Godmorgon!

Godmorgon !
Blev väckt utav thias för nån timme sedan då han tyckte att det var dags för frukost , han har ju blitt en riktig morgonlärka nu när han börjar jobba så tidigt om dagarna . Idag dock så kommer han börja lite senare ..

Vi gick upp och käkade lite frukost och pratade lite , det är så skönt när han är hemma och man kan äta tillsammans.

Igår förresten så var vi på köpis en sväng innan vi åkte hem till T´s föräldrar . T skulle hjälpa hans mamma med att bära lite saker inför idag - då T´s pappa kommer hem från sjukhuset efter 9 (!!) hela jädra månader ! Tänk att han har väntat lika länge som jag och T kommer behöva vänta på vårat barn i magen .. det är sjukt .
Ikväll ska vi därför dit och skåla med champanje och fira att han äntligen är hemma igen och allt kommer bli "som vanligt" igen . Ska bli riktigt mysigt !
Lär vell ner på staden innan vi åker dit så vi kan köpa nån ros eller fin present till honom , jag tänkte göra det när T åker och jobbar , för jag ska endå dit och handla en amnings BH och lite sånt .

Lägger snart ut bilder på det jag köpte igår ..

svar till anonym.

Anonym om specialfall.:
Hej kan du itne göra videobloggar? skulle va trevligt :)

Svar: Hej ! Tyvärr kommer jag nog aldrig börja videoblogga , tycker för det första att det är så vanligt och tråkigt , sen är jag ingen människa som trivs bakom kameran - varken på bild eller video ..
Men man vet ju aldrig , man ska aldrig säga aldrig , men just nu är videoblogga ingenting som är aktuellt för min del =D

mitt uppe i allt ..

Ja, det är precis vad jag är just nu - "mitt uppe i allt".
Jag kom precis ut ur duschen och nu har jag lagt på ansiktsmasken som ska värka ett bra tag innan den dras(!!) av. Ni vet den där ansiktsmasken jag hade förr som ja la ut bild på? den genomskinliga?
-En sån är det iallafall ..
Från Öb , 10 :- / 2st (jag tog apelsin) .Den funkar hur bra som helst på mitt ansikte och jag blir skitmjuk. När den dessutom är så billig så kan man ju unna sig en sån i veckan iallafall om man vill vara riktigt fräsch.

När jag sköljt ur det här ska jag först ha i massa braiga produkter i mitt hår innan jag sedan smörjer in hela mig med min nya bodybutter.

Täcket hänger förövrigt på vädring på balkongen och alla kläder är nu torra , så jag har att göra hela dagen jag. Sen får man inte glömma bort att äta också , har bara fått i mig två mackor på hela dagen - inte bra =(

Jag måste nog ha en sån här "lyxtimme" i veckan under hela min graviditet , annars kommer jag nog att känna mig riktigt snuskig inom kort. Jag tycker att man kan försöka hålla sig någolunda fräsch fastän man är gravid,tjock,illamående , finnig osv osv ..
Jag håller fan på att spy på mitt hår nu för tiden , det är verkligen skitfult - både färgen,längden och kvalitén. Har lust att raka av mig det och använda peruk haha.
Men till sommaren åker det nog i en fin keratinvaxförlängning iallafall & en helt ny spännande färg hade jag tänkt.

-Nu har ansiktsmasken stelnat , så nu kan jag inte röra en fena i ansiktet , riktigt fult ..

Hej så länge..



specialfall.

Har precis kollat klart på "riskförlossningar-specialfall" . Idag handlade det inte om barn som föds som de brukar göra , utan idag handlade det tydligen om ett barnhem i bulgarien (tror jag det var) där utvecklingsstörda barn bodde efter att ha blivit övergivna utav sina föräldrar .
Bara tanken att överge sitt barn bara för att det finns ett handikapp eller två ? Det får mig att bli så jävla upprörd. Men det som skrämmer mig mest är att barnen inte bara bodde där , dom blev också vanvårdade utav personalen. Dom fick för lite mat , vilket resulterade extrem undervikt - döende undervikt . Dom blev också vanvårdade på flera olika sätt så som slagna , utebliven sjukvård och en massa annat .

Barnen såg ut som skelett och personalen sa inte ett ljud till dom på hela dagarna , vilket resulterade att barnen heller inte kunde prata..

Det fanns barn som var blinda , som inte fick någon hjälp , utan kröp när han skulle någonstans .

Jag blir så arg , varför gör man så ?
Överhuvudet , eller chefen eller vad man säger , på barnhemmet , skyllde på brist på pengar och att det inte var hennes problem att barnen mådde dåligt och dog , utan att det var hennes anställdas problem .

Barn dog , en efter en - utav svält och utebliven läkarvård . På två år dog hela 10 små liv som sedan begravdes utanför barnhemmet & fler kommer att dö , om ingenting händer.
Jag blir tårögd och vill inget hellre än att åka dit och erbjuda mig att jobba gratis för att barnen ska få det bra , jag fattar inte hur man kan göra så, speciellt inte mot barn.



Programmet finns säkerligen på tv 4´s hemsida för er som vill se .

lyxtimme.

Tvätten hänger på ställningen och det som inte fick plats på stolar i vardagsrummet . Själv sitter jag i hörnet på soffan med datorn i knäet och teven på samtidigt i väntan på att "riskförlossningar" ska börja (13:25).
Har ätit en massa goda rostmackor med makrill på , det är så jädra gott !!! men nu är jag faktiskt proppmätt..

Har en stor fet godispåse och 2 stora choklader inne på rummet ,men får nästan kväljningar bara utav att se det.

Efter programmet så tänkte jag ta en liten "lyxtimme" eller två . Det innebär att jag ska färga/noppa ögonbryn , fransar , duscha , göra ansiktsinpackning , smörja in mig med en god body butter med cocosdoft och sen föna och platta håret - då kommer jag känna mig som ny igen !
Skulle även vilja färga håret till en ljusare färg , näst intill vitt .. Men det lär ju inte gå eftersom att det blev gult sist jag försökte mig på det - så det får vänta !


lilla torkställning..



Det känns som att jag har en skitstor torkställning ,men endå får inte ens hälften av den fuktiga tvätten plats på det. Fick använda stolar och sånt för att hänga upp resterande tvätt på ...
- pjuuuh ..

Tvätt.

Godmorgon ! har vart uppe sedan 7 tiden eftersom att jag har tvättstuga ..
Ska strax gå ner igen och slänga in dom 3 färdiga maskinerna i torktumlaren och ta upp det som är torrt .

T slutar inte förns fem idag heller , kuuuul . Det känns som en evighet dit !

Det blev förresten inge lager idag eftersom ingen ville haka på , men vi tar det en annan dag i veckan ( eller nästa), för då var det visst flera stycken som ville och kunde åka .
Istället ska jag duscha , göra ansiktsmask , smörja in mig & göra mig allmänt fräsch . Sen ska jag även byta sängkläder och vädra osv så det känns extra rent och skönt.

Magen växer förövrigt för fulla muggar (tror jag ?) och jag kan nu känna min livmoder tydligt (..& det kan tillochmed thias göra) - vilket känns helt underbart . Det känns mycker mysigare när thias också kan få "vara med" och så .
Älskar att vara gravid
, än så länge ..
Dock kan jag inte känna några rörelser än :(

När kände ni gravida/mammor era första barns rörelser , vilken vecka ?


lager?

Någon mer än jag som vill fara iväg till lager 157 inom en snar framtid ? jag funderade först på om jag skulle åka dit imorgon , men det känns onödigt att åka ensam och betala bensin osv om det finns någon mer som skulle kunna tänka sig eller har planerat att åka dit .
Lina skulle ha följt , men hon behövde jobba hela veckan och jag vill ju hinna dit innan sakerna man vill ha tar slut.

Nåväl , blir det inge lager imorgon så ska jag nog ta mig i kragen och rensa ur garderoben en vända & därefter kanske gå ner på gina här på stan , såg att dom hade hiiiimla mycket rea där & det bästa som finns är ju att fynda!


svar till anonym.

anonym om Gravid - vecka 17.:
Men eftersom du har tatuering på magen vilket är jätte fin :)
Kommer inte den bli konstig nu när du är gravid?

svar; Tack !
Den behöver inte alls bli förstörd , sen kan den ju bli helt totaltförstörd också , men det är ingenting jag eller någon annan kan förutse nu i förväg , utan det visar sig helt enkelt med tiden .
Jag är inte orolig eller besvärad på något sätt även om jag vet att den säkert blir förstörd . Jag tänker på mitt barn och sen får tatueringen bli hur ful den vill :)
Men visst hoppas jag att varken den eller min kropp blir alltför förstörd ! Och blir den det så ska jag träna och motionera tills jag blir den jag vill vara igen ..

Owe´s.

Kom hem från Owe´s för en stund sedan , åkte dit med Venna och hennes pappa.
Hittade bara småskit som vanligt , men 3 strumpor rikare blev jag åtminstone ..

Blev även en sprayflaska till håret (istället för blomspruta), som tex kan användas vid klippning , färgning (om håret ska vara fuktigt) osv . Ett bra fynd helt enkelt .. Blev även lite hårspännan , för sånna går det ju åt massvis för min del. Jag köper alltid en sån där karta när jag är på Owe´s , men likförbannat är dom slut på bara nån vecka .



Vi var även förbi en loppis / secondhand på hemvägen , hittade faktist en massa fina kläder , men ingenting som jag behöver . Men det fanns ex en jättefrän skinnjacka för 95:- , sen en jacka som jag redan har , som jag köpte för typ 600:- som kostade 150:- där .
- man kan ju hitta grymt mycket behövligt och fint för en billig peng bara man tar sig lite tid att åka till en secondhand och kolla lite.

Men som sagt , ingenting som jag kände att jag behövde och därav inga köp :)

Nu ska jag fortsätta dricka påskmust och kika på teve .




nya plagg.


Här är dom två nya tröjorna jag köpte igår








- perfekt inför sommarens tjåckistider !
..och även innan/efter :)

aj aj aj.

-Fy (!!) vad ont jag har i ryggen , känns som att hela min rygg är ett stort blåmärke !
Någonting säger mig att jag måste börja träna min rygg och resterande kroppsdelar snart om jag ska orka med det här.

=/

snabb uppd.

Nu är vi ute i järbo & internet fungerar (hör och häpna!!)
Thias och min morbror sitter och spelar need for speed och jag sitter bredvid med datorn i knäet ..

Tänkte bara uppdatera lite snabbt . Ska kika vidare nu !

valbo.

Kom nyss hem från en tripp till valbo med Thias och Venna .
Har vart där hela dagen och fakiskt hittat två REA-FYND . Först en vit stickad lång tröja för ynka 99:- , sedan en stickad jättefin tröja inne på bikbok för ca 175:- , så himla nöjd !
Ni ska få se bilder imorgon , men nu ska jag och T åka ut till Järbo till min morbror . Men jag kommer hem igen klockan 8 imorgonbitti , T ska däremot jobba ..

Har med datorn så det blir mer uppdatering under kvällern !

lata vi.

Det fick bli en pizza till middag , ingen kände för att laga mat ..
Mamma och jag delade på en pizza med skinka och räkor medans thias tryckte i sig en hel själv , lilltjockisen min.
Medans vi käkade så kollade vi på körslaget och nu är vi så trötta så vi håller på att smälla av här !

Godnatt så hörs vi i morgon !

GRATTIS TILL MIG :)

Ett fyrfaldigt leve ... nej jag bara skoja .
Nu har hela faderullan till släkt åkt hem och kvar är fyra trötta själar bestående utav mig själv , mamma, thias och svea . Alla är verkligen helt jävla slut !

Jag har fått jättefina presenter , tack allihopa !
Bland annat så fick jag bebiskläder/-saker, pengar , presentkort , choklad , tippar till naglarna , nagerlack , parfym & lite så. Jag är verkligen jättenöjd och imorgon blir det troligtvis till att åka till köpis och handla lite eftersom jag fick presentkort där , sen på måndag blir det nog lager 157 . Spännande spännande !

