Efterrätt.


Varmrätt.


Förrätt.

Idag jobbar jag, jättemysigt har vi! Här är den goda förrätten som det bjöds på och självklart fick Lovis en egen liten förrätt.


Smart förvaring.

Då jag avskyr att springa på en massa skor såfort man kommer innanför dörren så skaffade vi denna smarta och enkla förvaringen
-ett skoskåp!


Gick upp 05:30.

Klockan halv sex gick jag upp i morse, helt galet. Gick upp tillsammans med thias. Längtar så himla mycket tills han kommer hem, då får vi vakna tillsammans i hela tre månader!

Lovis sover för fullt och jag antar att hon inte kommer vakna förns 9-9:30, men det känns vågat att hoppa in i en lång dusch ifall hon skulle vakna snart, så det får jag ta lite senare..

Mikaela kommer hit och umgås med oss idag, precis som dom senaste dagarna, så det ska bli jätte mysigt. Får se vad vi hittar på för skoj idag..:)


Äntligen slut.

Äntligen är det snart slut på detta år! Då kommer äntligen vi få ha våran fina, älskade pappa thias hemma varje dag i tre hela månader.
2 dagar kvar nu bara! Tjoho!

Godnatt på er:)


Ikeaprylar.

Förrutom vårat skoskåp vi precis byggt klart så köpte vi även två orkidéer och kuddar . Våra gamla kuddar var så himla obekväma och olika stora. Riktigt störande när man ska bädda och den ena kudden är stenhård medans den andra är helt platt..


Skitgöra.

Medans thias får bygga ihop så får jag göra skitgörat, sortera skruvar.
Fast de gör mig fakiskt inte så mycket för jag fattar nästan endå aldrig Ikeas beskrivningar..


Mellis.

Sitter och äter mellis med Lovis.
-En hallon och blåbär smoothie.


Promenad till M.

Nono och jag var ute på en promenad idag. Gick till våran fina vän Mikaela och mös med henne. Sedan gick vi tillbaka hem till oss och lagade mat innan våra karlar kom hem och gjorde oss sällskap. Blev en skit bra film och onyttig mat..
Jag är så glad för att du finns Mikaela!:) fina du


Polarn.

Som flera andra, var även jag ute på shopping idag. Orkade dock inte gå runt så mycket så det blev bara lite polarn kläder till lovan. Verkligen välbehövligt!


Lovis sagohörna.

Här läser vi godnattsagor för Lovis innan hon ska sova för natten, hon älskar sin hörna.
Hyllan köpte jag häromdagen, så jäkla smidig. Kuddarna har moster Malin sytt och dom fina gosedjuren är julklappar.


Bollhav.

Lovis är helnöjd med sitt paket från faster Malin..- 200 bollar!


Godmorgon.

Godmorgon!
Inatt sov vi över hos thias familj eftersom att jag jobbar idag tills imorgonbitti.
Känner mig dock inte alls nå vidare bra idag tråkigt nog. Ont i hela kroppen o täppt, så drygt.

Hade iallafall en jättemysigt dag igår med god mat, fint sällskap och jätte braiga julklappar! Lovis rum kommer bli fullt utav leksaker och gosedjur.


I väntan på tomten ..


God jul.

Imorse ringde klockan vid halv nio och jag trodde jag skulle dö av trötthet! Jag hade gissat på runt 05 tiden, men det var bara att kliva upp och göra sig redo för dagen..
När alla var färdiga åkte vi till thias mormor och morfar där halva hans släkt var. Åt massa god frukost och thias lyckades få mandeln, så nu blir han gift:)
Stannade där nån timme innan vi sedan åkte hit till thias föräldrar.så nu kan man äntligen slappna av!


Uppesittarkväll.

Här hemma har vi uppesittarkväll för fullt efter en sjukt stressig dag! Jag har införskaffat dom sista klapparna o handlat en massa andra nödvändigheter.

Hoppas ni alla har en lika trevlig kväll som oss!


Mycket att stå i idag.

Sådärja, då är jag hemma igen efter en tripp tilö Sandviken för att lämna av min käre man på jobbet.. Det var ju lika bäst med tanke på att jag måste ha bilen för att kunna fixa klart allting. Ska köpa dom sista julklapparna, kläder till Lovis och mat tills ikväll.. Och bingolotter..

