Sorg och glädje.

Efter allt som hänt mig på senare tid känner jag mig nu redo att berätta lite mer ingående..om allt.

Den 29 september på förmiddagen hände det som "inte händer mig". Jag vaknade utav Lovis ljuva stämma och åt frukost tillsammans med henne i vanlig ordning. Vi busade och mös -precis som vanligt..
Tills.. Jag fick en smärta i magen som kan jämföras med rediga förlossningsvärkar, jag kunde knappt stå upp med andra ord! Jag ringde min käraste T och berättade läget,men att han inte behövde komma hem tidigare. Jag tänkte att det kanske bara var magknip eller nåt. De högg och ilade och var allmänt obehagligt.
Tillslut kröp jag till köket, stoppade in en värmekudde i micron och föste Lovis till hennes säng så hon kunde somna en stund..
Ringde T och bad honom komma hem för att ta hand om Lovis så jag kunde få vila en srund. I väntan på honom blev allting bara värre. Jag fick frossa,blev yr och spydde tillslut ner badrumsgolvet.

Thias kom hem tillslut och kunde ringa rådgivningen som skickade oss vidare på en akut tid till hälsocentralen. Vi tog bilen ner och fick vänta 1 TIMME på undersökningen som inte gav mer än "vi har ingen aning vad det kan vara, kanske blindtarmen?!".
Fick en remiss till kirurg på akuten där dom konstaterade att jag var gravid. Fick åka upp på gynmottagningen och göra vaginalt ultraljud och därpå blev allt bara svart.. Sköterskorna såg att magen var fylld med blod och inget foster i livmodern och började direkt ringa runt och se allmänt stressade ut..
Tillslut berättade dom att jag skulle opereras akut för ett Utomkvedshavandeskap.
Jag förstod vad det var , men inte vad dom skulle göra på operationen, så allt blev väldigt jobbigt. Jag var livrädd och skakade där jag låg. Fick vänta i ett rum på att kirurgerna skulle bli lediga och i väntan på det så fanns det sköterskor som höll koll på mig hela tiden.
Tillslut var det min tur att opereras, jag blev ned rullad till rummet där jag skulle opereras och fick säga hejdå till thias en bit utanför. När jag kom in i rummet stod det ett par stycken där inne som presenterade sig. Sedan minns jag bara att vi skämtade lite med varandra innan jag somnade och sedan vaknade upp i uppvaket..
Klockan var vell runt tolv på kvällern när jag vaknade upp. Minns att jag drog ut slangen ur näsan med syre och blev påkommen. Sedan fick jag morfin och somnade igen.
Vaknade upp på "mitt" rum och ringde direkt på klockan för att be om min telefon så att thias kunde komma. Han kom direkt men då somnade jag om igen.. Och så höll det vell på mest hela tiden. Spydde som en gris under dagen och hade ont så ja höll på att smälla av. Trots det så ville läkarna att jag skulle upp och gå direkt. Så dom tog bort katetern och jag fick försöka resa mig med hjälp av en sköterska, men såfort ja satte mig upp spydde jag som en tok.
Nog om det, kirurgen kom upp sedan och berättade att mitt foster var ca 8 veckor gammalt och att jag hade 1 liter levrat blod i magen som dom tog bort. Samt den trasiga äggledaren såklart.

Så med en äggledare fattigare grät jag i förtvivlan över att jag kanske aldrig skulle kunna få barn på "egen hand".

Men nu kan jag med glädjetårar i ögonen meddela att vi äntligen väntar Lovis lillasyskon.
Vi är så lyckliga!

Vi förlorade ett liv och (kunde även ha förlorat mitt) och det kommer vi alltid att minnas med sorg i våra hjärtan, men vi kommer även att vara evigt tacksam över det nya livet i magen och också såklart att vi har våran fina Lovis.


Nytt och nyttigt.

Mikaela min fina vän, henne har jag spenderat dagen med tillsammans idag. Vi har kikat runt på köpis lite och även käkat en massa nyttigt och gott nu på eftermiddagen. Tyvärr lära hon lämna mig för städning av lägenheten så nu är vi ensamma här hemma igen. Men snart kommer min fina syster och hennes brutta hit och umgås :)

Köpte förresten ett par nya jeans idag, skit snygga och världssköna.
Och ett peak pannband inför helgens uteaktiviteter.