Ikväll blir det nog bara lugnt ifall att inga fler har planerat att komma hit - men det tror jag vell inte..
Ska försöka slänga i mig lite mat också innan jag gör någonting annat , har inte ätit sedan vi var på resturang i förmiddags. ( inte ens fika

Har förövrigt skit ont i kroppen .. känner mig som en tjåckis.

Tack till alla er som kom och grattade / fikade / umgicks . Puss ♥


3 små rätter.

Kan lova att jag är proppmätt nu !
Kom hem från chinaresturangen för en liten stund sedan , vi tog en promenad både dit och hem .

Vi gick vell 10 minuter innan vi skulle ses så det blev lagomt . Mötte upp pappa och hans sambo Eva som blev jätteglada över att se oss och tjåckismagen. Men dom tyckte jag blivit smalare :( fast sen visade jag magen och då blev dom nöjd..
Fast dom har ju iförsig rätt i att jag gått ner i vikt , men inte på magen . Förstår inte varför jag går ner (!!) i vikt när jag äter som vanligt och magen växer . Men det är kanske för att mina muskler försvinner när jag inte tränat eller gjort mer än att gå ut med Svea på dagarna .

Iallafall , jag åt 3 små rätter på resturangen och det va verkligen skitgott . Jag hade aldrig ätit det förrut eftersom att jag är så kräsen med mat och kryddor . Men det här var verkligen inge starkt alls och verkligen skit smarrigt ! Det va friterade kycklingar , biffgryta med nå grönsaker & ris. Till det serverades självklart en sötsursås .
Jag fick även en jättebra present bestående utav presentkort på valbo köpcentrum . Det var verkligen en superbra present ! Funderar på att köpa lite bebiskläder inne på H&M för dom :)

Snart kommer släkten och thias familj och fikar här hemma , så det är vell dags för mig att slita mig från datorn.

Puss

Gravid - vecka 17.


GRAVID VECKA 17
(16+0)





Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.



Börjar känna mig mer och mer gravid nu för var dag som går . Dock har jag inte känt några fosterrörelser än (vad jag vet) , men det kommer vell det också ..
Annars känns allting som vanligt , jag mår inge illa eller har ont eller nåt , så det är toppen . Jag har nog en hel del tur när det gäller gravsymptom.


dagens ..




"24 nya händelser"

Loggade just in på facebook och såg till min förvåning att jag hade 24 nya händelser .
Tack för alla fina gratulationer !!


Fick frukost på sängen i morse av min finaste thias och snart ska vi ner på stan och äta china - och här sitter jag i pjamas liksom .. haha. Snabba ryck nu frida !
Känner mig så jävla glad idag , inte för att ja fyller år , utan för att jag redan är inne på vecka 17 . Jag kan fan inte tro att det är sant , snart har vi gått halvvägs. - älskade lilla krabat därinne !
Ska lägga upp ett inlägg om det lite senare när jag får tid över , men nu måste jag verkligen göra mig klar för att vistas på resturang . Bild på det kommer innan jag går ..

Puss

hemma igen efter kalaset.

Pjuuuuh , vilken kväll !
Nu är jag iallafall hemma från kalaset och jag kan ju lova att jag är rätt så trött ..
Anar att ni kanske är lite butter med tanke på bilderna som aldrig kom idag , men lugn (!) de kommer imorgon . Ni vet , imorgon går vi ju in i vecka 17 också , så då blir det både magbilder och på kläder osv..

Imorgon har jag nog förövrigt en jävla massa att göra med tanke på att jag fyller år .
Först ska jag upp i skaplig tid , (förhoppningsvis med frukost på sängen) sen ska jag och T ner på söder och äta chinaresturang med pappa som även ska ge mig en present som han så fint sa bort sig med idag - nämligen ett presentkort , underbaaaaaaart !
När vi har ätit gäller det att fort som fan gå hem och städa och greja innan släkten kommer , sen kommer det nog folk lite titt som tätt . Några kommer på förmiddagen och några på kvällern , som vanligt .
Men men , vi får se vem / vilka som kommer över på fika . Vi har iallafall baka världsgoda bullar idag =D

På söndag blir det kanske Lager , annars blir det i början på nästa vecka , så det blir ju inte helt fel . Älskar att ha en massa saker att göra så man slipper vara så rastlös hela tiden  . Speciellt nu när man går i väntans tider ..

Nej , men tack för ett underbart år som 18 och välkommen år 19.
Det här året har på gott och ont , vart ett oförglömligt år . Men oavsett vad , så har jag fortfarande min älskade pojkvän och det är jag så fruktansvärt tacksam över . Jag är så lycklig !
Ska göra en lista imorgon på saker ja vill göra innan ja fyller 20 =D håll utkik ..

Puss och godnatt.

kalas.

Nu är vi äntligen redo för att åka på kalas :) Känner mig så jävla fräsch i mina nya kläder , jag fullkomligt älskar dom.

Vi hörs ikväll igen ! nu ska ja köra en MINI COOPER till strömsbro.
- SÅ JÄVLA SNYGG! Jag är så avis som man kan bli.

älskade jeansleggings.

Bestämde mig för att ha mina nya kläder idag . Tänkte egentligen ha dom imorgon men sen kom ja på att jag kan ha dom både ikväll och imorgon :) jeans blir ju inte skitiga ba fatt man använder dom en kväll direkt .

Iallafall , jag har mina jeansleggings som jag köpte på lager på mig & dom är tammefan dom skönaste brallorna jag någonsin haft. Jag vill tillochmed åka tillbaka till lager och köpa fler , så det ska jag göra ! På söndag eller i början på veckan så åker jag tillbaka dit och fyller upp med flera utav dom här godingarna och även lite andra saker som jag faktiskt missade att köpa igår .

Nu ska jag sätta på mig resterande kläder och försöka välja en frisyr inför kvällerns 50årsfest..

oj.

shit va klockan springer iväg, kanske är dags att klä på sig kalaskläder.
-nu kom mamma hem också !!! oj oj.. snabba ryck ;)



.

Fan va jag är dålig på att lägga upp bilder , min blogg ser ut som en tråkig bibel eller nåt ..
bara en massa text.


Ska överraska mig själv och även er med att lägga in en massa bilder under dagen .
Kanske ska ta med kameran till 50årskalaset senare idag ? då kan jag ju inte komma hem utan bilder ..

old saints.

Godmorgon ! Jäklar vad sent det blev igår ..
I sista sekunden så sa thias att vi skulle ner på stan och dricka öl med hans farbror , så jag skulle köra dom.
-Okej , en liten stund då . Sa jag innan vi åkte ner på stan (klockan var vell nio-tio då ungefär)

Så först åkte vi hem till hans farbror på brynäs , så bjöd han på öl (bubbelvatten för min del). Sen stannade vi där en timme innan vi åkte ner och gick in på oldsaints. Där drack dom en massa alkohol och jag drack en sprite och käkade nötter ..
Kände verkligen hur jag höll på att somna hela tiden , jag gick ju upp klockan 05.00 igår morse så det var ju inte så konstigt . Vi kom inte ifrån old saints förns vid ett tiden , så jag kan ju lova att jag somnade bums när vi kom hem.

Nu har vi båda vakna och det är strax dags för frukost , men först måste vi planera lite . Vi ska hinna med både ett 50årskalas och att förbereda med bakning osv tills min födelsedag imorgon. Det kommer vell en hel del folk så man lär vell baka ett helt lass med kakor och bullar.



Nu måste jag ringa mamma och checka av lite ...

old saints.

Godmorgon ! Jäklar vad sent det blev igår ..
I sista sekunden så sa thias att vi skulle ner på stan och dricka öl med hans farbror , så jag skulle köra dom.
-Okej , en liten stund då . Sa jag innan vi åkte ner på stan (klockan var vell nio-tio då ungefär)

Så först åkte vi hem till hans farbror på brynäs , så bjöd han på öl (bubbelvatten för min del). Sen stannade vi där en timme innan vi åkte ner och gick in på oldsaints. Där drack dom en massa alkohol och jag drack en sprite och käkade nötter ..
Kände verkligen hur jag höll på att somna hela tiden , jag gick ju upp klockan 05.00 igår morse så det var ju inte så konstigt . Vi kom inte ifrån old saints förns vid ett tiden , så jag kan ju lova att jag somnade bums när vi kom hem.

Nu har vi båda vakna och det är strax dags för frukost , men först måste vi planera lite . Vi ska hinna med både ett 50årskalas och att förbereda med bakning osv tills min födelsedag imorgon. Det kommer vell en hel del folk så man lär vell baka ett helt lass med kakor och bullar.



Nu måste jag ringa mamma och checka av lite ...

en ny start.

Kollade precis klart på Wallander-Vålnaden , vilken jävla flopp ..
dom blir verkligen bara sämre och sämre för varje film som görs , sorgligt men tyvärr sant !

Nåväl , imorgon när mamma slutat jobbet så ska vi på 50årskalas hos min morbrors fru , så det blir vell en massa gott fika och en smörgåstårta tyckte jag även att det ryktades om (?) . Vi ska iallafall dit och efter vi har vart där så ska jag , mamma och T baka bullar för fulla muggar hela kvällern . Man måste ju ha hemmagjort fika på sin födelsedag , ellerhur?

Tänk att jag redan fyller 19 , kan inte fatta .. Jag tycker fortfarande att jag är liten och leker på bilmatta , eller åtminstone känns det som om det vore igår man gjorde det .
..& nu väntar jag själv barn , allt är bara så bra. Min nya start på livet !




Nu ska jag nog ta en smörgås och sen gå och lägga mig , är helt slut .
Imorgon ska ni förresten få en bild på mina nya kläder när dom sitter på . Vet att det är skittråkigt att sitta och kolla på kläder man visar när man inte har dom på sig , det  blir liksom inte samma "feeling". :)

Lager 157.

Nu har vi precis kommit hem från Lagret , det blev två fulla påsar med kläder .
Se så mycket fint vi fick för ynka 1075:-






Till bebisen:


Vagnleksak från "Lundmyr of sweden" 100:-
Bordstablett-Gullunge från "Lundmyr of sweden" 10:-
Nappflaska - pytteliten från "Lundmyr of sweden" 40:-
Nappar 2 st - gullunge pytteliten från "Lundmyr of sweden" 40:-
Byxa & tröja - älskling från "Lundmyr of sweden"






Till Thias :

Vit tunn långärmad tröja , 100:-
Randig tunn långärmad tröja , 100:-
5st strumpor
, 50:-




Till mig (i födelsedagspresent från Thias):

2 st linnen, 100:-/2 st
långärmad dragkedjetröja, 150:-
jeansleggings från VILA, 100:-
Vita jeans, 15,70:-









Som sagt , mycket fina saker för så pass lite pengar .
Tack älskling för en underbar dag och en underbar födelsedagspresent.
Jag älskar dig

Nu ska vi kika på nya wallanderfilmen - vålnaden.

Puss


Typiskt !

Kul att jag vaknade klockan 5 och har vart vaken sen dess . Kan verkligen inte sova !
Men vad gör vell det ? nog för att jag kanske blir trött ikväll , men det är inte mig emot. Nu hinner jag ju iallafall duscha och göra mig klar , haha .

Måste passa på att gratta lille max också som fyller 1 år idag . älskade du ♥

Nu ska jag kolla vidare innan ja hoppar in i duschen . Kanske ska väcka mamma också så hon blir lite snopen ! haha

illa.

det blev aldrig någe duscha för mig ikväll (illa!), istället har jag ställt klockan på 08.00 imorgon för att hinna med det innan vi ska fara mot sågmyra .
Har beslutsångest över vad jag ska ha för kläder (haha) , vill helst ha så bekväma som möjligt så jag orkar ta av och på om jag hittar en massa fint att prova . Men ett par jeans och en skön tröja lär man vell hitta även i min garderob.

T ligger och halvsover här bredvid mig i sängen så jag ska vell väcka han med en godnattpuss innan vi somnar.

valbo.