Nu tänkte jag hoppa in i duschen innan jag ska åka och hämta min lilla kotte hos farmor och farfar sin:)


"gazas tårar".

Kollade precis klart på dokumentären "gazas tårar" där man får följa tre små barns liv i Gaza. Det bombas och skjuts stup i kvarten och små oskyldiga barn skjuts och sprängs till döds. Dom förlorar verkligen ALLT. Eller vadå allt? Dom har ingenting, ingenting!
Och här sitter man och klagar på diverse väder och strul med internet. Så jävla orättvist!

Fyfa-an!
Till er som inte sett den, se den. Den är verkligen gripande..

Små små kottar som tar sina sista andetag, barn som är halft sönderbombade och föräldrarnas sorg och förtvivlan är bara lite utav det som visas.

Efter det här är jag så otroligt mycket mera tacksam för det jag har.
Mitt fina älskade barn, sambo, syskon och familj<3


Lugn och ro.

Just nu är det ovanligt lugnt här hemma (och har vart det nån timme). Lovis sover för fullt och Svea är på semester i Dalarna med pappa min. Hon ska fira jul där med honom..

Medans lugnet fortfarande håller till här hemma så passade jag på att avlägsna lite fjun i ansiktet med hjälp av min grymma hårborttagningskräm, så nu fattas bara massa solning och en lång dusch innan jag är redo för den grönjävligt överskattade julafton..

Jag vet varken ut eller in hur det blir i jul, man ska ju verkligen vara ÖVERALLT om alla andra får bestämma. Själv hade jag önskat att jag och min familj hade ett fint litet eget hus att fira jul i, så kunde dom som ville komma dit och mysa på julen..:)
Men det får bli i framtiden.

Imorgon måste jag, liksom alla andra puckon, ut och införskaffa dom sista klapparna och även lite mat inför fredagkväll då det blir uppesittarkväll hemma hos oss:)


Pucko!

Pucko,rostade mackor och frukt - det blir våran kvällsfika efter några timmars hårt slit i gamla lägenheten.


Världsskönt.

Att sova med värmekudde på magen är något jag älskar att göra, det är så himla skönt och jag sover verkligen som en kung då..
Så jag tar värmekudden även inatt!


En dag med Mikaela.

Då vi skulle umgås med Mikaela idag så blev jag tvungen att väcka Lovis imorse, annars hade hon säkerligen sovit nån timme till. Hon är verkligen jätte morgontrött..
Men hon sover ju iförsig lite oroligt om nätterna nu för tiden också så det är vell därför.
Iallafall..
Tog en promenad hem till Mikaela strax efter 10 , sen har vi vart där hela dagen och myst. Hjälpte henne att måla hennes sovrum och vardagsrum bland annat, jättemysigt har vi haft. Jag är verkligen så himla glad att jag har henne-en äkta vän!

Nu ska vi plocka undan lite här hemma innan det är dax att sova.
Godnatt!


Kräftskiva i december?

På kvällskvisten fick vi finbesök. Mikaela kom förbi och umgicks en sväng. Vi skalade kräftor och luktade illa..
Kände att det var dax att göra av med kräftorna sedan i somras så man fick lite space i frysen. Det blev pasta med kräft och räk sås, skit gött!

Nu ska vi kika "det okända" innan vi kryper ner i sängen. Imorgon väntar en mysig dag med fina mikaela:)


.

Älskade älskade älskade älskade thias


Godmorgon.

Godmorgon!
Är hemma igen efter ett dygns pass. Thias åkte när jag kom, så nu ligger jag i min ensamhet och väntar på att Lovis ska vakna så vi kan äta frukost och sen titta på kalendern i soffan, antar att jag får vänta nån timme :)


Jobbelijobb.

Idag var det min tur att jobba igen, efter dryga 2 veckors ledighet..
Vi har vart uppe på ponnyklubben och kikat när Moa hade luciatåg med häst, ätit god mat och mina två älsklingar har även vart här hela dagen. Lovis älskade hästarna och ville krama varenda en!

Nu ligger jag och mallan i hennes säng och äter popcorn och kikar soa, så jädrans mysigt.. saknar dock min fina familj som är hemma och sover.

Malin, min pärla!<3


Hemmagjorda hamburgare.

Hemmagjorda hamburgare blir våran middag idag. Självklart med bröd och alla pålägg till.. Och potatisklyftor!:)


dr martens.

