar sig . Ni kanske har tuuur..
Det känns faktiskt lite konstigt att min blonda färg kommer att vara putsväck =D men också rätt skönt , är så jäkla less på att va blond .

Fan va ont i ryggen jag har !!!

om en timme.

..kommer posten & då blir  det till att ruuuuusa ner !
Fan om inte håret kommer .

Thias har stuckigt på möte och jag åt precis en skål med fil med banan i, jättesmarrigt. Sitter också och kollar på lyckohjulet eller vad det heter, på trean. Bebis verkar inte tycka om när jag sitter i sängen , det verkar bli trångt , för den sparkar och lever om enda tills jag rätar ut mig .
Åh , jag blir så glad av att se och känna all dess rörelse i magen.

Nu ska jag dra på mig lite mjukiskläder , sitter nämligen i sovtröja och trosor fortfarande haha !

om en timme.

..kommer posten & då blir  det till att ruuuuusa ner !
Fan om inte håret kommer .

Thias har stuckigt på möte och jag åt precis en skål med fil med banan i, jättesmarrigt. Sitter också och kollar på lyckohjulet eller vad det heter, på trean. Bebis verkar inte tycka om när jag sitter i sängen , det verkar bli trångt , för den sparkar och lever om enda tills jag rätar ut mig .
Åh , jag blir så glad av att se och känna all dess rörelse i magen.

Nu ska jag dra på mig lite mjukiskläder , sitter nämligen i sovtröja och trosor fortfarande haha !

miljöarbete.

igår blev det inte så mycket datasittande som ni kanske märkte . Anledningen var att mamma och hennes vän okuperat datorn när jag och thias kom hem från sätra , dom skulle nämligen skriva nå arbete angående miljö osv till försäljningen på swedenrock. - dom satt verkligen halva natten !
så nu ska jag alltså bifoga deras arbete till mamma så att hon kan skriva ut det ikväll när hon kommer till kalmar..

Annars då ? Jo , jag sov jättelänge , som vanligt nu för tiden . Thias därimot gick upp tidigt för en gångs skull. Han ska snart på möte så det är vell dags att äta lite frukost snart.

senare är det inte mycket planerat , får vell se om håret dyker upp idag , annars får vi vänta tills på måndag med att hämta ut det iochmed att det är mamma som måste hämta ut det , men jag tror nästan att det kommer idag jag ! Jag hoppas åtminstone..



miljöarbete.

igår blev det inte så mycket datasittande som ni kanske märkte . Anledningen var att mamma och hennes vän okuperat datorn när jag och thias kom hem från sätra , dom skulle nämligen skriva nå arbete angående miljö osv till försäljningen på swedenrock. - dom satt verkligen halva natten !
så nu ska jag alltså bifoga deras arbete till mamma så att hon kan skriva ut det ikväll när hon kommer till kalmar..

Annars då ? Jo , jag sov jättelänge , som vanligt nu för tiden . Thias därimot gick upp tidigt för en gångs skull. Han ska snart på möte så det är vell dags att äta lite frukost snart.

senare är det inte mycket planerat , får vell se om håret dyker upp idag , annars får vi vänta tills på måndag med att hämta ut det iochmed att det är mamma som måste hämta ut det , men jag tror nästan att det kommer idag jag ! Jag hoppas åtminstone..



snart så..

snart är äntligen all tvätt torr , den liggen just nu nere i tumlaren / skåpet . Ska vell springa ner om en stund och plocka upp allting. Har tvättat alla bebiskläderna som vi fick igår och även allt nytt som vi själva köpt och fått. Känns riktigt skönt att ha det gjort , för annars får man vell tvätta ihjäl sig i sommar ;)

Mamma skulle komma hem med bilen snart förresten , för jag och thias ska nämligen ta en tripp till sätra för att lämna en tröja  ( ni vet den jag hade till salu här på bloggen ? ). Så snart är jag 200 :- rikare , eller 200:- mindre fattig kanske man ska säga . Måste verkligen spara dom tills håret jag beställde kommer ,så att jag kan färga håret brunt..

Nåväl , nu är det nog dags att gå ner i tvättstugan.

en massa tvätt.

tjenamorsen ! äntligen har vi kollat klart på percy jackson , den var faktiskt riktigt great !! - se den !
Snart börjar våran tvättid , så vi ska vell bege oss ner i tvättstugan och börja snart . Fick en massa fina barnkläder utav  venna igår som jag också ska tvätta. Så .. en hel den tvätt alltså .

Senare idag har jag ingen aning om vad vi ska göra , har vell tvättid till halvsex iallafall så man kanske inte hinner göra så mycket mera.
Ska iallafall äta en skål med fil när jag kommer upp från tvättstugan , blev riktigt sugen på det nu .. Kan få lite sånnadär konstiga sug ibland , även fast ja nyss ätit.

todelo så länge

valbo en sväng.

Kom just hem från valbo , skulle dit och hämta lite verktyg men det blidde inte riktigt så. Men vi åkte dit iallafall och på hemvägen köpte vi med oss mat , pizza till thias och kebab till mig - nyttigt , eller inte. Jag kommer fan rulla fram snart ..

Iallafall så har vi gett oss fan på att vi ska orka se percy filmen idag , så nu väntar jag bara på att thias ska komma ut ur duschen så att vi kan krypa ner i sängen och börja kolla på den , annars lär jag nog somna halvvägs inpå.

