magen - 10 dagar senare.
tio dagar efter förlossningen ser magen ut som så ..
Känns helt okej !

Nu gäller det bara att träna bort allt "sladder" och införskaffa lite muskler !

arlanda inatt.

Idag har det som ni kanske märkt inte blivit så mycket uppdaterande från min sida . Vi har inte vart hemma på hela dagen utan hann bara vakna , eller rättare sagt bli väckt . Thias telefon ringde och det var min morbror som ville att han skulle hjälpa honom när han skulle sätta upp en balk hemma hos thias föräldrar , så vi klädde bara på oss lite fort och åkte ut till valbo och har sedan vart där enda fram tills nu ..
Vi har ätit jättegod mat och bara myst . Lovis har sovit hela tiden och gör det fortfarande , så himla underbar.

Nu ska vi kolla på Idol , sedan ska vi sova lite innan vi sedan ska skjutsa Thias mamma till Arlanda. Hon ska nämligen åka till egypten med en kompis. Så klockan 03 inatt kommer hon förbi och hämtar upp oss med deras bil. Ska bli mysigt att åka lite bil , älskar det , speciellt när det är mörkt ute !

Nu börjar idol så nu måste jag runda av här , men uppdaterar vell lite senare igen .


hembesöket gick jättebra.

Vad kul med så mycket fina kommentarer om min förlossningsberättelse , det värmer i hjärtat ska ni veta.
Vi hade ju hembesök utav en barnmorska idag och allting gick jättebra , Lovis hade gått upp 200gram redan , så himla bra. Nu märker man hur fort allting går och kommer att gå . Hon är redan 9 dagar och det känns som om jag födde henne igår. Min älskade lilla tjej.

Vi skulle ha åkt in till tidningen och knäppt kort efter att barnmorskan vart här , men hon blev så långvarig så vi hann inte haha . Vi får ta det på fredag helt enkelt !

Nu väntar vi på att idol resultatet ska börja, men det är ju ett tag dit så jag ska nog sno ihop nånting att äta så länge.

FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE.


NÄR LOVIS KOM TILL VÄRLDEN


Efter drygt en vecka , känner jag mig nu redo att berätta och dela med mig utav text och bilder om Lovis födelse.

Allt började på lördagen den 18 september , då jag och thias åkte till köpis för att gå på Ikea och handla lite nödvändigheter till hemmet. Vi parkerade på baksidan för att slippa all trängsel och så.

Väl framme så hoppade jag ur bilen och får världens kramp,mensvärk,hugg ... ja , jag vet inte hur jag ska förklara , men ont gjorde det iallafall. Vi stannade upp bredvid bilen tills det gick över , dvs typ 30 sekunder , sedan gick vi vidare igen. För säkerhets skull så kollade vi på klockan ifall det skulle hända igen - och det gjorde det.
20 minuter senare hände det igen ..och 20 minuter efter det igen , igen , igen och igen. Sådär fortsatte det hålla på med 20 minuters mellanrum. Men vi fortsatte att kolla i affärer och vid varje tillfälle när det gjorde ont så stannade vi bara och jag fick andas bort det onda.

Vi gick på ikea , åt korv och åkte sedan hem till min syster . Vi fikade lite banansockerkaka och umgicks med henne tills klockan blev typ 6 , då åkte vi hemåt . Det onda började nu komma tätare , dvs nästan exakt 15 minuter emellan.Här fångar thias en värk på bild.

Kvällern blev en jobbig kväll , men jag kände att jag inte behövde åka in ännu eftersom att jag kunde hantera värkarna, så vi stannade hemma istället.
Jag försökte sova men så fort det kom en värk så ville jag bara skrika! Klockan 01 blev det bara för mycket, så jag gick upp och tappade upp ett skollhett bad i hopp om att det skulle kunna lindra värkarna.
Jag hoppade i och låg där i ungefär en timme , sedan blev det både för varmt och för tråkigt och för jobbigt. Badet hjälpte inte ett dugg !

Jag gick upp , lindade in mig i min älskade morgonrock och satte mig soffan i vardagsrummet, Thias låg och sov och jag ville inte väcka honom i onödan eftersom att han skulle jobba dagen därpå , dvs söndagen, så jag satt kvar i soffan och andades och grät mig igenom varje värk som nu blev starkare och starkare.
När klockan blev 5 ringde Thias väckarklocka och han klev upp och kom in i vardagsrummet. Han blev jätteorolig när jag inte låg i sängen och trodde att "nu är det dax", men icke.
Han klädde på sig och ringde sina föräldrar för att fråga om inte svea kunde vara där medans han jobbade ifall vi skulle behöva åka in till förlossningen under dagen och det kunde dom givetvis . Sedan frågade dom även om jag ville vara där medans han jobbade också eftersom att jag hade så himla ont och så blev det . Jag tog på mig myskläder och åkte med Thias ut till valbo och var där medans han jobbade . Jag var jättetrött och det enda jag ville var att få sova. Men pga värkarna fanns det inte en chans i världen att få somna , så ont gjorde dom. Jag ville bara vika mig dubbelt och försvinna en stund tills värkarna var över.

Klockan 4 kom Thias tillbaka från jobbet och då åkte vi hem så att thias kunde få byta om . Därefter åkte vi hem till min syster och stannade där hela kvällern och kollade på "ensam mamma söker" och så. Thias och min syster fick hjälpa mig att kämpa mig igenom varje värk. Nu började det verkligen bli riktigt jäkla jobbigt !
Tillslut gick jag in på min systers säng och la mig och nästan bad om att få försvinna , jag hade så himla ont. Andningen hjälpte knappt längre , så Thias ringde förlossningen som bad oss att komma upp så att dom kunde göra en CTG kurva och även kolla hur öppen jag var .

Det visade sig att jag var öppen 2 cm och att barnet mådde bra , men med tanke på att jag inte sovit på 2 dygn så tyckte barnmorskan att jag skulle åka hem och ta sömntabletter+värkavstannande för att sedan orka med förlossningen. Så jag fick tabletter och vi åkte därefter hem med ett leénde på läpparna
- " ÄNTLIGEN SKA JAG FÅ SOVA !!!"

När vi kom hem så satte jag mig en stund vid datorn innan jag sedan gick in i sängen och tog mina tabletter. Jag låg ett bra tag innan jag upptäckte att tabletterna inte alls fungerade , jag hade fortfarande jätteont och kände inte alls att jag höll på att somna , så tillslut fick thias återigen ringa förlossningen som även denna gång bad oss komma in. Thias packade klart allting och klädde på sig , men när han hade gjort det så hade jag somnat , så det var bara för honom att lägga sig ner igen ..

..tills klockan blev 8 , då kom värkarna med ca 3 minuters mellanrum och jag kände att jag snart inte kunde hålla ut längre , så vi åkte in .

När vi kom in fick jag återigen göra en CTG kurva och allting såg jättebra ut . Sen kollade dom även hur öppen jag var och det visade sig att jag nu var öppen 4 cm.
Jag blev inskriven och en barnmorska kom direkt fram till mig och frågade om jag hade funderat någonting på bedövning , jag berättade då att jag helst ville föda utan , men hon tyckte inte det var en sån bra idé när man inte hade sovit på tre dygn, så hon erbjöd mig att ta en epidural . Jag hann knappt tänka efter innan jag fick ur mig att
- "jag kan ta vad som helst , bara jag slipper den här smärtan!"

Nu var det inga snälla värkar längre och jag riktigt längtade tills läkaren skulle komma och lägga bedövningen. Jag trodde aldrig jag skulle längta efter en spruta så mycket som jag gjorde just då . Jag var så himla trött och kände mig nästan döende.
Jag blev inlagd på rum nummer sex och barnmorskorna började förbereda för förlossningen. Dom la fram alla "instrument" och dukade upp dom på ett bord med en stor pappersduk på , sedan fick jag en massa olika drickor som jag prångt behövde dricka upp. Saftsoppor och någon slags proteindrink som smakade apa !


I väntan på att läkaren som skulle lägga EDAn skulle komma så kopplade dom in lustgasen så att jag skulle orka med värkarna och fy sjutton vilken hjälp den var alltså , jag har nog aldrig mått så bra som då. Kände mig som en kung.

Klockan 12:00 får jag EDA . Jag kände inte ett dugg av den , kan inte förstå hur man kan tycka den gör så ont. Jag kände inte ens bedövningssprutan. När den var lagd och första dosen sköts in så tog det bara en enda värk innan den började hjälpa . Vid andra värken kände jag iprincip ingenting .
Äntligen kunde jag slappna av och vila en stund.
Jag fortsatte använda lustgasen och barnmorskorna gick ut en stund. Var femtonde minut så tröck jag in nya doser i ryggen för att få optimal smärtlindring och chansen att vila den sista stunden innan förlossningen satte igång.

Klockan 13:35 tar barnmorskan hål på hinnorna så att vattnet går , Lovis hade bajsat i vattnet så det var grönt. Det kändes riktigt skönt när dom tog hål , som att kissa på sig och magen sjönk ihop en aning, riktigt häftigt!

När allt vatten hade runnit ut så tog det bara 30 minuter innan jag hade öppnat mig från 4 till 9 cm , så då fick jag lägga mig på sidan med ena benet i ett benstöd och sedan fick jag ligga så tills krystvärkarna satte igång . Barnmorskorna gick ut under tiden och jag skulle plinga på klockan när jag kände att jag fick krystvärkar och ville "trycka på".
Klockan 17:30 ringer jag på klockan , jag känner nu ett tryck som om jag vore skit bajsnödig. Barnmorskorna kommer in och jag får lägga mig på rygg igen med benen i benstöd. Dom kopplar även bort lustgasen, för nu är det dags att krysta fram barnet , vårat barn.
Jag trycker på vid varje värk och barnmorskan förklarar hela tiden hur jag ska trycka och är hur lugn som helst. Jag har inte ett dugg ont utan känner mig bara bajsnödig vid varje värk , haha. Efter X antal värkar så skymtar barnmorskan huvudet och det första hon säger är :
- OJ VAD MYCKET HÅR !!!
Jag blev helt varm i kroppen och kände att nu var det riktigt nära , snart var barnet här. Jag kände även på barnets huvud för att få lite extra krafter till nästa värk.
Även fast jag hade kunnat krystat dubbelt så hårt så vågade jag aldrig ta i fullt ut , jag var så himla rädd att bajsa på mig och att gå sönder . Jag tänkte hela tiden att :
- trycker jag på hårdare så kommer jag gå sönder totalt ! istället tog jag i lite i taget .

Efter rätt många krystningar så kom äntligen huvudet ut och barnmorskan sa medlidande att hon förstod hur ont det gjorde och att det brände och att jag absolut inte fick trycka på mer nu förns hon sa till . Jag själv förstod knappt vad hon pratade om utan låg helt lugn och väntade på att hon skulle säga åt mig att krysta ut kroppen. Jag hade inte ett dugg ont och jag är så himla glad för att jag tog epiduralen även fast jag under hela min graviditet har vart helt imot den.

Nu var det dags att krysta igen , men det krävdes inte alls mycket kraft för att få kroppen att komma ut . Jag tröck och tjoff så var hon ute . Hon skrek direkt när hon kom ut .
Barnmorskan tog en handduk och la upp henne på mitt bröst , då blev hon helt tyst . Jag som hela tiden trott att det var en pojke jag bar på blev helt förvånad när barnmorskan frågade vad det blev . Thias kollade efter och drog världens största flin mot mig . Då förstod jag , det blev en tjej !
- Va ? blev det en tjej ?
Thias nickade och vi båda var helt överlyckliga , nu kändes allt så himla självklart , det var ju henne vi väntat på.
'

Från första krystvärken tog det alltså 1 timme och 8 minuter tills dess att hon var född.

När thias hade klippt navelsträngen så tog det bara någon minut innan moderkakan kom ut , vi knäppte kort på den med , men dom lägger jag inte upp här ifall någon skulle vara lite känslig. Det var iallafall riktigt häftigt att se och det ser verkligen ut som ett träd , livets träd.

När den hade kommit ut så ringde dom på en läkare som skulle kolla i mig om jag hade "gått sönder" eller så, men det hade jag inte . Inga sår och inga bristningar , så jag slapp sy .
Medans hon undersökte mig så tog barnmorskan Lovis för att väga och mäta henne . Hon var 52 cm lång och vägde 3746 gram.

Efter vägningen och mätningen fick vi välkomsfika, sedan var det dags för pappa Thias att hålla Lovis för första gången.Klockan 22:35 blir vi flyttade från förlossningen till BB. Jag åker på en säng dit och har Lovis liggandes på mitt bröst hela tiden. En obeskrivlig kärlek och värme som jag aldrig någonsin upplevt förr.
Vi får ligga i ett rum med 4 bäddar, men som tur är så var det bara en annan än vi därinne.