Potatis och rotfruktssoppa.

Lovis somnade precis , så medans passar vi på att laga lunch. Det blir potatis och rotfruktssoppa och kanske även en tjockpannkaka.
Annars så ska vi vell bara ta det lugnt idag. Jag har ju jobbat 48 timmar i helgen så det passar ju bra med en vilodag och lite gott kvällsmys till alla bra program sen ikväll :)


Jobbdag.

Klockan har ringt och det är dags att göra sig redo för ännu en jobbdag.
Åker inte förns 05:45 så jag i väntan på det så pussar jag på min prins som
Ligger och sover här brevid. Jag har alltid en tendens att ställa klockan tidigare än jag behöver
- allt för att jag är rädd att sova över!


Orken tryter.

Har ingen ork att skriva, har legat i sängen i princip hela dagen förrutom nu på kvällern då vi åkte till Coop och handlade till middagen som blir pannkakor..
Det är inte min tid just nu, men det förhoppningsvis bättre snart. Puss


.

Fy fa-an vilken natt, vilken vidrig jävla natt. Har knappt sovit en blund och precis när ja höll på att somna så ringde väckarklockan, känner mig helt borta! Inte bra..


Bogsering.

Har haft fullt upp ikväll med att åka bil hela familjen. Vi fick nämligen uppdraget att bogsera mamma, syster och empa från motorvägen där bilen hade dött .. Typiskt!
Det tog ett par timmar och inte nog med att man fick köra ap sakta - vi hade ingen napp med till lovis heller, som såklart blev vråltrött och sur efter en stunds åkande. Men så kan det gå när man är stressad.
Tur att dom kom hem hela och rena iallafall..:)

Nu ska jag sova så ja orkar upp o jobba ett dygn imorgon!


Nytt.

Dom här braiga sakerna "fyndade" jag idag.
Ljusa jeans med dragkedja nedtill,två dust it, tre baslinnen, en peaktröja och en underbar parfym från diesel (som jag fick utav min snygga pojkvän).


Shoppingrunda med familjen.

Efter en shoppingrunda på några timmar är vi nu helt slut, hela högen! Vi stack till köpis vid två och var kvar till klockan fem ungefär, helt galet att Lovis orkade .
Vi hittade iallafall jättemycket behövligt,bland annat mat.Thias köpte massa träningskläder och pulver o grejer medans jag passade på att handla lite kläder och sånt. Fick även en parfym utav thias som han så länge velat att jag skulle ha. Jag själv tyckte knappt den luktade nåt, men det är kanske inte så konstigt med tanke på vilken jäkla stank det är inne på kicks utav starka dofter..
Nåväl, bild på allt kommer i nästa inlägg.


Morning.

Godmorgon!
Blev väckt av thias väckarklocka för ett tag sedan då han ska iväg och fixa klart de sista med skorstenen ute i stugan..
Jag kan tyvärr inte följa med då de inte får plats i bilen, annars hade jag självklart följt med.

Jag då, vad ska jag göra. Jo ni, jag ska nog bara ligga och lata mig tills Lovis kommer hem igen runt 11:30:)


Manlig middag.

På eftermiddagen stod min snygga Karl för matlagningen - fiskpinnar och hemmagjord potatismos med morötter, så jäkla gott! Synd att Lovis blivit så petig med maten bara, men det går nog över.
Vi fick besök lagomt till maten också,min syster och mamma. Så Lovis fick följa med moster Malin och sova över där ikväll på begäran.

Vi ska vell passa på att glo på film och röja lite innan vi kryper ner för att sova.


Tacomiddag.

Taco till middag är vad det blev idag. Alltid lika gott och enkelt!
Lovis är helt galen i det ,för att inte tala om tacochipsen med ost smak.

Nu ligger Lovis i badet och om lite mer än en timme börjar handbollen, så vi ska vell kolla på det och alla andra braiga program som visas ikväll.


Vilar.