Hoppas förresten att håret hinner komma innan onsdag , för sen har ju posten stängt och det vore ju tråkigt om man skulle behöva vänta enda till måndag med att få hem det . Sen beställde jag ju från mammas inloggning också så det är ju hon som måste hämta ut paketet och hon åker bort på onsdag , så nu håller vi verkligen tummarna jag och venna på att håret hinner komma innan onsdag . Isåfall sätter jag nog i det på henne nu i helgen , sen ska snyggmalin hjälpa mig att sätta i på mig , men det tar vi när hon har tid :) Måste ju färga och greja först ..
Spännande att se hur jag ser ut i BRUNT hår !

nailhair beställt.

Nu jag jag äntligen skickat efter nytt hår som jag ska ha hela sommaren. Det fick bli en kall brun nyans (#12). Nu ska jag bara försöka få min blonda nuvarande färg att bli lika brun och fin som förlängningen som dimper hem i brevlådan om 1-3 dagar :)

Fick/får förresten håret utav thias ♥ , tack älskade prins.

Även venna beställde samtidigt så att det skulle bli lite billigare, fast hon beställde såklart svart.


Hårförlängning , keratinvax.

Gjorde hårförlängning på en kompis (ellie) nyss och attans vad snygg hon blev . Helt sjukt vilken bra färg hon hade valt !




........ååååååh , nu krånglar det igen . Går inte att ladda upp sista bilden som är framifrån !!



Gravid - vecka 23.


GRAVID VECKA 23

(22+0)






Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.




våran älskade



Har börjat fått lite lite halsbränna lite då och då , men ingenting som stör sådär jättemycket. Annars är allt som "vanligt" nästan. Magen växer och jag känner att det blir tyngre och tyngre för var dag som går. Kotten rör sig och sparkar hårdare och hårdare för var dag som går , vilket är en helt obeskrivlig känsla.
Har börjat inse mer och mer att det faktiskt är på riktigt nu

-Jag ska bli mamma , thias ska bli pappa , vi ska bli föräldrar
...på riktigt

Öregrund uppd.

Igårmorse när vi vaknade och hade ätit frukost så måste mamma plötsligt ha fått myror i brallorna , hon tyckte prångt att vi skulle på utflykt & där med jämt.
Sagt och gjort , vi tog bilen och packade in oss och for iväg mot öregrund med kaffe, ljuice och ETT varsit diggistivekex (ja , man tager vad man haver) haha. Det var jag , thias , mamma och svea som åkte & attans vad fint det var både på vägen dit och när vi kom fram.
Dit ska jag och thias lätt åka i sommar och bara vara , så jädrans vackert !

Det första svea gjorde när vi kom fram var att kasta sig i vattnet ...

Vi hade en jättemysig dag och svea var också helnöjd . På hemvägen stannade vi på en mack i utkanten av öregrund och käkade en varsin "öregrundare" - 2korvar,mos,räksallad,dricka.











Öregrund.

Igårmorse när vi vaknade och hade ätit frukost så måste mamma plötsligt ha fått myror i brallorna , hon tyckte prångt att vi skulle på utflykt & där med jämt.
Sagt och gjort , vi tog bilen och packade in oss och for iväg mot öregrund med kaffe, ljuice och ETT varsit diggistivekex (ja , man tager vad man haver) haha. Det var jag , thias , mamma och svea som åkte & attans vad fint det var både på vägen dit och när vi kom fram.
Dit ska jag och thias lätt åka i sommar och bara vara , så jädrans vackert !

Det första svea gjorde när vi kom fram var att kasta sig i vattnet ...

Vi hade en jättemysig dag och svea var också helnöjd . På hemvägen stannade vi på en mack i utkanten av öregrund och käkade en varsin "öregrundare" - 2korvar,mos,räksallad,dricka.

(bilder verkar inte funka att lägga upp just nu så jag lägger ut dom sen , om/när det vill fungera)

om utflykten..

..får berätta mera om utflykten imorgon när jag vaknat. Är nämligen jättetrött nu och ska därför till att sova. Jag ligger redan i sängen under täcket och är halvvägs på att somna.

Har iallafall haft en jättetrevlig dag och jag älskar att jag har världens bästa pojkvän.

utflykt.

har vart på utflykt hela dagen idag ! är hemma hos syster min nu , men ska snart hem . Lägger ut lite bilder från dagen när vi kommer hem - vilket blir om en timme eller så.

Svar till "anonym".

nyfiken tjej :) om ingen percy i går.:
vilket kön är barnet och vad ska det heta? :)
IP: 83.255.133.129

Svar: Vi vet som sagt inte vad barnet har för något kön och det spelar heller ingen roll. Och när det gäller namn så håller jag dom för mig själv :)

ingen percy i går.

det blev inge percy igårkväll , istället somnade jag på direkten när ja la mig ner och sov jättelänge nu på morgonen också. Riktigt skönt !
Jag bokade även om hårisättningen igårkväll eftersom att jag inte alls var på bra humör då , vilket känns skönt nu. Vi skulle ta det imorgon istället så innan dess måste jag vara på bra humör :)

Mamma är och handlar lite frukost så vi ska vell äta tillsammans när hon kommer hem för att sedan äntligen kolla på percy jackson. Sen har jag ingen aning om vad som händer !