Första natten var riktigt jobbig , vi hade ju inte sovit på flera dygn och även om det fanns en hel del adrenalin i kroppen efter förlossningen så kände jag bara att jag ville sova . Men Lovis var vaken hela natten, så jag och thias fick sova i omgångar , dvs korta stunder eftersom att hon ville ha mat rätt ofta.
På morgonen dagen efter gjordes det en läkarundersökning på Lovis där dom bestämde att eftersom att hon hade bajsat i fostervattnet så måste hon stanna på sjukhuset i minst 24 timmar innan vi lämnade sjukhuset. Så vi fick sova kvar ytterligare en natt . Dels för att amningen skulle gå bra och dels för att vi kände att det skulle vara skönare att komma hem på förmiddagen.
På kvällern runt tolvtiden så tycker barnmorskorna att Lovis börjar se lite gul ut i hyn , så dom gör ett gulsotprov på henne . Två timmar senare kommer dom med provsvaren och det ser bra ut , men för säkerhets skull gör dom ett till prov morgonen därpå & visar det lika bra så får vi åka hem.

Andra natten fungerade mycket bättre även om vi inte fick sova då heller. Vi går upp vid 7 så sköterskorna kan göra ett nytt prov på Lovis . Två timmar senare kommer resultaten som även denna gång visar bra resultat. Vi får en tid för återbesök dagen efter för att göra ett nytt prov.


Nu kunde vi äntligen åka hem!
Klockan 10:02 skrivs vi ut från BB och får åka hem tillsammans. Våran fina lilla familj !

Jag är verkligen jättenöjd med min förlossning och kände direkt att jag lätt skulle kunna göra om det flera gånger om. Alla var så himla trevliga och duktiga. Lika på BB , personalen var så bra !
Sen att jag tog epidural trots min negativa inställning och sprutfobi , det ångrar jag inte en sekund.

VI KOM SOM TVÅ, ÅKTE HEM SOM TRE.
jag älskar er över hela mitt hjärta . Jag gör allt för er , min älskade familj.

 


snart kommer den.

Om en liten stund tänkte jag lägga upp min förlossningsberättelse , har suttit och skrivit på den sedan igår och nu är den nog färdig . Har inte alls vart så seriös som många andra säkert är , men det förklarar i stora drag hur allt gick till iallafall , sen är det rätt mycket bilder.

hembesök.

Klockan 13 kommer det en barnmorska hit på hembesök , vi bytte till andersbergs BVC igår så nu är det inte våran "vanliga" barnmorska som kommer utan en finne eller va hon var , hörde inte ens vad hon sa när hon ringde igår, usch. Ångrar nästan att vi bytte BVC , men i vinter kommer jag nog inte ångra det . Har ingen lust att promenera till södertull i snöstorm o 20 minusgrader.

Har ingen aning om vad dom gör på hembesöket heller , men hoppas allt går bra iallfall .
LillLovis sover för fullt här i soffan hon , min lillgroda.

Nu måste jag hjälpa till att röja undan lite ..

vårat första bad.

Imorse bestämde jag mig för att ta ett bad (trots rekomendationer att inte göra det inom 8 veckor). Men vadå, jag blöder ingenting och har inga sår eller så , så det fick bli ett bad endå . Sen är värme det enda som hjälper mot allt det onda.

Tog med Lovis ner i badet eftersom att hon gjorde världens spya precis innan.

älskade älskade du

mysdag med familjen.

Vi blev visst bara hemma idag (än så länge åtminstone). Har bara suttit i soffan och kollat på lite teve och gosat med Lovis hela dagen , så himla underbart .
Thias mormor och morfar skulle visst komma på besök lite senare så vi håller oss hemma tills dess och säkert hela resten utav dagen också . Det är så skönt att bara vara vi , våran fina lilla familj !

Det slog mig just att nästa vecka börjar allvaret , dvs att jag blir ensam med Lovis om dagarna . Läskigt men spännande. Kommer kännas grymt tomt att inte ha thias hemma , han är så himla duktig med Lovis, byter blöjor ,tröstar och ger mer kärlek än jag någonsin hade drömt om. Han är världens bästa pappa och pojkvän , är så himla lycklig att jag har honom.Världens finaste ni


Thias tog förövrigt Lovis med på en promenad i vagnen , dom skulle gå till affärn och köpa en dricka , thias blev super-cola-sugen haha. Innan han gick så bar han runt henne så att hon blev lugn och därefter bäddade han ner henne i vagnen , sen sa han ;
- det här är stort för mig , första promenaden ensam med henne .

Man bara ser kärleken och blir helt tårögd ...

Godmorgon!

Godmorgon !
Idag blev de inte en lika lång sovmorgon , vi vaknade 08:30 , eller Lovis rättare sagt .

Idag har vi inga som helst planer så till att börja med blir det nog bara till att vara hemma , men vi kommer säkert på någonting att göra endå , brukar kunna bli så .
Tänkte iallafall äta lite frukost nu och göra mig klar ifall man skulle komma på någonting att göra , är ju rätt skönt att vara påklädd då iallafall.


hörselkontroll.

Idag har vi vart på hörselkontroll med Lovis , allting gick jättefort och hon hörde som hon skulle .

Efter sjukhuset så åkte vi hemåt igen och när vi svänger in på parkeringen så möter vi mamma , hon hade försökt ringa men vi hade på ljudlöst så vi hörde inte .
Hon hade med sig mat som vi åt tillsammans , hemmagjord potatismos och köttkorv , så himla gott. Även fast jag inte alls mådde nå bra så åt jag .

Har även hunnit med att ha besök utav våran vän Pontus och storhandlat på willys , så imorgon kan vi nog ta en lugn dag (som vi säger varje dag haha).

älskade kotteliten.


min lilla tjej sover helt ostört fastän vi håller på att väsnas med både dammsugaren , kamera och allt.magen - 26 september.magen har dragit ihop sig riktigt bra sedan förlossningen , känns verkligen jättebra. Hoppas att alla bristningar också ger med sig lite , dock är dom ingenting jag stör mig på .

Lovis byrå.
älskar att man kunde köpa sånna där lådor till , hur bra som helst ju!

sovmorgon.

Det blev en sovmorgon även idag ,fast med tanke på att man somnar så pass sent så borde det inte få räknas som sovmorgon.
Vi har iallafall precis käkat frukost och jag har vikt ner alla Lovis kläder i den nya byrån inne i sovrummet , så nu är det jättefint och prydligt däri , det tycker vi om.

Klockan 13 ska vi begé oss till sjukhuset för att göra hörselkontrollen på Lovis , hoppas allt är bra ! Men det tror jag.

Nu ska jag knäppa lite kort på byrån så ni får se hur fint det blev .

besök och besöka.

Det blev ingen lugn dag för oss idag som vi trott , vi har haft och vart på besök hela dagen.
När vi hade vaknat och så kom thias gamla klasskompis hit och fikade och hälsade på , han hade köpt ett jättefint gosedjur till lovis som är så himla mjukt. En liten hund !
Efter en stund kom även Cissi och hennes pojkvän förbi och hälsade på , utav dom fick Lovis ett "ät-set" med tallrikar och sånt, så himla fint .
(tack tack tack tack tack ♥)

När våra besökare hade lämnat oss så bestämde vi oss för att åka ut till Ikea och köpa en byrå och lite annat smått och gott , det blev blandannat en jättefin lampa och lite ljus.
Byrån håller thias föresten på att bygga ihop nu , tar en himla tid , men den blir skitsnygg ! Så när den är färdig så ska vi plocka i alla Lovis kläder däri och sedan göra lite mysigt inne i sovrummet . Älskar att vi har fått det så fint härhemma , och finare ska det bli !

Efter Ikea åkte vi hem till Thias föräldrar som bjöd oss på mat , det brukar ofta bli så att vi äter där på just söndagar , så himla mysigt . Idag bjöds det på lasagne och sallad .

När klockan blev kvart i åtta så åkte vi hemåt för att hinna se "ensam mamma söker" och nu sitter vi bara rakt uppochner, eller jag iallafall . Thias går runt med Lovis i famnen och sjunger , så himla söta.


Nu håller jag på att frysa ihjäl så nu måste jag dra på mig morgonrocken och mysa ner i soffan med mina underbara.

Appropå ingenting så börjar det kännas mycket bättre med obehagligheterna efter förlossningen . Jag blöder inte ett dugg längre och det börjar kännas bättre och bättre för varje dag som går . Så dom där 8(!?)veckorna kan ju slänga sig i väggen !!!! Beror säkert mycket på att jag slapp sy och sånt också , men endå .

Ska börja skriva min förlossningsberättelse snart också , jag vet bara inte när jag ska hinna med . Känns som att man har tusen saker att göra , som är viktigare än att sitta och blogga . Men det förstår ni säkert . Men det kommer , förr eller senare ..

Godnatt på er !

mina sömntutor.

Igårkväll (eller rättare sagt inatt) blev det sent i säng för våran del .
Lovis sov som vanligt hela dagen och vaknade bara till och åt lite då och då . Vi var ju som sagt i stockholm på barkaby outlet med min syster och en kompis till henne ..

När vi kom hem däifrån var vell klockan efter 19 nångång
, vi hade stannat på hemvägen på ett burgerking där man hade velat dödat varenda jävel. Först var de i kassan så HIMLA otrevliga och stank rök , sen låg det utspillda drickor och matrester överallt . Inte nog med det så sitter det en negerfamilj bakom oss där en typ 4åring sitter i en matstol , en sån där liten liksom . Så försöker mamman tvinga i honom läsk men han vägrar, då trycker hon upp den och tvingar honom att dricka och tillslut spyr han rätt över bordet .
-tur att jag satt med ryggen mot säger jag bara !

Inte nog med det .. Maten smakade fan för allihopa och Malins kompis köpte tillochmed en ny hamburgare för den var så äcklig .
Sen toaletterna , höll på att spy bara utav att gå in . Inte ens en sittring fanns det.

jaja , iallafall så kom vi hem efter sju och då gick thias ut med svea och jag matade Lovis . Sen åkte vi allihopa hem till min syster , tvättade en maskin med tvätt och satt där med dom och mös bara .

Gick vell inte och la oss förns vid 3 tror jag & mina små sömntutor ligger fortfarande och sover.

Jag älskar er mest i hela hela världen

svar till Huong.

huong om Barkaby Outlet.:
Hur går det med Lovis hemma? Är hon snäll på nätterna? :)

Svar ; Det går jättejättebra . Första natten hemma var hon vaken i stort sett hela natten , men därefter har det bara blivit bättre och bättre , imorse sov hon till 11 tex ..
(givetvis vaknar hon och äter x antal gånger)
Hon gör inte så mycket annat än att sova än så länge , men det blir det vell ändring på snart antar jag :)

svar till Huong.

huong om Barkaby Outlet.:
Hur går det med Lovis hemma? Är hon snäll på nätterna? :)

Svar ; Det går jättejättebra . Första natten hemma var hon vaken i stort sett hela natten , men därefter har det bara blivit bättre och bättre , imorse sov hon till 11 tex ..
Hon gör inte så mycket annat än att sova än så länge , men det blir det vell ändring på snart antar jag :)

Barkaby Outlet.

Har spenderat hela dagen i barkaby på outletet där , hittade bara lite underkläder . Tänkte visa när jag kommer hem igen för nu ska vi iväg till syster min en sväng .

Imorgon blir det lugnt härhemma så ska jag ta mig tid att skriva lite mera och även lägga ut lite bilder på allt jag har lovat ..

presenter.

Glömde helt bort att berätta att vi fått jättemycket fina presenter till Lovis , en massa massa kläder .
Tänkte visa er bilder imorgon för just nu ligger dom i en kasse under vagnen tillsammans med en massa andra grejer..

första promenaden med vagnen.

Idag har det vart full rulle hela dagen .
Det började med att vi vaknade vid 8 ungefär, Lovis sov rätt så bra inatt med bortsett från att hon haft ont i magen och vart lite ledsen till och från .
När vi hade klivit upp så tog jag en varm dusch medans thias klädde på Lovis. Gavlegårdarna kom sedan hit och bytte våran spis , kylen och frysen skulle komma senare under dagen. När dom var klara med spisbytet tog vi våran första promenad med vagnen , till konsum. Vi skulle nämligen posta ett brev och hämta ut ett paket med mitt hår i .

Efter promenaden så gick vi hem och vilade
, jag tog en värktablett och satt mig i soffan och mös med Lovis. Sedan kom gavlegårdarna igen och bytte ut både kyl och frys , så nu är allt sprojlans . Tänkte visa er bilder imorgon .

När Gavlegårdarna var färdiga med allt så åkte vi ut till Ikea och handlade nytt lakan, blommor , ljus och lite annat mysigt. Jag köpte även lite amningstoppar , mycket mycket skönare än amningsbh, plus att det är superbra på nätterna.

Efter Ikea åkte vi till Thias föräldrar och var där enda fram tills nu , har kikat på idol och käkat massa gott i deras dubbelsäng haha. Chips och popcorn , det skulle jag aldrig tillåta i min säng :DMen nu är vi som sagt hemma och Lovis har sovit hela dagen , så snart är det vell dags för henne att vakna igen för att sedan vara vaken en stund in på natten. Men vad gör vell det ? Jag skulle kunna vara vaken varje natt med henne.

Natti natt

mamma&dotter-mys.

Igårkväll låg Lovis på mitt bröst i timmar när jag satt i soffan.
Det finns verkligen ingenting underbarare än att känna sitt barns närhet , doft och andetag .