Ikväll har vi vart i valbo hemma hos T´s föräldrar . T hjälpte dom att skruva ihop en säng som gått sönder sen hämtade vi även våra räkningar .

Nu är vi hemma och har kollat på teve vilket vi fortfarande gör . Just nu är det "drömmen om italien" , sen börjar "efterlyst" och "fuskbyggarna" - har inte bestämt vilket vi ska se ännu . Det spelar vell inte sån stor roll !
Jag tror jag ska strunta i att kolla på nåt utav det och istället ta en lång och skön dusch så man är fräsch imorgon när man ska åka och handla kläder till oss och lille bebis i magen .
Det känns faktiskt lite overkligt att vi ska köpa bebiskläder till vårat barn , som växer i min mage ..  Det ska bli så himla mysigt och känslosamt . Jag har längtat till första klädköpet !

Nu är pausen på "drömmen om italien" slut så nu ska jag kila ..

Svar till Madeleine.

madeleine om sovmorgon.:
hej :) vad var det som fick dig att tro att du var gravid? illamående , ont i magen osv? hur lång tid in i graviditeten hade du gått innan du gjorde testet? tack på förhand.

Svar: Jag kände hela tiden att jag var gravid , det var liksom inge tveksamheter . Kropper sa liksom till mig att "nu är du gravid" .
På nyårsafton exempelvis , då försökte jag dricka lite cider . Men när jag hade druckit en mun så ville jag bara stoppa fingrarna i halsen och spy . Kroppen sa även där åt mig att "drick inte ,du är gravid". Det slutade med att jag gav bort all min dricka och log mig igenom hela kvällern i vetskap om att "nu är jag äntligen gravid".
Utöver kroppens talan till mig så var det förstås utebliven mens och en otrolig trötthet som bekräftade ännumer att jag faktiskt var gravid .

Jag lät det gå en vecka efter beräknad mens innan jag gjorde mitt första gravtest som visade + (4 januari) & allting blev bara mer och mer självklart .
Eftersom att allting var planerat och efterlängtat så har allting bara vart bra och positivt ..

Det tog bra många veckor innan jag insåg , men nu börjar det bli mer och mer verkligt att jag faktiskt ska bli mamma & snart är det ultraljud också , vilket förhoppningsvis kommer att bekräfta ännumer.



sovmorgon.

Godmorning !
Här sparar man inte på dagen inte .
Jag och T sov tills halv tolv ungefär , så jäkla skönt . Jag var dock vaken klockan 7 och kunde inte somna för ja mådde så dåligt, men sen somnade jag  faktiskt om tillslut vilket var riktigt skönt .

Inga planer för dagen har vi ännu , ska äta lite frukost nu och ringa till mormor ang bil. Ska fråga om vi kanske får låna hennes imorgon :)


sovmorgon.

Godmorning !
Här sparar man inte på dagen inte .
Jag och T sov tills halv tolv ungefär , så jäkla skönt . Jag var dock vaken klockan 7 och kunde inte somna för ja mådde så dåligt, men sen somnade jag  faktiskt om tillslut vilket var riktigt skönt .

Inga planer för dagen har vi ännu , ska äta lite frukost nu och ringa till mormor ang bil. Ska fråga om vi kanske får låna hennes imorgon :)


shoppingtur.

Var nyss med Venna en sväng till Dollar och mataffärn. Blev en massa småsaker för min del , bland annat 3 nagerlack i färgerna guld, vit & ljusrosa för ynka 10:-/st - det gäller att passa på !
Sen köpte jag en varsin baguett till mig och T på mataffärn , sen blev det bara halstabletter och lite så. Inte allt för mycket onödigt som det brukar kunna bli. Jag spar mig till mina KAP på Lager 157 på torsdag =D
-jag älskar att fynda !

Nu ska jag kika på Pelle Svanslös :)

äntligen.

Nu är T ääntligen hemma igen !
Känns riktigt skönt att han kom hem idag istället .

Vi har inga direkta planer mer än att försöka få tag på en bil att låna inför torsdag .
Jag sitter fortfarande i myskläder och tänker inte ta på mig nå annat , är helt slut i kroppen . Känns som att jag har hundra graders feber .

Väääärldsglad !

Fick nyss en glädjande nyhet - T kommer hem idag =D
Sen har jag även vart in på Lager 157´s hemsida och fått reda på att dom har en massa erbjudanden på torsdag då dom öppnar deras "nya" butik.
Ska försöka få tag i en bil tills dess så jag och T kan brumma dit och shoppa loss . Dom hade blandannat jättebraiga jeansleggings från VILA för bara 100:- & det passar ju ypperligt nu när jag börjar bli tjock och växa ur mina vanliga byxor.
Sen har dom massa med fina barnkläder också.

FAN VA KUL ! Jag älskar att fynda .

Stockholm tur och retur.

Eftersom att mamma natten till igår behövde sova på hotel i stockholm då hennes bil pajat på vägen hem från stockholm , behövde vi igårkväll åka dit fram och tillbaka igen .
Anledningen till att vi behövde åka dit var för att mamma hade lånat bilen som T och min morbror åkte ner med i söndags . Hon lånade deras bil för att kunna frakta hem sin egna (trasiga) på en biltrailer som hon lånade på en OK mack i stockholm.

För att göra mamma sällskap igår så följde jag alltså med till stockholm för att lämna tillbaka min morbrors bil så att han och T skulle kunna komma till deras camping där dom sover när dom jobbat klart .

Vi åkte i princip direkt när mamma kommit hem och lastat av bilen , så det blev ett jävla åkande för hennes del. Vi hade ett tomt släp på vägen ner till stockholm så vi kunde inte köra särskilt fort . Men när vi väl kom fram till OK macken och hade lämnat släpet så kunde vi äntligen brassa på lite ..

Vi kom slutligen fram till stureplan där T och min morbror för tillfället jobbar . Men dom hade jättebråttom eftersom att dom behövde bli klar innan dom som bor i lägenheten skulle sova , så vi hann bara säga hej innan dom sedan behövde skjutsa oss till tågstationen. Där köpte vi biljetter hem till gävle & gissa vem jag ser att jag står bredvid när vi väntade på pendeltåget ?
- jo , Kim i andra avenyn ! & fyfan va ful han var .
Jag har alltid trott att han är värsta vältränad och snygg , men hur i helvete såg han ut i verkligheten . Värsta fula stuprörsjeans med skitsmala ben och en ful kappa och ännufulare spetsiga skor . Till det så bar han en dataväska. Han pratade även skitbögigt =D
Vi åkte även på samma pendeltåg och jag satt och inspektera honom hela vägen - tänk va lurad man kan bli utav en skådespelare , uch.

När vi kom fram till upplands väsby så hoppade vi av och bytte tåg till upptåget som sedan tog oss till gävle , därefter gick vi från stationen hem & jag kan ju lova att svea blev lycklig .
Vi tog en promenix innan vi slutligen somnade ..

HERREGUD VILKEN RESA säger jag bara ..




pizzarester.

Godmorgon !
Nu har jag vart ute med Svea på en förmiddagspromenad och funderar nu på att äta lite pizzarester från igår , jag älskar nämligen pizza dagen efter man ätit den . Dock så måste man värma på pizzan när det är en kebabpizza som det är i detta fall , men annars tycker jag mest om att äta den kall :)

Senare idag kommer vell mamma hem också , så fram tills dess ska jag inte göra någonting speciellt ..


herregud !

Herregud vilket sjå !
Fick höra nyss att mamma tagit in på Hotel i stockholm efter att ha fått fel på bilen efter vägen. Så nu måste hon sova kvar där och ta bilen som Thias och min morbror åkte ner med nu ikväll när hon åker hem imorgon.
Fattar inte hur hon lyckas med alla olyckor ..

Kul , då blev man JÄTTE ensam inatt då :(
Ska gå ut med svea nu på en promenad , sen lägga mig i sängen och inspektera min mage och försöka känna nå sprattel =D

johan falk.

Nu har T åkt till stockholm och jag sitter och kollar på Johan Falk i väntan på att mamma ska komma hem . Tänkte vänta tills hon kommer hem innan jag går ut med Svea för att sedan gå och lägga mig , annars blir jag mer än troligt väckt utav Svea när mamma kommer hem iallafall .

Jag är skittrött , så jag hoppas mamma kommer snart ..
Så länge ska jag tvinga i mig lite Ben&Jerrys så jag blir lite pigg :)

:(

Nu har vi ätit pizza ,spelat kort och kollat på en massa teveprogram .
Vi tänkte att det var lika bra att ta vara på den sista tiden tillsammans (på en vecka) , medans vi kunde . T åker nämligen till sthlm igen om en liten stund och mamma kommer inte hem förns om 3 timmar pga väglaget .

Kommer sakna T så himla mycket :( nu kommer vi inte att träffas på heeeeeela veckan och det gör verkligen ont i hjärtat . Vi har aldrig någonsin vart ifrån varandra så länge förr , bortsett från i början när vi precis blitt tillsammans då T åkte till grekland.

Det kommer bli en låång och ensam vecka , men vi får hoppas att den går riktigt fort !

njutit.

Hela dagen har i princip bestått utav mys för min och T´s del .
Vi har legat i soffan och bara hållt om varandra och njutit utav att vi faktiskt har varandra & att vi snart har ytterligare en människa att ta hand om , mer än varandra - vilket ska bli otroligt underbart .
Vi har även legat och tillsammans försöka hitta min livmoder där bebisen befinner sig , vilket vi tillslut lyckades med efter mycket känn och kläm på min stackars mage :)

Nu har T gjort en deal som gick ut på att han skulle gå och köpa pizza till oss , men bara om jag diskade . Så det är vell bara och sätta fart , ingen vill göra skitgöran men nån måste och denna gången blev det jag haha.

Fan vad jag är kär , kan inte fatta att mitt liv har vändt och blitt såhär bra efter all skit jag vart med om ..
Jag har verkligen hittat den rätta !

wow.

Jag tror jag för första gången under hela min graviditet har lyckas känna min livmoder med hjälp av en hand på magen & ett hemskt letande. Häftigt !
Tänk att våran lilla skatt ligger och gömmer sig därinne , det är helt sjukt . Kan inte fatta att det är sant .

Jag tror fortfarande att det är en liten grabb som växer därinne , T tror att det är en tjej ,
vad tror du ?


loveli you.




mysfrukost.

När T kokm hem från affären åt vi världens mysfrukost . Han hade köpt lite juicer , nybakat bröd , kalkon , phiadelpia ost , risifrutti o lite så . Världsgott ! - tack älskling

Nu ska vi sätta igång att städa i ordning lite så att vi kan göra någonting annat sen ..

ingen sovmorgon.

Godmorgon på er !
Imorse fick man inte mycket till sovmorgon inte . Nej , T han skulle picka på en tills man blev arg som ett bi av trötthet.
Nu därimot har han gett upp och gått till willys för att handla frukost , han skrev en söt lapp också . Dock kunde jag inte sova vidare och sitter nu med datorn i knäet och kikar runt ltie .

Idag har vi inga speciella planer mer än att plocka iordning lite , mamma kommer nämligen hem från tyskland idag. Sen imorgon åker T iväg till Stockholm igen i en vecka så då blir jag och Svea ensam igen, hualigen va jobbigt. Men det är bra att han är så duktig på att jobba och att han får göra någonting som han tycker om och dessutom tjäna pengar på det .

Nu vill jag bara ha LÖÖÖRDAG (min födelsedag) , för då åker vi till Lager och handlar barnkläder och kläder till oss själva , så himla mysigt.

Nu ska jag kika vidare lite här på datorn !

Ben & Jerrys - sorbet !

Provade på den nya Ben & Jerrys idag , nämligen sorbet . (eftersom jag inte tål mjölk)
- Den va piss ..

Smakade knappt ett skit och inte värt priset för fem öre , blev riktigt besviken . Ska aldrig mer köpa just den.




..annars älskar jag Ben & Jerrys !!! =D

Gravid - vecka 16.


GRAVID VECKA 16

(15+0)






Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.