Hemma igen.

Nu är vi hemma från valbo igen . Tänker inte börja rensa nå kläder nu utan det tar jag när jag har ork och tid , för nu ska jag ämligen krypa ner i sängen med min underbara thias och kika på film och "bara vara". Är så jävla besviken och arg på allting just nu , skulle bara vilja sparka ihjäl nån idiot. (humörsvängningar yes) Dock handlar det inte bara om humörsvängningar utan också en massa annat , det är mycket just nu -för mycket! :/

jaja , ska kolla på percy jackson nu iallafall och imorgon förmiddag har jag lovat bort mig att fixa med hår, vilket jag inte alls är på humör för nu :'/ jävla skitapa.

Nattinatt

Ellie.

Här är Ellies förra hårförlängning ( som jag också satte i )
men denna gång ska hon ha rakt hår istället för lockigt.



Lägger vell ut före-/efterbilder imorgon när vi är färdiga :)

valbo.

Åker till valbo nu om en stund , så vi får vell se om ja hinner lägga ut nå mer kläder idag . Annars får jag göra det så fort jag får tid.
Har ingen aning om när vi kommer hem men de lär ni vell märka.

Imorgon ska jag iallafall fixa i en hårförlängning på en gammal klasskompis som jag inte träffat sedan...hmm, sist jag satte i en hårförlängning på henne , haha. Hon ska iallafall bara ha 60 slingor , så det går nog fort.
Har kollat ut en färg nu på förlängningen som ja ska beställa , det blir typ mörkblond/ljusbrun. Mer om det imorgon eller när jag har beställt det.

Todelo så länge.
Ska förresten kika på percy jackson när vi kommer hem från valbo , den verkar spännande.

SÄLJES (del 1).




Strl L (damstrl) , från BLÅ
nu 200:-



Strl L (damstrl) , från nån butik i kalmar
nu 100:-



Strl M (damstrl) , också från samma butik i kalmar
nu 100:-



Strl S , från Gina
nu 50:-



Är du intresserad utav att köpa något utav plaggen , skriv gärna ett mail till [email protected] eller lägg en kommentar i detta inlägg , så bestämmer vi därefter hur vi ska gå till väga med betalning osv.
Så fort ett plagg är sålt så stryks den från bloggen snarast möjligt.

Ps , det här är som sagt bara del 1 , det kommer fler delar under dagen , jag har bara inte hunnit rensat ut tillräckligt osv..

rensa garderoben.

Tänkte rensa lite i min garderob nu och sedan lägga ut lite saker här på bloggen om det finns intresse för det (?). Orkar inte hålla på att lägga ut på tradera och blocket osv , så jag tänkte prova här på bloggen först.

så..är du intresserad , så håll ögonen öppna under dagen för då kommer det förmodligen ut ett och ett annat klädesplagg/skor här på bloggen.


beslutsångest.

Vaknade runt 10 tiden idag , dvs en riktig sovmorgon. Thias därimot sov som en stock en timme till han ..
Nu har vi käkat lite brunch bestående utav nudlar , haha , det var det enda som fanns konstigt nog.

Vi ska snart till valbo tror jag , skulle hjälpa thias familj att sätta upp två tevar på väggen.
..och jag har som vanligt beslutsångest över vilka kläder jag ska ha , även om vi bara ska dit. Jag låter thias bestämma , så nu river han och sliter i garderoben som aldrig förr.

Måste komma ihåg att ta med däcken till valbo också , måste pumpa dom på macken eller nåt.

var sak på sin plats.

Nu har vi ätit och även kollat på lite teveprogram , måntro att det var smaskens med mat. Dock gillade jag inte buffalowingsen för dom var så sjujävla starka , men potatis med tzatsiki var smarrigt !
Nu sitter vi och häckar vid varsin dator och vagnen står fint och prydligt i hörnet bredvid sveas bädd. Den står liksom på hög , först sittdelen , sen liggdelen och i den ligger bilbarnstolen .
- Var sak på sin plats..

Jag håller på att somnar stupikvarten så helst utav allt skulle jag vilja sova , men endå inte. Det är ju liksom fredag och det är sällan man är samlade allihopa. Men men , det finns ju en lördag och söndag också , så jag får vell se till att sova lite middag imorgon så jag orkar vara social på kvällarna här hemma. Tycker synd om thias som är så pigg på kvällarna medans jag ligger halvt däckad runt 20tiden..
Men jag får skylla på graviditeten , för innan den började så var det tvärtom.

Imorgon har vi inga planer , jag funderar dock på att ta en rejäl titt på hemsidan med hårförlängningar för att slutligen bestämma mig för en rimlig och fin färg som jag skulle kunna tänka mig. Jag tänkte sen beställa håret på måndag eller nåt för att sedan göra mitt hår riktigt fint igen. Färga , klippa(kanske) , fixa osv.. Thias lillasyster skulle förhoppningsvis hjälpa mig så isådana fall får hon färga o klippa o allt. För hon är ju lite bättre på det än vad jag är haha. Speciellt nu när hon går frisör !
Så isåfall får hon "gå lös" med saxen och göra nånting fint =)

Nu ska jag ta en kik inne på fejjan innan jag fortsätter att försöka få hem "percy jackson" .

var sak på sin plats.