Du gör mig helFörsta badet hemma.

Imorse när vi hade klätt på våran Lovis i sängen så spydde hon lagomt tills dess då hon hade bodyn på sig . Vi som tvättade lakanet igår . Sen kissade hon en stund därefter när vi skulle byta blöja ! Så nu blir det nog till att köpa ett till lakan på Ikea så man slipper sova utan :) Har bara hunnit med att köpa ett än så länge.

Iallafall , eftersom att hon spydde så tänkte vi att hon lika gärna kunde få ta ett bad , så thias tappade upp vatten och badade med henne . Första badet hemma , med pappa !

- Hon älskade det !svar till "Amanda".

Amanda om Smygkik från förlossningen.:
Har du hunnit tagit ett varmt bad med lillen än? (eller ja ljumet måste de vara) det är det skönaste som finns.. släng gärna upp lite bilder om du gör det

kram Amanda

Svar;
Nej , man får inte bada på 8 veckor efter förlossningen pga infektionsrisken osv , så än så länge har bara Thias badat med henne. Men så fort jag läkt så ska jag bada med henne ! Och då blir det givetvis en massa bilder ..

Smygkik från förlossningen.

tills dess att jag skrivit och känner mig nöjd med min förlossningsberättelse så tänkte jag bjuda på en liten smygkik från förlossningen.finaste ögonblicket i mitt liv !

dålig uppd.

vet att jag är himla dålig på att uppdatera, men ni anar och förstår säkert varför..
var iallafall iväg till thias familj en sväng o hälsade på o tvättade en maskin tvätt-det blir mycket nerspydda kläder och sängkläder med en liten i familjen.

var förbi två olika apotek också o köpte lite fler bindor(..som va värdelösa),värktabletter,amningsilägg o sånt.

påvägen hem från valbo hämtade vi upp min syster innan vi sedan åkte tillsammans till willys o köpte godis som vi sedan åt till idol.

nu ska vi krypa ner i sängen och försöka sova,hoppas vi får lika fin sömn inatt (pepparpeppar).

tack!

Tack för alla fina kommentarer ! blir helt varm i hjärtat ..
Lill lovis sover för fullt , men snart ska vi begé oss ut till valbo till thias föräldrar . Ska dit en sväng och hälsa på , sen ska vi även till apoteket en sväng så jag kan köpa nya "jätteblöjor" haha. Inte kul att man får igen alla månders förlorad mens på bara några dagar nu inte(som en barnmorska på BB sa) ;) Ni som har fött vet förmodligen vad jag pratar om ..

mammas & pappas älskade tjej.
återbesök på BB.

goddagens !
Vi har fått sova riktigt bra inatt allihopa så nu är alla tre riktigt utvilade , vilket verkligen behövdes efter 4 (!) sömnlösa nätter och dygn ..

Har vart på återbesök på BBmottagningen nu på förmiddagen eftersom att vi lära kolla upp ifall Lovis fått gulsot, men allting såg jättebra ut och hon hade gått upp över 100gram sedan igår, så allting var helt perfekt .
Min mjölk har redan runnit till och jag känner mig som pamela andersson typ , så himla äckligt stora och hårda tuttar.

Nu ska vi äta lite och sedan ska vi ut och hälsa på thias pappa en sväng .Första bilden på Thias och Lovis tillsammans .
Jag älskar er sååå

familjebesök.

Har haft våra närmaste på besök här idag , så nu är vi helt slut hela familjen . Det tar på krafterna att ha besök , även fast man inte trodde det . Fick jättefina presenter till Lovis och även en massa rosor som vi ska torka sen när dom blommat ut.
Nu är vi iallafall ensamma och ska snart krypa ner och sova . Men först ska Lovis äta lite. Imorgon väntar ett besök på sjukhuset för att ta lite prover , förhoppningsvis ser allt bra ut så vi slipper bli återinlagda .

Jag älskar min underbara familj !♥

"Webbis!".


Förälder: Frida Höglund, Mattias Gyllenskepp Datum: 2010-09-20 Tid: 18:38 Vikt: 3746 Längd: 52 Kön: Flicka Hemort: Gävle BB-ort: Gävle Nu har våran älskade Lovis kommit. Mamma och pappa älskar dig !

Klicka här för att komma till "webbisar".

Hemma från BB.

ja , nu är vi hemma från BB efter världens bästa förlossning och tid efteråt på BB.
Allt gick så himla snabbt och smärtfritt , kan inte förstå. Alla som försökt skrämma upp mig med både det ena och det andra. Men jag säger som så , ta allting som det kommer och var lugn istället för att stressa upp er inför en förlossning ..

Tänkte visa er den sista bilden vi tog på våran älskade Lovis innan vi åkte hem från BB.
Färdigklädd och redo för att komma hem !Våran älskade tjej

Mobilblogg- nu har våran älskade lovis b...

Mobilblogg- nu har våran älskade lovis badat för första gången och även tagit blodprov för att se om hon ev har lite gulsot.. Vill verkligen inte att hon ska ha det så hon behöver vara här flera dagar:( skulle ha åkt hem nu ikväll men vi stannar en natt till för att känna oss riktigt säkra och även för att nu se vad proven visar. Hon är så duktig våran fina tjej.. Just nu ligger hon i blöja mot min kropp och de är en obeskrivlig känsla! Mitt barn, mitt allt!


Mobilblogg- grattis till våran älskade lov...

Mobilblogg- grattis till våran älskade lovis som blir ett dygn gammal nu kl 18:38


Mobilblogg- igår klockan 18:38 kom våran...

Mobilblogg- igår klockan 18:38 kom våran älskade Lovis till världen. Hon är 52 cm lång, väger 3746g och har ett huvudomfång på 35 cm. Jag älskar henne mer än allt! Vi får komma hem från bb redan ikväll och så fort ja orkar så ska jag skriva en förlossningsberättelse. Tack till världens underbaraste barnmorskor som var med oss vid förlossningen. Nu ska jag titta på min underbara tjej när hon sover..


CTG och 2 cm.

Kom nyss hem från förlossningen , öppen 2 cm.
Fick sömntabletter och är nu hemma eftersom jag inte sovit på snart 2 dygn ..

Heja kotteliten .
har så jävla ont så ja orkar inte skriva nå mera , ska ta mina piller nu och försvinna från omvärlden.

snabb uppd.

Är hemma en sväng nu så thias får duscha o byta om. Ska hem till min syster sen och kolla på "ensam mamma söker" och fördriva tiden lite med henne .
Värkarna blir allt tätare men dom är fortfarande inte helt regelbundna , men ont gör dom. Just nu har dom kommit med 5 min mellanrum ett tag , men ibland tar det upp imot 10 innan nästa kommer , så vi väntar med att ringa förlossningen osv . Hellre hemma lite för länge , speciellt jag som hatar sjukhus .

Svea är kvar i valbo för säkerhets skull . Hon är så himla söt , hon märker direkt när jag ska få en värk. Då sitter hon där med sina underbara ögon och bara tittar på en och vill vara med och trösta ..
våran älskade svea !

Tack thias för att du finns , utan dig skulle jag aldrig klara det här !

Mobilblogg- eftersom thias jobbar idag och...

Mobilblogg- eftersom thias jobbar idag och jag inte sovit ett dugg inatt , så åkte jag med han imorse hem till hans familj (där jag är nu). Jag hade aldrig orkat vara hemma ensam Med denhär smärtan. Istället har jag faktiskt kunnat sova en stund här i thias lillasysters säng och vore det inte för alla drygskallar som terrar mig på mobilen så hade ja nog sovit fortfarande.. Undra hur länge man ska behöva kämpa sig igenom sånna här värkar utan att dom är tillräckligt täta för att åka in.. Ja kommer vara död av trötthet innan dethär är klart. Pjuh!


badat 1 tim.

Låg i badet i en timme innan jag bestämde mig för att gå upp igen , det blev för varmt och tråkigt helt enkelt , dessutom var jag rädd att svimma i vattnet eftersom att jag har sån huvudvärk .
Men badet hjälpte litegrann mot smärtan iallafall , men det var långt ifrån skönt. Fyfarao!

Har suttit i soffan sedan jag klev upp .. Värkarna kommer fortfarande inte jättetätt så jag kan inte sova , för då hinner jag bara komma till ro innan nästa värk börjar. Men endå vill jag ju inte sitta här rakt upponer enda tills imorgon.. men vad ska man göra när ingenting hjälper ? Det är bara att slappna av och låta värkarna göra sitt,även om dom gör ont.

lättare sagt,än gjort.

Att sova var ju minst sagt lättare sagt än gjort !
Även fast jag tog värktabletter och värmde en vetekudde så var det omöjligt . Efter två värkar gav jag upp försöket med att sova och håller nu på att fylla upp ett hett bad . Är så fruktansvärt trött , men kan verkligen inte sova . Det gör så ont . Endå är det en smärta man klarar av , men inte under den tid då man sover .

Tror att värkarna börjat komma lite tätare nu , eller så känns det bara så .. orkar inte klocka dom , inte nu.
Thias sover som en stock , vill inte väcka honom , tycker så synd om honom som ska upp och jobba snart . Min älskade älskade thias.

Hoppas värkarna blir lite mildare i badet , eller åtminstone att dom upplevs mildare.

Är så sjukt trött !

snabb uppd.

Värkarna kommer fortfarande med ca 15 min mellanrum , men dom är lite oregelbundna så vi får se vad som händer.Det kan ju ta en evighet fastän värkarna är igång. Vi ska iallafall krypa ner och försöka sova nu ..
Thias ska förövrigt jobba hela dagen imorgon så jag får nog se till att hålla igen tills han kommer hem ;) Åtminstone försöka stå ut så länge som jag bara kan . - Jag avskyr ju endå sjukhus så dit åker vi nog inte i första taget .

Godnatt då , uppdaterar såfort det händer någonting mer , om det händer någonting mer.


BF+6 - bilder.


Thias fångade en värk på bild haha.
Dock en jättedålig bild..Efter han hade tatt denna bild så passade vi på att knäppa lite bilder på magen också..
På "G" ?

ja , nu kan man börja undra om det kanske är på G. Vill inte säga att det är det , men det kan vara .

Jag och thias åkte till köpis tidigare idag och parkerade på baksidan eftersom att det var så fullt med bilar på framsidan (konstigt nog). Det är ju liksom inte lönehelg , men när man kom dit kunde man nästan tro det. Eller rättare sagt man trodde det .

Väl framme så hoppade jag ur bilen och får världens kramp,mensvärk,hugg ... ja , jag vet inte hur jag ska förklara , men ont gjorde det iallafall. Vi stannade upp bredvid bilen tills det gick över , dvs typ 30 sekunder , sedan gick vi vidare igen. För säkerhets skull så kollade vi på klockan ifall det skulle hända igen - och det gjorde det.
20 minuter senare hände det igen ..och 20 minuter efter det igen , igen , igen och igen. Sådär fortsatte det hålla på med 20 minuters mellanrum. Men vi fortsatte att kolla i affärer och vid varje tillfälle när det gjorde ont så stannade vi bara och jag fick andas bort det onda.

Vi gick på ikea , åt korv och åkte sedan hem till min syster . Vi fikade lite banansockerkaka och umgicks med henne tills klockan blev typ 6 , då åkte vi hemåt . Det onda började nu komma tätare , dvs nästan exakt 15 minuter emellan.

Så nu sitter vi här hemma i soffan och håller koll på klockan och det onda . Det är fortfarande 15 minuter emellan så om det nu är någonting så lär vi ju få vänta ett jäkla tag , med lite otur.
Skönt är det iallafall inte , men jag kommer klara det ! det vet jag !

Återkommer såfort det händer nå mer , om det händer nå mer idag..
Ska nog iallafall krypa ner och sova en stund nu som det känns , är så himla himla trött.Jag älskar dig thias , du är bäst !

få tiden att gå.

Nu har jag tagit mig ett lååångt och skönt bad med en massa tända ljus , gud vad skönt det var .
Har lite småont i magen fortfarande så vi får vell se om/hur det utvecklas under dagen , ska bli riktigt spännande iallafall .

Vi funderar på att åka ut till köpis en sväng och fördriva tiden lite , kanske köpa någon bebispjamas eftersom att vi inte har någon sån än , eller varför inte bara ta en fika nånstans . Allt för att få tiden att gå !

Ska även svänga förbi ÖB och köpa en stock snus och en golvmopp. Snuset har börjat ta slut skitfort nu på slutet! Men det har vell med nerverna och "brist på annat" att göra . Haha.

Nej , nu ska jag klä på mig nå skönsköna kläder !

BF+6

Ännu en skit-natt. Har knappt sovit någonting pga all smärta ..
Det är en riktigt skum smärta , den är liksom hanterbar (verkligen hanterbar!) , men endå håller den mig vaken. Tänk er först sammandragningar , sen en smärta som känns som mensvärk fast typ ett par gånger värre.
Det konstiga är att det bara sker på natten , så ingenting är nog på gång mer än att jag kanske håller på att förbereda mig för att börja öppna mig ,inför vad som komma skall.