Magen känns fortfarande inte så överdrivet stor , men den är fortfarande dryg när man duschar.
Känner inte sån stor skillnad från förra veckan men jag hoppas den växer som den ska och att våran lille mår som den ska.
Förövrigt så måste jag sätta gummisnoddar i ett utav mina par jeans  - ops .

På morgonen är magen helt platt för att sedan svälla upp som en ballong på eftermiddagen/kvällern, helskumt. Men det finns vell nån förklaring till det med ? :) Ska låta söt-Lina känna på magen nu i veckan och se om hon kan känna den förbaskade livmodern , för jag kan då inte hitta den .
Kanske har för mycket fett ivägen =D

Puss


full rulle.

Idag har det vart full rulle för min och T´s del .
När vi vaknade , dvs runt halv 10 så ringde vi och undrade vad moster min och även kusin skulle hitta på för kul under dagen , det slutade med att vi bestämde att vi skulle mötas på stan.
Vi gick ner till tolvtiden för att möta dom och gick runt på olika klädaffärer innan dom behövde åka iväg för att hinna med en fotbollsmatch - hoppas ni vann !

Jag och T bestämde dock för att stanna kvar . Vi bestämde oss också för att äta , så vi gick till mingel och bar . Men dom hade inga sallader längre tydligen , bara färdiga och inte sånna man kunde välja själv som förrut .
- så det blev donken istället , där jag åt en happymeal.
Vi satt där en stund innan vi sedan gick vidare för att kolla på lite bebiskläder och även olika amningsbehåar till mig som jag snart kommer att behöva köpa . Mina tuttar har redan växt ur alla mina behåar , eller ja , för längesedan till och med .

På hemvägen köpte vi med oss en varsin ben & jerrys som vi sedan smaskade på .
Nu är vi bara hemma och har nyss jublat över att brynäs slog djurgården , wehu !!!

Lägger ut lite bilder om en stund , ska även skriva ett "vecka 16 inlägg" - så håll utkik om ni är intresserade över det.

Puss

.

skitjävel , hela mitt långa inlägg försvann !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

urinvägsinfektion?

seriöst , jag tror jag har fått urinvägsinfektion . Jag vet givetvis att det är jättenormalt att gå på toa ofta under graviditeten och det har jag även märkt av själv, men nu är det verkligen hela tiden och pyttelite. Känner dock inte samma sveda som vid urinvägsinfektion , men det kanske är värt att kolla upp endå .. Får ringa barnmorskan på måndag !

Jag håller verkligen på att bli tokig.
Har någon av er gravida/mammor vart med om urinvägsinfektion under graviditeten?

finns det ..

..någonting skönare än att vara nyduschad , nyrakad , inoljad och inlindad i en skön morgonrock ?
- Nej , det finns de nog inte , fö just i den sitsen sitter jag i nu !


Känner mig som en helt ny människa !
& snart kommer min underbara pojkvän hem från sthlm ! Åh vad jag längtar ..


ryck.

Nu måste jag göra ett ryck här hemma , har legat på latsidan hela dagen - dvs soffan. Känner mig helt slut!
Jag måste iallafall duscha , vika tvätt och damsuga lite så att det ser någolunda ut här hemma när T kommer hem senare idag..

Svea ligger i mitt knä i soffan och sover och hon verkar inte alls vilja göra något som helst "ryck" , nej , hon tänker lugnt och stilla ligga kvar där hon ligger oavsett vad jag gör.

Nu måste jag börja med rycket så att jag kan duscha nångång !

gobiten.

Blogg.se har inte funkat för mig på hela(!!!) morgonen , så jag har blitt tvungen att glott på teve istället.
Nu därimot verkar det funka som det ska ..

Jag vaknade tidigt imorse som vanligt , ungefär vid 8 tiden. Låg och mös med svea en stund i sängen tills klockan skulle bli lite mer , dvs halv tio ungefär - då gick jag ut med Svea.
Vi gick en liten promenix och nu är vi inne igen . Jag har fortfarande inte ätit nån frukost så jag funderar på om jag ska göra det nu , men det finns inte så mycket att välja bland :(

Idag kommer T ääääntligen hem igen ! Fast det blir nog sent . Men om vi hinner så ska vi gå på bio och kanske ut och äta lite , han ringde och sa det för en stund sedan. Värsta gobiten !
Isåfall ser vi "alice i underlandet" tror jag , fast jag har hört att den inte ska vara så jättebra? så man kanske ska välja någonannan.

Jaja , nu blir det frukost iallafall !

väntar..

Är hos venna nu och det blev inte så mycket spa för våran del . Istället lagade vi lite mat och åt lite glass till efterätt. Sen kollade vi även på halv åtta hos mig och lite andra program ..

Nu sitter Venna i "möte" med Robin och jag sitter i deras soffa och väntar på att dom ska diskutera färdigt. Det verkar dock som att dom har somnat där inne så jag tror att det kanske är bäst om jag smyger ut och promenerar hem till mitt..
Svea är också här , men hon ligger och sover på mina fötter. Får se om ja ska väcka henne eller inte , beroende på om vi ska gå hem eller inte :)

Jag vet att det vart lite knapert med bilder på sista tiden , jag ska försöka styra upp det imorgon, sen kommer det ju bilder på magen på lördag då vi går in i en ny vecka - nämligen vecka 16 . Så håll ut !

Godnatt ifall jag inte hinner skriva nåt till inlägg.

.


Nu skiter ja i allt o går hem till venna o har SPAKVÄLL ;D

finbesök.

Venna var nyss förbi och åt mat med mig , det blev spagetti och köttfärssås.
Det var tur att hon kom , annars skulle jag nog inte ha ätit en smula . Har tappat min aptit helt och hållet och därmed gått ner i vikt. Dock vet jag att jag måste äta och allt blir därför skitjobbigt. Att äta fast man blir äcklad utav allt är fasen inte kul . Men så länge jag har bebis i magen måste jag ..
Hoppas aptiten återkommer så småningom så jag slipper vitaminer osv.

Venna gick precis för att hinna med lite saker hemma . Jag själv funderar på att ta en låång och välbehövlig dusch innan jag sedan filar mina avklippta naglar för att sedan måla dom i vitt. Men det är så tråkigt att hålla på med sånt själv , så jag ska hålla tummarna på att venna kommer tillbaka och gör mig sällskap.

Nu ska jag kika på outsiders och mysa med min lilla bebismage som fortfarande är rätt liten..
Väx väx väx ,så jag får känna dina härliga sparkar ;)

svar till anonym.

Anonym om nästa gång ..:
man ska inte flyga om man har stormage

Svar: Så länge barnet och mamman mår bra så finns det INGENTING som hindrar en gravid kvinna från att flyga mer än att hon inte ska sitta still mer än ett visst antal timmar . Men går man upp och rör på sig är det ingen som helst fara .
Vissa flygbolag har dock en regel att dom inte tillåter gravida kvinnor som är längre gågna än 36 veckor flyga längre än 2 timmars flygresa och det är inte för att det är farligt på något sätt utan för att UNDVIKA förlossning ombord.

Så du har faktiskt  JÄTTEFEL :) Jag har redan kollat upp allt sånt där. Skulle aldrig utsätta mig själv eller mitt barn för någonting som var farligt.



Stör mig på folk som tror sig veta allt

nästa gång ..

Godförmiddag.
Har inte alls sovit säskilt bra inatt , det har vart kallt , ensamt och mörkt. Sån där dyster stämning som man helst inte vill ha , speciellt inte när man redan är ensam.

Jag vaknade tidigt imorse , men låg kvar i sängen i hopp om att somna om för att slösa lite tid. T är och sliter i stockholm och kommer inte hem förns imorgonkväll , så inatt blir det ytterligare en ensam natt , men då ska jag tvinga Svea att sova med mig i sängen.

Idag åker systeryster och sambon hennes till Thailand & moster min åkte igår - inte alls nå avis , nej ! Det kan dom gott unna sig. Nästa gång är det förhoppningsvis min tur ..
Med stormage eller en underbar bebis, det återstår att se. Men förhoppningsvis med stormage =D

Thailand -o9

Syster min blir borta hela tre veckor , så när hon kommer hem är det inte långt kvar tills ultraludet. Åh vad jag längtar. Då kan vi äntligen börja köpa bebiskläder och vagnen osv.
Nästa lördag ska jag kanske fuska och börja köpa lite bebiskläder. För då ska vi lämligen till lager 157 i sågmyra jag och Thias. Jag ska få det som present eftersom att jag fyller år nästa lördag (19)
-han råkade säga bort sig häromdagen ..
Dom har iallafall jättefina Lyndmyr kläder där på lagret så då tjänar man ju en massa kosing på att köpa där och inte från deras hemsida eller ex barnens hus.
Underbart !

Nu ska jag leta på nåt på nån web teve som jag kan kika på ..

visste ni att ..


Sverige kanske ska införskaffa en godisskatt så att
svenskarna äter mindre godis?
Idag äter en svensk i snitt 15kg godis per år / per person.

Tror ni på det här förslaget eller tycker ni som jag att det låter skrattretande?


en känsla.

Jag undersökte nyss min mage där jag sitter i soffan & upptäckte vad skum graviditeten faktiskt är.
Hur kan magen vissa stunder kännas helt platt , för att sedan se ut som en stor ballong ? Är det pga tarmarna osv eller är det ren inbillning.
Ibland frågar jag mig själv om jag verkligen är gravid ? eller om jag bara inbilliar mig eller helt enkelt är skengravid:')

Det är mycket frågor och mycket funderingar , men lite man får svar på.
Jag hoppas kunna slippa min oro snart så jag kan få börja leva igen. Det är faktiskt en stor omständning att gå från att vara helt "vanlig" till att bli mer och mer gravid för var dag som går. - det har jag märkt !

Snart går vi in i vecka 16 också , yehu !
Fast det jag längtar mest till är nog ultraljudet , tänker på det varje dag. Min oro gör mig galen !


Här är jag som liten kotte iallafall ..
Hittade jag ingen större toffs eller ? =D


Fuskbyggarna.

När Idun hade åkt hem till sig så tog jag mig en liten powernap. Sedan gick jag till maggies och handlade en funbox som jag sedan åkt som middag , dock orkade jag bara pommesen..

Nu sitter jag och kollar på efterlyst , men det började hacka så jäkligt så jag bytte till fyran istället där det är fuskbyggarna. Fyfan , jag blir så arga på folk som kan göra så mot så stora fina familjer . Hur kan man utsätta andra människor för ett stort fuskbygge ? Dom sitter och tror att dom köpt det finaste huset i världen , sen blir det möggel efter 3 veckor ?
Fyfan för hantverkare som gör sånna byggfel ! Tur att man har en snickare till pappa som vet hur hus ska byggas. Då slipper man oroa sig den dagen man ska välja hantverkare till sitt egna hus ..

Nu ska jag dämpa min frustration med en flaska vatten . Jag behöver verkligen mycket vätska nu för att slippa bli yr titt som tätt.

hastigt.

I förmiddags fick jag ett samtal som hastigt fick oss att börja röra på oss . Min syster ville titta förbi och sedan ta med oss på stan för att leta efter en bok , sagt och gjort. Vi följde med syster min ner på staden , letade efter en bok som tyvärr inte fanns . Därefter åkte vi vidare mot stigslund där mormor min bor (iduns farmor). Där åt vi pannkakor och fikade en massa gott fika . Det kom även fler folk dit , trevligt .

Nu är vi hemma igen , syster min fick bråttom upp på söder där hon skulle lämna in bilen på tvätt nu när den är som skitigast . Sen åker ju dom till thailand imorn också så dom lära vell passa på .

Snart skulle iduns mamma komma förbi och hämta henne och jag blir då ensam igen :( hatar att vara ensam !


myskväll.

Igår hade jag och Idun en jättemysig kväll , vi kollade på en massa barnprogram , åt kvällsfika och sedan somnade hon som en stock i mitt knä.
Imorse blev det morgon tidigt för våran del , först började idun gnälla vid 4 tiden , men hon somnade om som tur var. Därefter gick Thias upp åkte iväg vid sextiden . då var både jag och idun halvvakna , men vi låg kvar ett par timmar i sängen och kollade på barnkanalen. Nu har vi ätit frukost och försöker komma på någonting vi kan förgylla dagen med , men det är ju inte så lätt när man inte har nån bil eller nånting .