Äntligen,äntligen,äntligen är dom mina !
Efter ett hejdundrans letande så har jag nu äntligen beställt dom här snyggingarna. Hoppas verkligen jag hinner få dom innan jul , eller åtminstone innan nyår, det vore toppen!



Skorna hittar ni här
& dom kostar 1148:-

Liten blir stor.

Min lilla..stora tjej!
Sover i sitt egna rum i sin nya säng. Det känns så himla tomt i vårat sovrum.


Myskväll.

När Lovis somnat så togs det fram massa gött här hemma. Tillsammans med vårat fina sällskap mölde vi i oss både grönsaker och dip, choklad och cola. På tvn såg vi som många andra, svenska hjälte galan och tillochmed jag fick nästan en tår i ögat. Vilka underbara människor det finns här i världen, -mer sånt tack!

Nu ska vi snar knäppa på en thriller och bara vara, det är ju trots allt fredag. Puss och kram allesammans


Moster "mamaa".

Ikväll läser moster Malin , eller "mamaa" som Lovis säger , godnattsaga för Lovis i hennes nya fina läshörna. Hon ska Premiärsova i sitt nya rum idag, lite sorgligt faktiskt, men väldigt välbehövligt. Det kommer nog inte bli några problem, snarare tvärtom..


Lovis och mormor.

Ikväll är det mormor som läser saga för Lovis (som förövrigt har hörselkoporna på sig då pappa hennes borrar för fullt i hennes rum).
Lovis rum har kommit en bra bit närmare "färdigt" nu. Hon har fått en läshörna där hon kan mysa och ett par jätte fina gardiner utav sin moster malin. Det blir så himla mysigt!
Bilder kommer när Lovis flyttat in dit.


Lovis rum-FÖRE

Såhär såg Lovis rum ut innan vi flyttade hit


Sked?

Sked, vad är det?


Sabla skitslang!

Tänk att när man väl tar tummen ur arslet och kopplar ur den tvättmaskinen som stod här när vi flyttade in , för att sätta i våran egna, så är en slangjävel för kort! Det är ju så man kan bryta ihop.. Blir så less!
Inte nog med det.. Det fanns en lösning, men då krävdes det enda vi inte har här hemma - en skiftnyckel!

Nåväl, "bättre lycka nästa gång.."


Tack.

Tack för alla svar ang dr martens skorna, men dom verkar fortfarande inte finnas i strl 37 någonstans, tyvärr. Har hittat EN sida än så länge där dom hade 37, så vi får se, men det hade ju vart kul att prova dom innan.
-fast man kan ju alltid skicka tillbaka dom..


En fråga.

Vet någon vart man kan köpa el. Beställa dr martens skor?
Har letat hur mycket som helst men ingen sida har några strl.. Sen deras egna sida i USA säljer inte till sverige, så surt.


Lovis i skåpet.

Härhemma har vi inte bara materiella ting i våra skåp. Man kan ibland även hitta en busig liten tjej där inne, som idag. Lovis hade krupit in i slåpet under skafferiet.
Söta lilla människa!


<3


Sen godnattsaga.

Ja, en väldigt sen godnattsaga blev det idag för Lovis del. Vi har ätit sen middag och därefter tog Lovis och pappan ett bad tillsammans:)

Godnatt min skatt!!


Nu jäklar.

Nu jäklar, idag måste verkligen garderoben rensas. Skor också för den delen. Jag använder inte ens en tredjedel utav det som finns i min garderob..
Men.. Jag är ju så fruktansvärt dålig på att slänga saker. Jag tänker jämt att
-"de där kanske jag kan spara om jag ska måla nån gång eller så"


Varför varför varför, ska det vara så svårt att bara göra sig av med saker?


Utlandsresa nästa.

Sitter och kikar på utlandsresor och drömmer oss bort. Blir troligtvis en utlandsresa nu snart, kanske januari.. Thias blir ju äntligen pappaledig efter nyår.
Ska bli så galet underbart!

Bilderna nedan är ifrån våran senaste resa som var till Kreta, i augusti i år.


Adventsmys.

Imorse var vi hembjudna till min syster och Emelie på adventsfika och eftersom Lovis var näst intill feberfri imorse så åkte vi såklart dit och fikade och mös.
Men nu när kvällern smugit sig på så har hon fått feber igen stackarn. Och äter ingenting.. Dricker bara "oppa"=båbärssoppa.. Hoppas verkligen hon blir bra snart så hon får sova ut utan att få feberfrossa och allt va det är.