Vi åt nyss lite frukost och nu håller thias på att städar för fulla muggar . Han tyckte jag skulle vila , vilket jag verkligen behöver . Känner mig helt utslagen ..
Ska gå och lägga mig i ett hett bad nu innan jag gör någonting annat !


BF+6

middag i valbo.

Nu är vi hemma efter en helkväll i valbo hos thias familj .
Vi åt skitgod mat bestående utav paj , sallad , quisadillas och natchochips  . Sen kollade vi även på Idol tillsammans.

Jag är sjukare än sjukast och det känns som om jag ska hosta upp mina lungor snart . Det klias nå fruktansvärt och det känns som om huvudet ska sprängas vilken sekund som helst . Feber har jag också , så det är riktigt jobbigt nu.

Vill bara att allting ska hända NU så jag slipper vänta och bli ännusjukare. Nu känner ja endå att jag skulle orka föda, men med tanke på att jag bara blir värre och värre så vill jag bara få allting gjort nuuu.

sovit middag.

Eftersom jag sov dåligt inatt så passade jag på att sova lite middag nu på förmiddagen. Sov ungefär 2 timmar, men det verkar räcka , för nu känner jag mig lite piggare.

Har fortfarande rätt ont i magen ,eller neråt , eller hur man ska säga . På ett sätt känns det som att det kommer hända någonting snart , men vill inte heller ta ut någonting i förskott .
Ska ta ett varmt bad nu tänkte jag och se om det kanske blir lite bättre , annars är det vell bara att vänta och se.

BF+5.

Godmorgon !
Uch vilken natt .. Nog för att jag sovit hyffsat gott men magen har värkt som om jag skulle haft mens x 10. Kändes nästan precis som innan man ska få mens, och då heeeela tiden.
Så nu när thias gick upp (05:45) så stod jag inte ut längre . Gick upp och tog alvedon och lagade iordning frukost , så nu sitter jag i soffan med tända ljus och äter gröt och dricker varm nyponsoppa.

Funderar på att hämta täcket och lägga mig ner på soffan istället och försöka sova , för då kan jag småkika på teven samtidigt också, då blir det lite lättare att sova.

Förkyldningen är inte ett dugg bättre - snarare tvärtom. Min hals är igensvullen , likaså min näsa. Allt är bara drygt just nu..

BF+5 idag ..

Mobilblogg- ligger i sängen och kan verkl...

Mobilblogg- ligger i sängen och kan verkligen inte somna, har legat rakt upponer i över en timme utan att kunna somna. Thias sover förstås så jag passade på att sörfa runt lite på lite bloggar o så, perfekt nattsyssla när man inte kan sova. Har inga känningar utav någon kotteliten heller, mycket tråkigt. Önskar att de kunde sätta igång nu på direkten. Skönt att de är helg snart så jag slipper vara ensam iallafall:) ska bli så skönt att ha thias hemma. Min älskade thias <3


ny lista.

Efter att jag och T hade ätit så tog vi ett bad tillsammans , kändes så himla skönt i kroppen efteråt. Vi la oss på sängen och bara låg rakt uppochner i typ en halvtimme innan vi klädde på oss . Därefter åkte vi ut till valbo , det var nämligen dags att skriva en ny "gissningslista" därhemma eftersom att alla hittills hade haft fel , så vi åkte dit.

Väl där så gjorde vi listan , så nu får vi se om vi behöver skriva om den ytterligare en gång eller om någon utav oss kommer att ha rätt , eller komma närmast åtminstone . Spännande spännande . Vi stannade även kvar och kollade på idol och fikade lite . Jag drack te eftersom att jag hade feber och jätteont i halsen , vilket jag fortfarande har.

Nu är vi iallafall hemma och ska snart sova , imorgon väntar återigen en ny dag med nya förhoppningar . Kan det inte bara hända någonting snart ?

Nattinatt

gullig karl.

T kom hem tidigare från jobbet idag och när han kom hem hade han vart på affärn och handlat och dessutom köpt med sig mcdonalds , gullig karl eller vad? - älskar dig !

Vi har inga som helst planer idag men jag skulle gärna vilja göra någonting ,även om jag inte alls är nå pigg . Helst skulle jag vilja åka iväg nånstans , bara göra någonting , bara få tiden att gå ..
Men istället blir vi nog hemma , tar ett bad och ser en film.

dunderförkylning.

KUL att jag har gått och blivit dunderförkyld inatt då - inte ett dugg.
Det började igårkväll , var skittäppt i näsan innan vi skulle sova , så jag tog lite saltlösningsnässpray och försökte sedan sova , lyckades.
Men imorse när jag vaknade var både näs(-or) och hals helt igensvälld. Hostar slem gör jag också , väldigt fräscht sådär. Jag som inte vart sjuk på evigheter...

Hoppas det hinner gå över innan kotteliten tittar ut , för jag vill verkligen inte smitta ner min lille skatt de första jag gör.

BF+4.

Varje morgon när man vaknar känns nästan som en "besvikelse" även om man inte direkt är besviken på samma sätt. Men man är endå frustrerad över att ytterligare en natt har gått utan att någonting har hänt. Man ligger där i sängen och tänker att ;
-"jag kunde ha haft min bebis bredvid mig nu .."
Endå är jag glad över att veta att det omöjligt KAN vara långt kvar nu . Åtminstone inte längre än till septembers slut & det är ju bara två veckor . Två veckor är himla kort tid !

Mitt liv börjar snart , inte slutar (som dom flesta väljer att uttrycka det). Jag har alltid velat haft barn och att bli gravid är det bästa som hänt mig.

Det är alltså BF+4 idag och jag tänkte lägga upp lite bilder på tjockismagen senare.

fika i valbo.

När T hade slutat jobbet så åkte han bara hem och hämtade svea innan han sedan hämtade mig i mammas lägenhet. Tillsammans åkte vi sedan ut till hans föräldrar i valbo och fikade . Vi satt där en stund och fikade och pratade och svea sprang runt ute på gården .
Vi var inte där så länge eftersom att vi ville hinna med att se idol, så vi åkte hem så att vi hann precis till idol.

Efter idol ska vi kolla på Efterlyst , sen det där kungarna av tylösand.
Tänkte bara uppdatera lite snabbt så att jag slipper alla förfrågningar om inte kotteliten har tittat ut än .
- " nej , kotteliten har alltså inte tittat ut än.. & den verkar inte vilja göra det på ett bra tag heller."

Mobilblogg- fasen va sammandragningar jag ...

Mobilblogg- fasen va sammandragningar jag har haft idag alltså, det måste bero på allt gående. Först gick jag hemifrån enda ner till stan och på vägen mötte jag sandrah och supersöta Colin. Väl nere på stan gick vi runt inne på nian o kollade på barnkläder, bland annat overall till Colin. Jag köpte strumpor till våran kotteliten. Efter stan gick sandrah med mig upp till söder eftersom att ja skulle till mammas lägenhet och va där tills thias sluta. Påvägen köpte jag en funbox på maggies för ja va så hungrig, hade inte ätit nån frukost. Gick sedan upp till mammas lägenhet och här är jag än. Snart kommer thias och hämtar mig och då ska vi åka ut till Valbo och hälsa på hans familj.. Måste få dagarna att gå fort nu så man inte blir så deprimerad. Min mage känns förövrigt dubbelt så stor än vad den vart nångång under graviditeten, mysko! Nu ska ja kolla lite på topmodel innan t kommer. Puss


BF+3 -Nu jäklar kotteliten !

Nu ska du ut ditt lilla busfrö ! snälla ?

Ska ta mig en långpromenad ner på staden och möta upp sandra , vi ska gå runt och kika lite. Sedan ska jag kanske träffa syster min när hon slutat skolan, får se om hon hör av sig .
Åker nog med thias hem från stan när han slutat , dvs 4 .

Håller alla mina tummar och tår för att det sätter igång snart , skulle vara så himla underbart .

Håret har kommit !


Ja , nu har håret kommit , rackarns vad fort det levereras alltså ! loveit.plattången funkade prima.

Lyckades aldrig somna om , så jag har bara suttit här rakt uppochner och inte gjort ett skvatt sedan jag vaknade..
Fram tills för en stund sedan då jag började platta håret (provade nya plattången). Nya plattången funkade helt okej faktiskt , perfekt om man ska iväg nånstans och inte orkar släpa med sig den andra jättestora ..

Så nu har jag iallafall platt hår ..
har dock ingen aning om vad jag ska ha för frippa , men de blir vell nåt tråkigt som vanligt . Det är så tråkigt att hålla på med håret när hårförlängningen sitter så långt ned och färgerna knappt stämmer in på varandra , så det blir lätt en knut eller bara en hästsvans.
Men imorgon kommer troligtvis mitt nya hår , så jag tar nog ut det jag har i nu relativt snart .

Längtar tills efter förlossningen när jag kan börja träna och känna mig fräsch igen !

Godmorgon!

Godmorgon ! Ni undrar säkert vad jag gör uppe NU ? - det undrar jag med !
Jag vaknade för att gå och kissa när thias gick upp, sen kunde jag bara inte somna om. Tog istället vårat underbart sköna dubbelduntäcke och la mig på soffan när T åkte , så nu ligger jag här . Men jag kommer förmodligen inte somna om igen , även om jag verkligen skulle behöva det ..

Idag är det BF+3 och ingenting ser ut att hända , hur länge ska vi behöva vänta egentligen? hoppas inte allt för länge.

Nu ska jag försöka leta på en bra film att kika på .fastnade vid datorn.

Nu har vi vart ute med svea på kvällspromenad , så nu kan vi gå och sova ..
Vi kom vell in för säkert en timme sedan , men som vanligt fastnade vi vid datorn dumma som vi är .

Bf+2 blev ju inte mycket att hurra för , ingen kotteliten idag heller ..
Men det är bara att vänta och se glad ut , antar jag.

svar till Julia.

Anonym om Tips - Få plattång på köpet!:
hur gammal var du och T när ni blev tillsammans ? :)
och hur gick det till ?

Svar; Jag har skrivit det förr någonstans och försökte hitta på det , men tyvärr lyckades jag inte , så jag svarar igen :)
Vi blev tillsammans för 2 år och 2 månader sedan, men har gått på samma skola under hela högstadiet.
Vi träffades "första" gången hemma hos honom .. Det hade nyss tagit slut mellan mig och den jag var tillsammans med förr , så jag hade aldrig en tanke på att jag skulle kunna bli tillsammans med någon igen , inte efter så kort tid - men jag ångrade mig direkt !
T är det finaste jag har och någonsin kommer att ha och jag ångrar inte en sekund att jag träffade honom den dagen. Han är mitt allt !

Orkar inte gå in på hur det gick till mer än så, det får bli en annan gång :)

Tips - Få plattång på köpet!

Var upp på IcaMaxi en sväng för att ta ett kontoutdrag i automaten där. När vi endå var där så passade vi på att gå in en sväng eftersom att T behövde köpa lite Cola och alvedon.
Väl inne i butiken så kommer T med snilleidén att jag måste köpa bindor också (tills efter förlossningen) , så vi köpte två paket med nattbindor . Spyr bara jag tänker på det ! Jag avskyr att använda binda , minns inte ens när jag gjorde det sist , om jag ens har gjort det.

Iallafall , gick förbi hårgrejerna en sväng som vanligt . Och där fanns ett kanonerbjudande ;

Köp valfria hårprodukter från LÓRÈAL för 125:- ,
-få plattång på köpet

Så jag slog till ..2 st Shampoo 49:-/2st
1 volym hårspray 49:-
1 nattinpackning 49:-


+ plattång
hoppas bara den funkar bra, men det borde den vell göra.

Svar till anonym.

Anonym om BF+1.:
har följt din blogg flera månader nu och vill önska både dig och Mattias lycka till med bebisen och allt (: .
sen måste jag bara fråga vart du har köpt "armbandet" du har på dig, täntke om det va någonstans här i Gävle? och vad det kostade :) , antar att det är bandet som har med balans att göra?
kram

Svar; Tack ! och vad roligt att du följer bloggen ..
Armbandet är mycket riktigt ett balansarmband och jag köpte det här i gävle på Seafun för 399:- :)

matlådor -check.

Nu är alla matlådor färdiga så nu är det bara thias som fattas . Han lära stanna på affärn för potatismosen här hemma var jätteslut .. Jag som har trott hela tiden att vi har haft det i skåpet nånstans , men icke.

Köttbullarna är också färdiga och allt är framdukat på köksbordet , jag har tilloch med tändt doftljus och gjort det riktigt mysigt . Diskat har jag gjort också , allt för att försöka få min lilla kotteliten att vilja titta ut , men inte då. Den verkar trivas bättre därinne än någonsin ..

storkok.

Eftersom att matlådor alltid är bra att ha och jag har himla tråkigt , så passar jag på att ha storkok här hemma .
Jag började med att i morse ta fram 1 kg köttfärs ur frysen så att det hann tina lagomt tills jag skulle börja laga mat. När det var färdigtinat så bestämde jag mig för att göra hälften till en köttfärs och hälften till köttbullar (så jäkla smarrigt med hemmagjorda köttbullar).
så nu står köttfärsen och puttrar i väntan på att spagettisarna ska bli färdig så det kan sammanslås och läggas i matlådor , därefter är det köttbullarnas tur att stekas och läggas i matlådor med typ potatismos eller nåt , har inte riktigt bestämt . Men det kan ju bli himla enformigt med spagetti varje dag .. så det blir nog mos.