Nu har vi ätit och även kollat på lite teveprogram , måntro att det var smaskens med mat. Dock gillade jag inte buffalowingsen för dom var så sjujävla starka , men potatis med tzatsiki var smarrigt !
Nu sitter vi och häckar vid varsin dator och vagnen står fint och prydligt i hörnet bredvid sveas bädd. Den står liksom på hög , först sittdelen , sen liggdelen och i den ligger bilbarnstolen .
- Var sak på sin plats..

Jag håller på att somnar stupikvarten så helst utav allt skulle jag vilja sova , men endå inte. Det är ju liksom fredag och det är sällan man är samlade allihopa. Men men , det finns ju en lördag och söndag också , så jag får vell se till att sova lite middag imorgon så jag orkar vara social på kvällarna här hemma. Tycker synd om thias som är så pigg på kvällarna medans jag ligger halvt däckad runt 20tiden..
Men jag får skylla på graviditeten , för innan den började så var det tvärtom.

Imorgon har vi inga planer , jag funderar dock på att ta en rejäl titt på hemsidan med hårförlängningar för att slutligen bestämma mig för en rimlig och fin färg som jag skulle kunna tänka mig. Jag tänkte sen beställa håret på måndag eller nåt för att sedan göra mitt hår riktigt fint igen. Färga , klippa(kanske) , fixa osv.. Thias lillasyster skulle förhoppningsvis hjälpa mig så isådana fall får hon färga o klippa o allt. För hon är ju lite bättre på det än vad jag är haha. Speciellt nu när hon går frisör !
Så isåfall får hon "gå lös" med saxen och göra nånting fint =)

Nu ska jag ta en kik inne på fejjan innan jag fortsätter att försöka få hem "percy jackson" .

fotbollsmatch.

kom just hem från fotbollsplanen , har nämligen vart och kollat när mamma spelade med korpen.
Självklart vann dom och mamma är skitnöjd för att hon lyckades göra ett mål ;)

Nu håller vi på med maten , eller ja , den står i ugnen. Det blir buffalowings med potatisklyftor och dip. Mums!
Mammas kompis är även här på besök , så det var hon och jag som swichade iordning maten.
Bordet är dukat och maten är allderles snart klar , så jag ska vell ta och kila nu ...

svar till "sara".

sara " gravid vecka 16" om Vad kan det vara?:
ska vi få se vagnen ? :)
IP: 81.229.250.124

Svar; Nae det tror jag inte :) inte än iallafall ..
Vem är du förresten , har du blogg ? Isåfall länka, vore kul att läsa om någon annan som också är gravid.

Vad kan det vara?



Fick ett telefonsamtal från en vänlig man när jag och thias satt i köket och käkade mackor och spelade kort , han berättade att han stod utanför med två paket till mig/oss. Fattade först inte vad det kunde vara , men sen slog det mig att "aha justja.."

BARNVAGNEN !
Tjoho , äntligen. Dock trodde vi att den inte skulle komma förns nästa vecka , men här var det snabba bud som ni ser. Dom tog emot våran betalning i måndags och idag (fredag) står den i vårt vardagsrum. Är det inte sjukt så säg.
Den är iallafall jättefin och vi är jättenöjda med den . Vi har "byggt ihop" den och nu fattas bara att pumpa däckerna och fixa säkerhetsnålar till att sätta fast dinglisen med. Sen är den alltså redo att ta emot våran lilla kotte,även om det än så länge är låååång tid kvar.


kvitt eller dubbelt.

Nu har jag ääntligen tatt en varm och skön dusch . Kom underfunn med efteråt att min hårfärg ser förjävlig ut , särskilt när det är blött. Har en flera centimeters ful utväxt , men jag tänkte vänta med att färga den tills jag ska färga resten utav håret.. Tills dess får jag vell försöka dölja den på nå lurt sätt .

Sitter och kikar lite på hårförlängningar och alla dess färger , men har inte fastnat för nån speciell färg än så länge , alla ser så konstiga ut , så det blir nog till att färga den med.

Nu ska jag kika vidare på "kvitt eller dubbelt" för att sedan försöka hitta nånting att äta . Åt aldrig frukost för det ekade i kylskåpet när jag öppnade det . Men äta måste man ju ..

Godmorgon!

Godmorgon! Har försökt fått liv i thias ett bra tag nu på morgonen , men han vägrar , han är helt död ..
Lagomt tills jag satte på teven så vaknade han , tyfiskt.

Har faktiskt inte sovit ett dugg bra inatt , endå är jag hur pigg som helst nu. Har inga planer idag mer än att duscha och göra mig fräsch. Skulle vilja grilla men vet inte vad det är för väder ute?!

kvistfritt kvastskaft.

Nu börjar klockan närma sig "souhpark" , vilket innebär att man äntligen får sova , haha.
Jag ligger dock redan nerbäddad i sängen med datorn i knäet , som funkar förvånansvärt bra för en gångs skull (internet alltså). Det är härligt !

Tänkte ge er en liten dryg sak att säga såhär på kvällskvisten. Försök att säga : Kvistfritt kvastskaft , felfritt fem gånger på rad. Det är skitsvårt plus att jag blir skitarg av sånt där haha. Men försök , det är kul en stund.