Jag vet iallafall att jag måste duscha , känner mig jätteäcklig i håret .

byggkille.

Nu har min kusin Idun och jag slagit oss ner framför Barnkanalen med en stor filt över oss - myspys !
Snart börjar vell Bollibompa så vi ska vell plocka fram lite kvällsfika tills dess ..

Förövrigt så saknar jag Thias väldigt mycket , kan inte fatta att jag ska vara ensam enda tills på fredag. Jag vet inte hur jag ska fördriva dagarna , alla är ju så upptagna med annat helatiden. Plus att jag är helt mör i kroppen ..
Men jag får lugnt och fint vänta tills på fredag då Thias äntligen kommer hem igen. Då är han ledig hela helgen och vi kan hitta på någonting tillsammans som verkligen behövs i ett förhållande.
Jag hatar att killar har så mycket lättare att få jobb än tjejer =D , jag vill också vara en snygg byggkille !

Nu ska jag fylla en flaska med iskallt vatten så man slipper bli yr när man reser sig ..



snabba ryck.

Mamma kom just hem med lite lasagne åt mig , så det ska jag värma nu .
Dock drog hon på direkten eftersom att hon ska ner till kalmar för att sedan åka till tyskland med karln sin. Så henne såg man inte mycket utav .

Nåväl , jag och svea har det så mysigt så & snart kommer fina kusin Idun hit . Längtar så jag håller på att spricka . Hon är så himla underbar , jag älskar verkligen henne.




Nu ska jag värma på lite lasange och sen ta en promenad !

Puss

strålande väder.

God förmiddag .
Vilket strålande väder att vakna till , tycker ni inte ?
Jag vaknade klockan 9 imorse ungefär och sedan dess har jag plockat lite inne på rummet och dunkat "black ingvars" på spotify , dom är så jäkla härliga att lyssna på .

Om nån timme kommer min lilla kusin Idun hit , hon ska sova här tills imorgon och det passade ju perfekt eftersom att T sover i sthlm och mamma ska till tyskland - så mer perfekt kunde det ju inte bli .
Hon ska även vara ledig från dagis imorn , så då ska vi ut och gå lite om det är fint väder. Men det tror jag vell att det ska bli !

Idag är det "bara" en månad kvar till ultraljudet , det börjar närma sig sakta men säkert ..

Nej , nu ska jag ta en macka innan jag går ut med jyckowitch.

kryper i kroppen!

åh vilken tråkig dag det här har vart . Jag har inte gjort ett endaste dugg mer än att tvätta idag ..
Känns verkligen som att det kryper i kroppen !
Men snart kommer T hem från sthlm och då slipper man vara ensam iallafall :) Åh vad jag har saknat honom, skönt att han ska sova hemma inatt . Men imorgon åker han igen och stannar borta hela veckan (som det ser ut nu).

Nu ska jag nog ta en promenad med söt svea innan jag kanske går till venna :)

förlossningar.


åh vad jag blir varm i kroppen av att se alla födslar på "riskförlossningen" på fyran .
Tänk att i september ligger jag förmodligen också där och krystar fram ett litet knyte för att sedan gråta av lycka.
Jag fattar fortfarande inte att det är sant ..

Förövrigt så har jag tatt ut min navelpiercing nu och det var nog inte en dag för tidigt. Dock tog jag ut den för ca en vecka sedan , men endå. Naveln ser jätterolig ut och det var nog bra att jag tog ut smycket för annars hade skinnet nog spruckit och jag hade fått ett fult ärr ..

Gud vad jag längtar till september nu ..

klar!

Nu har jag tatt upp all tvätt från tvättstugan - innan tiden ens var ute ! Bra där Frida!
Nej , men tanken var faktiskt att jag skulle ta upp tvätten innan klockan blev 13:25 , för då börjar ju det där förlossningsprogrammet jag brukar sitta och kolla på . Så tvätten är faktiskt liiiite fuktig . Men det löser vi med att hänga upp skiten på torkställningen.

Mamma skulle snart komma hem från jobbet med pyttipanna till mig , hon ringde och frågade om jag tyckte om det och det gör jag ju såklart , speciellt dagis pyttipanna utan lök =D

Nu ska jag hänga lite tvätt innan jag kollar på teve .

tvättstugan.

godmorgon ! Har vart och lagt det sista i tvättkorgarna nu så nu ska allt snart bli rent . Tvättstugan börjar om tio minuter så det är vell dags att börja röra sig snart om man ska hinna ner i skaplig tid .
T har ju som ni kanske läst åkt iväg till stockholm för at jobba , dock ringde han för en stund sedan och sa att dom kaaaaaanske skulle komma hem och sova inatt och inte sova i husvagn , så det lät ju bra !
Fast isåfall så åker dom igen imorgonbitti och stannar där nästan hela veckan ut ..

Jag och svea ska bara vara hemma i veckan och mysa och ta långa promenader i vårvädret . Vi vill ju alla att dagarna ska gå så fort som möjligt nu så vi får sommar snart .

Nu måste jag ta mig ner till tvättstugan med två stora korgar med tvätt - hur nu det ska gå till? för man kan ju inte gå två gånger ;) det är ju onödigt ..

godmorgon, frida <3

godmorgon hjärtat, sovit gott?
Ja jag tror du har sovit gott, jag har legat och tittat på dig näst intill hela natten, du är så fin när du sover!

Nu sitter jag här på sängkanten trött och fryssen, det är svart som natten ute, och din morbror är på väg hit för att hämta mig. Tur att jag snart är hemma igen!

Jag älskar dig mitt hjärta, du är mitt allt! Tack för att du finns, utan dig skulle ja inte kunna andas..

Ta hand om våran skatt nu medans jag är borta, och krama den från pappa thias, jag älskar dig!

Vi ses snart igen mitt allt, nu när du läst klart dethär tycker jag att du ska ta en macka och sen ringa till mig :D faaaan vad ja längtar efter dig !!!!!! <3

/din thias <3

ensamt.

Nu har jag vart på en sista promenad med svea innan det är dags för att sova . Vi gick mot polhem och runt lite där innan vi gick hem igen . Nu ligger svea busen och sover.

T ska åka till Stockholm imorgon och jobba , så jag och svea blir ensamma i ett par dagar nu :( Men det är bra med pengar och det behövs verkligen nu när vi väntar våran lilla skatt . Vi vill ju förstås kunna ge den allt den behöver och lite till. Men det viktigaste har vi ju redan gott om , kärlek.

Imorgon har jag tvättstugan på förmiddagen , så jag måste nog gå upp senast 10 om jag ska hinna , så ingen långsovning för min del inte . Men jag kommer nog somna snart så sova lär jag ju hinna haha.
Åh vad jag kommer tycka det är jobbigt att sova när ena sänghalvan är tom :(

Nu ska jag krypa ner i sängen och kika klart på pelle innan jag somnar ..


Godmorgon!

Godmorgon!
jag har faktiskt legat kvar i sängen sedan klockan åtta bara för att "dra mig" som pappa brukar säga . Jag har helt enkelt bara legat och piggnat till , så nu är jag på topp .

Idag har vi inga planer , så vi ska vell gå upp och äta lite frukost nu och se vad dagen bjuder på . Jag kom just på att jag har en hel tvättkorg som står och väntar på att bli sorterad , plus att jag måste åka och köpa nytt tvättmedel . Så då fick jag ju helt plötsligt lite att göra endå ..

Jag tycker dagarna kan gå lite fortare nu , för nu väntar vi bara på positiva ting:

Pengar-födelsedag-ultraljud-vagnköp-bebissaker-vår/sommar-♥bebis

Nu ska jag iallafall kliva upp och äta lite frukost innan dagen får börja på riktigt för min del.

40årsfesten.

Igår tog vi bilen till Bomhus där 40årsfesten var . Vi fick jättegod mat bestående utav frukt"planka" och en massa annat gott , buffé helt enkelt - fast en nyttig sådan.
Efter maten blev det lite frågesport om födelsedagsbarnet och därefter fika. Jag var så himla mätt efter all frukt så jag fick inte i mig en bit utav kladdkakan som serverades , men den såg himlagod ut .

Vi stannade kvar tills klockan 11 ungefär , för då åkte T´s föräldrar hem därifrån.
Jag lämnade tyvärr kameran hemma eftersom att den knappt hade någe batteri , så det blev tyvärr inga kort från min sida , men jag vet att T´s lillasyster knäppte en hel del.

Väl hemma så var båda så slut så vi somnade på direkten .

Tack för en helmysig kväll och hoppas att du hade en bra födelsedag !

.

Nu ska vi bege oss till bomhus och den där 40årsfesten jag pratade om tidigare.
Så förmodligen inge mer uppdatering denna kväll .


Gravid - vecka 15.


GRAVID VECKA 15
(14+0)






Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.



Nu börjar jag faktist kunna erkänna själv att jag ser att magen växt . Jag sitter just nu och jämför lite bilder så jag ljuger om jag säger att jag inte märker någon skillnad ..
Sen börjar jag även känna mig lite för stor för att vara mig , jag är verkligen inte van vid att ha en tjockismage ivägen när jag ex ska raka benen och "andra" delar av kroppen.


Tur att det är sommar snart så man slipper alla kläder ! Då räcker det med en stor lång fladdrig tröja med badkläder under =D

Åh , våran älskade bebis .


Puss

färgat håret.

Nu har jag äntligen färgat håret och det blev helt okej , ingen större skillnad men helt okej.
Har även påbörjat lite klädval inför ikväll och det ser ut att bli det jag skrev tidigare - jeans och nån tröja bara , ingenting speciellt. Så bekvämt som möjligt ..

T är och skjutsar mamma till en kompis och när han kommer hem ska vi åka och rasta svea och köpa nån blomma nånstans . Vi är inte så fantasifulla när det gäller presenter.

Nåväl , nu är han hemma och vi lär sätta lite fart !

Godmorgon!

Godmorgon !
Här hemma vet vi inte vad sovmorgon är . Vi båda vaknade runt åtta och var pigga som svin ..
Så nu har vi hunnit med att plocka fram , ätit och plockat bort frukosten . Snart ska vi blanda iordning en varsin hårfärg och börja färga håret inför ikväll då vi ska på 40årsfest . Det blir samma "gråa" färg för min del och samma "svarta" färg för thias del - fantasirikt .

Jag har ingen som helst aning om vad man har på sig på en "födelsedagsfest" ? Jag antar att man inte måste klä upp sig allt för mycket , utan att det räcker med ett par jeans och en lagomt fin tröja .. Iallafall så är det de jag kommer ha på mig som det ser ut just nu , för det är det enda som jag "får på mig" .
Som tur är så var ju alla brallor för stora innan jag blev gravid eftersom att jag gick ner så pass mycket i vikt , men nu börjar det faktiskt märkas att dom börja sitta lite trängre , iallafall tighta jeans.

Om lite mera än en månad så är det ultraljud också , spännande . Undra om det är en liten pojke som gömmer sig därinne ? (vilket jag tror) Åh , det ska bli så spännande och roligt !

Kom på att jag gått in i vecka 15 idag också , så det lär jag skriva lite om sen och lägga ut lite bilder . Men inte nu , för nu ska jag färga mitt äckliga , slitna hår.

Puss

.


Ååh , imorgon går vi in i vecka 15
-
kan knappt fatta att det är sant ..


ost o kex.

imorse när mamma åkte så tog jag och T bilen till CityGross för att handla . Vi köpte en massa ost , kex , dricka osv. Vi åkte även förbi willys för att köpa en varsin hårfärg som vi ska slänga i håret ikväll .