Har plockat fram varenda matlåda vi har tror jag ..

KANONIS!

tar igen missade program.

Har käkat lite frukost och kollat på massa bra program nu som jag missat , bland annat "biggest looser sverige" och "halv åtta hos mig" , nu är det bara "det okända" kvar sen är jag ikapp igen.
Sitter och väntar dygnen runt på att nånting ska hända , endå har jag ingen koll på varken vilket datum det är eller vad klockan är - vilket är rätt skönt ..

Skulle vilja ta en promenad bort till fotbollsplanen med svea , men vet inte om jag törs gå nånstans ifall det skulle hända nånting . Ingen i min familj bor ju speciellt nära och alla är ju så upptagna så man vet ju inte vem man ska ringa. Thias kan jag ju förstås ringa när som helst , men han är ju endå i sandviken liksom. Jag stannar nog hemma tills han kommer hem så kan vi promenera då istället .

Nu ska jag kolla på "det okända" sen måste jag nog vika lite tvätt som vi tvättade igårkväll innan bion. Skönt att ha allt sånt gjort ifall kotteliten skulle bestämma sig för att komma ut . Inte så kul att komma hem till ett kaos direkt.

Mobilblogg- godmorgon godmorgon! Idag är ...

Mobilblogg- godmorgon godmorgon! Idag är det bf+2 och inte en skymt utav kotteliten.. Märks att andra är mer otåliga än jag med tanke på alla SMS o tråkiga samtal ja får. Funderar starkt på att stänga av telefonen tills kotteliten fötts och bara skita i att höra av mig till nån annan än familjen.:) Mamma ringde iallafall nyss, hon var påväg hem till Sverige från Sicilien, men kommer inte hem till Gävle förns på söndag, så vi får vell se om hon hinner komma före kotteliten eller tvärtom. Nu ska jag Kika efter nån bra film o lägga mig i soffan med min underbart sköna morgonrock!


BF+1.Bättre bild på mina "fina" bristningar .
Men gjord av kärlek , det är vad dom är ..Vi älskar dig , älskade kotteliten ♥

kom ut nu !

3D på bio.

Fyfan vilken skillnad det är att se en film i 3D , speciellt på Bio. -rekomenderar starkt att gå på en 3Dfilm på bio.

Vi var och kollade på "toystory3" i 3D nyss här i gävle och även om det inte var speciellt mycket 3D effekter så var det endå en himla stor skillnad mot för att se den "vanligt". Ska lätt gå på flera 3Dfilmer på bio.Ingen kotte kunde vi lura ut idag heller , så imorgon är det BF+2 som gäller . Uch vad hemskt det låter ..
Jag som hade hoppats på att kotteliten skulle vara ute vid det här laget. Men icke !
Får helt enkelt hålla tummarna för att det blir snart , så jag inte spricker (magen alltså). Den är spänd i princip konstant. Sammandragningar stupikvarten !

Kom ut nu älskade kotteliten

Svar till anonym.

Anonym om Svar till anonym.:
Vanliga fall tycker jag inte bristningar är fint någonstans! Men på dig ser de fint ut!! Hela din kropp är fin, de visar att du har en skatt där inne, men samtidigt är du så snygg!!

Svar ; Tack , vad gulligt sagt !!

"ToyStory3", 3D.

Eftersom att jag och thias nästan aldrig gör saker utanför hemmet ,  dvs går på bio eller går ut o käkar osv så tänkte vi unna oss det ikväll . Vi tror att vi ska gå på bio , "toystory3" i 3d .
Med lite tur (eller otur) kanske kotteliten vill komma ut precis när vi sitter där med våra fula 3Dbrillor och käkar popcorn..  Tur att vi har allting redo i bilen med bilbarnstol o väska osv.

(HAHA , precis i detta nu så råkade thias tappa ut en hel jäkla kastrull med makaroner . Tur att det var snabbmakaroner. Vilken mästerkock man har skaffat sig ! :D)
Ska nog kila och hjälpa honom lite så det blir nån mat innan tvättstugan o bion o allt vad vi ska göra ..

hår - check !


Gjorde en beställning på håret jag visade tidigare.
Kommer nog bli supersnyggt


Byta hårfärg?

Jahapp , då var det dags igen då .
Ny hårförlängning ska beställas och alltid denna beslutångest - "vilken färg ?
,Byta hårfärg?"

Jag har funderat ett bra tag nu och kommit fram till att jag faktiskt trivs rätt bra med färgen jag har nu. Inte för mörk och inte för ljus. Då slipper man se så blek ut nu när hösten och tillslut vintern kommer .
Därimot ska jag byta frisyr , tror jag ska köra på mittbena och även klippa förlängningen lite , så det blir lite förändring åtminstone ..Den här färgen blir det nog .

Kul, jättekul....När jag och t åkte till thailand förra året så lämnade vi svea till den som skulle vakta henne , vi lämnade även min tröja som filt åt henne så att hon skulle ha nånting med våran doft i .
Dessvärre så fick jag aldrig tillbaka tröjan (av nån konstig anledning) , så nu har jag tjatat i över ett år på att få tillbaka den - men utan resultat ..
fram tills nu ...
nemen nu var tröjan tydligen putsväck och han trodde att nån kompis hade snott den eller att hans brorsa tagit den , så nu har man tjatat i ett år i onödan. Varför inte bara säga påengång att man inte hittar den och sedan ersätta den ?
- blir så jävla arg!

Nu har han iallafall fört över pengar som ersättning , men blir endå så jäkla besviken . Hade inte ens hunnit använda den mer än ett par gånger ..

Samtal nu för tiden - exepmpel.

- Hej , vad gör du ?
- nja , kollar på teve..
- okej , ingen bebis än ?
-nej?!
-okej ,då är det bara att vänta då , hör av dig såfort det händer nåt
- aa


klick..Vad roligt att folk bryr sig .. om bebisen

Svar till anonym.

Anonym om Växande mage.:
Fin mage! Men du visar bara från sidan nuförtiden, antar det är för bristningarna? Kan du inte visa vad du fått för bristningar, du är precis lika vacker ändå!!

Svar ; Tack !
Självklart kan jag visa bilder på mina bristningar om det är så spännande :) jag själv har valt att inte lägga ut så mycket bilder på dom med tanke på dom spydiga kommentarer jag fått om hur äckligt och fult det är osv. Men visst , jag tycker dom hör till och eftersom du nu frågar så kan jag lägga ut lite bilder där man ser lite bättre ..Dom här bilderna är dock för nån vecka sedan , har lite fler bristningar nu men inga lila eller blå .

Hoppas du blev nöjd med svaret :)

Mobilblogg- godmorgon! Ännu en händelsel...

Mobilblogg- godmorgon! Ännu en händelselös natt, har sovit underbart! Thias är på jobbet och jag ligger kvar i sängen och latar mig. Ska snart gå upp och göra lite frukost, städa, kolla igenom bbväskan och slänga all smutstvätt i olika ikeakassar. Vi bokade nämligen tvättstuga igår, så ikväll klockan 19 har vi tvätttid. Skönt att ha allting tvättat innan kotteliten kommer så man slipper boka de det första man gör när man kommer hem.. Nej, nu blev ja hungrig!


Mobilblogg- svar till anonym som frågade v...

Mobilblogg- svar till anonym som frågade vart vi bor. Vi bor i andersberg i Gävle


.


Jag hatar att vänta !

Växande mage.Kan inte förstå att magen har gått från att vara(mindre än)såhär ,
till att bli såhääääär stor


besöksrekord.

Oj , jises vad besökare jag haft idag - hm ,undra varför ?
sisådär 50 st fler besökare än jag brukar ha , helt sjukt ..

nåväl , kom nyss hem från syster min . Vi har kollat på "ensam mamma söker" , käkat vofflor och även hunnit med att kika lite på filmen "mamma mia". Vi åkte dock hem efter en stund eftersom att varken jag eller T är särskilt förtjusta i musikalfilmer ..

Som ni kanske märkt så blev det ingen kotteliten idag (..heller). Får istället blicka framåt och ta dag för dag. En vacker dag kommer ju endå bli dagen med stort "D" - även om det inte blev just idag ..
Känns så himla tråkigt att helgen nu är över och en veckas arbete väntar för T´s del. Jag vill bara ha honom hos mig,nära mig. Hela tiden ! speciellt nu när det är så nära. Men men , han är ju inte så långt borta om man tänker efter , sandviken går det ju fort att ta sig hem ifrån.
Älskar min underbara Thias , utan honom vore jag ingenting.Nu ska vi krypa ner och sova och hoppas på att nånting händer , inatt kanske ?
Ska uppdatera gissnings-listan också.

Nattinatt

"ensam mamma söker".

Idag börjar det , "ensam mamma söker". Så nu ska vi begé oss hem till min syster och hennes tjej för att kolla på det! Får vell se om det händer nånting idag , men det tror jag inte . Har inte kännt en skvatt på hela dagen..

långpromenad.

Nu är vi hemma efter en långpromenad med lillehund.
Vi gick till en fotbollsplan där svea brukar springa omkring och där vi även tränar lydnad med henne . Hon var så himla duktig idag och gick även fot hela vägen hem efteråt(lös). Våran fina tjej !

Har lagt fram en fläskfilé på tining i köket så snart blir det till att laga mat . Vi ska laga pommes , kött , bea och vitlöksbröd , kanske hur gott som helst . Synd bara för barnmorskorna om det sätter igång idag om ja har ätit vitlöksbröd haha.

Har packat färdigt BBväskan nu också så nu får det mer än gärna sätta igång .

BF - magen.


Bjussar på dom här , även fast jag bara har "pjamas" =)

Dagen med stort "D".

underbar natt!

Godmorgon !
Vilken underbar natt .. Jag som hade hoppats på lite vattenavgång och en massa värkar - men icke.
om 14 dagar kanske det kommer igång , om jag har tur .. ungefär så känns det .

Har iallafall sovit jättebra inatt och bara vart uppe och kissat 3 (!) gånger , annars brukar jag vara uppe minst 10 gånger.

Igårkväll kollade vi på RobinHood filmen , ni vet den som går på bio. Men vi såg inte klart hela eftersom att den är 3 timmar lång och vi dessutom fick besök . Det var grannen som kom förbi med en present , till mig . En jättefin amningskudde som jag kan använda när våran älskade kotteliten kommer ut . Passar ju helt perfekt , så slipper man hålla upp bebisen om man tex sitter i soffan och kollar på tv/film.
TACK FINA VÄN

Nu ska vi äta lite frukost och fortsätta kolla på RobinHood , sen är det vell promenader för fulla muggar som gäller.

BERÄKNAD FÖRLOSSNING IDAG.


12 september 2010
Ja , nu är vi otroligt nog framme . Framme till det datum vi har längtat efter så otroligt länge..

Ett tag funderade jag på om det verkligen skulle bli den tolfte september i år , eller om vi helt enkelt skulle skippa det datumet just i år . Det kändes ju så himla långt borta och så himla overkligt. Det är först nu på slutet jag har börjat fatta att jag faktiskt ska föda ett barn till världen , ett barn som är till hälften mig och till hälften min underbara thias. Att två människor kan skapa något så underbart , det är för mig helt overkligt.

Även fast jag känner på mig att det är ett tag kvar , så är jag endå så himla glad att det snart är över. Innan månadens slut så finns det ett barn i våran familj , våran egna älskade lilla familj. Det ska bli så himla spännande att se vem som döljt sig i min mage i så många månader ..
Vem är du , vem är du som sparkar och gör mig levande ?
Hur kan man älska någon så starkt fastän man aldrig träffat den..

Frågorna är många , men snart får vi svar .
Vem du än är , vi älskar dig så.
helt slut !

Nu är jag faktiskt helt slut , även fast vi inte gjort något speciellt ansträngande .
När vi kom till syster min så var dom inte hemma än , fastän vi hade bestämt klockan fyra (fatta man ju) ;) Men efter en stund kom dom hem igen så då kunde vi sätta igång grillen för att slutligen börja grilla det som skulle ätas.
När alla var proppmätta plockade vi ihop alla grejer och gick in , för visst fasen var det kallt ute. Vi åt lite cheescake till efterrätt - som jag inte tycker så värst mycket om. Tycker det mest smakar glass , ingen speciell smak.

Iallafall , det är vell typ det vi har gjort . Eller ja , vi åkte ut till valbo efteråt också och lämnade våran hemnyckel till thias föräldrar så att dom ska kunna hämta svea om det blir bråttomt till sjukhuset. Annars så är det planerat att vi ska åka ut med henne hem till dom innan så att hon kan sova där medans vi föder..

Nu ska vi blanda lite dip och slå oss ner i soffan och kika på nya Robin Hood och äta en massa gott !

Mobilblogg- nu sitter vi ute på gården u...