Imorse ringde klockan vid halv åtta eftersom vi skulle iväg en sväng på morgonen. Var borta ett tag innan vi sedan åkte hem igen, så nu ligger vi i soffan och vilar medans Lovis sover middag:)

Älskade lilla familj, vad Vore jag utan er?


Svar till "Lina".

Fick en fråga ang lampan i vårt sovrum. Den är köpt på MIO här i Valbo för ca 1000:-


Dålig dag.

Idag har det inte vart min dag, fan vilket dåligt humör jag vart på! Men det har sina anledningar och jag är lyckligtvis inte den enda med dåliga dagar..

Vi har iallafall haft en riktigt slödag idag, som nästan alltid nu när thias är pappaledig. Man behöver liksom inte göra någonting för man nöjer sig med att bara vara tillsammans när man inte är van att spendera en hel dag tillsammans annars..
Det är så underbart att vi har ytterligare två månader tillsammans hela familjen!

Nu ska jag sova på min fina thias arm medans han kollar på film:)


Thias med lång nagel.

Var och köpte ett nagelkit i morse i brist på annat. Och eftersom jag ville prova på någon när jag kom hem så fick jag göra på thias..


Frukost.

Godmorgonjuice och nybakat,mums.


Färdiga.

Såhär fina blev bröden och så jääkla goda blev dom också!


Rågsiktskaka.

I väntan på min fina vän så passar jag och thias på att baka lite rågsiktskaka. Så nu står degen på jäsning och vi ska precis till att börja röja undan..
Längtar redan tills jag får smaka en brösbit med leverpastej och smörgåsgurka!


Tack!

Efter en underbar biokväll är det nu dax att borsta nötterna och krypa ner och sova!
Tack för en underbar kväll älskade thias!


Sjusovare.

Snacka om sjusovare, sov enda från jag kom hem imorse , dvs kl 06, till 11:30! Så nu är man som ny...nästan.

Blev väckt av min käre man som sa att han hade en överraskning åt mig. Han hade fixat barnvakt och bio biljetter tills ikväll, så ikväll blir det bio!

Är just nu ensam hemma då mina två andra är iväg och fixar våran bil som jag hoppas är körklar senare idag. Så man kanske ska passa på att äta och ta sig en lång dusch medans man har tid:)


Inte min dag.

Godmorgon!
Idag är det inte min dag. Somnade tolv igår , sen vaknade jag relativt pigg 03:20 och trodde det var morgon ,innan jag sedan insåg att klockan bara var det ovannämnda och återgick till sängen för att sova till kl 05 då klockan ringde.. Så nu är jag helt galet trött och ångrar nästan att jag inte gick upp 03:20 när jag väl var pigg.
-men sånt är livet!

Nu drar ja till jobbet och ett 24tim pass:)


Låst utan bil.

Nuså är bilen snart fixad. Grejer är beställda och imorgon kan vi hämta dom. Man känner sig verkligen riktigt låst utan bil, men som tur var så fick vi låna thias föräldrars bil så vi kunde åka o fixa allt.
Sen har jag även jobbat en liten stund idag, perfekt med så mycket extra som möjligt nu när thias är pappaledig..

Nu ska jag och min hemmafru till man käka lite toast och leta på nåt program att kika på medans Lovis sover middag.


Biljäkel.

Imorse kom ja hem från jobbet strax efter sex, la mig i sängen direkt och sov till nu, helt underbart.
Dagen ska spenderas åt biljäkeln som började strula igårkväll. Hatar allt som har med krångel med motorer att göra!


WF.

Såg att jag glömt att svara på en fråga angående WF. Jag heter iallafall mitt vanliga namn , dvs "Frida Höglund". Så nu kan ni spela mot mig bäst ni vill:)


Vips.

Vardagsrumslampan fick bli en sovrumslampa och ack så bra det blev, äntligen riktigt ljus efter sisådär en och en halv månad ..


Middag.

Pastasallad med grillad kyckling och massa annat gott blir våran middag idag.


Owes.

Efter en månad utan kaffekoppar kände vi idag att det var dags att införskaffa oss några, så vi åkte till owes och köpte oss 10 st enkla koppar..
Köpte även lite annat smått, bland annat dessa nostalgi klubbor! Så jäkla goda!