Lovis och pappan badar just nu och jag tittar på tv, känner mig lite smådåsig jag med efter matlagningen. Lagade lasagne som blev riktigt smarrig!


en utav alla.

Jahapp , då var man en utav alla som införskaffat sig en äkta onepiece. Hittade en rabattkod på 200:- så då slog jag till på en grå rackare.
Har sedan tidigare bara en fake onepiece och den har tråkigt nog blivit kort och konstig efter den första och enda tvätten. Inte så konstigt kanske , men för 300:- tycker man att den ska hålla någolunda bra.


Febrig tjej.

Tidigare idag åkte jag med Lovis till hennes farmor och farfar , hon var där en stund medans vi bjöd hem våra vänner på middag och hockey. När vi sedan hämtade henne fick vi reda på att hon hade feber, över 39grader. Inte konstigt att hon har vart hängig ett tag. Stackars lilla hjärtat mitt! Men nu sover hon iallafall och vi ska sätta på en film innan vi går och lägger oss:)


Vilken pers!

Att handla (mer än en kasse) mat när man har en ettåring som springer åt helt fel håll när när man släpper ner henne, är ingen bra kombo. Åtminstone inte för mig, idag..
Jag skulle nämligen åka och handla på Coop i förmiddags och tog med Lovis. Först och främst fick jag åka förra varv runt köpis för att ens hitta en parkeringsjäkel och när jag väl hittat en blev det långt ifrån Coop ingången där jag skulle in.
- äh, spelaroll?! Tänkte jag eftersom jag endå kunde ta en kundvagn med allt i. Trodde jag ja.. När jag kom ut med alla kassar och skulle ta mig till bilen så kom jag ingenstans. Ingenstans! Hjulen fastnade i snön och bilarna stod för tätt för att jag skulle kunna komma igenom med vagnen. Så jag fick krångla mig tillbaka till vagnbåset och bära 3 kassar mat OCH Lovis.
Inte att göra om säger jag bara!


<3


3 gånger.

Har användt ricinoljan 3 gånger nu, glömde tyvärr lägga in förebilder så nu får dethär bli förebilderna.
Lägger vell ut igen om någon vecka så får vi se om det har hänt någonting:)


Svar till Amanda.

Amanda undrade varför vi "tog bort barnet". Vi tog inte bort det, vi förlorade det tyvärr i Utomkvedshavandeskap..


Middag!


Svammel.

Guud vad jag längtar tills imorgon.. Eller jag längtar tills imorgoneftermiddag när thias slutar. Det ska bli så himla mysigt att få vakna upp med mina fina i helgen och hålla på med lägenheten med allt vad det innebär.

Jag är ledig enda till nästa helg, tråkigt. Skulle behöva jobba hela tiden som
det känns just nu efter några dåliga (..jobbiga) månader. Allt med operationen, sjukskrivningen,flytten..
Fyfan, det går inte en dag utan att man tänker på det man förlorat.
Barn är ju verkligen livet.. Mitt liv..


Middag.

En av Lovis favorit maträtter är makaroner och köttfärssås, så idag blev det våran middag här hemma.
Godast är makaroner utan nånting på tycker Lovis!


Muffinsresultat.

Såhär snygga blev mina muffins idag. Dock råkade jag ha dom i ugnen liite lite för länge , så dom blev inte fullt så kladdiga som jag ville ha dom, men dom gick att äta iallafall..


I väntan..

I väntan på att pappa min ska komma förbi så passade jag på att slänga ihop lite muffins i mina nya silikonformar.


<3

Inga ord i världen kommer någonsin kunna beskriva min kärlek till dig.


En dag med moster Malin.

Idag har jag och min finaste tjej umgåtts med moster malin, vi åt på Ikea och kikade runt lite. Hittade lite galgar och ett par jeans till lovan..
Nu på kvällern har vi bara vart på affären och handlat lite kvällsfika som fick bli varma mackor. Så nu väntar jag på att dom ska bli färdiga där inne i ugnen, är så jäkla hungrig nu!


Sovrumsdetaljer.


Självkär.

Min sköning älskar att titta på sig själv i kameran på min telefon.. Speciellt kul är det när hon lipar tycker hon.


Välbehövliga ting.