..kvistfritt kvastskaft , kvistfritt kvastskaft , kvistfritt kvastskaft .. nej fyfan ,det är drygt bara att skriva det.

Nattinatt , hörs imorgon
Nu ska jag ligga och njuta av lillkottens sparkar en stund innan jag somnar

lilla du därinne..






Lilla du därinne

Jag undrar så vem du är
Att jag vet så lite om dig
Fast du redan är här

Är det dina tår jag känner
Är det ditt hjärta jag hör slå
Är det sant att du har ögon och naglar
Och en mage att pussa på?

Jag vet så lite om dig
Fast du redan är här
Men jag älskar dig som tokig
Vem du än är!


de va ett jävla gnatande!

Godkväll på er! Jag hoppas att ni som läser fattar och tänker efter när det gäller swedenrock. Jag åker inte dit för att dricka och bo i ett stinkande tältområde som dom allra flesta gör ( det skulle jag aldrig ens göra även om jag inte var gravid ). Sen för det andra så är det inte farligt på nåt sätt att åka på festival bara för att man är gravid som någon tidigare blev så upprörd över att jag skulle göra.

Jag/vi , åker dit för att jobba men även att lyssna på underbart braiga artister och även för att komma bort från gävle och den trista vardagen. Vi hade jätteroligt förra året (drack inte då heller) & hoppas kunna få det lika trevligt detta år , dock med lite finare väder än förra året eftersom att det mestadels spöregnade då..

Nog om det !
Sitter och inväntar att south park ska börja nu så att vi kan krypa ner nångång , det har blitt lite utav en "vana" att inte gå och lägga oss förns det börjar , haha , lite skumt sådär . Jag brukar dock somna under det första avsnittet medans thias brukar somna lagomt in på det andra avsnittet och därpå glömma teven på så att jag får stänga av den när jag går upp och kissar ( dvs typ 4 ggr per natt )

Nu ska jag kika fejjan lite snabbt och sen alla roliga bloggar som inte längre är roliga..

.


det kunde man ju gissa , att den anonyme som skrev den kommentaren var stockholmare !

svar till anonym.

Anonym om svetlana!:
ska du åka till sweden rock när du är gravid???!!!
IP: 79.138.207.157

Svar ; "aaaamahgaaad alltså, tänk om jag dör för att jag lämnar lägenheten, jag är ju faktiskt gravid !!!!!"

Ja ? Vi ska dit och jobba med min mamma och hennes karl vilket vi även gjorde förra året , vi ska sova i husvagn och inte i tältområdet om de är det du hakar upp dig på  :) Ingen utav oss ska självklart heller dricka om du nu trodde det .
VAD ÄR PROBLEMET ? Får man inte åka hemifrån för att man är gravid eller ? tagga ner nu..


spegel,spegel...

Med ögonbryn stora och svarta som en ryss , fick jag lov att följa med thias till owejansson och köpa en spegel . Eller lov och lov , han ville inte åka ensam =D
Hans mamma var även med ,för det var hon som skulle ha den :) vi skulle bara hjälpa till att bära och skruva upp , eller ja , thias skulle vell men jag var med som ett hjälpande öga!

Iallafall så satte vi upp den hemma hos hans föräldrar i deras hall, jättefint blev det! Därefter åkte vi och lämnade min morbrors bil inne i stan , sen så åkte vi en sväng och kikade på barnens hus. Thias lillasyster var även med oss och är det fortfarande , fast hon ligger på soffan och vilar lite nu. Vi ska vell lämna henne strax innan åtta tror jag , sen så får vi skjuts hem till stan eftersom att vi inte har någon bil.

Har ingenting planerat nu sådär på kvällskvisten , men skulle viljat åka nånstans med svea så hon fick springa av sig lite , men det blir ju lite halvsvårt utan bil.. Hmm, det får nog bli en promenad i kollonierna istället , det duger ju det också.

svetlana!

Tjolahej tjolahopp ! fick nå ryck imorse att jag skulle färga mina ögonbryn och fransar , så direkt när jag hade ätit frukost gick jag in på toaletten och började färga för att sedan noppa . Dock har jag användt svart färg så ögonbrynen är lite mörka (typ svetlana), men om nån dag ser dom nog braiga ut igen. Bätte än innan iallafall för då syntes dom ju knappt.
Nu är det ju bara hårfärgen som fattas , undra bara vilken färg det blir , jag har beslutsångest ! Ska iallafall satsa på att vara färdig med hår och allt vad det innebär innan swedenrock ;) så jag har en stund på mig att bestämma!

Iallafall , idag ska vi inte göra nånting speciellt som det verkar , mer än att åka ut till owes och hämta nån spegel som thias föräldrar ska ha :) Den var tydligen jättestor och tung så thias måste hjälpa till att bära.
Men sen vet jag inte alls vad som händer ! Kanske blir en ny hårfärg redan idag , spännande.

Internet krånglar som ...ja , jag vet inte vad! Men internet som internet liksom , i vanliga fall ska vi ju inte ha nåt internet alls.

seg dag.