Café och badhus.

Snabba ryck blev det imorse när vi fick idéen att åka in till stan och först äta frukost på café bogården för att sedan bada på badhuset.
Det blev en lite sen frukost men gott som attans var det och Lovis var så himla duktig. Dock hann hon bli trött innan vi kom in på badhuset så det blev inte så lång vistelse där. Vi lekte lite i barnpoolen , bubblade och åt lunch innan vi sedan begav oss hemåt igen.


Favvorätt.

Strax efter klockan sex imorse kom jag hem från jobbet. Kröp ner brevid min fina och sov två timmar innan var dax för ett sjukhusbesök. Efter det så köpte vi med oss våran favvisrätt hem, eller åtminstone min - sallad från waynes!
Så nu är man proppmätt och ligger i sängen och ska kika på film, härligt värre.


Jobbelijobb.

Godmorgon!
Imorse ringde klockan vid 05 och tro mig ,jag var pigg konstigt nog! Åkte iväg till jobbet runt halv sex och här är jag nu fram tills imorgon bitti:)

Längtar tills imorgon, verkligen. Det blir nog en spännande dag.

Nej, nu ska jag dra igång ett wordfeudspel med någon annan pigg stackare!


Buffé.

Har precis vart på buffé nere på stan med mamma o min familj. Hur gott som helst var det och Lovis bästa var nudlarna med soja.


Räddaren i nöden.

Idominen blev min räddare i nöden idag då alla mina vanliga lipsyl tog slut. Mina läppar är så jäkla äckliga på vintern. Jag hatar att jag får så torra läppar som svider så fort det blir för kallt ute!


G och g.

Nu blir det gladiatorerna och glass!


Fotboll.

Efter en heldag fylld med fotboll känns det nu oslagbart skönt att ligga i soffan under mitt duntäcke.
Vi Åkte till Ockelbo i förmiddags för att kika på fotbollscup, riktigt mysigt. Men efter några timmar var lovisen riktigt less så vi blev tvugna att åka hem igen. Väl hemma blev hon (som vanligt) pigg igen och nu väntar mat innan hon ska göra kväller.
När hon har somnat blir det gladiatorerna för våran del - nostalgi på hög nivå. Det var verkligen höjdpunkten när man var liten, det och småstjärnorna med Hugoläsk och ostkrokar!


.

..fotmassage också såklart.
Ja tror jag smäller av.


Massage.

Sötlovis får massage efter badet med pappa och guud så hon njuter!


Lovis och morfar.

Fina fina ni.


Nyvaken.

Som vanligt så sov T över i morse så nu är de full rulle på honom medans jag ligger halvdöd i sängen. Är så sjukt trött och har inga planer alls på att gå upp härifrån idag..


Tidig kväll.

Det blir en tidig kväller idag för oss. Vi ligger redan nerbäddade och känner nostalgin flöda då vi tittar på Pippi långstrump (tvserien).
Imorgon ska T iväg till jobbet igen en sväng på morgonen , sedan är det bara att njuta av hans lediga tid här hemma med oss.


Spenat.

Lovis äter spenat med hela ansiktet tror jag, men gott var det.


Titta på brasan.

Lovis tittar på brasan med pappa. "oooouuh.." säger hon och pekar på elden. Hon vet minsann att den är farlig efter allt vårt tjat.


Sovmorgon.

Godmorgon!
Idag blir det jobb, börjar Dock inte förns klockan två, men det är ju kanon med ett extra pass!

Lovis sover hos mostrarna inatt och vi passade därför på att ta en redig sovmorgon tills thias chef ringde. Notera att det är första dagen på hans pappaledighet... Så nu ska han iväg på nå möte vid ett.

Nåväl, det är sånt som händer. Nu ska jag försöka slänga ihop nåt att äta.


Frukost hemma.

Nu är vi hemma igen allihopa och ska precis sätta oss och äta lite frukost. Eller brunch kanske man ska säga nu när klockan närmar sig tolv..


Gott nytt år.


RSS 2.0