Sedan vi var och handlade så har vi bara myst med lite fika och en mysig barnfilm " arthur och maltazar" - skitbra! Fast den första är mycket bättre ..
Nu väntar vi på svar från en kompis för att se om han är hemma eller inte , han har nämligen en tröja som är min . Han har haft den snart ett år och varje helg har det blivit nå annat än att just träffas för att få tillbaka den =D så det ska bli riktigt nice att kanske äntligen få tillbaka den . Har saknat den !

Blir det så att vi inte åker dit så får vi vell åka nån annanstans , för vi börjar båda bli jäkligt trötta på att sitta hemma just idag.
Kanske en sväng ut till skogen och gå med svea ? - ja , kanske det .

Puss

gårdagens bravader.

Goddagens !
Det blev lite dålig uppdatering igår eftersom att jag inte var hemma förns sent .

Jag och T åkte (efter att han slutat jobba) först till rusta och köpte lite småprylar (bland annat en vit mjuk filt till bebisen) , sen till barnens hus och köpte våran första "lundmyr of sweden" sak till bebisen , sen till valbo och käkade på åby pizzeria , sen mediamarket , sen mormor , sen hem ...
Det blev en fullspäckad kväll och vi hade så himla mysigt tillsammans jag och T

Idag skulle vi egentligen åkt på "anhörighetsträff" i avesta , men det blev inte så för våran del . Mamma åker själv med ett par stycken och jag och T stannar hemma med våran Svea .

Imorgonkväll ska vi på 40årsfest , så man lär vell försöka göra någonting åt håret tills dess för just nu är man jju inte skitvacker...

Puss

andra avenyn.

Nu har jag vaknat och satt mig i soffan inlindad i den skönaste , mjukaste morgonrocken. Jag tänkte kika på andra avenyn innan det blir för sent , för sen ska jag ju kolla på förlossningsprogram osv .

T kommer vell hem samma tid som vanligt , strax efter fyra någongång , så det är ett tag tills dess . Men det känns endå som att vi båda har mycket att göra inför imorgon. Vi ska nämligen åka bort i morgon vid lunchtid och vara borta hela helgen , vart får ni veta imorgon .
Jag måste hinna packa ner behövliga saker och även ladda kameran osv ..


Men nu ska jag som sagt kika på andra avenyn ..

nejdu!

det blev ingen andra avenyn för min del , istället så gick jag på en kvällsprommis med våran fina hund .
Nu ska jag faktiskt göra mig redo för sängen , dvs tvätta bort sminket , smörja ansiktet och borsta tänderna. Sen ska jag även prova dom nya skorna en sväng ..

Puss och godnatt

Nya vårskor.

Glömde att berätta att T köpte ett par skor till mig idag , ett par vårskor .
Jag hade sånna förra våren och trivdes verkligen som fisken i vattnet i dom . Jag använde dom varje dag under våren och sommaren , så att T köpte dom till mig idag passade verkligen utmärkt :D
Dessutom har jag inga skor längre , har rensat jättemycket och resten är sönder - tillochmed dom jag använder dagligen är trasiga .


Tack älskade du ..
Hoppas snön smällter bort snart så att man kan börja använda dessa skönheter.



en späckad eftermiddag.

Det blir en liten sen uppdatering såhär på kvällskvisten , men det går ju bra det också ..
Idag har jag och T hunnit med en hel del faktiskt , på kort tid dessutom .

Först hämtade jag och svea T på jobbet , därefter åkte vi hem igen så att T fick duscha och klä på sig vanliga kläder. När vi var färdiga så åkte vi iväg till valbo för att kika lite , men först åt vi på mc donalds eftersom att varken han eller jag ätit på hela dagen.. Så ett happymeal satt fint i kistan !
Vi gick in på alla möjliga affärer därefter , blandannat HM , carlings , apoteket , cubus osv . Vi kikade på jättemycket barnkläder och småbestämde lite vad vi skulle köpa efter ultraljudet . Det finns så mycket gulligt och häftigt !

Efter vi hade vart i valbo så åkte vi in till stan och Willys , där handlade vi lite toapapper eftersom att det var jätteslut med det här hemma . Sen åkte vi till bomhus en sväng så att jag kunde träffa en gammal vän som jag inte träffat på år och dar eftersom att hon i vanliga fall bor i Åre .
Verkligen jättetrevligt att få träffa henne igen !

Efter bomhus åkte vi hem igen och nu ligger mina fina hjärtan och sover , svea på matten och T inne i sovrummet. Själv sitter jag och funderar på om jag ska sätta mig och kolla på andra avenyn eller om jag ska spara med det tills imorgon när T är på jobbet . Hmm ...
Jag tror jag ska kika på det nu faktiskt !

Puss

förlossningsprogram.

snart börjar förloddningsprogrammet , som jag tror är varje dag (?) . Idag och i förrgår var det iallafall .. säkert igår också .
Struntsamma ! det ska jag iallafall kolla på och det börjar om ett par minuter .

Jag är så himla glad över att jag faktiskt ska föda , inte rädd som man kanske borde vara , utan helt jätteglad ! Tänk att min kropp ska klara av att föda ett litet barn som sedan ska växa upp och bli stor och stark , precis som alla andra bebisar. Det är helt ofattbart ..

Jag har förresten inte gått upp ett enda kilo sedan jag blev gravid . Det ynka kilot som jag hade gått upp när jag var på inskrivningen , har jag nu gått ner igen + lite till . Antar att det beror på att jag inte är så matglad nu för tiden , jag blir äcklad av princip allt förrutom frukt och sallad.
Jag väger nu strax under(!!) 60 , men kommer nog att gå upp i vikt med tiden . Jag är ju trots allt "bara" i vecka 14.
Så länge bebisen mår bra så spelar det ingen roll om jag går upp eller ner i vikt , så det ska bli hemskt skönt att få ett besked i april om hur lilleman verkligen mår..



Vecka 6 - Vecka 14
tycker att det är lite skinnad iallafall , speciellt att mina "former" har försvunnit .
Nu är jag i princip helt RAK ..

Nu börjar programmet så nu måste jag faktiskt avsluta :)

puss

"äntligen midsommar"

Vaknade för ett tag sedan , sent jag vet ..
Men det är superskönt att sova länge när man är ensam , för då dröjer det inte så länge tills T kommer hem igen =D

Igår hade vi förresten världens mysigaste kväll nere på stan jag och T . Först tog vi en promenad dit hemmifrån , svea följde självklart med . När vi kom fram så gick vi in och satte på datorn och tankade en film som vi skulle se senare. Medans den tankade så gick vi ner på Ica och handlade lite godis och dricka , sen gick vi till östens pärla och hämtade mat som vi hade beställt , jag åt friterad kyckling med ris och sötsursås - supergott !

När vi kom hem till Robert (som han heter) igen så började vi käka våran goda mat innan vi sedan satte på filmen. Vi kollade på en svensk film som har gått på bio vid namn "äntligen midsommar" .. Den var vell sisådär . Jag avskyr filmer där allt bara blir kaos , men den var rätt kul också faktiskt .

Nu sitter jag och dricker lite dricka och försöker komma på vad man ska ha för kläder idag , det är ju trots allt 10+ här på termometern. Så vinterkläderna kan ju slänga sig i väggen ..

Puss

hos venna.

Nu har jag och venna myst hela dagen , vi har bakat pannkaka och stekt vofflor till Robin som han sitter och käkar nu. Snart kommer T hit och då ska vi ta en promenad ner på staden för att kika på film med en vän . Värsta mys!

Svarar inte på fåntrattar till människor som dessutom inte vågar skriva namn :) Men jag vet att det är du Emma Larsson så du kan lägga ner ..



snabb uppd.

Nu ska jag kila hem till venna en sväng och mysa med henne och max :) sen ska jag och Thias ner på stan till en vän och kika på en film ikväll , så det blir nog en helmysig dag trotsallt ..

tar med mig datorn !

Godmorgon!

Vaknade allderles nyss och känner mig lagomt utvilad , nu är bara frågan vad man ska hitta på idag?!
Det är ju trots allt fem timmar tills T kommer hem så lte lär man ju hinna med om man så vill .

Jag ska iallafall ta en promenad med Svea om en liten stund , sen ska jag försöka få i mig lite frukost .

Tjingeling så länge

Hemmagjort vax - recept.

Tycker du likasom jag att vax i butik blir lite väl överdrivet dyrt i längden?
Prova då att göra det här hemmagjorda vaxet.

Jag letade i evigheter efter just recept på vax , men tillslut hittade jag ett som tydligen skulle fungera jättebra enligt kommentarer - så jag provade. Men jag var alltför stressad och otålig för att lyckas , så för mig gick det åt helvete. Men jag har tänkt att prova det än en gång i framtiden när jag känner för att ha lite mer tålamod och tid.

Här är iallafall receptet :

Citronsaft från 1/2 citron
1 dl socker
olivolja


Börja med att koka upp saften från citronen och sockret. Låt det koka upp ordentligt tills det börjar bubbla/skumma. Låt det sedan småkoka i ca 1 min till. När du kan dra skeden igenom vaxet och det bildas en “gata” är det klart. Ta bort vaxet från plattan och låt det svalna lite. Innan du häller i vaxet i en plastpåse smörj in insidan av den med olivolja, på så vis kladdar inte vaxet lika mycket i påsen. När du tycker att vaxet svalnat tillräckligt mycket så är det bara att börja vaxa!

Använd köpta stripes eller gör egna utav en gammal tshirt eller liknande ..

-Förhoppningvis har du nu lena och fina ben för en billig peng.


förlossningsprogram.


..det är just vad jag ska kika på nu :)

gud vad spännande!

Godmorgon!

godmorgon! Ligger fortfarande i sängen och drar mig , väntar på bättre tider. 
Blir lika deprimerad varje gång jag tittar ut och ser all snö , men jag får helt enkelt glädja mig åt att så länge det finns snö så får T jobba .
Han åkte tidigt imorse för att jobba , närmare bestämt 06:30 i morse . Sen åkte mamma och jobbade strax därefter , så idag är jag ensam igen med svea :)

Vi ska nog inte göra någonting speciellt , kanske rensa ut garderoben igen ? Fast jag har ju så svårt att kasta saker , plus att jag kan ha allting som ligger därinne , så då känns det bara dumt att kasta .

nåväl , rensning eller ej . Jag vill att det ska bli april så vi får gå på ultraljudet , längtar som en galning efter att få se vårat lilla mirakel ! Våran lille pojke (som jag tror att det blir) ..

Nu ska jag ta någonting att äta , har bara tryckt i mig 2 knäck än så länge ..

HEJA FRAJS !

JAG LYCKADES , JAG LYCKADES !
Fast hela tiden gick jag och väntade på att det skulle bli en "sunes jul" . Ni vet när rudolf ska koka knäck och allt går bara åt helvete ? Han tappar allt på golvet och måste därmed rycka bort halva golvet ...
Ungefär så kände jag helatiden , fast jag slapp göra en "sunes jul".

Dock hade jag inga knäckformar så det fick bli vanliga bullformar istället , haha .
Men lika bra gick det endå ...



MUUUUUUUUUMS !

Puss

vax och knäck.

eftersom att jag vart så fruktansvärt rastlös idag så provade jag mig på att göra hemmagjort vax som jag sedan tänkt att vaxa bort mitt äckliga hår på magen med .
-
det gick inte särskilt bra !

När jag hade vart besviken en stund över det så påbörjade jag att baka knäck , så nu kokar knäcken för fulla muggar och det verkar gå bra för en gångs skull . Vi får vell se hur goda dom blir sen ! Men som sagt , det ser himla bra ut än så länge .

Bilder senare.

mer hår?

Ni som vart/är gravida
Fick ni mer eller mörkare hår på magen vid eran graviditet ?

Jag har nämligen fått både mer och mörkare hår på magen nu under graviditeten , förstår inte varför eller om jag inbillar mig eller nånting. Men jag tycker mig se både mer och mörkare hår när jag kollar på min uppsvällda mage.

(?)

Godmorgon!

Godmorgon! Efter att ha ätit lite pizzarester från igår och även en kuddmacka , känner jag mig nu som en ny människa - förrutom att det fattas en dusch som jag tänkte ta om en stund ..