Mobilblogg- nu sitter vi ute på gården utanför min syster, grillen är tänd och nu väntar vi bara på finglöd. Självklart hade alla andra tänkt att grilla kött, så vi blir dom enda som grillar korv haha! Men vadå, korv är gött! Är riktgt less på folks kommentarer till mig nu: "har du inte fött ÄN?,nu har jag väntat i evigheter!,får du aldrig förlösa du?" osv osv. Ingen verkar ha fattat att jag inte är beräknad att föda förns imorgon.. Skillnad om jag hade gått över 14 dagar, då kan man förstå att folk börjar reagera.. Nej uch va iriterad ja blir


grillning hos syster.

nu sticker vi iväg och grillar hemma hos syster min. Har ingen aning om när vi kommer hem men det visar sig..
BB-väskan till kotteliten är redan i bilen ifall det skulle ske något under medans vi är där.

fullt upp .

När klockan blev halvett tyckte jag att thias hade sovit klart , så jag gick in i sovrummet och pussade på honom tills han vaknade . Efter en stund lyckades jag få liv i honom och vi gick då upp och åt lite frukost tillsammans . Efter frukosten så diskade jag hela diskberget med disk , sedan klädde vi på oss och åkte till affärn för att handla lite till kylen. Det blev en massa juicer ,lättdrycker , pålägg och annat smarrigt.
Vi köpte även chips,dip och godis tills ikväll . Vi ska kolla på nya ROBIN HOOD filmen och bara mysa sen ikväll ! Man vet ju aldrig , ikväll kanske är våran sista kväll då det bara är Thias , jag och Svea .

Klockan fyra ska vi som sagt åka och grilla hos syster min , så det börjar vell bli dags att göra sig klar snart. För just nu sitter thias med hårfärg i håret och utan kläder . Jag sitter i shorts och en ful jobbartröja , så vi får nog öka takten lite som det känns just nu . Måste hinna till affärn och köpa räksallad också , vi glömde det när vi var där. Är ju så himla gott med räksallad till korv med bröd !


åtminstone till nästa vecka.

Jahapp , då har ytterligare en dag/natt gått och det blir allt mer och mer överstrukna namn på gissningslistan.
Än kan ju kotteliten titta ut på beräknad dag men det tror jag inte . Har inte haft några känningar varken igår eller idag så varför skulle den komma imorgon. Nej , vi får nog vänta ett bra tag till , åtminstone till nästavecka ..

Inatt har jag sovit ovanligt bra
, faktiskt himla bra ! Jag har inte vaknat mer än när jag behövde gå och kissa , så det känns helt underbart.
Thias sover dock som om han inte hade sovit på ett år , men det förstår man ju med tanke på hur mycket han har jobbat och tillochmed jobbat över den senaste tiden. Det tär på kroppen, så han får sova så länge han bara orkar.

Jag har hunnit vart ut på en promenad med lillehund
och snart måste jag vell göra mig nånting att äta också för uch vad hungrig jag är . Synd att det bara finns rostmackor , är så trött på sånna . Tur att vi ska handla senare idag.

Klockan fyra ska vi hem till syster min och grilla , några släktningar kommer också dit så det ska bli riktigt mysigt. Det blir vell korv med bröd för våran del tror jag , enklast så.

promenaden som inte blev av.

Eftersom att T jobbade över ett par timmar idag så har vi inte hunnit med så mycket .
Vi tänkte att " jamen en promenad vore ju skönt , en långpromenad tillsammans med lillehund..", så vi klädde på oss och gjorde oss redo innan vi tänkte bege oss iväg för att promenera . Då kom vi på att vi kunde åka till valbo och hälsa på thias pappa och hans syster som var hemma ensamma , då kunde vi gå tillsammans med dom .

Så vi åtke ut till valbo , men vi hamnade i köket och promenaden blev inte av . Men mysigt hade vi ! Vi satt och diskuterade datum när kotteliten ska titta ut och skrev sedan ner dom på en lapp , så nu får vi se vem som är närmast.

Nu ska vi kolla på idol på datorn eftersom att vi missade det idag . Sen ska vi sova och hoppas på att kotteliten ska titta ut snart .

Gónatt!

fräsching!

Har hunnit med både att bada,duscha,göra mig fräsch (och tro mig , det är kämpigt att raka sig när man är tjock) och ätit mat sedan jag skrev sist. Så nu känner jag mig någolunda fräsch igen. Skulle dock behöva en låång jäkla promenad också, men den får jag ta när thias kommer hem . Har lite fobi för att gå ensam nu när man kan få ont när som helst. Dessutom är det mysigare att gå tillsammans med någon..

Har börjat få lite småont , eller inte ont , men obehagskänsla i magen och ljumskarna. Vet inte om det bara är nerver som hamnar i kläm eller om de är nå annat , vågar inte förvänta mig någonting . Jag räknar med att den kikar ut om sisådär två veckor, då är man ju på den säkra sidan.

Ska uppdatera gissnings-listan (klicka för att komma direkt till inlägget) också , kom på att jag inte gjort det ..

Till Kotteliten Från Moster Malin.
Den här fina kudden fick kotteliten utav moster malin igår när vi var där.
Perfekt eftersom att vi inte hade nån kudde till vagnen..

Tack Malin ♥

Idag är det BF..

..enligt min egna beräkning.
Jag blev förflyttad två dagar efter att ha vart på Ultraljud , men idag skulle Bf egentligen ha vart om man räknar från senaste mens osv. - det känns konstigt !

Den här månaden , dagen , stunden , kändes så himla långt borta . Jag trodde aldrig jag skulle komma enda hit.

Det slog mig när jag hörde orden "tionde september" , att nu jäklar är det inte långt kvar . Även om jag blev förflyttad så är det endå bara två dagar . Två dagar tills min och thias älskade kotteliten är beräknad att födas till världen.

Du är så välkommen!
Vi älskar dig

det fattade man ju.

Typiskt , nu har Svea börjat löpa , det fattade man ju . Så nu är det bara till att fylla upp en hink och ha moppen framme dygnen runt för att kunna torka blod överallt ..
Som tur är så är hon jätteduktig och "städar" efter sig , men det blir endå ofräscht och ibland fastnar det ju lite kvar på golven , så moppen får stå framme i vilket fall.


väckt.

Godmorgon !
blev väckt utav ett samtal ifrån en nyfiken mamma "känns det som om det är på gång?" bla bla bla .
Man kan inte ringa till nån utan att dom får hjärtsnörp ..tråkigt men sant.

När jag hade pratat klart , dvs efter ungefär 1 minut så försökte jag fortsätta sova , men det gick inte så bra. Låg vaken en stund tills jag inte kunde ligga still längre , då gick jag upp och åt frukost.
Nu kollar jag på "rent hus" , så jäkla äckligt !


Idag är det bara 2 dagar kvar !


besök hos syster.

Nu är vi återigen hemma efter att ha vart hos min syster och hennes sambo på besök. Vi kikade på teve och hade allmänt trevligt . Knäppte även skitroliga bilder på min mage .. eller det var vell mest syster min som tyckte dom var roliga .
- "spotta ut badbollen!"

Nåväl , nu sitter vi i soffan och äter pizzarester från igår , dvs mina pizzarester . Jag äter bara 1/4 pizza åt gången så det blir alltid mycket kvar när vi tar en varsin pizza . Men det är ju praktiskt !

Snart ska vi krypa ner och sova . Jag mår illa som ett as och känner mig konstig i hela kroppen , sjuk på nåt sätt. Hoppas att det är nånting på gång , orkar inte vara såhär konstig .Imorgon ska jag visa en sak här på bloggen som kotteliten fick utav moster Malin idag .

Puss och godnatt

smarriga pannkakor!

Jabbadabbadoo ! kan ju lova att jag nästan vill göra frivolter utav lycka just nu .
nej , bebisen är inte på gång , men mamma kom hem med en hel drös med pankisar. Jag som var så himla sugen på det. Så nu sitter jag och äter pannkakor med socker och sylt , så himla gott , men onyttigt.

Mamma har precis åkt , hon skulle till sin karl i kalmar för att imorgon åka till secilien. Dom skulle stanna där tills på onsdag , men inte nog med det . Sen skulle hon även stanna kvar i kalmar när dom kommit hem också , enda tills på söndag , så nån nyfödding ska hon nog ha himla tur om hon hinner med att se .
Nog för att hon lika gärna kan se den när hon kommer hem , men endå . Om jag skulle bli mormor eller moster eller nåt så skulle jag vilja se den så fort som möjligt .
Men som sagt , bebis kan ju bli två veckor försenad också .. och då hinner hon ju hem . Men det hoppas vi inte på.nog om det ..

jag sitter iallafall som sagt och käkar pannkakor i soffan och inväntar min underbara thias som troligtvis kommer hem om cirkus en timma. Har ingen aning om vad vi ska hitta på för nå skoj men troligen ingenting alls mer än att åka hem , duscha , kolla på film och "alla" braiga program som går på teve idag (dvs "halvåtta hos mig" och "idol").

jobbigt läge.

Fyfasen , ständig halsbränna och illamående - ingenting hjälper !
Har provat med vatten , bubbelvatten , proviva , tabletter ..allt. Men ingenting fungerar. Jag undrar vad jag ska ta till härnäst. Trött som fasen är jag också , men det är ju svårt att sova när det svider i mage,hals och mun.

Över till någonting positivt , mamma kommer hem om lite mer än 1 timme . Hoppas hon har pannkakor med sig från jobbet haha. Ska vell säga hejdå till henne när hon kommer hem för sen åker ju hon utomlands en vecka.

sista (?) besöket hos bm.

Jahapp , då var mitt (kanske) sista besök hos barnmorskan avklarat.
Vi gjorde det gamla vanliga , dvs blodtryck , mätte magen (34 cm), lyssnade på hjärtljud (130slag/min),vägde(+9) och pratade lite om förlossningen och så. Jag fick även en lapp med telefonnummer till ultraljudsavdelningen ifall jag inte skulle fött innan den 20 september.

När det gäller vikten så hade jag faktiskt gått ner 1 kilo sedan sist jag var där . Inte konstigt när jag och T är ute och går varje kväll. Bm tyckte jag såg oförskämt pigg ut och jag kan inte annat än att hålla med
- jag har haft världens bästa graviditet !

Kom ut nu älskade kotteliten
tog med datorn endå.

jag tog med datorn till mamma endå , kände att jag skulle bli så rastlös annars.
Mamma åkte precis till jobbet och kvar är jag och min lillehund. Svea sover dock som en stock , som vanligt vid den här tiden på dygnet . Hon är ingen morgonlärka direkt min lillehund ! - jag därimot..eller inte

Om sisådär en timme ska jag bege mig till barnmorskan här på södertull. Får se vad hon har att säga idag . Troligtvis att hon är förvånad att vi hann med det sista besöket. Hon trodde ju att kotteliten skulle komma ut tidigare än beräknat (vilket den fortfarande kan göra).
Får inte glömma att väga mig när jag väl är där också , ibland så brukar vi hoppa över det eftersom att jag knappt går upp nånting , men idag m-å-s-t-e jag , vill ju veta vad jag slutar på så jag kan skriva det i min bok om graviditeten som står hemma på hyllan i vardagsrummet.

Börjar förövrigt bli lite otålig , vilket jag aldrig trott att jag skulle bli. Men jag har endå klarat mig förvånansvärt bra ifrån all otålighet hittills. Jag tycker bara tiden går skitfort och jag kan inte fatta att det bara är tre dagar kvar till Bf.Efter barnmorskan ska jag nog kila till affärn och köpa lite juice och nånting att äta , mamma hade typ ingenting hemma. Bara LokaCitron att dricka och det är inte direkt min favorit . Så äffärn blir det nog garanterat.
Ska vell göra mig lite "snygg" efter besöket hos barnmorskan också ifall jag ska träffa Hanna .
Min saknade hanna .

Godmorgon!

Godmorgon !
Det slog mig just , nu är det bara tre ynka dagar kvar till Bf . 3 dagar ! Dom som har gissat på födsel idag är blandannat Charlene Haglund och Anna Steinwall , vi får vell se - men inte tror jag vell det kommer komma någon kotteliten redan idag..

Snart åker jag hem till mamma min tillsammans med Svea , sen är det besök hos barnmorskan som gäller . Men först hem till mamma och sova en stund . Det lär jag ju hinna med med tanke på att jag inte ska till Bm förns vid halv10 tiden.
Mamma ska förresten åka utomlands imorgon , till secilien .. typ en vecka. Så har hon riktigt otur så missar hon kottelitens första dagar utanför magen. Men det drabbar ju bara henne ..som tur var !
Jag nästan hoppas att den kommer nu när hon åker bort.

anyway,
nu måste vi åka . Måste stanna på vägen och tanka också..
Har ingen dator hos mamma och jag orkar inte ta med min, så jag skriver vell från mobilen om de blir nåt .

snabb uppd.

Nu blir det ett varmt och mysigt bad med min älskade , sen blir det sova .
Imorgonbitti ska jag upp samtidigt som thias för han ska skjutsa mig och svea till mamma innan han börjar jobba så att jag sedan kan promenera till barnmorskan därifrån sen . Allt för att thias ska kunna ha bilen ! Jag vill verkligen att han ska ha bilen nu när det är så nära dagen med stort D .