Har bara legat i sängen och glott på teve hela dagen idag typ , riktigt seeeegt ! Saknar att vakna upp på mornarna och veta att man ska göra någonting , typ jobba eller åka nånstans , nu ligger jag bara hemma mest hela dagarna förrutom när jag är ute med svea . Dock behövs vilan också , de känner jag . Men min rygg måste verkligen tränas , den gör grymt ont vissa stunder ..

Jag skulle vilja träna , men jag känner inte (och har inte heller råd) för att gå till ett gym eller så . Om jag bara hade en nyckel till källaren , för där har vi både solarium , gym , bastu , duschar och en massa sånt ! Då hade jag kunnat gymma varje dag när thias är borta och även på kvällarna tillsammans med honom - men icke. Nyckeln är spårlöst och det kostar garanterat skjortan att köpa en ny av styrelsen !

Jaja , imorgon har jag inga planer som vanligt mer än att promenera. Det blir vell samma visa som alla andra dagar- lugnt och skönt. Men man måste ju passa på ! I sommar har vi nog fullt upp med annat , som tex flytt och sånt..

..har hittat en massa fina bilder på hårfärger förresten, men jag återkommer vell med det när jag har bestämt mig lite mer åt vilket håll jag ska hålla mig till , antingen åt det bruna hållet eller nånting annat.

Nattinatt
Nu ska jag krypa ner och njuta av lille kottens sparkar

Godförmiddag!

Godförmiddag ! Jag tog en rejäl sovmorgon idag och vaknade inte förns 11tiden & sedan dess har jag bara ätit frukost och kollat på "vem vet mest" haha.
Thias är och hjälper till att mura hos en kille , men han kommer nog hem snart förhoppningsvis. Då ska vi försöka ta tag i sprayningen utav sängen som vi inte har gjort ännu (!). Det är iförsig bara lite småsprayning som behövs eftersom att vi hade missat lite här och var på spjälerna , men det ska ju endå göras .

Sitter och funderar på hur jag ska göra med mitt hår , har lite bestlutsångest . Vill känna mig någolunda fin i sommar och tänkte då kanske färga det lite ljusbrunt och sedan sätta i en hårförlängning som gör håret lite tjockare och lite längre. Tänkte välja den kortaste modellen denna gång för att få det så verkligt som möjligt :)

Nu ska jag kolla runt lite på hårfärger och se om jag fastnar för nån ..

en dag i valbo.

Kom hem för en liten stund sedan efter att ha vart i valbo hos Thias föräldrar .
Vi hjälpte dom med att sätta upp lite hyllor och rullgardiner , eller thias hjälpte vell mest men jag var hans assistent när han behövde penna eller nån som höll i haha.

När vi hade fått upp allting så kom hela familjen hem och vi blev då bjudna på mat utav dom , pizza blev det . Så hela familjen åt en varsin pizza , dvs sex stycken. Så vi fick tillochmed med oss hem haha ! Tack för jättegod mat och trevligt sällskap.

Men nu är vi iallafall hemma och vi tänkte vell snart krypa ner och sova så det blir morgon nångång, jag vill bara att dagarna ska flyga förbi nu så det blir sommar och varmt snart ! Det bara kliar i kroppen , jag vill ut på äventyr , bada , sola , åka på swedenrock , åka till stugan , öland....ja, allt ! Vill uppleva allt med min älskade pojkvän.
Nästa sommar kommer vi ha en liten bebis med oss ,men det är vell det enda som kommer vara annolunda , för allt vi gjort på sommarn hittills , kommer vi fortsätta med - även fast vi kommer ha barn !
Varken han eller jag ser barn som något "hinder" när det gäller att resa och äventyra som vi älskar , vi ser det nog mer som en upplevelse och en möjlighet.

Nåväl , nu ska jag gå och borsta nötterna innan jag kryper ner bredvid thias !
Puss

snabb uppd.

Nu åker vi ut till Valbo en sväng och hjälper till med att sätta upp lite hyllor ,därefter vet jag inte vart vi tar vägen, men åker vi hem så skriver jag vell då  ':)

Godmorgon!

Godmorgon! blev väckt utav telefjånen som ringde allderles nyss , det visade sig vara thias , men ja hann inte svara. Han är på ett möte så det var säkerligen ingenting viktigt mer än att ; "nu kommer jag hem" eller nåt..

Idag har vi inga planer , thias ska också vara hemma tror jag . Han pratade om att vi skulle ut till hans föräldrar och skruva upp några hyllor , men sen vet jag inge mer . Det kanske är en massa hyllor , eller bara två ?
Vi får se helt enkelt , vi har ju endå ingenting planerat så det får vara hur många hyllor det vill..

Lille kotten min verkar sova hela dagarna förrutom när jag väl lägger mig ner och ska sova - för då j*vlar sparkas det och härjas det :D Men lika glad är jag endå , än störs min sömn inte utav småbuffarna, även om jag vaknar till lite då och då när "den" sparkar.
Lyckliga jag !

Nu ska jag nog göra mig en toast med ost och tomat på , muuumsit !

jabbadabbadoooo!

Äntligen,äntligen,äääääntligen är min älskade thias hemma !
Dock är han helt slut , så han ser mer ut död än levande ut . Därför ska jag bädda ner honom och pussa han godnatt nu.
Hihi.