T ska strax lämna mig för att hjälpa nån kompis med dataskit , så jag blir ensam idag med Svea . Har ingen aning om vad vi ska hitta på, det är så tråkigt att vara hemma utan T..
Och imorgon börjar han jobba också , fasen vad helgen gick fort alltså , känns som vi knappt hunnit träffats nånting förrutom igår. Men det har vi ju förstås och det har vart en underbar helg tillsammans med min älskade T.

Längtar så fruktansvärt mycket efter UL och tiden efter det då man kan börja köpa en massa fina saker till lille bebisen. Vi ska Tex beställa vagnen efter UL som är i vecka 20 , sen ska vi även köpa lite andra fina saker och börja förbereda något sånär tills krabaten kommer . Tanken är att vi ska (i princip) vara klara med all förberedelse innan sommaren för att sedan kunna ha hela sommaren på oss att bara njuta utan en massa stress :)
Jag håller fortfarande på att det är en pojke , men man vet ju aldrig och det lär vi inte få veta förns i september. Vi har nämligen inte tänkt att ta reda på det. Vi kommer endå aldrig köpa nå fula rosa prinsesskläder eller blå kläder med spiderman på , utan vi kommer hålla oss till "vanliga" kläder som inte är "utmärkta" för att vara tjej- eller killkläder.
Så är det !

Nu ska jag ta och hoppa in i en dusch och försöka komma på någonting att göra , kanske ta en tur hem till pappa min?! det skulle inte vara helt fel . Då får ju även svea springa av sig på gården och jag kan passa på att lämna en nyckel som pappa ska ha ..
Smart !

puss

Gravid - vecka 14.


GRAVID VECKA 14

(13+0)





Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.



Själv märker jag ingen skillnad alls , väldigt frustrerande . Men det kommer nog om ett par veckor när kläderna knappt passar längre ..


Puss

barnpizza.

Goddagens ! det var ett tag sedan man va här märker jag ..
Har hunnit med en hel del sedan jag skrev sist . Blandannat så åkte vi till valbo igår jag och thias , till hans föräldrar . T drack öl med sin pappa och jag satt och tittade på och nöjde mig med äppeljuice :)
Framåt 23 tiden åkte vi hem igen och låg och kikade på Pelle Svanslös halva natten .

Imorse vaknade vi rätt tidigt , men jag somnade om vid halv nio eftersom att T satte sig vid datorn . När jag väl hade vaknat och vi tillsammans hade ätit frukost , drog vi på oss kläder och gjorde oss lite fräscha inför en promenad ner på staden. Där nere kikade vi på lite bebiskläder och sånt ..
På vägen hem från staden stannade vi på en pizzeria och köpte oss en varsin pizza som vi sedan satt där och åt , men eftersom att jag bara åt 1/4 av min BARNpizza så tog vi hem resten , haha . Så nu har vi rätt mycket pizza i kylskåpet som vi kan äta ikväll.

Nu sitter vi och smälter maten här hemma i soffan och samtidigt passar jag på att läsa lite bloggar och kolla lite på familjeliv. Får ju inte glömma att jag ska knäppa kort på magen idag och skriva lite eftersom att jag går in i vecka 14 idag.

Puss

gamla godingar.






Lite blandade bilder från när jag , mina syskon med flera , var små.
Hoppas våran lilla krabat blir lika söt som min lillebror Pontus var på fjärde bilden när han var nykläckt.

Puss

lilla sjukling.

Har just vart ute med svea på en promenad , det är ju jätteskönt ute idag och solen skiner för fullt.
Dock så har svea gått och blivit dålig i magen , vet inte om det kan bero på hundbenet eller vad det är , men lös är hon iallafall. Ska låta henne fasta nu idag , sen ge henne lite ris imorgonbitti så att magen blir bra igen , det brukar funka när hon är lös :)
Stackarn
Nu ligger hon iallafall på bädden och vilar , det är jobbigt att vara sjukling .




Snart kommer T hem , han skulle visst sluta tidigare idag =D så det ska bli hemskt kul ! Vet inte vad vi ska hitta på för skoj , men nånting lär det ju bli iallafall.

Puss

Godmorgon!

godmorgon ! Försökte sova lite längre idag för att tiden skulle gå lite fortare .. Men ikke !
Vaknade vell vid halv 10 och har vart vaken sedan dess . Men jag ligger fortfarande i sängen med datorn i knäet.

Har vell inga direkta planer innan thias kommer hem , mer än att noppa ögonbrynen som jag inte gjort på evigheter. Så det ska jag vell göra , kanske färga dom lite också :)

Nu ska jag kika vidare på pellesvanslös och lite bloggar ..
puss

jädra glädjedödar thias.

När jag blev som mest hungrig bestämde jag mig för att äta resterna från spagetti och köttfärssåsen från igår. Så jag hällde upp maten i en djuptallrik och ställde in det i micron . Men när jag öppnade kylen och skulle ta fram ketchupen så stod den inte där (?). Vadfan , tänkte jag och drog igen kylen igen ..
Ringde till T och frågade om han hade den och självklart hade han tatt med sig HELA flarran till jobbet . Jävla skitunge! Så nu är det bara att vänta till klockan fyra innan man får äta nåt ..

Jag älskar dig endå hjärtat .

ta ut, eller inte..

..det är frågan !
Jag pratar om navelpiercingen . Det har börja blivit mindre skinn plus att den börjar "sticka ut" från magen .
Fast det skulle vara riktigt fint att ha den kvar tills magen blivit stor så man kan knäppa lite fina magbilder utan att man ser ett fult ärr där piercingen suttit .
Jag får ta och fundera ett tag till !


mardröm.

Godmorgon! Har vart vaken sedan 08:30 och inte kunnat somnat om , fastän jag velat.
Anledningen var nog att jag hade världens mardröm och grät i sömnen..

Idag är det ingenting planerat för min del , ska nog bara försöka fördriva tiden tills dess att T kommer hem.

Veckan har förövrigt gått hemskt fort , på lördag går jag/vi redan in i vecka 14. Skriver mer om det på lördag då det kommer bilder osv . Nu ska jag fortsätta kolla på barnkanalen !

Puss

en helt ny människa.

ååh va skönt det var att sola ! Känner mig som en helt ny människa..
Alla äckliga prickar och skit i ansiktet försvann som ja vet inte vad och jag är nu brun och fin , ett par dagar iallafall. Dock har jag fått en jävla nackspärr av nån konstig anledning , så nu måste jag stretcha lite.

Thias kom iallafall och hämta mig när jag hade solat klart och nu ska vi äta lite spagetti och kolla på en film.
Imorgon ska jag nog ringa barnmorskan och fråga om man inte kan få komma på en undersökning åtminstonne , för att vara såhär orolig är nog inte alls bra och jag själv mår inte alls bra över att det är såhär.

Det är föresten sjukligt var graviditetshormonerna spökar när man tänker efter . Ena sekunden kan jag vara oslagbart glad , medans jag i andra stunden kan lägga mig på golvet och gråta av ilska och sorg.
Det är lite konstigt helt enkelt , men det går vell säkert över..

Puss

Sola sola sola !

Klockan fyra ska jag hämta hem T från jobbet , på hemvägen tänkte jag stanna för att sola mig sommarbrun i ett solarium här i stan..
Jag minns inte ens sist jag solade , det måste ha vart flera månader sedan ! Tänkte försöka hitta hörlurarna till telefonen också så att jag kan lyssna på musik medans jag solar , men det verkar ju inte helt lätt att hitta på dom trots att dom är blåa ?!

I värsta fall får jag vell ta hörlurarna som följde med när jag köpte Iphonen.
Nu måste jag vila en stund innan jag åker . Puss

när oron tar över.

Ibland händer det att jag blir fruktansvärt orolig över krabaten i magen , lever den ? mår den bra ? osv . Jag försöker att inte tänka på det så mycket men det är i princip omöjligt . Jag har inte ultraljud förns i vecka 20 så det känns verkligen som en evig väntan dit , 7 jäkla veckor..

Jag antar att jag inte är ensam om att ha denna oro under graviditeten, som det verkar så är i princip alla oroliga innan man har fått sett på Ultraljud att allt är okej.
Men jag tycker endå att det är lite fel att bara ha ett enda samtal (inskrivningen) och sedan inte ha ett enda samtal/undersökning fram tills ultraljudet (?!). Kanske är det bara jag som är nojig , men jag tror dom flesta skulle vilja ha minst 1 undersökning däremellan iallafall.

Nu vill jag bara att tiden ska springa iväg så jag får mysa med min stora bebismage och veta att allt är okej ..

Ultraljud i april

Puss

fiskbulle.

Godförmiddag på er ! jag låg faktiskt och droog mig i sängen idag till innan tolv nångång ! mysigt som attan..
Jag sitter just nu i soffan och kikat på "ontipinerna" på barnkanalen , typ som teletubbis fast sämre haha. Men det brukar bli nå bra den här tiden på barnkanalen så jag väntar ivrigt - jag älskar barnprogram!

Jag väntar även på att mamma ska höra av sig , jag ska nämligen åka och hämta henne på jobbet när hon slutar. Vet inte när så jag vågar inte börja laga nån mat ifall att jag måste stressäta eller helt enkelt lämna maten helt ensam på köksbordet , haha..
Nej , jag får nog ringa mamma och kolla när hon slutar , för hungrig det är jag ! Jag hade tänkt göra fiskbullar med potatis - som vanligt . Jag älskar fiskbullar ,det är nog min godaste mat ! Fiskbullar i hummersås ..
Dock verkar jag vara ensam om att tycka om det för alltid när jag säger att jag ska äta det så börjar folk att fråga om jag är seriös osv , men har man inte provat det så är det nog dags nu , det smakar inte ens fisk nästan.

Jaja , nog om mat.
Idag mår jag ovanligt bra . Inget illamående , inga överdrivet ömma bröst , ingen molvärk , inga symtom alls nästan. Undra om lillskatten har gått och dött där inne ? fast det är ju relativt vanligt att symptomen försvinner i vecka 13.

Nej nu måste jag äta !
puss

Svar Del 1 .


• vad tycker dina & mathias föräldrar om att ni ska ha barn?:) lycka till med allt & hoppas allt går som de ska:)

Svar: Den här frågan har jag fått ett par gånger och det känns lika bra att berätta om det varje gång.
Mina föräldrar , syskon och vänner har alltid vetat om att jag velat bli en relativt ung mamma . Redan när jag var liten planerade jag att jag minsann skulle ha barn när jag var ung..
Mina föräldrar har i princip bara gått och "väntat" på att jag ska säga att jag är gravid , men dom blev självklart förvånade endå på ett eller annat sätt .
Mina nära och kära blev alltså väldigt glad över våran hemlighet .

Thias föräldrar och syskon blev självklart också glada.

• Hur många mm är din tunnel i örat?

Svar: Just nu är det 12mm stort , men jag funderar på att minska det till åtminstone 10mm. Iframtiden kommer jag nog att ta ut  det helt ..

• har du några tips på hur man snabbt och enkelt går från mörkbrunt hår till mycket ljusare brunt eller blond utan att bleka sönder håret? Är det bäst att gå till hårfrissan eller kan man lika bra göra det hemma?

Svar: Oj .. Frisör är ju alltid "säkrast" , men också dyrast. Jag gör alltid mina färgningar hemma vilket har resulterat en hel del slitningar på håret .
Om jag vore du skulle jag nog gjort en avfärgning på din nuvarande färg för att sedan lägga i den bruna färg du vill ha :)

Hur använder man "dust it" då? :)

svar: Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara , så jag gick in på deras sida och fick en hyffsad förklaring där:
Dust It strör man i hårrötterna eller där man vill ha volym och jobbar upp en volym med händerna. Vill man matta ner fet håryta så gnuggar man bara pulvret mellan händerna och sedan stryker på. Dust It är mycket enkel att fördela och applicera i håret och passar både kort och långt hår, lik ett saltkar ”saltas” Dust It pulvret i håret, inget går åt spillo. En helt oslagbar rotlifter!  Otroligt enkel och snabbt sätt att lyfta håret.