Har precis kommit in efter en promenad och 30 minuters solning. Det behövdes efter en jobbig och låång dag.
Tänkte ta en liten spa kväll idag med dusch, ansiktsmask och hela faderullan, känner mig så jäkla lortig och trött dygnet runt. Har kommit in i Vinterdepression tror jag..


Allt jag behöver.

Toast, julmurre, massa tända ljus, "det okända" och världens bästa famn, vad mer kan man begära en måndagskväll?

Älskar dig thias..


Söndagsgöra.

Efter en dag fylld med bilåkande, affärer och fix så står nu en gran halvklädd och alla rum fixade (näst intill..). Vi bor numera här och vi trivs väldigt väldigt bra än så länge.

Vi har som sagt åkt runt en massa idag, både till Sandviken ,Gävle och runt här i Valbo. Tanken var att vi skulle hitta en snygg klädhängare till hallen men den vi tänkte köpa såg inte alls ut som vi mindes den, tyvärr. Så istället tog vi prio två på listan, nya täcken.. Så nu är det bäddat med nya täcken i sängen.

Thias målar för fullt det lilla som är kvar utav hallen och jag har plockat bland lite lådor, nu vill vi bara bli klara här!

Granen är förövrigt långt ifrån klar! Vi är inte riktigt ense om hur den ska kläs så därför fick vi låta den vara sådär tillsvidare..


helt okej julkalender.

Jag är en av (alla) dom som älskar dom gamla julkalendrarna ,  typ sunes jul och pelle svanslös osv. För mig är dom "riktiga" julkalendrar..
Jag har därmed inte vart så imponerad av dom senaste julkalendrarna , men i år blev jag faktiskt positivt överraskad, jag tycker årets kalender verkar helt okej. Har dock bara sett första avsnittet än , så just nu försöker jag att se resterande två här på jobbet, men det laggar så värst så vi får vell se om jag kan se dom eller inte.

Vad tycker ni om årets julkalender , är det något att "hänga i julgrán"?

Sovtajm.

Insåg just att det kanske är saga att sova, ska ju upp 5 och göra mig klar för ett 24 timmars:)
Så nu ligger jag i sängen i vårt tomma, men väldigt fina , sovrum. Väggarna är tomma och allting bara ekar, endå känner jag mig så hemma.

Min tjej sover borta inatt för att slippa all målarfärgslukt osv,så det är väldigt tomt här hemma, det enda som hörs är ljudet från en roller som rullar vit färg på vardagsrumsväggarna .. Och en byggradio som spelar nostalgimusik!

Godnatt..


Dusch.

Efter en lång dag så är det nu dax för en dusch , tänkte prova mitt nya shampoo och balsam jag köpte idag. Har även haft oljan i håret .


Svar till anonym.

Någon undrade vart vi bodde och vart vi nu kommer att bo och hur stort osv..
Precis innan Lovis föddes så tog vi en lägenhet i andersberg i Gävle, en tvåa. Vi tänkte att vi bara skulle bo där ett tag , bara för att ha någonstans att no liksom. Andersberg är inget bra område!
Vi bodde där lite över ett år innan vi kände oss redo för att flytta igen. Då blev det hit, här där vi håller på nu. Det är en lägenhet i Valbo, en trea. Ett räjält uppbyte om man ser till område. Här är det nästan bara barnfamiljer och väldigt mysigt och fina lekplatser osv.. Jag skulle aldrig sätta Lovis på en förskola i andersberg, aldrig i livet! Men nu har dom tagit imot våran ansökan på ett dagis här i Valbo så vi får vell se..

Nu ska jag återgå till målning.


Mot nya lägenheten!

Mot nya lägenheten för fortsatt slipning,målning och uppackning.
Det kommer bli så fint!


De tar sig.

Inlägget skulle kommit upp tidigare idag men kom upp nu av någon anledning.. Jaja.
Vi stannade i nya lägenheten till strax efter 00: , hann med två hela rum, så nu är det "bara" hall,sovrum och vardagsrummet kvar som ska målas, vilket vi ska få klart under morgondagen. Sen jobbar jag på lördag så då får min man vara där ensam och greja..

Såhär ser det ut än så länge med os. Två rummen som är målade.


Full rulle i nya lägenheten.

Full rulle kan man säga att det är här i nya lägenheten. Vi har målat 2 rum, 1 lager, så vi har en del kvar! Blir nog här hela natten så det blir färdigt Nångång..


RSS 2.0