Puss och godnatt på er med !

dagen i sin helhet.

oj , såg just att det var elva timmar jag skrev sist - 11 timmar (!!)
Jag har i princip inte vart hemma på hela dagen , mer än på förmiddagen. Jag åkte nämligen ut till bomhus till ronja på  förmiddagen. Vi tog en promenad med våra fina hundar i skogen som gick runt en sjö  - dock blev svea helt till sig när hon fick bada och se tingeling (ronjas hund) , så hon blev riktigt jobbig att gå med , men det funkade och det var mysigt endå ..
När vi inte orkade gå mer så vände vi och gick tillbaka till hennes lägenhet , där lämnade hon sin hund och vi åkte sedan på en liten "roadtrip" som blandannat gick till apoteket , dollar, ica osv. Jag hittade lite godis och på hemvägen när jag hade skjutsat hem Ronja så stannade jag i brynäs centrum och köpte en kebab med bröd som jag sedan åt i min ensamhet när jag kom hem till mig.. Men gott var det och mätt blev jag !





Precis när jag ätit klart , ringer min syster och säger att jag får komma dit om jag vill - så jag åkte dit! Men först gick jag ut med en trött svea på en liten promenad så att jag slapp tänka på det när jag åkte iväg.

..och nu är jag hemma igen !
efter en helmysig dag/kväll , med fint sällskap.
Snart kommer thias hem från sthlm också , så då är vi komplett här hemma . Svea sover !

Gravid - vecka 22.


GRAVID VECKA 22

(21+0)






Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.




Jag är definitivt inne i en "drömperiod" just nu , allting är bara underabart (enda fram tills man ska duscha). Magen är lagomt stor , lillkotten sparkar och buffar lagomt hårt och jag mår bara superbra dygnen runt (vilket jag iof har gjort hela graviditeten).
Sen finns det ju andra saker i livet som är jobbiga , men dom försvinner såfort jag känner en liten buff i magen.

älskade , älskade du


Godmorgon!

Godmorgon/-förmiddag - kalla det vad ni vill :)
Vaknade iallafall först klockan halv sex när thias gick upp , sen så somnade jag om som tur var och vaknade för en halvtimme sedan .
Svea ligger fortfarande och sover så henne lär man ju få ruska på om hon ska vakna , fast hon kan lika gärna få sova för jag sitter ju endå bara vid datorn . Väcker henne när jag ätit frukost och klätt på mig och är redo att gå en promenad.

Idag är det en bra dag , jag blir alltid såhär glá på just måndagar. Det innebär liksom att man har klarat ytterligare en vecka av graviditeten och att det närmar sig sakta men säkert dagen med stort D.
Ska försöka knäppa lite dugliga bilder på magen (själv), vilket inte alltid är så lätt , men jag ska göra mitt bästa. Så i nästa inlägg kan ni se det.

Nu ska jag kolla vidare på lite bloggar innan jag slutligen kollar mailen efter nån slags upptadering från företaget där vi köpt vagnen ifrån..


Puss

långtråkigt.

Har inte gjort ett skvatt sedan sist jag skrev , vi sitter fortfarande i sängen , eller ja , nu ligger vi faktiskt ner . Jag ligger på thias arm och håller nästan på att somna , så jag tänkte strax ta en macka innan jag sedan går och borstar tänderna och sover. Thias ska upp jättetidigt imorgon så vi måste endå sova i tid ..

Det slog mig just att imorgon är det äntligen måndag igen . Då går vi in i vecka 22 och det märks verkligen från dag till dag nu hur kotten växer därinne. Den sparkar mer och mer , men framför allt hårdare och hårdare för var dag som går . Mer om det imorgon då det även kommer en del magbilder.

Nu ska jag nog äta den där omtalade smörgåsen för att sedan sova , känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre..
Nattinatt !

långtråkigt.

Har inte gjort ett skvatt sedan sist jag skrev , vi sitter fortfarande i sängen , eller ja , nu ligger vi faktiskt ner . Jag ligger på thias arm och håller nästan på att somna , så jag tänkte strax ta en macka innan jag sedan går och borstar tänderna och sover. Thias ska upp jättetidigt imorgon så vi måste endå sova i tid ..

Det slog mig just att imorgon är det äntligen måndag igen . Då går vi in i vecka 22 och det märks verkligen från dag till dag nu hur kotten växer därinne. Den sparkar mer och mer , men framför allt hårdare och hårdare för var dag som går . Mer om det imorgon då det även kommer en del magbilder.

Nu ska jag nog äta den där omtalade smörgåsen för att sedan sova , känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre..
Nattinatt !

långtråkigt.

Har inte gjort ett skvatt sedan sist jag skrev , vi sitter fortfarande i sängen , eller ja , nu ligger vi faktiskt ner . Jag ligger på thias arm och håller nästan på att somna , så jag tänkte strax ta en macka innan jag sedan går och borstar tänderna och sover. Thias ska upp jättetidigt imorgon så vi måste endå sova i tid ..

Det slog mig just att imorgon är det äntligen måndag igen . Då går vi in i vecka 22 och det märks verkligen från dag till dag nu hur kotten växer därinne. Den sparkar mer och mer , men framför allt hårdare och hårdare för var dag som går . Mer om det imorgon då det även kommer en del magbilder.

Nu ska jag nog äta den där omtalade smörgåsen för att sedan sova , känner hur ögonlocken blir tyngre och tyngre..
Nattinatt !

skogen med svea.

