Gravid - vecka 26.


GRAVID VECKA 26

(25+0)






Vecka 26

Kroppen:
Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.





" - jag sprääääängs ! "
, ungefär så känner jag just nu haha . Magen är stenhård och man ser tydligt när lillkotten vrider och vänder på sig där inne.
Jag känner mig fortfarande som världens lyckligaste och har verkligen ingen jobbig graviditet , jag lever precis som vanligt förrutom att det blir svårare och svårare att böja sig osv . Men det får man räkna med.

Inga bristningar än så länge ..(peppar peppar). Men skulle de komma sånna så är det ju värt varenda bristning enligt mig . Skulle dock vara underbart att slippa ..

Det onda i senorna som håller upp livmodern börjar även släppa , så det känns helt underbart . Dom har vell vänjt sig och töjts ut tillräckligt nu för att det ska sluta göra ont .

Nätterna är rätt jobbiga dock , har jättesvårt att sova för kotten sparkar och vrider sig så mycket . Därför är det skönt att slippa ha några tider att passa . Men imorgon ska jag upp strax innan åtta så då kommer jag nog vara rätt sliten , men det får jag ta igen sen . Jag måste ju till tandläkaren och slipa till min bettskena så jag kan ha den nu när det börjar kosta att gå till tandis.

Längtar efter våran älskade kotte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0