Kreta (del 1).

Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och faktiskt lagt in bilderna på datorn (bättre sent än aldrig?!) , så nu tänkte jag berätta lite om våran resa. Kan bli ett långt inlägg , eller så blir det som det blir helt enkelt.

Vi börjar här ..

Eftersom att vi bokade parkeringsplats på måby långtidsparkering så kände vi att vi ville vara där i tid, så vi bokade plats till klockan 07 på morgonen samma dag som vi skulle lyfta mot kreta. Åkte därför hemifrån klockan 05 och gick upp vid 04. Anledningen till att vi åkte så tidigt hemifrån var för att vi ville vara säkra på att komma fram och inte behöva stressa.
- Man vet ju aldrig med bil och småbarn och allt .. Det kan ju bli många oväntade stopp med blöjbyte och matning osv.

Bilresan gick jättebra och Lovis var jätteduktig för att ha gått upp så rackarns tidigt. Hon sov dock inte så mycket, bara sista biten innan vi var framme på parkeringen. Väl på parkeringen fick vi väcka våran skatt och jag  tog henne i bärsele medans Thias drog våran stora gemensamma reseväska fram till bussen som vi skulle åka med därifrån till arlanda.
När vi satte oss i bussen såg vi till vår förvåning att dom inte hade några bilbarnstolar , så jag fick hålla hårt i Lovis medans föraren körde som en dåre. Jag tycker det ska vara en självklarhet att en buss som kör barn i stort sett varje dag borde ha bilstolar i alla storlekar. Tycker inte ni ?

Vi kom fram tillslut iallafall , helskinnade och förväntansfulla för vad som komma skulle.
Klockan var vell runt 07:30 , så vi fick vänta ett tag innan vi fick checka in.

Väl incheckade och klara med allt så var det bara att vänta på planet..



När planet väl kom och alla anländande bruna människor klev av så mötte vi min syster och hennes brutta som också vart på Kreta. Vi kom alltså att åka med samma plan som dom åkt hem i roligt nog!
Det var så mysigt att träffa dom innan vi skulle ge oss av ..

Nu var det dags för boarding , vi gick ombord och såg att vi fått platserna 1 E och 1 F , dvs längst fram med massa utrymme för benen. "Hurra" tyckte vi direkt eftersom att Thias brukar ha taskigt med plats för benen men också för Lovis skull!

Lovis somnade som en stock när vi hade satt oss på våra platser och sov tills vi hade flugit på rätt höjd i en stund, sedan vaknade hon och var vaken mest helatiden. Hon var så himla duktig!
Vi fick förövrigt en jättebra SÄNG till henne som dom fäste i väggen där hon hade kunnat lega om hon ville , men den satt hon mest i och lekte..

några flygtimmar senare....

Vi anländer till Kreta flygplats runt klockan15:40 kretansk tid. Flygplatsen är väldigt väldigt liten och vi får kliva av planet ute på flygfältet för att sedan åka buss några meter fram till dörren där man gick in. Det var varmt och väldigt mycket folk, men det kändes himla skönt att äntligen vara framme. Tights och converse kändes dock lite för överskattat att ha på sig i 35 graders värme i skuggan!

Vi fick hämta ut vårt bagage i vanlig ordning innan vi sedan skulle bli tilldelade hotell då vi åkte ospecifiserat(med garanterad pool). Vi blev tilldelat ett hotell som sa sig ligga väldigt centralt men endå avsides och lugnt.
Det kände så bra direkt och nu ville vi bara komma fram.
Vi åkte buss i ca 40 minuter innan vi var framme på vårt hotell som vi inte ens hittade efter att bussen släppt av oss. Vi fick fråga i varenda resturang innan vi slutligen hittade rätt.
Som tur var så var det en till familj som hoppade av på samma ställe så vi slapp leta ensamma! pjuh..

Hotellet var så himla mysigt !

Vi fick dock ett rum som låg två korta trappor upp , men det var inga problem.
Knäppte inga kort första dagen då vi hade så mycket att stå i med packning och middag osv , men här är lite andra bilder på hotellet iallafall.












Två pooler , fin gräsmatta med massa solstolar , mysig hotellbar och gratis internet, ett stenkast till både centrum och strand- helt perfekt!

Fortsättning följer..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0