Älskar dig thias , du är det bästa som hänt mig

snabb uppd.

Nu blir det ett varmt och mysigt bad med min älskade , sen blir det sova .
Imorgonbitti ska jag upp samtidigt som thias för han ska skjutsa mig och svea till mamma innan han börjar jobba så att jag sedan kan promenera till barnmorskan därifrån sen . Allt för att thias ska kunna ha bilen ! Jag vill verkligen att han ska ha bilen nu när det är så nära dagen med stort D .

Älskar dig thias , du är det bästa som hänt mig

Till Kotteliten Från Jessica.
Dom här söta mysbyxorna och skorna fick kotteliten utav Jessica idag.
(perfekt till pojke som flicka)

så himla söta

Smarrigt fika och superfina presenter.

Nu har Jessica lämnat mig för att hämta kaln sin..
Hon hade med sig supersmarrigt fika bestående utav cola och bullar , mums. Fick även världens sötaste bebiskläder, ett par byxor och ett par skitsöta skor. Nu längtar jag tills kotteliten kan använda det !
Tack underbara du för idag ♥Nu väntar jag bara på att thias ska komma hem , vilket säkerligen kommer att ta ett tag med tanke på att han inte slutar förns kl 16 och därefter ska ut till pappa . Jag saknar honom så jag håller på att spricka ..
Ska nog äta en till risifrutti medans jag väntar .

Besök.


Snart kommer min fina vän jessica hit på besök , vi ska fika och bara vara (eftersom att jag är så döööööd)
.


jag somnade..imorse.

Godmorgon !
Efter mycket om och men så lyckades jag somna ..imorse . Jag somnade lagomt tills thias gick upp för att åka till jobbet, dvs 05:45 -kul!
Så sådär jättemycket sömn kan jag ju inte påstå att jag fått inatt. Vaknade 10 och kunde inte somna om.

Nu sitter jag iallafall inlindad i min underbara morgonrock och ska snart gå en promenad till affärn för att köpa lite frukost. Dvs bröd och nån yoghurt eller nånting. Jag har tröttnat på rostmackor och juice !
Därefter blir det vell bara lugna puckar hela dagen. Kommer säkerligen bli riktigt rastlös idag , T ska nämligen hem till pappa min efter jobbet med bilen och stanna där medans bilen blir lagad utav en kille. Ska bli riktigt skönt att ha allt färdigt inför besiktningen , men den här gången får nog thias åka dit , eller åtminstone följa med .

Nej , nu är jag hungrig så nu måste jag gå !

Mobilblogg- tack återigen för alla fina ...

Mobilblogg- tack återigen för alla fina kommentarer jag får. Det är precis vad man behöver nu i slutskedet när man känner sig äcklig och sjuk. Ligger klarvaken i sängen fortfarande och har inte kunnat somna för fem öre. Jag har sån himla halsbränna och mår illa konstant på nätterna och just inatt verkar inte vara nån bra natt. Men jag får ta igen det imorgon förmiddag helt enkelt.. Nu ska jag Kika runt lite på lite bloggar och så innan jag återigen försöker somna. Vet ni några braiga bloggar (som kanske också handlar om unga mammor eller gravida m.m) så skriv gärna ner namnet i en kommentar så har jag nånting att läsa på nätter som denna, puss


Mobilblogg- så var man där igen.. Sänge...

Mobilblogg- så var man där igen.. Sängen, sömnproblem, oro.. Thias är förstås jättetrött vilket självklart inte är ett dugg konstigt. Tycker synd om honom som måste lyssna på mitt klagande varje kväll:/ Ber till Gud att det inte är många nätter kvar nu!


Baotamage.

Såhär ser min baotamage ut just nu (bilderna är tagna nyss)..


Idol,äntligen.

Härligt att Idol äntligen har börjat igen , så har man nåt att kika på om kvällarna.
Vi kollade på det nyss men nu när det tog slut så har vi helt plötsligt ingenting att kolla på längre. Vi har ju sett klart alla vintergatanavsnitt så nu känns det lite tråkigt ..och inte har vi kommit på nånting annat vi kan kolla på.


Vi funderar helt ärligt på att gå och lägga oss . Vi var ju på en långpromenad tidigare ikväll (innan "halvåtta hos mig") då vi gick till en fotbollsplan och tränade Svea lite . Hon blev överlycklig att äntligen ha en plats där hon kan springa lös. Hon gjorde världens glädjerus (som hon alltid gör såfort hon får springa lös).
Vi promenerade i raskt tempo så jag fick skitont haha.

Nu ska jag nog kila in på toaletten och borsta tänderna och göra mig redo för ytterligare en jobbig natt. Jag hatar nätterna nu för tiden. Jag är skitorolig , gråter , åmar mig , svettas ...ja , allt är bara jättejobbigt. Men endå kan jag inte låta bli att le en smula . Snart är ju kotteliten här !

Svar till "Anna".

anna om rask promenad.:
ett litet tips om du har en "yoga boll" om du förstår vad menar, kallas nog också "medicin boll" sitt på den och rulla runt. Det ska sätta igång värkarna tidigare vet att det hjälpt på några. lycka till :)

Svar; Har tyvärr ingen sån men jag vet vad du menar ..
Hade gärna provat om jag hade haft en. Men kotteliten kommer när den kommer !
Tack för tipset iallafall .

rask promenad.

Eftersom att t inte åt sin matlåda på jobbet idag så var han vrålis när han kom hem , så vi lagade lite snabbmat, dvs frenchhotdog med kycklingkorv i - hur gott som helst !
Samtidigt som vi åt så kollade vi klart på dom återstående avsnitten utav vintergatan , så nu är det färdigtittat på det för våran del . Sorgligt men sant . Nu måste vi hitta nånting annat att kolla på om dagarna haha.

Planerna för idag är inte större än vanligt , det enda vi funderar på att göra nu innan "halvåtta hos mig" och "idol" börjar är att ta en låång jäkla rask promenad i hopp om att värkarna ska komma igång. Jag vill så himla gärna föda,NU ! .. och inte blir man mindre taggad på att föda när man får en hel dröös med lyckatill-sms från alla håll och kanter.

Så på med joggingkläder och ut och gå nu Frida !
Svea och T följer självklart också med.


"innan septembers slut.."

Undra när det är dags ? När tänker du titta ut till mamma och pappa?
Jag vill bara veta . Önskar jag visste ett exakt datum ..

På ett sätt känns det som om det skulle kunna bli närsomhelst ,typ idag (?) , medans det på ett sätt känns som att den kommer att ligga kvar ett par veckor till. Men att det skulle bli ett par veckor till är inte ens rimligt , eller åtminstone inte mer än 3 veckor .
Jag försöker bara tänka att
- "innan september är slut så har vi garanterat kotteliten i våran famn.." för mera än så kan man ju inte veta.

Tänkte passa på att gratta Sandra till hennes tvillingpojkar också , jättejättegrattis.
Skrev lite med henne senast igår via chatten på facebook och jag sa då att jag kände på mig att det skulle bli snart för hennes del , vilket det uppenbarligen blev , jättemysigt. Nu längtar jag bara ännumer ...
mycket lycka till.

under dom senaste dagen har jag fått många "lycka till"-kommentarer . Man märker därmed att det börjar närma sig och det känns verkligen jättejättebra.
Vill bara tacka er anonyma som icke för alla underbara fina kommentarer , man blir helt varm och glad av att läsa vilka fina människor det finns därute , även om jag inte känner er .

så tack för alla "lycka till".

kameran är redo!

Tjoho , kameran är nu fulladdad med batteriet och redo att fota förlossning och kotteliten ! Nu fattas bara att packa väskan , vilket jag faktiskt inte hann med idag (tyvärr). Har gjort en massa annat så som att lagat matlådor och sovit haha.

Jag och T kollade nyss klart på några avsnitt utav vintergatan , så nu har vi bara typ 2 avsnitt kvar , sorgligt om ni frågar mig . Men vi hittar vell säkert nå annat tok att kolla på sen.
Nu är det iallafall "halv åtta hos mig" som gäller, sen blir det kvällsfika. Jag är hungrig , igen !


snabb uppd.

Nu ligger kycklingen på tining (i badkaret haha) och i väntan på att den ska tina klart så ska jag passa på att ordna med lite småsaker. Bland annat försöka packa min bbväska och sätta kameran på laddning så att den är startklar. Skulle ju vara bra trist att komma till förlossningen och insé att det inte finns någe batterier i kameran haha..


sovit en stund.

Nu har jag sovit en stund , dock vaknade jag en gång varje halvtimme utav både halsbränna och kissnödighet.
Har en jättekonstig känsla , känner mig typ sjuk på nå vänster. Svettas,trött,halsbränna,virrig,orolig...

Ska sätta igång med mina sysslor snart , ska laga lite matlådor + kanske äta lite själv (om jag får i mig nåt). Ska även ta en dusch och kanske ge mig på skurning av golv , bakning osv. Men vi får se hur mycket som orkas med. Vill så gärna att förlossningen ska börja nu , det här var ju min dag , dagen med stort D - men än känner jag inte skymten av att nån förlossning ska börja. Har inte speciellt ont iallafall.. även om jag känner mig konstig !


snabb uppd.

Efter lite frulle och tevetittande är jag nu trött på nytt , så nu ska jag sova en stund ..
har halsbränna som fasiken också , fattar inte varför jag har det nu när jag knappt haft det förr?!
Nåväl , godnatt för en stund ..

morgonlärka.

Ni undrar säkert  "vad gör du vaken nu?"..och tro mig , det undrar jag också!
Konstigt nog så var jag pigg vid sisådär 05:45 när thias gick upp. Lite jobbigt men också rätt skönt . Jag har en del att "hinna" med idag , eller rättare sagt som jag vill hinna med. Mer än så säger jag inte ..

Snart åker thias iväg till jobbet , då ska jag nog vila en stund så jag orkar vara uppe tills thias kommer hem åtminstone.

Gravid - vecka 40.


GRAVID VECKA 40


(39+0)

Vecka 40

Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig.
Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet: Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.
Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.äntligen vecka 40 , kan knappt tro mina ögon .

vilken dag som helst, när som helst kan det ske..

ännu en turné.

Strax efter att mormor och mamma åkt härifrån så kom thias hem från jobbet och biltema. Han hade hittat grejerna vi skulle ha så det var ju perfa !
Vi båda tog oss en snabbdusch eftersom att klockan blev så mycket , vi hann helt enkelt inte ta någon längre dusch än ett par minuter . Så kan det gå när man har tider att passa ! :)

När vi klätt på oss så åkte vi ut till pappa min där vi lämnade sakerna till bilen och hämtade våran fina bil som nu är nästan helt lagad inför besiktningen. Jag tog mammas bil och thias tog våran bil därifrån till valbo . Där käkade vi söndagsstek och fyfasen vad gott det var , jag åt nog för fyra personer tror jag . Men vad gör det när man har en liten kotteliten att äta åt .

Nu har vi vart och lämnat mammas bil hos henne och även vart och handlat en sväng , det var lite småsaker som fattades i kylen , så som juice , smör och sånt .
Ska snart kolla på lite vintergatan och bara vila innan vi slutligen ska sova. Dagarna går ju så himla fort nu , jag älskar verkligen mitt liv. Trodde den här sista tiden skulle vara APJOBBIG och skitseg , men istället är det så himla underbart och jag är bara glad helatiden. Hoppas det håller i sig !

finbesök av mormor och mamma.

Nu har mamma och mormor åkt efter att ha vart här ett par timmar på besök. Det var första gången mormor var hit så vi har mest kollat runt här i lägenheten och hon och mamma har kollat på barnkläder och allt vad vi har ..
Snart kommer thias hem , han har nämligen jobbat sedan klockan 9 idag . Han är dock på biltema en sväng nu innan och köper lite saker till bilen . Men snart kommer han hem ..
När han är hemma så ska vi bara duscha innan vi sedan åker ut till pappa och hämtar bilen för att sedan åka till thias föräldrar och äta söndagsstek -mums!
Hoppas över hela mitt hjärta att förlossningen sätter igång snart , jag tror jag ska flyta bort snart av värme !


Mobilblogg- godmorgon! Otroligt nog har ja...

Mobilblogg- godmorgon! Otroligt nog har jag kunnat sova enda tills nu. Har fått sova jättebra inatt, är så himla glad. Kotteliten har knappt härjat nånting så ja börjar fundera över om den har vändt tillbaka dygnen igen?! Idag är det bara en vecka kvar, dvs 7 dagar, det är overkligt. Låg o pratade om förlossningen igår och fick en konstig känsla. Tänk att JAG ska föda!! Jag fattar nog inte Förns vi är på sjukan. Idag ska jag uppdatera eran gissningslista förresten. Så har ni inte gissat på datum o kön än så passa på att göra det idag:)


:(

Jahapp , då var det sovdags igen då. Hatar att vara trött dygnet runt !
Tur att det är värt vartenda besvär.

Ska iallafall gå och lägga mig nu. Svettas som en idiot och mår illa för jag är så trött !