Jag själv älskar dust it och kommer garanterat att köpa en ny burk när den här tar slut =D

• Hur mycket kostade din tatuering på magen?

Svar: Den tatueringen är den enda jag gjort här på hemmaplan , dvs i Gävle. Jag gjorde den på min 17årsdag och fick därmed betala 1500:-. Den tog lite mer än 3 timmar att göra ..

• Går du i gymnasiet eller inte för det verkar som att du inte gör det med tanke på att du söker jobb osv. Varför gjorde du valet att inte gå i skolan?

Svar: Du verkar ha helt rätt , jag går nämligen inte i skolan . Jag gick 1 år på Barn och Fritid innan jag gjorde valet själv att hoppa av för istället börja jobba .
Jag valde som jag gjorde pga många anledningar , först och främst så hade jag vart skoltrött sedan en massa år tillbaka. Jag funderade att sluta skolan redan på högstadiet , men jag höll ut så länge jag kunde .
En annan anledning är att jag faktiskt satt i en förjävlig situation just då . Jag hade en massa problem med mig själv , min familj och allt runt omkring. Jag hade mycket frånvaro och kände att jag inte klarade av att prestera så mycket som jag hade velat i skolan - och hoppade därmed av.

Istället började jag jobba , träffa Thias , skaffade hund och bokade en två veckor lång thailandsresa för att få komma bort från allt det jobbiga för ett tag .  Den resan hjälpte mig oerhört mycket och jag är så glad att både jag och T lyckades ta oss dit .

Jag ångrar aldrig mina val , hade jag gjort annolunda hade jag förmodligen inte vart där jag är idag ..

plugga har man hela livet på sig att göra och jag tänker göra det när jag känner att jag är redo och vet vad jag vill.

• Hur länge har du och "thias" varit tsm?

Svar: Jag och Thias blev tillsammans den 21 juli 2008 och har därmed vart tillsammans 2 år i sommar.

• Hade ni planerat att ni skulle skaffa barn eller kom det som en överraskning och ni tog beslutet då att behålla barnet?

Svar: Självklart var det planerat , men det kom endå som en chock för oss båda. Glädjande chock ! Hade jag inte velat haft barn nu hade jag troligtvis inte blivit gravid eftersom jag då hade gjort allt för att skydda mig. Men som sagt , allt var planerat :)
Lite tråkigt bara att vi båda blev av med jobbet i samma skede och så , men det kommer vi att kunna lösa snart hoppas vi . Jag har ju som sagt sökt jobb och väntar på svar , Thias jobbar lite extra nu och kommer troligtvis få fast jobb inom en snar framtid.
Tänkte att det var lika bra att ta upp det där sistnämna också , vet att det är mycket funderingar kring våran ekonomi och hur vi ska klara oss osv osv osv . Men vi klarar oss som sagt :)

• ska det inte bli underbart att bli en UNG mamma?

Svar: Jo det ska bli skitkul ! Speciellt att leva med mitt barn och kanske dess barnbarnsbarn också.
I min släkt har man också fått sitt första barn i hyffsat tidig ålder , så när jag föder mitt barn så är vi hela 5 generationer.
Men det ska verkligen bli jätteroligt att bli "ung mamma".

• om T var otrogen mot dej, vad skulle du då göra?

Svar: Oj .. Jag vet ju att T aldrig skulle vara otrogen ,men OM det skulle ske så skulle det självklart aldrig mer bli någonting mellan oss . Otrohet är det värsta man kan göra mot en annan människa i ett förhållande ! Varför inte bara göra slut innan och sen gå till någon annan ?
Men som sagt , jag skulle blivit jättearg , besviken och självklart avbrutit vårat förhållande och kontakt (i den mån det går).



Sådär , det här var del 1 . Fortsätt ställa frågor så lägger jag ut del 2 när det är tillräckligt många frågor för det.

Puss

järbo.

Först och främst , tack för alla fina kommentarer :) det värmer så i hjärtat !
Sen tänkte jag slänga ut svaren på dom hittills ställda frågorna imorgon när jag vaknar , det har visst hunnit blivit en del bara under dagen.

Nu på kvällern har jag vart ute i järbo hos min morbror o hans tjej + hund . Där har T skottat tak med morbror min och jag fanns där som "taxi" åt honom på hemvägen. Nu är vi äntligen hemma och jag är verkligen helt slut i hela kroppen .. Tänkte krypa ner och sova nu så man blir människa igen.

Men först måste jag tvätta bort sminket , som jag för en gångs skull drog på idag när jag skulle ut och visa mig bland folk haha.

Puss och godnatt :)

FRÅGA FRIDA.

Eftersom det rullar in mycket frågor angående graviditeten osv , tänkte jag att det kanske är dags för en Fråga Frida Stund igen , det var rätt längesedan nu ..
Ni får som vanligt fråga vad som helst om vad ni vill. Jag kommer att svara på allt i den mån jag kan !

Jag svarar på alla frågor i ett och samma inlägg och det gör jag när jag anser att jag fått tillräckligt många frågor för att svara på dom.

Så fråga på om allt mellan himmel och jord


Svar till Anna.

Anna om Godmorgon.:
Varför söker inte du en massa jobb? Får du inte dåligt samvete när det bara är mathias som jobbar och du bara går hemma och klagar?

Svar: Jag ser att du inte har någon koll alls på mitt och Thias liv ! Jag söker visste jobb och hatar folk som dig som tror sig veta allt om folk du ens inte känner .. :)

PUSS



på tiden.

Nu är det vel på tiden att jag visar före och efter bild på mitt hår efter att jag färgat det X antar gånger ?
-..jag tänkte vell det
!

Det skulle förstås vart två bilder däremellan då jag hade GULT respektive BLÅTT hår . Gult utav första färgningen och blått efter att ha användt silvershampoo. Men dom skippar vi tycker jag !

FÖRE
(ser jätteflottigt ut och äckligt ut)




EFTER



Riktigt najs blev det & det är verkligen den här färgen jag vill fortsätta ha !



Puss

innan lunch.



Mysiga , men endå fina kläder :)



9 kilo.

Imorse gick det fort att komma ur säng , pappa ringde nämligen och väckte mig runt 09:45.
Han ville bjuda på lunch vid 12tiden på kinaresturang , så det blev bara till att snabba på . Gick upp och duschade , rakade benen osv. Fönade , plattade , tuperade , sprayade och fixade håret innan jag sedan drog på mig lite bekväma men endå fina kläder. Tighta (!) jeans tillochmed  !

-Tur att jag gick ner 9 kilo ( från 69 till 60 ) innan jag blev gravid , för nu kan jag ha alla mina vanliga kläder utan att dom sitter åt .

Nu kommer pappa och hämtar mig om 10 minuter så jag måste snabba mig . Har knäppt bilder på håret o så , men dom lägger jag upp när jag kommer hem igen för nu måste jag ut och kissa svea innan jag åker.

Puss så länge.

mycket bebisprat.

Måndag innebär "bra på teve dag" , så nu sitter vi och kikar på ett utav dom bra programmen som är "familjen annorlunda" - jag verkligen beundrar föräldrarna som orkar med så många barn och samtidigt vara så otroligt glada.
Jag vill också ha många barn , dom får det att se så himla lätt och underbart ut ..

Efter det här programmet ska vi lägga oss i sängen och fortsätta kolla så att T kan somna under tiden. Han ska ju upp tidigt och jobba. Han är så jäkla underbar som gör det här för oss ! Skulle han inte jobba skulle vi nog inte ha råd med vagn osv , inte än iallafall.
Dock ska vi inte köpa vagnen än , vi ska nog vänta tills ultraljudet (v 20) innan vi beställer den . Man vill ju se så att allt står rätt till och att det inte är fler än 1 barn, för då räcker det ju inte med en vanlig vagn . Tänk om vi skulle få tvillingar !
Vi ju bestämt precis vilken vagn vi ska ha så det känns riktigt skönt ! Vi har även kollat på ett bärsele som vi vill ha , ett vitt babybjörn bärsele. Det finns dock inte på barnens hus , så vi måste nog be dom beställa om vi ska ha ett sånt:) Har kikat på blocket men där fanns det bara rosa , svarta , blå osv - plus att dom flesta var flera år gamla och jättedyra, nästan lika dyr som ett nytt.

Nu blev det mycket bebisprat , men det får ni vänja er vid .

Puss


ljuset i vårat liv.

det är tur att jag har min krabat i magen som jag kan glädjas åt när det inte finns någonting annat positivt i mitt liv.
Längtar så fruktansvärt mycket tills ultraljudet så jag får se dig och hur du mår ,
jag är så rädd om dig varje sekund i mitt liv.

Vi ♥Dig

Vi kommer att klara det här , med eller utan någon som helst hjälp från någon.


Less på livet.

fyfan vad less jag är på det här livet ..
Att bo "hemma" där man knappt är välkommen , samtidigt som man har en resterande familj som är spydiga och inte bryr sig ett skit..

Det enda jag vill är att bara dra härifrån med alla mina ägodelar , vilket inte är så många . Jag vill bara kunna känna mig som hemma nånstans utan att behöva må dåligt varje dag man går upp ur sängen och resterande tid på dygnen. Vill kunna leva med min familj utan att vara beroende utav minsta lilla stolle till människa , att kunna välja sina kontakter helt och hållet .. Nu är det en omöjlighet , men jag jobbar på det .

Än lessare är jag på folk som tror att dom bara kan "dyka upp" nu när jag är gravid och vara så jävla bra-a och närvarande. Hur fan har man ens mage till att beteé sig så när man annars inte brytt sig ett skit ?

Några tankar och ord bara !
Men det gör mig så jävla LESS PÅ LIVET

Jag trodde jag hade tatt mig upp igen , men ack så jävla fel jag hade ...


Drömmar, finns dom?

Jag funderar ofta på ifall drömmar man drömmer finns på riktigt - om det kanske är sant på något vis?
Som häromdagen , då drömde jag att jag födde en liten flicka den 6 september (beräknad förlossning den 10 september) och var helt förtvivlad över att jag bara hade tänkt på pojknamn (eftersom att jag starkt tror att jag kommer att få en pojke). Jag gick och var ledsen i flera dagar för att jag inte kom på något fint tjejnamn, så tillslut fick hon inget namn och jag vaknade upp och var helt nervös..

Tänk om drömmen skulle vara sann , att jag kommer att få en flicka den 6 september. Jag har iochmed drömmen, suttit och skrivit ner en massa fina allternativ på flicknamn och insåg till min förvåning att jag inte kommer på några pojknamn nu istället ..
Åh vad jag tycker sånt här är jobbigt ! Jag skulle bara vilja ha två tjejnamn och två killnamn så man slipper grubbla så mycket . Men det ska inte vara lätt inte !

Äh , det dyker säkert upp några fina namn. Jag har ju trots allt hela sommaren på mig.




Puss

Godmorgon.

Godmorgon ! vaknade runt nio även idag ..
Gick upp och bredde mig en hårdmacka med smör o kaviar o satte mig i soffan och där sitter jag ännu. Kollar på barnkanalen för fulla muggar , just nu är det byggare bob som visas.

T är och jobbar och det kommer han förmodligen att göra ett bra tag framöver , riktigt tråkigt att vara utan honom men det behövs pengar nu till barnvagn osv . Han är så söt min älskade T . Dom andra på jobbet hade berättat allt dom skulle göra för pengarna dom skulle få i lön , så frågade dom thias . Då berättade han att
-"jag ska köpa en barnvagn jag :)" Hur gullig får man vara !?

Vi ska förstås göra nånting roligt också . Vi pratar om att åka på en kryssning tillsammans bara han och jag , bara för att komma bort och mysa lite tillsammans . Även köpa en massa stockar snus till Thias som han kan ha i flera månader. Men det blir nog i slutet på månaden när lönen har kommit , innan har vi inte råd . Men det passar ju bra endå , jag fyller ju år den 27e mars satt.

Nu ska jag kolla vidare på lite bebissaker , kläder osv .

Puss

RSS 2.0