borta bra..men

..hemma bäst ! är det inte så det är ?
Jag önskar att jag kunde säga det nu också , men man får vell trösta sig med att det är det brukar vara iallafall.

Hela resan började med att vi packade i mängder(!!!!) med packning i våran pyllelilla skoda felicia , då menar jag verkligen mängder. Vi åkte sedan mot valbo för att först hämta en karta hos T´s föräldrar så att vi ksulle komma att hitta till min stuga då det var minst 5 år sedan jag var där sist pga skillsmässa i familjen osv .

Vi hämtade kartan ( som förövrigt råkade bli en stockholmskarta ), åkte och mötte pappa på ett annat ställe i valbo , för att få en gasoltub och lite instruktioner inför dom kommande dagarna med skötsel av alla aparater osv.

När vi tyckte att vi "visste" allt så styrde vi vår kos mot OK vid valbo köpcentrum för att tanka upp bilen lite & gissa vad som händer Frida her self - jo , när jag tankade bilen så blev det nå knas så det verkligen sprutade bensin på hela mig och min mysiga mjukisdress .
Så jag fick springa in på toaletten på OK och dränka mig själv och mina kläder i tvål och varmt vatten i hopp om att det skulle försvinna , men icke . Det luktade verkligen bensin hela resan upp till dalarna !

Men vad skulle det komma att spela för roll ....

Väl framme i stugan
efter mycket vägletande så ställde vi bilen nedanför våran kanske 200 meter långa uppförsbacke eftersom att bilen inte tog sig upp för backen pga all snö . Vi plockade ur alla miljoner saker upp till stugan och började tända ljus och även en värmeapparat som står mitt på vardagsrumsgolvet för att ge värme åt hela huset .
Vi tände och tände , ett helt paket med värmepaket gick åt - men ingen värme ! Vi la oss därför under täcket i sängen i hopp om att vi skulle vakna och ha en helt okej värme inne i stugan , men icke . Alla ljus slocknade efter ett par minuter och vekarna var helt borta och kvar fanns bara ett HÅL rätt ner i ljuset , det var tydligen för kall för ljusen med , så dom strejkade .





- kan ju också passa på att säga att vi har två vedspisar där , en i vardagsrummet och en i köket. Men ingen utav dom gick att använda eftersom att skorstenen snöat igen.

Vi hade nu gjort av med 100 stycken värmeljus
och en massa tändstickor , vi började redan nu fundera över ifall det skulle komma att räcka med dom få värmeljus vi hade kvar , dvs ½ paket som vi tog hemifrån.

Vi tände lite flera ljus och bestämde oss för att laga lite makaroner och köttbullar på gasolsprisen , trots den svidande kylan. Vi hade -25 grader inne i stugan och snoret frös rejält så fort man andades.
Men vi lagade mat trots allt och satte oss ner med våra täckbyxor och mössor...



TILLSLUT BLEV DET FÖR MYCKET ! vi klarade helt enkelt inte av kylan & då vi insåg att gasol värmaren som stod på golvet också strejkade så tvivlade vi ännumer och bestämde oss för att packa och åka hem igen.
Sagt och gjort , vi packade på 3 röda och begav oss ner till bilen med all packning igen . Hemresan gick superbra trots att värmen i bilen strejkade , men nu är vi hemma iallafall - SKÖNT ! Men dock inte vad vi hade planerat och längtat efter ....


Nu ska vi faktiskt krypa ner i sängen och kolla på lite filmer och bara njuta av att det faktiskt finns plusgrader !
Trots alla problem så var det mysigt att få komma upp dit igen och även att låta Thias ta del utav det som faktiskt är en del utav min uppväxt .


Här är en bild ifrån när vi var INOMHUS ,
kolla bara våra kinder - BURR !



Puss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0