"panik-stund"-

Jag och thias har kommit in i lite utav en "panik-stund" , vi har ju som sagt inga namn till bebisen så nu försöker vi komma på lite fina allternativ.
Ingenting "klickar" liksom och man vill ju gärna att det känns helt rätt innan man bestämmer sig liksom ..

Vi tappar nu upp ett varmt bad och fortsätter namndiskussionen där i hopp om att komma på nånting fint till kotteliten som än så länge bara kallas just kotteliten.

Mobilblogg- har försökt sova lite middag...

Mobilblogg- har försökt sova lite middag såhär på eftermiddagen för att orka vara uppe lite längre än annars, men de gick inte så bra. Det slutade med att vi hade kittelkrig här i sängen, eller jag kittlade thias rättare sagt, så nu är man ju inte direkt piggare.. Funderar på att ta en långpromenad med Svea för att försöka få igång förlossningen. Sist fick ja ju jädra förvärkar så ja blev tvungen att sätta mig ner redan efter 10 min. Åh, vill bara ha ut våran kotteliten nu:)<3


vart hos pappa en sväng.

Imorse när vi låg i sängen och kollade på vintergatan så ringde pappa , det behövdes tydligen lite mera saker till bilen för att den skulle kunna bli lagad , så det var bara att låna mammas bil och ta oss ut .
Först kastade vi i oss lite frukost vid det nya matbordet (skithärligt med matbord), sen kom mamma förbi och hämtade upp oss med sin bil . Därefter åkte vi till biltema innan vi slutligen skjutsade hem mamma och ut till pappa med grejerna ..

Nu är vi hemma igen och ska slå på ett avsnitt av vintergatan igen . Synd att vi bara har typ 20 avsnitt kvar . Vad ska man kolla på efter det liksom ?

Vi ska nog inte göra annat än att vara hemma idag , känns som om man inte orkar så mycket mera heller. Jag skulle lätt kunna lägga mig ner och sova ett par timmar som det känns just nu. Konstigt hur man kan vara så trött fastän man inte gör annat än att vila och sover.

Mobilblogg- inatt har jag fått sova rätt...

Mobilblogg- inatt har jag fått sova rätt bra om man jämför med tidigare nätter. Kan bero på att bebis "bara" levde rövare hälften utav natten. Den var nämligen vaken 24 timmar i sträck igår, så den är vell slut. Därimot har jag haft en hel del förvärkar nu inatt och på morgonen, men dom verkar tråkigt nog ha gått över. Jag som vill föda nu! Nu kom thias in från morgonpromenaden med Svea, så nu ska vi kika vintergatan i sängen:D puss


Mobilblogg- det blev bara ett avsnitt utav...

Mobilblogg- det blev bara ett avsnitt utav Vintergatan, jag är nämligen sjuuukt trött. Trots min trötthet så kan jag bara inte sova. Huvudet känns jätte tungt och så även min kropp.. För att inte tala om ögonlocken!! Endå kan jag inte sova? Fattar inte..:/ känner mig typ full. Svårt att förklara.. Ska lägga mig på thias Arm nu så han kan hålla om mig så kanske jag somnar tillslut, är verkligen skitjobbigt att vara såhär trött. Puss och godnatt


.


snart bara 8 dagar kvar till BF ..
så himla overkligt

dagens turné.

Thias kom som sagt och hämtade mig efter att ha jobbat över en timme i sandviken . Vi åkte ut till valbo där vi firade hans syster och fikade lite , svea var också med och fick ett jättestort ben som hon gluffsade i sig på sisådär en kvart. När hon hade ätit upp så blev det dags för oss att röra på oss , så vi åkte ut till pappa . Svea blev så nödig att det första hon gjorde när vi kom fram var att bajsa , stackarn. Men så går det när man slukar ett ben med den farten.

Vi lämnade bilen och mamma kom därefter för att hämta oss . Tillsammans åkte vi förbi thaivagnen utanför IcaMaxi där vi köpte med oss mat som vi sedan åt här hemma hos oss . Mamma åkte dock hem rätt fort efter maten eftersom att hon hade himla huvudvärk .

Nu sitter jag och T tillsammans i soffan och ska kika på lite vintergatan , därefter blir det nog till att sova och samla krafter. Vi båda är helt slut .. - som vanligt !
Imorgon blir det nog bara till att vila , har ju ingen bil så det blir ju perfekt med en hemmadag.

Jag älskar min underbara Thias

snabb uppd.

Snart kommer T och hämtar mig , så åker vi ut till valbo och grattar lillmoa som fyller 10. Därefter beger vi oss till pappa där vi ska lämna bilen på lagning (inte hos pappa , men hos en granne där).
Ingen aning när vi kommer hem igen , men mamma hämtar vell oss nångång ikväll antar jag.bildbomb på magen+mig.

Efter ett flertal kommentarer om en önskan att jag ska lägga ut fler bilder , så kommer här en liten bildbomb på magen+mig.Tänkte även visa en bild där man ser tydligt hur långt ner bebisen ligger nu inför förlossningen.Mammas älskade skatt

Bjussar på en liten bild på mig med. Ska slänga upp håret i nån schysst frippa innan thias kommer och hämtar mig. Vi ska nämligen ut till Valbo och gratta hans syster , sen ska vi ut till pappsen och lämna bilen våran under helgen.

Puss

Svar till Sandra.

Sandra Arousell om Mobilblogg- undra om det är möjligt att ...:
Äter du inte järntabletter?? Gö det isf, niferex är jätte bra och rekommenderas, kan behövas efter förlossningen med.

Svar; Nej , mitt järnvärde har vart jättebra fram tills mitt sista besök. Jag fick därför välja om jag ville ha järntabletter eller om jag ville hålla ut till förlossningen , så jag valde att hoppa över dom. Gillar inte att äta massa tabletter så jag kör på mat med järn i istället :)  Men tack endå , får börja äta sånna om det fortsätter vara lågt även efter förlossning.

Mobilblogg- undra om det är möjligt att ...

Mobilblogg- undra om det är möjligt att vara såhär trött, mår illa för ja är så trött fastän jag har sovit nu på förmiddagen. Det måste vara järn värdet som sjunkit igen. Uch


Mobilblogg- godmorgon! Det blev inte så t...

Mobilblogg- godmorgon! Det blev inte så tidigt i säng igår som vi hade hoppats, kom inte till ro förns halv elva (vilket endå är tidigare än vanligt) . Iallafall så har thias nyss åkt till jobbet och jag ligger klarvaken i sängen och kan inte sova. Typiskt! Hade önskat att jag kunde sova länge idag så jag kanske är Pigg ikväll., men icke! Istället ska jag vell dra mig till soffan och se på nån film tror jag. Skulle behöva lite frukost också, men de är ju så tråkigt att äta ensam:( Idag är det bara 9 dagar kvar till BF, helt otroligt. Lyssna vad lite det låter, "9 dagar!". Inte nu på söndag men nästa..


<3Hittade en gammal goding på mig och T på datorn.
Bilden är ifrån när vi var hos mamma i kalmar förr nångång. På ett badhus..
Fyfan, blir nästan äcklad över hur vi ser ut haha

vi behöver all sömn.

Jag och thias kollade precis klart på en film - prince of persia. Den var faktiskt riktigt bra !
Nu är vi dock så trötta så vi helt ärligt funderar på att sova , på riktigt alltså . Låter lite roligt i mina öron att sova klockan nio , men jag tror vi båda behöver all sömn vi kan komma över nu om vi ska orka med förlossningen som förhoppningsvis sker inom en snar framtid.

Imorgon när T slutat jobbet blir det en tripp hem till pappa min och lämna bilen så att den kan bli lagad inför ombesiktningen. Blir vell antagligen billösa hela helgen , men vad gör det? vi ska endå inte göra någonting speciellt. Och OM det nu (mot förmodan) skulle bli "dags" så är ju alltid mamma eller min syster hemma och kan därmed skjutsa upp oss..Sov så gott

samlade mina krafter.

jag samlade mina (troligtvis sista) krafter innan thias kom hem och gjorde alla "måsten".
Diskade , vek tvätt , lagade mat och bäddade rent i sängen , mer hann jag inte innan min hungriga älskling kom hem från jobbet.
Vi käkade korv och pommes med bea och efter maten åkte vi och postade ett brev. Köpte även lite godis och dricka så nu ska vi slå oss ner och titta på en film tillsammans . Älskar att inte vara ensam !

thiasthiasthias

inga krafter.

Har tyvärr inte orkat med annat än att vila idag :( känner mig så himla dum när jag inte ens orkar äta eller städa eller nånting , men det är vell så det är att vara höggravid.
Tänker dock ge mig fasen på att orka städa åtminstone , hatar att se allt stök i köket och all tvätt som hänger överallt i badrummet , så det måste jag ta tag i . Får se om jag orkar göra lite mat också ...äta måste man ju.

Har två timmar på mig innan thias kommer hem så lite lär jag ju hinna med , men då gäller det att sätta igång NU.


Mobilblogg- godmorgon! Inte varje morgon m...

Mobilblogg- godmorgon! Inte varje morgon man är uppe vid den här tiden inte.. Ligger fortfarande i sängen och funderar starkt på att fortsätta sova, det behövs. Rätt som det är kanske bebis föds och då är all vila mycket värdefull. Idag är det bara 10 dagar kvar , otroligt va? Jag kan knappt förstå det själv, tycker inte ja känner mig speciellt höggravid. Mamma tippar på söndag , hon tror att den kommer på morgonen. Jag själv känner mig lite kluven, jag trodde först den 6 september men nu känns det bara som om ja kommer gå över en massa (peppar peppar!!). Vi får helt enkelt vänta och se, men den är mer än välkommen när den än må komma. Nu måste ja ha frukost , akut hungrig!


TRE POTATISAR?

Nu är vi hemma från middagen hos min syster - DEN VAR SKITGOD !
Det blev lax i ugn med potatis , sallad och nån god sås . Till efterrätt fick vi fruktsallad och gammeldags vaniljglass. Kan ju lova att vi blev proppmätta , jag åt nästan mest av alla . Mamma höll på att tappa andan när hon såg att jag tog tre(!) potatisar.
-"TRE POTATISAR? så många har jag aldrig sett på din tallrik under hela ditt liv .." haha
Jag har aldrig vart speciellt stor i maten , men nu jäklar . Dock kan jag vell tycka att tre potatisar inte är så speciellt mycket.

Anyway..
Vi kollade på massa malaysiabilder också (igen!). Vi kollade på dom sist vi var där också , men det gjorde ju inte speciellt mycket . Utomlandsbilder kan man ju se om och om igen .Såhär snygga var vi påväg hem till syster min.

födelsedagsmiddag.

Nu sticker vi iväg på födelsedagsmiddag hos systeryster min.
Allt stök här hemma få vänta ..

dödstrött.

Jag lyckades somna tillslut och sov ända tills nu när T ringde. Jag hann dock inte svara och han ringer heller inte upp trots att jag skrivit till honom att göra det , men han har vell säkert fullt upp stackarn.
Jag är dödstrött , skulle lätt kunna sova hela dagen men jag måste nästan gå upp nu . Har tvättstuga klockan 3 och innan dess skulle jag vilja hinna med att göra ett par matlådor åt thias och även äta lite själv med , har ju inte ens ätit frukost än..

Måste även hinna med att måla ett till lager nagellack eftersom att jag var dum nog och tog VITT. Det blir ju hur flammigt som helst och jag kommer säkert få ett helvete innan det blir helt täckande , lika är det med svart också. Uch. Men det blir snyggt sen!


illamående.

Reste mig upp ur sängen efter att ha kollat klart på filmen & blir plötsligt skityr och illamående.
Gick in på toa för att försöka spy , men funkade inte för fem öre . Istället ligger jag nu återigen i sängen och försöker vila bort det , men det verkar inte heller fungera ..
ååh , jag är så himla trött !!


Kom ut nu älskade trollunge

"Kärlekens Mirakel".Kikade nyss klart på "Kärlekens Mirakel"
Så himla häftig film !


06:48.

Godmorgon !
Igårkväll gick vi (som ni kanske märkte) och lade oss i sängen i hyffsad tid. Det blev vell självklart lite senare än vad jag skrev i inlägget men det blev endå rätt hyffsat tidigt mot för vad vi brukar.

Iallafall , jag fick lov att väcka thias 06:48 för att han stängt av väckarklockan i sömnen. Jag därimot hade hört den och vaknade i panik och visste att han sovit över - så jag väckte honom.
Packade ner hans matlåda o grejer medan han drog på sig jobbarkläder , sen fick jag lov att ta svea på morgonpromenad eftersom att T hade superbråttom till jobbet. Hoppas han inte kom alltför sent..
Skönt att det bara är två arbetsdagar kvar så att han får vila sen , man märker att det är jobbigt för honom att väntabarn också och inte bara för mig .
Han är också spänd och sover dåligt..

Iallafall , jag kände mig inte säskilt trött när jag kom in från promenaden , så jag hämtade datorn från vardagsrummet och satte den här inne i sovrummet . Så nu ligger jag nerbäddad med datorn i knäet och ska strax knäppa på "Kärlekens Mirakel"-en film om hur barnet utvecklas i magen . Älskar sånna filmer.

• tvättstuga klockan tre - det får jag inte glömma !

RSS 2.0