Har precis kommit hem från en sväng i skogen med svea , kände att det var tid för en liten springtur för henne. Nu sitter både jag och thias här i sängen och funderar på vad vi ska hitta på för nånting resterande timmar utav dagen - men utan resultat ...
Om det endå vore sommar så man åtminstone kunde sitta ute utan att frysa !


snikiga vi.

Jag och T har just suttit och kikat på swedenrocks hemsida inför festivalen och jääääklar vad mycket braiga artister det är i år , dock brukar dom vänta med dom bästa tills sista dagen .
Det märktes ju även på biljettpriset (!!) vilken dag som är "populärast" , biljetterna var över dubbelt så dyra på lördagen som övriga dagar haha.
Skönt att vi är så snikiga så vi kommer sitta på ett tak och se allting gratis ;) även om det hade vart kul att haft en biljett för en gångs skull.

Jaja , vi tänkte iallafall sätta oss i sängen och kolla på en film nu tills syster min hör av sig och kanske vill ses .

Godmorgon!

Godmorgon ! Hände lite saker titt som tätt igår och jag varken hann eller hade nån lust till att skriva , var så jävla förbannad ( fråga inte varför ). Vi åkte från det ena stället till det andra och blandannat så var vi i forsbacka och käkade en varsin pizza jag och thias, de blev en barnpizza för min del , en halv sådan lyckades jag få i mig .

Kvällern tillbringades i valbo där vi åt jättegod mat ,tajmade precis när dom skulle äta , som vanligt haha. Vi båda åt fast vi inte var skithungriga , men det gick i och gott som fan var det .
Vi betalade även barnvagnen som vi fick lite spons på från thias föräldrar, vilket vi är himla tacksamma över. Så snart , eller om sisådär två veckor , så finns den här hemma hos oss .

Vi kom hem runt 23-00 tiden igår , så vi hann inte mer än att kliva innanför dörren innan vi somnade bums.

Idag då ? ja , idag har vi inga som helst planer vad jag vet , men vi kommer nog på nåt..

nyduschad.



ser ni vad magen växt? jag märkte det först i duschen när det helt plötsligt blev skitjobbigt att raka benen (tidigare har det gått helt okej). Sen märkte jag en till sak när jag klev ut ur duschen , hålet  där min piercing har suttit , skinnet däremellan liksom , håller nog på att spricka eller nåt , det är typ som en liten bristning där
- inte snyggt
.

iallafall ,har just kommit ut från en varm och skön dusch. Det var verkligen välbehövligt må jag säga , har nog aldrig kännt mig så himla äcklig som jag gjorde innan jag duschade . All grilldoft och matos i håret efter gårdagen gjorde mig tokig och spyfärdig enda fram tills nu , känner mig verkligen som ny .

Snart ska vi åka ut till pappa min i skogen och umgås lite med han och hans sambo , vi träffas inte så ofta så därför tänkte vi passa på nu när vi endå inte har någonting planerat. Det kan ju även vara skönt för svea att få springa av sig lite istället för att bara vara inne i lägenheten för att sedan gå ut på en promenad lite då och då. Dock har hon spungit jättemycket dom senaste dagarna , så hon klagar inte.

Vi ska ta med oss en stereo och lite högtalare som vi ska koppla in i bilen som står hemma hos pappa (hans gamla). Vi ska ju nämligen få den och då kan det ju vara kul med en schysst stereo och lite dugligt ljud (ljudet nu är rassligt och inte alls bra).
Vi ska även dammsuga ur den och göra den lite fin invändigt för att sedan kolla om det är någonting vi behöver köpa på biltema för att göra den körduglig . Vet att pappa surrade om bromsbelägg eller nånting sånt , så vi får vell se. Vi måste ju ha en bil i sommar, så är det ju bara , hur ska vi annars kunna ta oss till släkt , vänner , strand osv ?! Huvudsaken den går att köra och körs lagligt så är jag nöjd :)

Nu blev det mycket bilprat ..

Vi hörs vell lite senare då när vi kommit hem från pappsen !
Puss

ingen grillning.

det lär ju inte bli nå grilla av idag iallafall , inte som det se ut nu . Molnigt och kallt , brr...

Istället funderar vi på att åka ut till köpis och kolla lite , men vet inte om det är så roligt heller , för vad ska man göra där liksom , allt är så uttjatat där , man kan nästan varenda affär utantill känns det som .
Men det är ju roligare än att sitta hemma iallafall , så go for it  !

Puss

Godmorgon!

Godmorgon! ligger ivrigt och väntar på att thias ska vakna , han bara sover och soooooover. Själv har jag vart vaken iallafall en timme - minst . Kan verkligen inte sova längre , även om jag skulle vilja..

Idag har vi lite sådär halvplaner på vad vi ska göra , som att ha picknick exempelvis. Vi får dock se hur vädret blir , just nu ser det faktiskt lite mulet ut . Men i värsta fall får man vell grilla på balkongen då , eller ta det någon annan dag bara..

Annars vet vi inte vad vi ska hitta på för kul , vi har ju två osedda filmer på våran bärbara dator så någon utav dom kanske det blir , eller båda?!
Det återstår att se helt enkelt , skönt att det bara är lördag idag :D känns som söndag !


RSS 2.0